Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai, kaktusėliai

QUOTE(Vilioja @ 2008 07 15, 15:46)
Aš laistau per dažnai blush2.gif  Vis norisi jiems dėmesio skirti (kaip kad vaikams: gal dar kasnelį - už mamytę, už tėvelį... lotuliukas.gif )

as tai anksciau irgi pamyledavau, buvo daug auku tada blush2.gif bet dabar esu tvirta ir stengiuosi valdytis nuo per dazno kaktusu laistymo, ir kitu geliu taip pat drinks_cheers.gif dabar sakyciau visiskai ismokau kartais geles pamirsti cool.gif ir jom tai visai patinka, auku simtas metu nebeturejau ir visos kvietkutes bujoja wub.gif kaktusus ziema laistau gal 1-2 k. per 3men., vasara gal i menesi 1-2k. , zodziu kai matau ka djau zeme isdziuvusi 4u.gif o geles tai... ne ta tema mirksiukas.gif biggrin.gif vis neprisibaudziu sukelt likusius kaktusus ir gelytes jusu teismui doh.gif pasitaisysiu..ka da nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 09, 18:14)
Stai ka radau Kauno stoties turgely  bigsmile.gif kazkada bandziau uzsisaknitet is uzsienio, bet tas uzsakymas neivyko tada... Jei kam idomu, tai ten, kur pardavineja lauko geles. Pas tokia mergaite  bigsmile.gif

Graptopetalum Tacitus Bellum 'Cassiopeia'

Buna kartais netiketumu  bigsmile.gif

Valio šį grožį radau ir Vilniuje. thumbup.gif
http://commons.wikim...us_bellus_2.jpg
Tik augaliukas vienas ir žiedų net ant trijų kotelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devde: 16 liepos 2008 - 08:37
As siandien buvau Kauno turgely prie stoties, bet nieko panasaus nemaciau nei kioskeliuose, nei pas zydinciu gyvu geliu pardavejus sad.gif

QUOTE(pipirėlis @ 2008 07 16, 08:52)
as tai anksciau irgi pamyledavau, buvo daug auku tada blush2.gif  bet dabar esu tvirta ir stengiuosi valdytis nuo per dazno kaktusu laistymo, ir kitu geliu taip pat drinks_cheers.gif  dabar sakyciau visiskai ismokau kartais geles pamirsti cool.gif ir jom tai visai patinka, auku simtas metu nebeturejau ir visos kvietkutes bujoja wub.gif  kaktusus ziema laistau gal 1-2 k. per 3men., vasara gal i menesi 1-2k. , zodziu kai matau ka djau zeme isdziuvusi 4u.gif  o geles tai... ne ta tema mirksiukas.gif  biggrin.gif vis neprisibaudziu sukelt likusius kaktusus ir gelytes jusu teismui doh.gif pasitaisysiu..ka da nors ax.gif

Jauciu, persistengiau su smelio ir zvyro proporcija, maisydama zemes kaktusams. Tai dabar vos palieju, tuoj pat jie vel isdziuve. Tai galiu laistyti dazniau nei 1-2 k. i menesi?.. Nors dabar, kai daznai palyja, o kaktusai/sukulentai stovi lauke, tai jau kuris laikas visai nelaistau. Tikiuosi, kad gauna pakankamai dregmes is oro, ar ne?
Atsakyti
Mano kaktusai irgi skurdžioj žemėj auga. smile.gif Laistau kartą per saviatę nes kai palieju ryte vakare jau žemė būna sausa. Buvau skaičiusi, kad skurdžioj žemėj kaktusai labai tvirtas ir dideles šaknis užsiaugina.
Šiandien tuo įsitikinau pati, nes persodinau pora kaktusėlių, vienam vazonas šonus jau spaudė, o kiti du badė vienas kitą- netilpo kartu. Išrovus šaknis tokias dideles radau, kad praktiškai tik drenažas senam vazone liko, o visos žemės prisiraizgiusios šaknų iš vazono išsikėlė. rolleyes.gif Likau labai maloniai nustebusi. Kai augo derlingesnėj žemėj tiek šaknų neturėjo.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 07 11, 09:06)
Tina, kurioj turgelio vietoj situos grozius pardavineja  blink.gif ????

QUOTE(Mamce @ 2008 07 16, 15:47)
As siandien buvau Kauno turgely prie stoties, bet nieko panasaus nemaciau nei kioskeliuose, nei pas zydinciu gyvu geliu pardavejus sad.gif

Atostogauju, tai tik dabar pamaciau jusu klausimus. Turgely yra viena vienintele eile, kur prekiauja lauko gelemis. Toj eilej, labiau link turgaus vidaus prekiauja jauna mergina (bet jos gal keicias) ir pas ja ant stalo, taip labiau gilumoj, yra padekliukas graptopetalum. Nemoku as paaiskint, cia mano silpna vieta doh.gif

O stai kokios naujienos pas mane mirksiukas.gif
Prazydo subdenudata
[attachmentid=150415]
Echinopsis
[attachmentid=150416]
Pagaminau euphorbiu miskeli. Naturoj jis labai superinis. MB sakau reik parduot, koks turcius tikrai nores savo eksliuzivini buta papuost tokia mini dykuma, euphorbios kaip kokie bonsai. Sakau, kiek ivetintum? Jis 500,- doh.gif lotuliukas.gif
[attachmentid=150418]
Na, o cia siaip uzsienietiskas mixas. Visi tokie maliuskos, vietos ilgam uzteks smile.gif
[attachmentid=150419]

Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 16, 17:30)
Atostogauju, tai tik dabar pamaciau jusu klausimus. Turgely yra viena vienintele eile, kur prekiauja lauko gelemis. Toj eilej, labiau link turgaus vidaus prekiauja jauna mergina (bet jos gal keicias) ir pas ja ant stalo, taip labiau gilumoj, yra padekliukas graptopetalum. Nemoku as paaiskint, cia mano silpna vieta  doh.gif

Pagaminau euphorbiu miskeli.

Aciu. Truputi susiaurinai paieskos zona biggrin.gif

O miskelis tai tikrai liuks thumbup.gif Ispudingas. Gali imtis verslo - "Parduodu augalus interjero papuosimui " biggrin.gif .
Atsakyti
Dekui 4u.gif dar tada reiktu sandori su Crassula padaryt del vazonu lotuliukas.gif
Atsakyti
Tina* as suzaveta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikauoga @ 2008 07 16, 18:31)
Tina* as suzaveta wub.gif

Gal pirkt nori? Uz 500,- lotuliukas.gif Kaina MB nustate unsure.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 16, 17:46)
Gal pirkt nori? Uz 500,-  lotuliukas.gif Kaina MB nustate  unsure.gif  lotuliukas.gif

Noreciau lotuliukas.gif bet tada maniskis mane is namu isvarytu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(devde @ 2008 07 16, 09:29)
Valio šį grožį radau ir Vilniuje.  thumbup.gif
http://commons.wikim...us_bellus_2.jpg
Tik augaliukas vienas ir žiedų net ant trijų kotelių.

na aš ir Klp mačiau šitokių gan nemažai rolleyes.gif
o man savuosius jau noris laistyt maždaug kas savaitę, kai būna karšta pvz visą savaitę, tai jie man atrodo kaip mat išdžiūna...o dabar jau kelinta diena lietinga ir saulės lb nedaug..tai dar pakentėsiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 16 liepos 2008 - 18:20
Tina, labai gražūs žiedai ir sodai thumbup.gif Jaučiu įspūdingo dydžio tavo kolekcija, nes jau trečią sodą sukūrei vienarūšį bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivike.: 16 liepos 2008 - 19:42