Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Airijoje

na isklausysiu jusu nuomoniu,tada dar ligoninei ir pas lt gine ir darysiu sprendima ar gert man tuos vitaminus ar ne smile.gif

zuika-puika jai nori daugiau info apie lietuviskas vienkartine pasalpa paskaityk,socialines ismokos airijoje foruma,ten merginos viska paaiskine yra,nes pati ten pas jas tuo domejausi mirksiukas.gif o kaip pati laikaisi,kaip sveikatele? 4u.gif

Atsakyti
smile.gif+2010 12 08jo reik, 22:43-->
QUOTE(smalsuole smile.gif @ 2010 12 08jo reik, 22:43)
na isklausysiu jusu nuomoniu,tada dar ligoninei ir pas lt gine ir darysiu sprendima ar gert man tuos vitaminus ar ne smile.gif
zuika-puika jai nori daugiau info apie lietuviskas vienkartine pasalpa paskaityk,socialines ismokos airijoje foruma,ten merginos viska paaiskine yra,nes pati ten pas jas tuo domejausi mirksiukas.gif o kaip pati laikaisi,kaip sveikatele? 4u.gif

jo reikes daugiau pasidometi wink.gif
na mes lyg gerai jauciames wink.gif kartais pilve lyg kas sukirba, sukruta, sukutena wink.gif tau taip nebuna? Gal as cia prisigalvoju bet taip gera galvot kad leliukas juda wink.gif))
Atsakyti
QUOTE(zuika-puika @ 2010 12 09, 08:52)
jo reikes daugiau pasidometi wink.gif
na mes lyg gerai jauciames wink.gif kartais pilve lyg kas sukirba, sukruta, sukutena wink.gif tau taip nebuna? Gal as cia prisigalvoju bet taip gera galvot kad leliukas juda wink.gif))

labai,labai retai kada taip buna,net ir susimastau,kad lelius juda,bet vel pagalvoju,kad pirmas lelius,tai kaip ir per anksti dar jausti tuos judesiukus ax.gif na,o jau matosi,kad esi nestuke.gif ant manes dar ne,o taip noriu,kad greiciau tas pilvukas pasipustu biggrin.gif na,man uzeina pamaudenimai pilvelio,taip kaip pries mmm,bet kraujo nera,ir po nakties ar isgerus magni praeina,gine sake,kad tu paskaudenimu bus visokiu nes lelius auga,tai per daug neimu i galva smile.gif

user posted image
Atsakyti
smile.gif+2010 12 09, 12:55-->
QUOTE(smalsuole smile.gif @ 2010 12 09, 12:55)
labai,labai retai kada taip buna,net ir susimastau,kad lelius juda,bet vel pagalvoju,kad pirmas lelius,tai kaip ir per anksti dar jausti tuos judesiukus ax.gif na,o jau matosi,kad esi nestuke.gif ant manes dar ne,o taip noriu,kad greiciau tas pilvukas pasipustu biggrin.gif na,man uzeina pamaudenimai pilvelio,taip kaip pries mmm,bet kraujo nera,ir po nakties ar isgerus magni praeina,gine sake,kad tu paskaudenimu bus visokiu nes lelius auga,tai per daug neimu i galva smile.gif
user posted image

Jo tie paskaudenimai tai uzeina tai praeina as irgi labai nesinervinu, raisciai tempiasi, gimda pleciasi ir lelius dideja- naturalu. O man pilvukas jau zinok siek tiek matosi.. Jei platesnis rubas tai nieko o jei aptempta tai jau matosi wink.gif dzinsu keliu jau nenesioju nes verzia, darbines kelnes tik viena saga besusegu wink.gif ryskeja po truputi jau man wink.gif
Atsakyti
Smagu jusu zinutes skaityti wub.gif Ah, taip letai laikas eina. MB vis juokauju, kad greiciau galetu augti zirniukas lotuliukas.gif juokiasi is manes ir sako - noretum tik bac ir jau rytoj biggrin.gif Na reikia dziaugtis kiekviena nestumo diena, tik as labai jau bijau tu nelaimiu, ypac kai dar toks ankstyvas nestuke.gif
Busimoms mamoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika-puika @ 2010 12 09, 10:54)
Jo tie paskaudenimai tai uzeina tai praeina as irgi labai nesinervinu, raisciai tempiasi, gimda pleciasi ir lelius dideja- naturalu. O man pilvukas jau zinok siek tiek matosi.. Jei platesnis rubas tai nieko o jei aptempta tai jau matosi wink.gif dzinsu keliu jau nenesioju nes verzia, darbines kelnes tik viena saga besusegu wink.gif ryskeja po truputi jau man wink.gif

na tai smagu,as tik jauciuosi tokia,kaip issiputus biggrin.gif na atrodo,kad baliona prarijus toks jausmas pilveli biggrin.gif ,bet atrodo dar nieko nematyt,na nes nesu labai is plonu ir is storu,gal todel smile.gif
Papildyta:
QUOTE(saule19841984 @ 2010 12 09, 11:12)
Smagu jusu zinutes skaityti  wub.gif  Ah, taip letai laikas eina. MB vis juokauju, kad greiciau galetu augti zirniukas lotuliukas.gif  juokiasi is manes ir sako - noretum tik bac ir jau rytoj  biggrin.gif  Na reikia dziaugtis kiekviena nestumo diena, tik as labai jau bijau tu nelaimiu, ypac kai dar toks ankstyvas  nestuke.gif
Busimoms mamoms  4u.gif

o manasis tai is vis sako,kaip butu faina,kad gimtu jau toks koks buna metuku,jau pazaist pasibovint butu galima biggrin.gif

negalvok apie tas nelaimes,galvok,kad tikrai viskas bus gerai ir taip bus mirksiukas.gif ,nes daug negeru dalyku ir patys mes prisisnekam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saule19841984 @ 2010 12 09, 14:12)
Smagu jusu zinutes skaityti  wub.gif  Ah, taip letai laikas eina. MB vis juokauju, kad greiciau galetu augti zirniukas lotuliukas.gif  juokiasi is manes ir sako - noretum tik bac ir jau rytoj  biggrin.gif  Na reikia dziaugtis kiekviena nestumo diena, tik as labai jau bijau tu nelaimiu, ypac kai dar toks ankstyvas  nestuke.gif
Busimoms mamoms  4u.gif

Jokiu baimiu net neprisileisk, negalvok, nematyk nieko blogo, vaiksciok issisiepusjuk toki dziaugsmeli savyje augini wink.gif 4u.gif
Atsakyti
Busimos mamytes,
Praleidau puse klausimu,bet noreciau pasidalinti patirtim su visa socialine sistema ir t.t.
150euru(na dabar sumazinus iki 140) jus turite gauti,nesvarbu kokios tautybes vaikas,bet jei gime airijoj-valio.Jei abu seimos nariai nedirba,galima reikalauti 26euru per savaite.Uztenka nueiti i social welfare ir jie viska paaiskins.Jei dar iskyla problemu,nebijokit nueiti pas inspektorius,kurie gali visa tai suderinti...Pati turejau gan sunkia situacija,kai isejau is darbo ir issiaiskinau,jog taxu uz mane du metus nemokejo,o buvau 3 menesius nescia.Staigiai inspekcijoj tvarkiau dokumentus ir tik tada suzinojau jog is valstybes galiu gaut nemazai pinigeliu.Tad brangiosios,nueikit ir paklauskit ka jus galit gaut.kad ir rent allowance,tai vis kazkas.
Atsakyti
QUOTE(fily @ 2010 12 10, 05:31)
Busimos mamytes,
Praleidau puse klausimu,bet noreciau pasidalinti patirtim su visa socialine sistema ir t.t.
150euru(na dabar sumazinus iki 140) jus turite gauti,nesvarbu kokios tautybes  vaikas,bet jei gime airijoj-valio.Jei abu seimos nariai nedirba,galima reikalauti 26euru per savaite.Uztenka nueiti i social welfare ir jie viska paaiskins.Jei dar iskyla problemu,nebijokit nueiti pas inspektorius,kurie gali visa tai suderinti...Pati turejau gan sunkia situacija,kai isejau is darbo ir issiaiskinau,jog taxu uz mane du metus nemokejo,o buvau 3 menesius nescia.Staigiai inspekcijoj tvarkiau dokumentus ir tik tada suzinojau jog is valstybes galiu gaut nemazai pinigeliu.Tad brangiosios,nueikit ir paklauskit ka jus galit gaut.kad ir rent allowance,tai vis kazkas.

Dekuj uz info... Bet idomu ar jie cia taip lengvai dalina kai tokia situacija, ar nera taip, kad jei mato kad nenusimanai nieko ar nebando nusikratyt nieko nedave? Drauge puse metu bando issiprasyt sociala, stumdo is vienos vietos i kita vargsiuke..
Atsakyti
sveikutes 4u.gif na va jau gavau ir as apoitmenta i ligonine 16d,tai gana greit jau kita savaite.tik va klausimas:jus gavot tik laiska kada apoitmentas ar ir dar ka nors?nes man atsiunte laiska kada atvykt i susitikima,parasyta,kad bus apklausa apie mano medicinine istorija,skanas,ir kraujo testas bus atlikta.ir dar ideta,kaip suprantu mano busima nesciosios kortele,tai man ja paciai uzsipildyt ka zinau(vardas,pavarde,...),ar uzpildys daktarai ligoninei?
Atsakyti
smile.gif+2010 12 10, 13:08-->
QUOTE(smalsuole smile.gif @ 2010 12 10, 13:08)
sveikutes 4u.gif  na va jau gavau ir as apoitmenta i ligonine 16d,tai gana greit jau kita savaite.tik va klausimas:jus gavot tik laiska kada apoitmentas ar ir dar ka nors?nes man atsiunte laiska kada atvykt i susitikima,parasyta,kad bus apklausa apie mano medicinine istorija,skanas,ir kraujo testas bus atlikta.ir dar ideta,kaip suprantu mano busima nesciosios kortele,tai man ja paciai uzsipildyt ka zinau(vardas,pavarde,...),ar uzpildys daktarai ligoninei?

Wow smagu wink.gif man irgi jau ateinanti antradieni bus wink.gif as gavau laiska dydziausia bet dar net nebuvo kada uzpildyt wink.gif ten keliu lapu zurnakas su visokiais klausimais apie sveikata, toks geltonas gal triju lapu ir dar balta knygele tai ten turbut nesciosios...
Atsakyti
QUOTE(zuika-puika @ 2010 12 10, 10:20)
Wow smagu wink.gif man irgi jau ateinanti antradieni bus wink.gif as gavau laiska dydziausia bet dar net nebuvo kada uzpildyt wink.gif ten keliu lapu zurnakas su visokiais klausimais apie sveikata, toks geltonas gal triju lapu ir dar balta knygele tai ten turbut nesciosios...

jo smagu,istikruju labai norejau ir tikejausi,kad bus vizitas pries sventes,tikiuosi gauti nuotraukyte ir tada kaledu proga pranesti busimiem seneliam,nes jie dar nieko nezino smile.gif

na pas mane biskeli kitaip,as kai issiunciau laiska GP,jie man ji su forma,kuria reikiejo uzpildyt(vienas lapas) atsiunte atgal,ja uzpildziau ir issiunciau o dabar gavau:ta knygute,paskui info del medical card ir dar ten tokia knygute paskaityt.
Atsakyti