QUOTE(Medėja @ 2008 06 28, 10:50)
Esu pastebėjusi vieną labai visoms čia rašančioms moterims būdingą bruožą : visos mėgsta skųstis, gailėtis kitų, dalintis patirtimi, kolioti vyrus, bet nei viena niekur nėra suabejojusi, kad vyro gėrimo priežastimi gali būti ji pati. Patogiausia, žinoma, kai priežastis aiški - alkoholis. Tarsi kitaip ir būti negalėtų. Tačiau truputį pamąsčius neramina mintys - alkoholis prieinamas visiems vienodai, vartojamas jis didesnėje pasaulio dalyje, tačiau vieniems iškyla problemos, o kitiems neiškyla. Kodėl iš daugybės žmonių būtent mano vyrui taip nutiko? Juk vyras - tai mylimas žmogus, vaikų tėvas, kažkada jis buvo pasirinktas kaip geriausias vyriškos giminės atstovas, tuo tarpu jų atžvilgiu vartojami epitetai perša mintį, kad jie yra didžiausi priešai, kankintojai, bevaliai ir t.t. Kodėl visų geriančių vyrų žmonos taip panašiai elgiasi ir mąsto? Ne, jokiu būdu nemėginu pasakyti, kad būtent taip ir yra, tiesiog, gal būt, vertėtų pasvarstyti galimybę, kad taip gali būti...
Visiskai sutinku su tavim Medeja, deja kartais del to kad vyras geria bunam ir pacios kaltos, kartais aplinkybes kaltos... O vyrai silpnesni uz mus moteris, tai greiciau ir pasiraso alkoholiui... O moterys dazniau linkusios vartot raminaciuosius vaistus... Mes turime ne vien saves cia gailetis, o pamastyti del ko taip yra kad vyras geria, ka as dariau kazkada blogai, gal musu seima kazkada buvo istike daug nelaimiu, nesekmiu. Gal vyro alkoholizmo priezastis depresija, nerimas ar kita liga. Ir kuo labiau mes isgerusiam vyrui priekaistausim, sauksim ant jo, tuo labiau jis gers... Gal vertetu kai vyras bus blaivus, be sauksmu ir rekimo, pakalbet del visko atvirai, kas jam nepatinka mumyse ar kas musu seimoje ne taip? Jei pokalbis nepadeda, ar nebesugebate atvirai dviese pasikalbet, gal tikrai vertetu pagyvent atskirai, gal tada suprastumete ar norite vienas su kitu gyvent, ar besate viens kitam reikalingi... Ir vyras matydamas, kad gali seima prarast, gal megins taisytis... Gal tik taip issaugosit savo seima, gal tikrai pabandykit imtis veiksmu ir nebereiks guostis.
Na gal ir liksiu kai kuriu is jusu nesuprasta, bet cia tik mano nuomone, kaip galetume pabandyt issaugot savo seimas. Juk siais laikais tiek daug bereiksmiu skyrybu, o jos ivyksta butent todel, kad mes nebemokame issikalbeti atvirai vienas su kitu, deja...