Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išvirti manų košę neprisvilinant dugno

Aš košę verdu, maišydama ne su šaukštu, o su kiaušinių plakikliu (ar tešlos plakikliu - nzn, kaip jis tiksliai vadinamas) - plaku dešine ranka pieną, o kaire supilu kruopas. Ir maišau visą laiką. Nei gumuliukų, nei svilėsių nebūna schmoll.gif O druską ir cukrų supilu iš karto į pieną. Ir niekad nededu sviesto, nes verdu grynam piene, tai manau, kad riebalų užtenka... nu bet čia jau smulkmenos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2008 07 02, 12:04)
Na as dedu manu kruopa i salta piena ir verdu pastoviai maisydama kol neuzvirs, o paskui isjungiu dujos ir uzdengiu su danciu puoda ir dar palaukiu kokius 5min smile.gif

as taip pat darai,ir nekarto neprisvilo,tik palaikau 15min. kad isbringtu ir kaskiek atvestu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurqita @ 2009 10 22, 16:14)
Prisvilint - neteko, bet tik visai neseniai išmokai išvirti, kad į gabalus nesušoktų  biggrin.gif Įpylu į puodą pienuko, palaukiu kol užvirs, tuomet sumažinu ugnį ir nuolat intensyviai maišydama pieną pilu manų kruopas (su vienu šaukštu maišau pienuką, su kitu šaukštu semiu kruopytes ir pilu po truputėlį)  4u.gif O tuomet dar pora minutėlių maišau kol vėl pienukas užverda ir košytė pradeda pukšėti. Viskas gatava  thumbup.gif Druskytė, sviestukas, cukrus pagal skonį  mirksiukas.gif

As taip pat darau. Esu visai seip sau kas liecia maisto ruosima, bet manu koses niekada neprisvilinau doh.gif
Dar reiktu pabrezti, kad MANU KRUOPU REIKIA PILTI LAAAAAAABAI NEDAUG PALYGINUS SU PIENU. Ka tik isvirus mano kose pas mane buna labai, labai skysta. Supili i lekste ir palieki, kad pravestu kelias minutes. Per tas kelias minutes kose siek tiek sustengsta ir pasidaro normali kose.
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2008 07 02, 14:04)
Na as dedu manu kruopa i salta piena ir verdu pastoviai maisydama kol neuzvirs, o paskui isjungiu dujos ir uzdengiu su danciu puoda ir dar palaukiu kokius 5min smile.gif

AS LYGIAI TAIP PAT drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bankininke @ 2009 10 04, 17:45)
ant dugno ipilu salto vandens, o tik tada pilu pienuka. mirksiukas.gif

As irgi drinks_cheers.gif Mociute ismokino ,kad pienas neprisviltu negalima pieno pilti i sausa puoda. Reikia truputi ant dugno vandens. Na o manu kruopas as irgi pilu i salta piena. Tada tikrai nebuna gumulu.
Atsakyti
Tefloniniam puode virkit ir manų daug nedėkit. Jų vos kelių šaukštų reikia. Man gaunasi puikiai.
Atsakyti
O mano mažius nė per kur nenori žiūrėti į manų košę unsure.gif . Nors ir virti moku biggrin.gif
Atsakyti
as tai verdu taip: ipylu i puoda salto vandens ir ji uzvirinu, tada supilu piena ir pakaitinu. Manus beriu kol dar neverda. tada man nesigumuluoja.
Atsakyti
QUOTE(niuxx @ 2010 01 06, 18:42)
as tai verdu taip: ipylu i puoda salto vandens ir ji uzvirinu, tada supilu piena ir pakaitinu. Manus beriu kol dar neverda. tada man nesigumuluoja.

As taip pat darau, vandens pilu visai nedaug ir tik ji uzvirinus pilu piena, o ji beveik uzvirinu ir tada manus beriu po biski, maisau ant letos ugnies ir niekas neprisvila ir gumuliuku neisgauna ax.gif
Atsakyti
As kaip jau pagyvenus mamyte, bet pasidalinsiu savo patirtimi su jumis. Nesu prideginus nei karto koses biggrin.gif Vaikai jau dideli ,bet po sei dienai visa seima mano kose valgo ir megsta. Pilu daleiskim viena stikline pieno, viena vandens. Reike pamaisyti karts nuo karto kol uzverda. Imu du saukstus manu pilu i indeli ir is auksciau pilu kruopas srovele. Pilant kruopas maisau. Suletinu ugni ir vis pamaisant verdu kol isverda .Ilgiau verdant gaunasi tirstesne,trumpiau skistesne Kad nebutu karsta kose puoda statau i salta vandeni ir maisau kose.Taip greit atsala Kose pagardindavau savo maziems vaikams kiausinio tryniu Kose gaunasi geltona ir maistinga Trynis musasi zalias , bet ji reike imusti be baltimu ir i karsta kose Dabar kiauso nemusu kaloriju daug lotuliukas.gif

Viena stikline skiscio vienas saukstas manu

Virdavau ir musa

Vietoi pieno skanios namines sultis pav.braskiu ir manu kruopos Zodziu manu kose tirstoka bet ne su pienu o su sultim po to sukreti i plaktuva ir viska isplaki saldesne skanesne thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gosas: 07 sausio 2010 - 18:08
Mano pagrinine "gudrybe" nevirti emaliuotam puode. Jame labai greit svyla. O nerudijancio plieno, dar kokiam storadugniam thumbup.gif Ir maisyti.. ax.gif
Atsakyti
as dedu truputi sviestuko ir ipilu vandenuko truputuka 4u.gif
Atsakyti