Įkraunama...
Įkraunama...

Mano žmogus geria, Artimas žmogus - alkoholikas2

QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 07 08, 13:35)
Pats alkoholis nėra blogis. Problema tame, kad žmonės nemoka gerti ir neturi saiko jausmo.

Būtent, kai nėra saiko ir per daug gerai žmogus apie save galvoja. Kai pasakai kad esi alkoholikas, atsako, kad bet kada gali sustoti, bet kad kuo toliau tuo mažiau to noro sustoti belieka. Ai v. ž. velniava su tuo gėrimu.
Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 07 07, 23:28)
Aha. Ta laimė pasibaigė po nepilnų poros savaičių. Aš vėl pas mamą ir daugiau jau tikrai ne. Kodas buvo nulaužtas. Geria kaip gėręs.

Taip, kad mielosios dabar jau tikrai žinau, kad ALKOHOLIKAS ir nustips būdamas ALKOHOLIKU.

Vaje, uzjauciu tave labai verysad.gif
Nekas, kad tavasis vel pradejo vartot. Bet ar buvo tam priezastis del ko jis vel pradejo gert?
Na bet tas uzkodavimas ir neveiksmingas. Teisingai as maniau, kad tokie itaigos uzkodavimai yra tik pinigu lupimas is patikliu zmoniu g.gif Niekas kitas tokiem geriantiem zmonem nepades kaip vaistu vartojimas, na bent jau as manau. O tas itaigos metodas, tik makaronu kabinimas... Ir toki koda manau tikrai vienas juokas nulauzt... Gal tavasis su kokiu draugeliu pakalbejo, o tas pripasakojo kad tas kodas nesamone ir pan. ir atkrito tavasis... Nu zodziu zmogus visiskai valios neturi verysad.gif
Na o mes kol kas dar laikomes, va siandien ir vel manasis pas gydytoja buvo, kad vaistu parasytu, nes anie jau baigesi... Tuo paciu ir su gydytoja pakalbejo. smile.gif
Na bus matyt kaip cia jam toliau seksis taip laikytis, bet tikiuosi, kad viskas bus ok. Svarbiausia tai kad palaikom ji visa seima smile.gif
Atsakyti
gaila Neapsisprendėlės.juk mes kartais taip norim tikėti,kad būna stebuklai.aš niekaip negaliu suvokti tų alkoholikų psichologijos.ar taip ten viskas ir pragerta,kad negalvoja apie kitus.maniškis maldauja,kad grįščiau.tik nėra jokio džiaugsmo.nebetikiu aš juo.gaila vaikų,gaila savęs.buvo laiko,permąsčiau savo gyvenimą.tokio gyvenimo niekam nelinkėčiau.bet kaip sakoma:kas mūsų neužmuša,tas padaro mus stipresniais.gal turėjau visą tą iškentėti,kad tapčiau tuo kuo esu.bijau kad jei sugrįšiu,atsitiks kaip Neapsisprendėlei g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 07 07, 23:28)
Aha. Ta laimė pasibaigė po nepilnų poros savaičių. Aš vėl pas mamą ir daugiau jau tikrai ne. Kodas buvo nulaužtas. Geria kaip gėręs.

Taip, kad mielosios dabar jau tikrai žinau, kad ALKOHOLIKAS ir nustips būdamas ALKOHOLIKU.

o as kazkaip tikejau kad kodai padeda,deja
Atsakyti
Beje sestadieniniame laikrastyje "LT" perskaiciau viena baisu dalyka, kuris ir dabar is galvos neiseina... unsure.gif
Buvo rasyta, kad praejusia savaite i Vilniaus ligonines reanimacijos skyriu buvo atveztas 16m. paauglys, komos busenos, kuriam diagnozuotas ypatingai sunkus girtumas, net 6,8 promiles rasta pas ta berniuka kraujyje blink.gif
Po 5 valandu kovos tarp gyvybes ir mirties, gydytoju pastangomis vaikinas buvo isgelbetas... Kita diena isleistas namo...
Dar buvo rasyta, kad motina nenorejusi savo vaiko leisti vezti i ligonine, o vietoj prasiusi, kad sulasintu lasine ir taip isblaivintu blink.gif
Beje is pradziu motina zurnalistams neprisipazinusi kad vaikas girtauja jau nebe pirma karta, tik veliau prasitarusi siaubinga dalyka: pasakiusi kad jos vaikui nebutu buve taip blogai, "jei nebutu degtines alumi uzgerinejes, juk degtine dabar taip suprastejusi..." Na va cia manau jau yra virs visko... blink.gif Ir kur musu Lietuvele baigia nusirist... Ir kas is tokio vaiko gali uzaugt, jei jis nuo mazens mato tokius dalykus, o paskui ir pats tokiame jauname amziuje pradeda vartot, BAISU... ir kas gali paneigt kad tai nepaveldima, ar alkoholizmui nedaro itakos aplinka, kurioje vaikas auga? g.gif
Ir kokie paskui is tokiu berniuku uzauga vyrai, tikrai nepavydziu tai merginai, kuri uz jo istekes... schmoll.gif
Atsakyti
tai va man irgi baisu kad ta alkoholizmas nebutu paveldimas, nes auginu sunu, tai sirdis tikrai nerami. Na bet reikia stengtis kazkaip diegti jiems aiskinti, ir kaip nors juos uzimti, na bet jei mato tevo toki tai ka as zinau. Mano vaikas kai vyrui budavo sunkios pagirios sakydavo: teti, nu nebegert alaus, nes matai kad paskui susergi doh.gif
Atsakyti
Žinot, kai žmogus yra bevalis tada ir draugai kalti, ir šeima pasirodo per mažai palaikė, ir šiaip visi blogi tik jis vienas geras.

Jam jaučiu tik pyktį.
Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 07 08, 20:50)
Žinot, kai žmogus yra bevalis tada ir draugai kalti, ir šeima pasirodo per mažai palaikė, ir šiaip visi blogi tik jis vienas geras.

Jam jaučiu tik pyktį.

Vel taviskis uzgere?
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2008 07 08, 19:00)
tai va man irgi baisu kad ta alkoholizmas nebutu paveldimas, nes auginu sunu, tai sirdis tikrai nerami. Na bet reikia stengtis kazkaip diegti jiems aiskinti, ir kaip nors juos uzimti, na bet jei mato tevo toki tai ka as zinau. Mano vaikas kai vyrui budavo sunkios pagirios sakydavo: teti, nu nebegert alaus, nes matai kad paskui susergi doh.gif

Nuo pat mazumes vaikui aiskink, kad jis greiciausiai turi ta alkoholiko gena, ir kad su alkoholiu jam reikia buti ypac atsargiam. Kad jis negali sau leisti, kaip kiti, pastoviai aluti gurksnoti, nes skirtingai nuo kitu, jam gali baigtis blogai. Tik pastoviu kalimu ta idiegsi. Net jei ir darys priesingai (o kuri laika tikrai darys), pasamoneje bus uzsifiksave Tavo zodziai ir baime. Galbut tai pades sustoti anksciau, nei bus negristamai isibegeta.
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2008 07 08, 19:00)

man irgi dėl to labai labai neramu. turiu ir aš sūnelį wub.gif

maniškio abudu tėvai alkoholikai. jam buvop šlykštu žiūrėti į geriančius žmones, jis pats priesiekinėjo niekada negerti, iki 20 metų nepaėmė nė lašo alkoholio - turėjo kitų įdomių užsiėmimų. kai jo bendraamžiai tūsindavosi, po diskotekas lakstė, jis užsiėmė kūryba, piešė, muzikavo... tol, kol nepradėjo gyventi studentų bendrabutyje... va tada visos jo nuostatos buvo "nulaužtos", kaip jis pats sako, tada ir prasidėjo.... ir jau tęsiasi 5 metus....
gaila, bet prieš genus pasvoti labai labai sunku. tačiau jeigu žmogus turi stiprią valią - tada SUPER

Deja, maniškis, tokio organo neturi verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(rutuliukas j @ 2008 07 08, 21:25)
Nuo pat mazumes vaikui aiskink, kad jis greiciausiai turi ta alkoholiko gena, ir kad su alkoholiu jam reikia buti ypac atsargiam. Kad jis negali sau leisti, kaip kiti, pastoviai aluti gurksnoti, nes skirtingai nuo kitu, jam gali baigtis blogai. Tik pastoviu kalimu ta idiegsi. Net jei ir darys priesingai (o kuri laika tikrai darys), pasamoneje bus uzsifiksave Tavo zodziai ir baime. Galbut tai pades sustoti anksciau, nei bus negristamai isibegeta.

kažkodėl manau, kad tikrai kalimas jokiu būdu nepadės schmoll.gif aišku, kaip ir tu sakei, jie darys priešingai.... ir manau, tas darymas gali padaryti "meškos paslaugą". aš labai labai labai visoms ir sau pačiai linkiu, kad mūsų vaikai nekartotų tėvų klaidų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaidele: 08 liepos 2008 - 20:27
QUOTE(klaidele @ 2008 07 08, 21:31)
Papildyta:

kažkodėl manau, kad tikrai kalimas jokiu būdu nepadės  schmoll.gif aišku, kaip ir tu sakei, jie darys priešingai.... ir manau, tas darymas gali padaryti "meškos paslaugą". aš labai labai labai visoms ir sau pačiai linkiu, kad mūsų vaikai nekartotų tėvų klaidų....

Isbandyti ir priesingai daryti bet kokiu atveju darys, tam yra paauglyste. Kuo veliau maistas prasides, tuo bus geriau. Bet vaikas jau nuo mazu dienu turi zinoti, kad turi savo "bauba", paveldima pavoju.
Kalimo neturiu omeny piktybinio. Bet bendraujant su vaiku pastoviai paaiskinti, priminti, koks pavojus yra. Kol dar jis ne paauglys ir galite sneketis kaip draugai. Siuo atveju- kuo anksciau, tuo geriau.
Atsakyti
QUOTE(rutuliukas j @ 2008 07 08, 22:57)
Isbandyti ir priesingai daryti bet kokiu atveju darys, tam yra paauglyste. Kuo veliau maistas prasides, tuo bus geriau. Bet vaikas jau nuo mazu dienu turi zinoti, kad turi savo "bauba", paveldima pavoju.
Kalimo neturiu omeny piktybinio. Bet bendraujant su vaiku pastoviai paaiskinti, priminti, koks pavojus yra. Kol dar jis ne paauglys ir galite sneketis kaip draugai. Siuo atveju- kuo anksciau, tuo geriau.

O kaip apsaugoti savo mergaites nuo vyrų alkoholikų?
Atsakyti