Įkraunama...
Įkraunama...

Mano žmogus geria, Artimas žmogus - alkoholikas2

QUOTE(Busimasis Tevelis @ 2008 06 28, 21:17)
Atlaike is paskutiniu,o paskui po 1-2 dienu pasigere?

Kol kas negėrė kiek žinau.
Atsakyti
Galit mesti į mane akmenį, bet grįžtu pas draugą. Tiksliau sakant grįžau. Bus blogai vėl išeisiu- čia ne problema.

Gražu žiūrėt kaip žmogus tvarkosi užsikodavęs- namie pabaigė klijuot lubas, visus kitus ūkio darbus nudirbo, man mašiną sutvarkė, darbą susirado, šiaip lovoj geras ir svarbiausia, kad manęs klauso, aš jam pati geriausia lotuliukas.gif

Ir kas svarbiausia, kad progų nusigert iki kaklo buvo, bet be didelių problemų to išvengė. Seni draugai nereikalingi tapo.

Minusas tik vienas, kad valgyt daug pradėjo. Seniau sumuštinio per dieną užtekdavo. O dabar.. Vakar 80 lt parduotuvėj išleidom, o šiandien šaldytuvas tuštokas biggrin.gif

Na, bet jau geriau tegu valgo, nei degtinę alum užgerinėja.

Tikrai veikia tas kodavimas.

Atsakyti
QUOTE(Medėja @ 2008 06 28, 10:50)
Esu pastebėjusi vieną labai visoms čia rašančioms moterims būdingą bruožą : visos mėgsta skųstis, gailėtis kitų, dalintis patirtimi, kolioti vyrus, bet nei viena niekur nėra suabejojusi, kad vyro gėrimo priežastimi gali būti ji pati.  Patogiausia, žinoma, kai priežastis aiški - alkoholis.  Tarsi kitaip ir būti negalėtų.  Tačiau truputį pamąsčius neramina mintys - alkoholis prieinamas visiems vienodai, vartojamas jis didesnėje pasaulio dalyje, tačiau vieniems iškyla problemos, o kitiems neiškyla.  Kodėl iš daugybės žmonių būtent mano vyrui taip nutiko?  Juk vyras - tai mylimas žmogus, vaikų tėvas, kažkada jis buvo pasirinktas kaip geriausias vyriškos giminės atstovas, tuo tarpu jų atžvilgiu vartojami epitetai perša mintį, kad jie yra didžiausi priešai, kankintojai, bevaliai ir t.t.  Kodėl visų geriančių vyrų žmonos taip panašiai elgiasi ir mąsto?  Ne, jokiu būdu nemėginu pasakyti, kad būtent taip ir yra, tiesiog, gal būt, vertėtų pasvarstyti galimybę, kad taip gali būti...

Visiskai sutinku su tavim Medeja, deja kartais del to kad vyras geria bunam ir pacios kaltos, kartais aplinkybes kaltos... O vyrai silpnesni uz mus moteris, tai greiciau ir pasiraso alkoholiui... O moterys dazniau linkusios vartot raminaciuosius vaistus... Mes turime ne vien saves cia gailetis, o pamastyti del ko taip yra kad vyras geria, ka as dariau kazkada blogai, gal musu seima kazkada buvo istike daug nelaimiu, nesekmiu. Gal vyro alkoholizmo priezastis depresija, nerimas ar kita liga. Ir kuo labiau mes isgerusiam vyrui priekaistausim, sauksim ant jo, tuo labiau jis gers... Gal vertetu kai vyras bus blaivus, be sauksmu ir rekimo, pakalbet del visko atvirai, kas jam nepatinka mumyse ar kas musu seimoje ne taip? Jei pokalbis nepadeda, ar nebesugebate atvirai dviese pasikalbet, gal tikrai vertetu pagyvent atskirai, gal tada suprastumete ar norite vienas su kitu gyvent, ar besate viens kitam reikalingi... Ir vyras matydamas, kad gali seima prarast, gal megins taisytis... Gal tik taip issaugosit savo seima, gal tikrai pabandykit imtis veiksmu ir nebereiks guostis.
Na gal ir liksiu kai kuriu is jusu nesuprasta, bet cia tik mano nuomone, kaip galetume pabandyt issaugot savo seimas. Juk siais laikais tiek daug bereiksmiu skyrybu, o jos ivyksta butent todel, kad mes nebemokame issikalbeti atvirai vienas su kitu, deja...
Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 06 30, 13:39)
Galit mesti į mane akmenį, bet grįžtu pas draugą. Tiksliau sakant grįžau. Bus blogai vėl išeisiu- čia ne problema.

Gražu žiūrėt kaip žmogus tvarkosi užsikodavęs- namie pabaigė klijuot lubas, visus kitus ūkio darbus nudirbo, man mašiną sutvarkė, darbą susirado, šiaip lovoj geras ir svarbiausia, kad manęs klauso, aš jam pati geriausia  lotuliukas.gif

Ir kas svarbiausia, kad progų nusigert iki kaklo buvo, bet be didelių  problemų to išvengė. Seni draugai nereikalingi tapo.

Minusas tik vienas, kad valgyt daug pradėjo. Seniau sumuštinio per dieną užtekdavo. O dabar.. Vakar 80 lt parduotuvėj išleidom, o šiandien šaldytuvas tuštokas  biggrin.gif

Na, bet jau geriau tegu valgo, nei degtinę alum užgerinėja.

Tikrai veikia tas kodavimas.

Na o as pasakysiu kad gerai padarei, nes uzsikodavusiam zmogui labai reikalingas artimo zmogaus palaikymas smile.gif
Zinoma jei matysi kad blogai, ar vel, ne duok dieve, gert prades, bet kada galesi iseit.
Beje manasis kai uzsikodavo, taip pat labai daug valgyt pradejo, saldytuva sluote isluoja, nespejam pildyt biggrin.gif Bet ir gerai, sakau gal bent kiek kilogramuku priaugs... Beje juk geriau maistui isleist tuos pinigus, negu alkoholiui...
Beje ar tavasis senai jau uzsikodaves?
Atsakyti
QUOTE(Anchelika @ 2008 06 30, 15:32)
Na o as pasakysiu kad gerai padarei, nes uzsikodavusiam zmogui labai reikalingas artimo zmogaus palaikymas  smile.gif
Beje juk geriau maistui isleist tuos pinigus, negu alkoholiui...
Beje ar tavasis senai jau uzsikodaves?

Lygiai taip pat pagalvojau apie tą palaikymą. Nesuprantu tų moterų, kurios gyvena su vyrais, kurie nė nemano kažką keisti arba tiesiog bandyti mesti gėrimus. Bet jei jau žmogus pats pasiryžta koduotis reikia tikėti.

O jei ne duok Dieve, vėl pradės gerti... savo grįžimą pas jį nurašysiu kaip jaunystės klaidą ir tiek.

Sutinku, kad storas vyras geriau negu geriantis biggrin.gif Nors manajam iki nutukėlio toli šviečia, bet užtat kaip faina maistą kartu gamintis.

Nedaug dar jis užsikodavęs.
Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 06 30, 15:48)
Lygiai taip pat pagalvojau apie tą palaikymą. Nesuprantu tų moterų, kurios gyvena su vyrais, kurie nė nemano kažką keisti arba tiesiog bandyti mesti gėrimus. Bet jei jau žmogus pats pasiryžta koduotis reikia tikėti.

O jei ne duok Dieve, vėl pradės gerti... savo grįžimą pas jį nurašysiu kaip jaunystės klaidą ir tiek.

Sutinku, kad storas vyras geriau negu geriantis  biggrin.gif Nors manajam iki nutukėlio toli šviečia, bet užtat kaip faina maistą kartu gamintis.

Nedaug dar jis užsikodavęs.

Manasis tai irgi nedaug, tik antra menesi gyvena blaivaus zmogaus gyvenima, bet vis tai jau pirmas zingsnis i geresni musu seimos gyvenima smile.gif
Tik aisku kad taip ir toliau jam eitus, nes tu pagundu tai daug, neatsikrato buvusiais draugeliais vis ateina kuris is buvusiu ar skambuciais atakuoja, juk supranta jie kad ju "pinigine" dingo, kad nebera kas nupirks isgert...
Beje jei ne paslaptis, tai koki kodavimo buda tavo vyras naudoja? Manasis kol kas gydosi vaistais, antidepresantais ir pan. Lankosi du kart i sav pas gydytoja. Veliau gal ir "torpedo" bandysim...Dar nezinom nes gydytoja sake kad gal neprireiks...

Atsakyti
QUOTE(Anchelika @ 2008 06 30, 16:13)

Tik aisku kad taip ir toliau jam eitus, nes tu pagundu tai daug, neatsikrato buvusiais draugeliais vis ateina kuris is buvusiu ar skambuciais atakuoja, juk supranta jie kad ju "pinigine" dingo, kad nebera kas nupirks isgert...

Beje jei ne paslaptis, tai koki kodavimo buda tavo vyras naudoja?

Nu va tuos draugelius taip aš šaudyt tuoj pradėsiu. Kur buvęs kur nebuvęs išlenda koks. Atakuoja tiek skambučiais, tiek ir į namus ateit drįsta. "Piniginė" juk ir manasis jiems buvo. Tik kuo labiau jie lenda tuo labiau jis suvokia, kad anokie čia draugai. Tiesiog išnaudotojai.

Kodavosi Varpe Vilniuje prie pasažo pas Juozapą. Jokių vaistų, jokių torpedų. Nežinau ką jam padarė daktaras, bet veikia. Įtaigos metodas tai vadinasi unsure.gif

Kai grįžo užsikodavęs jo "geriausias" draugas nutaikęs kai jis vienas namie, atnešė butelį alaus, atkimšo, pastatė ant stalo ir pradėjo savo "piniginei" pasakot, kad nieko nuo alaus nebus ir išvis koks jis vyras kad negeria. doh.gif Neatsilaikė ir gurkštelėjo vaikinas. Ėjo vemt paskui.

Tik nežinau sutapimas čia ar ne, bet kitą dieną jis atsikėlė visas sutinęs. Nieko keisto nevalgė, niekam nealergiškas. Užtino akys, rankos. Tinimas per parą atslūgo. Bet kol jis bejėgis gulėjo aš istorijas kūriau- kaip žmones suparalyžiuoja, kaip širdys sustoja, galų gale pasakiau, kad nebestovės. Tėvai irgi protą paplovė, kaimynas atėjęs biškį moralo pavarė. Rezultatas- vaikinas net nežiūri į alko.

O kai nėra noro gerti atsiranda poreikis pinigams, daiktams. Todėl dabar dirba, darbo ir į namus parsineša ir valgo, valgo, valgo..

Atsakyti
Jei idomu paskaitykite apie uzkodavima ir kitus gydymo budus geriantiems cia:
http://www.imunitetas.lt/?aid=7067
Papildyta:
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 06 30, 16:29)
Nu va tuos draugelius taip aš šaudyt tuoj pradėsiu. Kur buvęs kur nebuvęs išlenda koks. Atakuoja tiek skambučiais, tiek ir į namus ateit drįsta. "Piniginė" juk ir manasis jiems buvo. Tik kuo labiau jie lenda tuo labiau jis suvokia, kad anokie čia draugai. Tiesiog išnaudotojai.

Kodavosi Varpe Vilniuje prie pasažo pas Juozapą. Jokių vaistų, jokių torpedų. Nežinau ką jam padarė daktaras, bet veikia. Įtaigos metodas tai vadinasi  unsure.gif

Kai grįžo užsikodavęs jo "geriausias" draugas nutaikęs kai jis vienas namie, atnešė butelį alaus, atkimšo, pastatė ant stalo ir pradėjo savo "piniginei" pasakot, kad nieko nuo alaus nebus ir išvis koks jis vyras kad negeria.  doh.gif  Neatsilaikė  ir gurkštelėjo vaikinas. Ėjo vemt paskui.

Tik nežinau sutapimas čia ar ne, bet kitą dieną jis atsikėlė visas sutinęs. Nieko keisto nevalgė, niekam nealergiškas. Užtino akys, rankos. Tinimas per parą atslūgo. Bet kol jis bejėgis gulėjo aš istorijas kūriau- kaip žmones suparalyžiuoja, kaip širdys sustoja, galų gale pasakiau, kad nebestovės. Tėvai irgi protą paplovė, kaimynas atėjęs biškį moralo pavarė. Rezultatas- vaikinas net nežiūri į alko.

O kai nėra noro gerti atsiranda poreikis pinigams, daiktams. Todėl dabar dirba, darbo ir į namus parsineša ir valgo, valgo, valgo..

Na nezinau kaip tas itaigos metodas, nelabai mes situo pasitikejom, na cia turbut psichologini poveiki padaro... Na bandom vaistais, nes bent jau manasis zinos kad geria vaistus, tai ir isgert bijos. Bijos pasalinio poveikio.
Na bet matai kaip cia tavajam taip buvo, kad vaistu jokiu nevartojo, bet organizmas taip sureagavo i alkoholio vartojima, negi cia sitaip veikia tas itaigos metodas ar cia sutapimas galbut toks buvo..
Atsakyti
QUOTE(Anchelika @ 2008 06 30, 16:41)
Jei idomu paskaitykite apie uzkodavima ir kitus gydymo budus geriantiems cia:
http://www.imunitetas.lt/?aid=7067

Skaičiau, rinkau info, kur kas kaip ir už kiek.. Tik mano giliu įsitikinimu, kol žmogus pats nenorės tol jam niekas nepadės.
Papildyta:
QUOTE(Anchelika @ 2008 06 30, 16:50)
Na nezinau kaip tas itaigos metodas, nelabai mes situo pasitikejom, na cia turbut psichologini poveiki padaro... Na bandom vaistais, nes bent jau manasis zinos kad geria vaistus, tai ir isgert bijos. Bijos pasalinio poveikio.
Na bet matai kaip cia tavajam taip buvo, kad vaistu jokiu nevartojo, bet organizmas taip sureagavo i alkoholio vartojima, negi cia sitaip veikia tas itaigos metodas ar cia sutapimas galbut toks buvo..

O jei nepaslaptis kiek kainuoja vaistai mėnesiui?

Nežinau aš turiu du variantus- pirma jį išbert galėjo nuo vienu prisėdimu suvalgyto 1,5 kg juodo šokolado arba nuo kodavimo. Kitų variantų nematau. Jis pasidarė išvadą, kad nuo antro varianto, todėl šis mistinis tinimas mums abiems tik į naudą.
Atsakyti
Medejos poziuris labai teorinis. Manau, moterys alkoholiku pyksta del demesio, rupescio, pareigingumo stokos. Nes seimoje yra aibe darbu, jei vienas sau leidzia daryti bet ka, tuos darbus tenka padaryti kitam. T.y. vaiku auklejimas, buitis, o kur dal svelnumo poreikis. Juk ir toms moterims reikia, kad jomis vyras rupintusi. Todel ir kaltina vyrus.

Ir siaip, galima sakyti, kad moterys prisiima aukos vaidmeni. Galbut, tam tikras tipas. Bet tikras alkoholikas savo melu ir nepareigingumu taip sugeba "prisikti" dusia, kad apie joki supratima po to ir nebelieka kalbos. Tada prasideda karas. Karas be laimetoju.

Sutinku su nuomone, kad alkoholikas, jei tikrai rupetu artimieji, turetu pirmas palikti seima, jos nekankinti. Bet ponai (ir ponios) alkoholikai yra patogumo megejai, jiems patogu taip, kaip yra. Kitaip juk gali tekti viskuo rupintis patiems, taip ir siukslynas nebetoli
Atsakyti
Na va pas mus finalas toks : tevas pergere vos neuzmuse mamos ir dabar ji pas mane. Kol kas net nekalba apie gryzima namo , sake noriu numirt ramiai.

Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 06 30, 16:54)
O jei nepaslaptis kiek kainuoja vaistai mėnesiui?

Nežinau aš turiu du variantus- pirma jį išbert galėjo nuo vienu prisėdimu suvalgyto 1,5 kg juodo šokolado arba nuo kodavimo. Kitų variantų nematau. Jis pasidarė išvadą, kad nuo antro varianto, todėl šis mistinis tinimas mums abiems tik į naudą.

Mes vaistams menesiui isleidom truputi daugiau nei 50lt. Bet manajam buvo reikalingi ne tik vaistai, bet bendras kompleksinis gydymas. Psichologines konsultacijos, panasiai kaip tavo vyrui itaigos metodas, 10 kartu apsilankymu pas gydytoja toms konsultacijoms kainavo dar 100lt. Na lankosi kol kas pas gydytoja, geria ir leidziasi vaistus, bus matyt kaip cia bus toliau... Tikiuosi susims viena kart smile.gif Nors vis dar kas kart su itarimu ziuriu, kai gryzta is darbo, baisu kad negryztu koki kart vel su kvapeliu verysad.gif
Atsakyti