QUOTE(sindirela @ 2008 07 08, 19:00)
tai va man irgi baisu kad ta alkoholizmas nebutu paveldimas, nes auginu sunu, tai sirdis tikrai nerami. Na bet reikia stengtis kazkaip diegti jiems aiskinti, ir kaip nors juos uzimti, na bet jei mato tevo toki tai ka as zinau. Mano vaikas kai vyrui budavo sunkios pagirios sakydavo: teti, nu nebegert alaus, nes matai kad paskui susergi
man irgi dėl to labai labai neramu. turiu ir aš sūnelį
maniškio abudu tėvai alkoholikai. jam buvop šlykštu žiūrėti į geriančius žmones, jis pats priesiekinėjo niekada negerti, iki 20 metų nepaėmė nė lašo alkoholio - turėjo kitų įdomių užsiėmimų. kai jo bendraamžiai tūsindavosi, po diskotekas lakstė, jis užsiėmė kūryba, piešė, muzikavo... tol, kol nepradėjo gyventi studentų bendrabutyje... va tada visos jo nuostatos buvo "nulaužtos", kaip jis pats sako, tada ir prasidėjo.... ir jau tęsiasi 5 metus....
gaila, bet prieš genus pasvoti labai labai sunku. tačiau jeigu žmogus turi stiprią valią - tada SUPER
Deja, maniškis, tokio organo neturi
Papildyta:
QUOTE(rutuliukas j @ 2008 07 08, 21:25)
Nuo pat mazumes vaikui aiskink, kad jis greiciausiai turi ta alkoholiko gena, ir kad su alkoholiu jam reikia buti ypac atsargiam. Kad jis negali sau leisti, kaip kiti, pastoviai aluti gurksnoti, nes skirtingai nuo kitu, jam gali baigtis blogai. Tik pastoviu kalimu ta idiegsi. Net jei ir darys priesingai (o kuri laika tikrai darys), pasamoneje bus uzsifiksave Tavo zodziai ir baime. Galbut tai pades sustoti anksciau, nei bus negristamai isibegeta.
kažkodėl manau, kad tikrai kalimas jokiu būdu nepadės

aišku, kaip ir tu sakei, jie darys priešingai.... ir manau, tas darymas gali padaryti "meškos paslaugą". aš labai labai labai visoms ir sau pačiai linkiu, kad mūsų vaikai nekartotų tėvų klaidų....