Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(sandralija @ 2008 07 03, 14:00)
sveikos merginos,prasau mane paprotinkite,nes jau nieko nesuprantu.pries dvi sav. skambinau i tax credit ofisa,pasakiau jog mano darbo val.skaicius pasikeite(dirbau 28,o dabar 18 val/sav.)ir siandien gaunu laiska,jog man buvo permoketa (pinigelius gaunu ir working taxsus ir child)taigi dabar mano pasalpa sumazejo,kad isskaiciuotu ta skirtuma.o mano klausimas tame ar sumazejus darbo valandom sumazeja ir pasalpa?ar taip yra is tikruju?aciu kas atsakysite

Sveika. Idomu, koki konkreciai laiska gavai. Gali buti, kad tu gavai Annual Review ir tau buvo permoketa suma praeitais metais. Nes sumazejus darbo valandu skaiciui, automatiskai sumazeja pajamos, tai pasalpa turetu padideti. Tai jei jie permokejo, isskaiciuoja ta suma is dabartines pasalpos, del to ir gausite maziau pinigeliu, net jei darbo valandu skaicius sumazejo.
Na, o jeigu Annual Review jau buvote gavusi ir laiska atsiunte del sumazejusiu darbo valandu..tai manau, kad kazkas negerai..reiketu jiems pasiskambinti ir pasitikslinti ar teisingai paskaiciavo jums pasalpa. Nes tikrai turetumete gauti didesne pasalpa sumazejus pajamoms.
Atsakyti
QUOTE(uk-girl @ 2008 07 03, 13:21)
Reike grazinti jei jums ja permoka, pajamos seimos pakyla  mirksiukas.gif

Didelis dekoju aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Tai reikes pradet tvarkyti mirksiukas.gif ,o tai va kaip su tuo grazinimu aha supratau ,labai padejei suo klausimu bigsmile.gif ,nes negalejom ar tvarkyti ar ne .
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2008 07 03, 12:01)
Sveikutes, mergaiciukes 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Gal jus man galit pasakyti: issiunciau dokumentus i Job Centre del Maternity Allowance ax.gif  per kiek laiko tureciau gauti ju atsakyma? g.gif  4u.gif

as tai gavau po keliu savaiciu,nuo formos issiuntimo, su nurodyta data nuo kada prades moketi smile.gif bet nurodyta penktadieni(nes moka penktadieniais) nieko negavau, tai teko jiems paskambint ir apie save priminti doh.gif tada viska gavau 4u.gif

dar mamytes del child tax cerdit norejau paklaust ax.gif gavau annual rewiev forma, kur reik irasyti actual income, o as buvau nurodzius estime income ax.gif turiu problemu su actual skaiciumi, nes per tuos metus lb daug darbovieciu keiciau ir tikrai ne visus popierius esu isaugojus, kad nurodyt pajamas svaro tikslumu...gal kas buvot susidure, jei pajamos bus biski su paklaida,(100 ar 200 svaru, nedaugiau) ar gausiu bauda? g.gif 4u.gif ar jie tikrina ka nors kur nors? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katkuta: 03 liepos 2008 - 16:24
QUOTE(katkuta @ 2008 07 03, 15:18)
dar mamytes del child tax cerdit norejau paklaust ax.gif gavau annual rewiev forma, kur reik irasyti actual income, o as buvau nurodzius estime income ax.gif turiu problemu su actual skaiciumi, nes per tuos metus lb daug darbovieciu keiciau ir tikrai  ne visus popierius esu isaugojus, kad nurodyt pajamas svaro tikslumu...gal kas buvot susidure, jei pajamos bus biski su paklaida,(100 ar 200 svaru, nedaugiau) ar gausiu bauda? g.gif  4u.gif ar jie tikrina ka nors kur nors?  blush2.gif

Ce juk tas pats InlandR, jei nurodai estimate tai jie net patys patikrina ir irsao pajamas kokes jie mato is to employment, bet jei jie ju tau neirase tai pasiskambink i IR ir pasiklausk savo tiksles pajamas, juk jie zino kada ir kiek dirbai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uk-girl @ 2008 07 03, 15:56)
Ce juk tas pats InlandR, jei nurodai estimate tai jie net patys patikrina ir irsao pajamas kokes jie mato is to employment, bet jei jie ju tau neirase tai pasiskambink i IR ir pasiklausk savo tiksles pajamas, juk jie zino kada ir kiek dirbai... ax.gif

tai as zinau, kad tas pats, bet kad jie neduoda man tikslaus skaiciaus doh.gifo i forma nieko neirase, atsiunte ta pacia estime suma ir praso actual doh.gif kai skambinau i child tax credit help line,jie man patare nueiti i savo local tax office ir ju paprssyti duomenu, bet tie man atsake , kad tokiu paslaugu daugiau neteikia ir pasiule siusti kiekvienam employer po laiska su uzklausa, kiek jie man sumokejo doh.gif bet tai prikolas tame, kad kai kurie employer jau tiesiog nebeegzistuoja verysad.gif as tada vel jiems skambinu, tai sako niekuo padet negalim doh.gif gal as ne tuo nr skambinu?gal galit numeri mestelt kuriuo skambint, kad gauti ta "stebuklinga"skaiciuka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 07 02, 18:52)
Taigi as ir rasau jog esu NE VIENISA ir pasalpa vienkartine gavau.

Sorry blush2.gif turbut ne ant to atsakymo uzklikinau.Tai gerai tada jei ir taip galima,o tai mane cia buvo nugasdine,kad turi tvarkytis tipo kaip vienisa mama kad gausi tuos child benefit,child tax credit ir tada jau ta sure start maternity grant.Niekad gyvenime tokiu dalyku nesu tvarkiusis,bet dabar kai leliukas pakeliui,pati nebedirbsiu,o dar namo paskola ant kaklo kabo,tai net su gera vyro alga gali but sunku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(katkuta @ 2008 07 03, 15:18)
as tai gavau po keliu savaiciu,nuo formos issiuntimo,  su nurodyta data nuo kada prades moketi smile.gif bet nurodyta penktadieni(nes moka penktadieniais) nieko negavau, tai teko jiems paskambint ir apie save priminti doh.gif tada viska gavau 4u.gif

Na savaite jau parejo g.gif vadinasi dar lauksiu nestuke.gif o taip rupi suzinot ka jie man ten mokes ir ar mokes apskritai blush2.gif
Papildyta:
Aposvieskit man dar proteli blush2.gif o tai tuos Child Tax Credit gali bandyt gauti kiekviena mama ar kaip cia? g.gif blush2.gif
Atsakyti

QUOTE(<MILANA> @ 2008 07 03, 15:00)
Sveikutes  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Norejau pakalusti kas gauna child tax credit ,ar neteko grazinti jiems adgal tu pinigeliu ,nes girdejau gale metu praso grazinti ta suma kure gavai .Tai mastau ar apsimoka se pasalpele daryti ? mastau.gif Gal kam taip buvo nutike.Buciau labai dekinga  jei kas atsilieptu siuo klausimu  mirksiukas.gif  aciuks.gif

Grazinti reikia tik tada jeigu padidejo pajamos ir tu laiku nepranesei tai yra iki pirmos po balandzio 5 gautos pasalpos.As dar nezinojau kokios bus musu tikslios pajamos tai jiems paskambinus bandziau sakyt kad sustabdytu tam menesiui mokejima,bet jie vistiek sumokejo.Taigi as tu pinigeliu nelieciau norejau atgal grazint,o jie man tiesiog perskaiciavo ir iki 2010 metu kas menesi nuimines nuo mano einamos pasalpos po 6 svraus.Taigi nera taip blogai jeigu ir permokejo.

QUOTE(katkuta @ 2008 07 03, 18:07)
tai as zinau, kad tas pats, bet kad jie neduoda man tikslaus skaiciaus doh.gifo i forma nieko neirase, atsiunte ta pacia estime suma ir praso actual doh.gif  kai skambinau i child tax credit help line,jie man patare nueiti i savo local tax office ir ju paprssyti duomenu, bet tie man atsake , kad tokiu paslaugu daugiau neteikia ir pasiule siusti kiekvienam employer po laiska su uzklausa, kiek jie man sumokejo doh.gif bet tai prikolas tame, kad kai kurie employer jau tiesiog nebeegzistuoja verysad.gif as tada vel jiems skambinu, tai sako niekuo padet negalim doh.gif gal as ne tuo nr skambinu?gal galit numeri mestelt kuriuo skambint, kad gauti ta "stebuklinga"skaiciuka? 4u.gif

T4 svarbiausia neuztempk,nes jei iki liepos 29 dienos nepranesi apie pasikeitimus tai isvis bauda gali gaut.Jei negali paskaiciuot iksliai savo pajamu tai primesk pora simtu svaru daugiau ir tiek.O siaip algos taigi mokamos i banko kortele tai pasiimk steigmentus ir pasiskaiciuok kiek tau iplauku buvo g.gif

QUOTE(EgluteN @ 2008 07 03, 18:11)
Sorry blush2.gif turbut ne ant to atsakymo uzklikinau.Tai gerai tada jei ir taip galima,o tai mane cia buvo nugasdine,kad turi tvarkytis tipo kaip vienisa mama kad gausi tuos child benefit,child tax credit ir tada jau ta sure start maternity grant.Niekad gyvenime tokiu dalyku nesu tvarkiusis,bet dabar kai leliukas pakeliui,pati nebedirbsiu,o dar namo paskola ant kaklo kabo,tai net su gera vyro alga gali but sunku unsure.gif

Tu maziau klausyk patarimu meluoti,kaip zinia melo kojos trumpos tai jei pagaus susimokesi baudas.O tas kas meluoja tegu sau tongue.gif
As aplamai esu neistekejusi ,tiesiog gyvenu su draugu ir tai pranesiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katkuta @ 2008 07 03, 16:07)
tai as zinau, kad tas pats, bet kad jie neduoda man tikslaus skaiciaus doh.gifo i forma nieko neirase, atsiunte ta pacia estime suma ir praso actual doh.gif  kai skambinau i child tax credit help line,jie man patare nueiti i savo local tax office ir ju paprssyti duomenu, bet tie man atsake , kad tokiu paslaugu daugiau neteikia ir pasiule siusti kiekvienam employer po laiska su uzklausa, kiek jie man sumokejo doh.gif bet tai prikolas tame, kad kai kurie employer jau tiesiog nebeegzistuoja verysad.gif as tada vel jiems skambinu, tai sako niekuo padet negalim doh.gif gal as ne tuo nr skambinu?gal galit numeri mestelt kuriuo skambint, kad gauti ta "stebuklinga"skaiciuka? 4u.gif

Turbut tikrai ne nuo nr skambinai unsure.gif nes yra kur paskambini pasakai savo duomenis ir pasako kiek tam tikriem tax metam yra tavo income pas juos... ax.gif paziurek HMRC website ten daug numeriu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2008 07 03, 18:33)
Aposvieskit man dar proteli blush2.gif o tai tuos Child Tax Credit gali bandyt gauti kiekviena mama ar kaip cia? g.gif  blush2.gif

Bandyti gaut gali kiekviena mama,na ir gauna kiekviena tik skirtingas sumas.
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 07 03, 16:34)

T4 svarbiausia neuztempk,nes jei iki liepos 29 dienos nepranesi apie pasikeitimus tai isvis bauda gali gaut.Jei negali paskaiciuot iksliai savo pajamu tai primesk pora simtu svaru daugiau ir tiek.O siaip algos taigi mokamos i banko kortele tai pasiimk steigmentus ir pasiskaiciuok kiek tau iplauku buvo g.gif

4u.gif apie banka ir as pagalvojau, pirmad uzsisakiau , kad uz 2 metus atsiustu, bandysim skaiciuot :4u:paslauga 10 svaru kainuoja, jei kam ateity prireiks smile.gif tik man jie idomiai dirba, zino gi realias pajamas, o man ju duoti nenori schmoll.gif vieni pas kitus siuntineja doh.gif tikiuosi viskas bus gerai, aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Turiu toki klausimeli, gal kam teko susidurti.
Del nuomos ir billu apmokejimo. Ar council visas mano gaunamas pasalpas laiko pajamom ir dar plius MB atlyginimas unsure.gif?
Atsakyti