QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 03, 09:51)
O sakykit kaip reaguoti kai tėvus vadina debilais? Juk yra posakis: "Su tavim bendraujama taip, kaip leidi, kad su tavim bendrautų". Na tai aš nenorėčiau leisti, kad mano vaikas taip su manim bendrautų?????????
Negražu baksnot

Bet pati kalta... Praleidai tą plonytę liniją tarp galima ir negalima. Reikėjo labai stipriai sureaguoti jau pačią pirmą akimirką, kai tik pirmą kartą išgirdai. Ir ne rėkimu "tu pats debilas!" , bet ramiu tonu, kad tokių žodžių šeimoje netoleruosi. Dabar jau viską pakeisti sunkiau

Nu bet gal padėtų humoras pvz

Pavadins debile, nusišypsai ir sakai "nu taip, tavo mama debilė, o tu kas?" Suprantu, kad kartais norisi rėkti ir ardytis, atrodo, iš pasiutimo plyši į gabalus, bet reikia tvardytis. Jo emocijos ir mintys taip pat šokinėja. Tuo tarpu tau reikia nuoseklumo ir užsispyrimo, kad pasiektum būtent to, ko nori tu. Pvz sūnus garsiai klauso mago. Ateik į kambarį ir ramiai paprašyk patildyti. Ir neišeik, kol to nepadarys. Stypsok kaip žvakė. Gali pro langą pasižvalgyt, dantis pasirakinėt

Be jokių neigiamų emocijų. Tu tiesiog jo prašai, atėjai ne su priekaištu. Žinok, kai prašoma yra labai sunku atsakyti, negu, kai liepiama. Lygiai tas pats su kambario tvarkymu ar pamokų ruoša. Geriau nerėkti, kad "mikliai varai pamokų daryt!" , atsakymas seka - "paskui". Konkretizuok - "kada, po penkių minučių?. Aš palauksiu"

Jei kažko neleidi, tai neleisk iki galo, o ne vieną dieną galima, kitą vėl nebe. Taip kad gali pabandyti - "esu tavo mama ir man labai skaudu, kai mane vadini tokiais žodžiais. Todėl prašau daugiau taip manęs nevadinti. Nuo šiandien!" Bet tai turi būti pasakyta tam tikru momentu, ne konflikto metu, kai verda kraujas, o ramiai bendraujant, kad ir apie bites kalbant