o man labai gražus vardas Širšė

na pagal vaikis.com statistiką yra lietuvoj 7 mergytės Bitės http://www.vaikis.co...ex.php?page=144.
bet man tai kažkaip nepatinka. nors šiaip esu už lietuviškus vardus - bendrinius žodžius. bet biltė kadangi yra vabzdys, tai ko gero ir kažkaip menkai labai skamba, o ir pravardžiavimams daug erdvės būtų
bet man tai kažkaip nepatinka. nors šiaip esu už lietuviškus vardus - bendrinius žodžius. bet biltė kadangi yra vabzdys, tai ko gero ir kažkaip menkai labai skamba, o ir pravardžiavimams daug erdvės būtų
Yra labai daug gražių trumpų vardelių. Bitė gan originalus, tačiau ar užaugus vaikui, suaugusiai moteriai bus patogu su tokiu vardu gyventi?
Tiesiog reikėtų žiūrėti ir į priekį. Gal rinkitės, jei jau jūra ir vanduo, ir lietuviškas: Smiltė, Nida, Nerija, Aura, Ugnė, Geidė, Ona, Ūla ir pan.

QUOTE(gieruze @ 2008 06 24, 22:41)
JŪRA...
vienas iš variantų, kuri atmečiau, nes man labai rusiškai skamba
šiaip ar taip, ačiū už nuomonę
Tiesa, BITĖ būtų Lietuvoj tikrai ne vienintele

šiaip ar taip, ačiū už nuomonę

Tiesa, BITĖ būtų Lietuvoj tikrai ne vienintele

Na, Jūra tai man apie rusų kalbą niekaip nesisuka, bet... kiek žmonių, tiek nuomonių... Pažįstu labai labai gražia merginą, vardu Nida, bet vėlgi, gal kai kam - tai meškutės vardas

Kažkaip man atrodo, kad bus aštunta Bitė Lietuvoj, ai, nugi vardas- ne psaulio pabaiga.... Bet visgi Bite būti nenorėčiau

Milda gražus
Milda baltų meilės, laisvės ir piršlybų deivė.

QUOTE(Kurmiukė @ 2008 06 24, 19:19)
Na, Jūra tai man apie rusų kalbą niekaip nesisuka, bet... kiek žmonių, tiek nuomonių...
taigi yra rusiškas vardas JURIJUS, kurį trumpina JURA

Nesutinku, kad Jūra skamba rusiškai. Jurijus - vyriškas vardas, o Jūra - tai lietuviškas žodis, reiškiantis jūrą. Labai gražiai tiktų prie pirmosios dukrelės vardo. Man Bitė -
, sorry... O ką galvoji dėl vardo Jūratė?
Ūla dar gražus.

Man sis vardukas neskamba,mano puske tokiu vardu BUVO,dabar pasikeitus i Renata
Bet uztai Jūra man nuostabus vardelis,galvojau,jei mergyte turesiu taip pavadinsiu,deja
drauge taip savo dukrele pakrikstijo

Bet uztai Jūra man nuostabus vardelis,galvojau,jei mergyte turesiu taip pavadinsiu,deja

QUOTE(gieruze @ 2008 06 24, 23:59)
Na, tiek nedasiprotėjau

Tai Ūla pavadinkite, prie Upės tiktų.
Bitė man su karvytės ar kumelaitės vardu asocijuojasi, juolab, kad kaimynai ir turi karvytę Bitę.
Bitė man su karvytės ar kumelaitės vardu asocijuojasi, juolab, kad kaimynai ir turi karvytę Bitę.