Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Airijoje

QUOTE(munyt @ 2010 12 07, 16:53)
juozuke, uzminei apie tuos sveikatos draudimus - ar turit juos kas nors ir ar apsimoka turint vaiku? turiu galvoj ne tiek gimdyma, kiek apskritai eilinius negalavimus ypac su vaikuciais, kurie itariu gali daznai susirgt..

cia priklauso nuo jusu draudimo kompanijos ir jusu plano. draudimo kompanijos Hibernian Aviva, VHI, ir pan visos turi skirtingus planus, ir priklausomai, koki plana pasirinke esat, pagal tai ir kompensuoja.

o nuo kada reikia turet pilietybe norint pasiimt ta pasalpa?  uztenka tik lietuviska gimimo liudijima pasiimti.

Milux drinks_cheers.gif , niekas nepraso vaiko paso, tik gimimo liudijimo, kuris turi buti apskaitytas Lietuvoje (lietuviskas, nors vaikas ir gimes airijoje). as 2004 pasiemiau ta pasalpa, kai niekas apie lietuviska pilietybe airiukams dar net nekalbejo...
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2010 12 08, 02:06)
As pranesiau 7 sav., kadangi darbas sunkus, daznai ir naktim reikedavo dirbt  doh.gif
Jei nebudavo darbo, tai po 3-4 val. dirbau i diena, jei daugiau darbo - tai tekdavo ir po 10-12 val. ant koju palakstyt ..  doh.gif Turejau prisipazint del savo saugumo  nestuke.gif  ir tam, kad sureguliuotu grafika .. Prasiausi, kad i diena duotu ne daugiau 3-6 val. Pora sav. atsizvelge, viskas buvo ok, paskui keitesi valdzia, vel is naujo pradejo duot kruvio su tom beprotiskom valandom naktinem  doh.gif Teko imt sick leave, nes darbdaviai nelabai supratingi pasitaike nesciu atzvilgiu  ..

nu bet pikta bash.gif daros kai skaitai tokius dalykus, nes koks tas asmeninis darbdaviu poziuris tai niekam nerupi, jie gi privalo pasiziuret, kad salygos butu tinkamos, o jei ne, duot health and safety leave. o jei nei vieno nei kito, tada imt ir pranest atsakingom istaigom, aisku besilaukiant perdaug nervu tikrai nesinori gadint.
na man su darbais pasiseke - fiziskai tikrai nepersunkus, su reguliariom arbatos pertraukelem ir pietum, tai geriau jau ner kur noret schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(juozuke @ 2010 12 08, 14:05)

Milux  drinks_cheers.gif , niekas nepraso vaiko paso, tik gimimo liudijimo, kuris turi buti apskaitytas Lietuvoje (lietuviskas, nors vaikas ir gimes airijoje). as 2004 pasiemiau ta pasalpa, kai niekas apie lietuviska pilietybe airiukams dar net nekalbejo...

tai sakau kad biski ten netiksli informacija drinks_cheers.gif kiek draugiu siemet pasieme ir visos tik su gimimo liudijimu lietuvisku, jokiu pilietybiu ir pasu nereikia
Atsakyti
sutinku del porekio, kad darbdaviai rupintusi nesciosiomis darbuotojomis. viename darbe as pastoviai bosui kavute/arbatele nesdavau per pietu pertrauka. paprasydavo, ir atnesdavau. kai suzinojo bosas, kad laukiuosi, tada jis pats man pradejo kavute/arbatele nesioti lotuliukas.gif ir vis rupinosi, kad as kur neuzkliuciau, nepargriuciau ir pan. na, zodziu, labai dabojo...
per paskutini nestuma irgi 'velniu gavau', kad saves nesisaugau, sunkius failus nesioju ar labai lankstausi. buvo visiems prisakyta, kad man viska nestu, kad man paciai nereiketu tasytis ax.gif
tai man labai pasiseke su darbdaviais blush2.gif
Atsakyti
as ir vel pas jus su klausimu eilini karta ax.gif biggrin.gif

esamos ir buvusios nestuke.gif kokius vitaminus cia gerete budamos nestuke.gif ?nes man GP kai paklausiau,sako cia jusu reikalas ar juos gerti ar ne ir viskas doh.gif tai vis tiek manau,kad kazkokiu reiktu,juk ir orai dabar tokie ir tu vitaminu ne per daugiausia gaunu manau.ka patartut?kaip pregnacare plus vitaminai nestukem?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsuole :): 08 gruodžio 2010 - 15:49
smile.gif+2010 12 08, 13:48-->
QUOTE(smalsuole smile.gif @ 2010 12 08, 13:48)
as ir vel pas jus su klausimu eilini karta ax.gif  biggrin.gif

esamos ir buvusios  nestuke.gif kokius vitaminus cia gerete budamos  nestuke.gif ?nes man GP kai paklausiau,sako cia jusu reikalas ar juos gerti ar ne ir viskas doh.gif tai vis tiek manau,kad kazkokiu reiktu,juk ir orai dabar tokie ir tu vitaminu ne per daugiausia gaunu manau.ka patartut?kaip pregnacare plus vitaminai nestukem?

as geriau tik folio rugsti pries nestuma ir pirmus 3.5men. Buvau pradejusi Pregancare gert, bet taip ir nebaigiau pakuotes:) stengiausi kuo ivairesni maista valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Nedulia @ 2010 12 08, 13:52)
as geriau tik folio rugsti pries nestuma ir pirmus 3.5men. Buvau pradejusi Pregancare gert, bet taip ir nebaigiau pakuotes:) stengiausi kuo ivairesni maista valgyti.

as ir stengiuosi kuo ivairesni,daugiau darzoviu,vaisiu,bet kazkaip mastau gal vistiek kokiu vitaminu reik... g.gif
Atsakyti
As geriu pregnantcare, o pirmus menesius foli geriau.
Papildyta:
QUOTE(juozuke @ 2010 12 08, 14:05)
cia priklauso nuo jusu draudimo kompanijos ir jusu plano. draudimo kompanijos Hibernian Aviva, VHI, ir pan visos turi skirtingus planus, ir priklausomai, koki plana pasirinke esat, pagal tai ir kompensuoja.
Milux  drinks_cheers.gif , niekas nepraso vaiko paso, tik gimimo liudijimo, kuris turi buti apskaitytas Lietuvoje (lietuviskas, nors vaikas ir gimes airijoje). as 2004 pasiemiau ta pasalpa, kai niekas apie lietuviska pilietybe airiukams dar net nekalbejo...

Dar klausimas, o tai jei gimdai airijoj, kaip ta lietuviska gimimo liudijima gaut? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(juozuke @ 2010 12 08, 15:38)
sutinku del porekio, kad darbdaviai rupintusi nesciosiomis darbuotojomis. viename darbe as pastoviai bosui kavute/arbatele nesdavau per pietu pertrauka. paprasydavo, ir atnesdavau. kai suzinojo bosas, kad laukiuosi, tada jis pats man pradejo kavute/arbatele nesioti  lotuliukas.gif  ir vis rupinosi, kad as kur neuzkliuciau, nepargriuciau ir pan. na, zodziu, labai dabojo...
per paskutini nestuma irgi 'velniu gavau', kad saves nesisaugau, sunkius failus nesioju ar labai lankstausi. buvo visiems prisakyta, kad man viska nestu, kad man paciai nereiketu tasytis  ax.gif
tai man labai pasiseke su darbdaviais  blush2.gif

thumbup.gif

smile.gif+2010 12 08, 15:48-->
QUOTE(smalsuole smile.gif @ 2010 12 08, 15:48)
esamos ir buvusios  nestuke.gif kokius vitaminus cia gerete budamos  nestuke.gif ?nes man GP kai paklausiau,sako cia jusu reikalas ar juos gerti ar ne ir viskas doh.gif tai vis tiek manau,kad kazkokiu reiktu,juk ir orai dabar tokie ir tu vitaminu ne per daugiausia gaunu manau.ka patartut?kaip pregnacare plus vitaminai nestukem?

nu tas gp kaip ir teisus, nes jokiu privalomu vitaminu nera, apart folines rugsties. mano gp sake gert bent iki 12 savaiciu. kai del tu vitaminu, tai jei valgai ivairu maista visko turetu but pakankamai. skaiciau viena gera knyga apie mityba ir ten pagal uk rekomendacijas siulo tik d vitamina papildomai gert per visa nestuma, jei gerai prisimenu 10 mcg ar kuo jie ten matuoja... mano sese su nutrition dirba, tai ji irgi rekomendavo d vitamina ekstra gert. bendrus vitaminus kaip tuos pregnacare turbut gerciau jei sirguliuociau ar zinociau, kad nevalgau ar negaliu valgyt pakankamai gerai.
Atsakyti
QUOTE(zuika-puika @ 2010 12 08, 17:10)
As geriu pregnantcare, o pirmus menesius foli geriau.
Papildyta:

Dar klausimas, o tai jei gimdai airijoj, kaip ta lietuviska gimimo liudijima gaut? wink.gif

tai kaip tu nori pasalpa ta vienkartine pasiimt?
Ant airisko gimimo liudijimo uzsidedi apostile, vaziuoji i Lt , pasidarai ten jo vertima su nuotares patvirtinimu, nueini i metrikacijos skyriu ir isiemi lietuviska gimimo liudijima, su juo eini i soc rupyba ir pasiemi pasalpa.
Atsakyti

smile.gif+2010 12 08, 16:48-->
QUOTE(smalsuole smile.gif @ 2010 12 08, 16:48)
as ir vel pas jus su klausimu eilini karta ax.gif  biggrin.gif

Geriau tik foline rugsti iki 12 sav. ir Magni (del gresiancio persileidimo).. Veliau, 2 nestumo trimestre, Kalci pora menesiu .. Viskas ... ax.gif
3 nestumo trimestre labai padideja gelezies poreikis, tai jei truksta hemoglobino, galima gelezies preparatu pagert (aisku, butinai pasitarus su GP) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2010 12 08, 18:23)
tai kaip tu nori pasalpa ta vienkartine pasiimt?
Ant airisko gimimo liudijimo uzsidedi apostile, vaziuoji i Lt , pasidarai ten jo vertima su nuotares patvirtinimu, nueini i metrikacijos skyriu ir isiemi lietuviska gimimo liudijima, su juo eini i soc rupyba ir pasiemi pasalpa.

Nu dekij dekuj uz paaiskinima, dabar jau suprantu wink.gif net is tikro buciau nepagalvojus kad pagimdzius airijoj dar gali gauti pasalpa is lietuvos wink.gif
Atsakyti