Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaiko tėvas atsisako darytis DNR

QUOTE(voruzele @ 2008 11 23, 16:02)
1.  blink.gif  biggrin.gif
2. Jis akivaizdžiai buvo neobjektyvus man. Sutikau. Bet daugiau nebesutiksiu. Ir jei dar kartą bus bandoma spausti - prašysiu nusišalinti teisėją.
3. Apie ką ir kalbu: ĮRODYMŲ JOKIŲ.
4. Taip, sutinku. Bet galima nelaukti teismo sprendimo, jei matome akivaizdų neobjektyvumą. Galima prašyti nusišalinti.
5. Būtent, jei jūs save laikote visuomenės dalimi, tai moralės principai jums pažįstami. Argi moralu, varginti moterį su mažu vaiku ant rankų, kai pats tuo tarpu, net nesiteiki pranešti apie savo neatvykimą. Netikiu, Medini, jog jūs sau leistumėte taip elgtis. Juk tai žema.
6. Aaa, tai jam galima rašyti el.laiškus, o tame laiške suregzti sakinį apie savo ketinimus neatvykti, jau per sunku? Medicininis auditas galės pasidomėti, kodėl jo motinos gydomus pacientus taip dažnai ištinka ūmūs ligos priepuoliai.

2. Tai jūsų teisė. Teismas turi savo teises ir pareigas.
3. Tai yra teismo prerogatyva įvertinus visą bylos medžiagą skirti ar ne DNR tyrimą. Jūsų nuomonė yra šališka ir duotoju atveju niekinė.
4. Galima. Žr. Nr 2.
5. Nematau nieko bendro tarp DNR tyrimo ir moralės. Jūs net neįsivaizduojat kaip aš galiu elgtis. Ir mano poelgiai neturi įtakos mano ūgiui.
6. Galima. Gal ir per sunku. Jūsų teisė kreiptis į medicininį auditą. Jei šis auditas neras pažeidimų tai informacija apie tai gali būti pateikta teismui. Nuolatiniai skundai gali padaryti teismui neigiamą įspūdį. Precedentai buvo ir net Aukščiausiasis Teismas į tai atsižvelgia.
Papildyta:
QUOTE(voruzele @ 2008 11 23, 16:06)
1. Kartais diagnozei išaiškėti reikia laiko. Ypač jei nesi tos srities žinovas ir neturi daug patirties.
2. Beje, moteris nebėga nuo atsakomybės, kokia ji bebūtų. "Tepė slides" tas "ligonis".

1. Taip, tai gali būti.
2. O kas sakė, kad numanomas vaiko tėvas bėga nuo atsakomybės? Jei teismo bus skirtas išlaikymas vaikui, tai jis tą išlaikymą ir mokės. Dabar sunku pasakyti ar vaiko tėvas dalyvaus vaiko auklėjime, bet tai įmanoma. Galbūt kada nors vaikas net apsigyvens pas tėvą.

QUOTE(bjolla @ 2008 11 23, 16:07)
rizika visada yra g.gif  nesvarbu,ar mes diskutuojame apie proto neturėjimą tiesiogine ar perkeltine prasme  g.gif

Nežinau kokia yra "proto neturėjimo" perkeltinė prasmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 23 lapkričio 2008 - 16:10
QUOTE(Medinis @ 2008 11 23, 18:07)
3. Tai yra teismo prerogatyva įvertinus visą bylos medžiagą skirti ar ne DNR tyrimą. Jūsų nuomonė yra šališka ir duotoju atveju niekinė.
4. Galima. Žr. Nr 2.
5. Nematau nieko bendro tarp DNR tyrimo ir moralės. Jūs net neįsivaizduojat kaip aš galiu elgtis. Ir mano poelgiai neturi įtakos mano ūgiui.
6. Galima. Gal ir per sunku. Jūsų teisė kreiptis į medicininį auditą. Jei šis auditas neras pažeidimų tai informacija apie tai gali būti pateikta teismui. Nuolatiniai skundai gali padaryti teismui neigiamą įspūdį. Precedentai buvo ir net Aukščiausiasis Teismas į tai atsižvelgia.

3. Nebuvo medžiagos. Atsistojo niekšelis ir sako "O kas galėtų įrodyti, kad ji buvo ištikima?". Posėdis tetruko 10 min. Nebuvo nei purvo pilstymo, nei gilinimosi į faktus.
5. Kalbėjau apie neatvykimą ieškovo DNR tyrimui, neperspėjimą apie ketinimus, o ne apie patį tyrimą.
6. Jūs man siūlote "suskliausti ausis, nuleisti uodegėlę" ir nuolankiai laukti kol mane "valgys". Eikit sau, Medini, aš negerbčiau savęs, jei nesugebėsiu apginti savo ir vaiko interesų.
Atsakyti
[/quote]

psichinis neveiksnumas ir atsakomybės vengimas - ne tas pats
umn.gif book.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 23, 18:10)

Turiu pastebėti, jog jūsų žodynas skurdus. g.gif Tai galbūt jūs nesuprantate ir tokių perkeltinę prasmę turinčių posakių "laikas eina", "galva plyšta", ir t.t.? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voruzele: 23 lapkričio 2008 - 16:17
QUOTE(voruzele @ 2008 11 23, 17:13)
6. Jūs man siūlote "suskliausti ausis, nuleisti uodegėlę" ir nuolankiai laukti kol mane "valgys". Eikit sau, Medini, aš negerbčiau savęs, jei nesugebėsiu apginti savo ir vaiko interesų.

teisingai, voruzele drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(voruzele @ 2008 11 23, 17:17)
Turiu pastebėti, jog jūsų žodynas skurdus. g.gif  Tai galbūt jūs nesuprantate ir tokių perkeltinę prasmę turinčių posakių "laikas eina", "galva plyšta", ir t.t.? unsure.gif

tiesiog Medinis mumsbando psakyti, kad mūsų metaforos ir jausmai teisme nepadės group.gif

o šiaip aš laukiu be galo savo mažo žmogučio nestuke.gif ir viską padarysiu, kad apginčiau savo vaiko interesu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjolla: 23 lapkričio 2008 - 16:22
QUOTE(voruzele @ 2008 11 23, 16:13)
3. Nebuvo medžiagos. Atsistojo niekšelis ir sako "O kas galėtų įrodyti, kad ji buvo ištikima?".  Posėdis tetruko 10 min. Nebuvo nei purvo pilstymo, nei gilinimosi į faktus.
5. Kalbėjau apie neatvykimą ieškovo DNR tyrimui, neperspėjimą apie ketinimus, o ne apie patį tyrimą.

3. Matyt teisėja iš kitos byloje esančios medžiagos galėjo padaryti išvadą, kad įtarimai pagrįsti. Beje, savo vaiko tėvo vadinimas "niekšeliu" leidžia susidaryti apie jus tam tikrą ir gana neigiamą nuomonę. VTAT turėtų atkreipti į tai dėmesį, kaip į galimą neigiamo psichologinio poveikio vaikui atvejį.
5. Tai, apie ką jūs kalbate yra etika. Moralė čia ne prie ko.
6. Aš jums nieko nesiūlau. Aš diskutuoju. Maloniai leidžiu sekmadienio popietę.

QUOTE(bjolla @ 2008 11 23, 16:14)
psichinis neveiksnumas ir atsakomybės vengimas - ne tas pats
umn.gif  book.gif

Taip. Ir kas iš to?

QUOTE(voruzele @ 2008 11 23, 16:17)
Turiu pastebėti, jog jūsų žodynas skurdus. g.gif  Tai galbūt jūs nesuprantate ir tokių perkeltinę prasmę turinčių posakių "laikas eina", "galva plyšta", ir t.t.? unsure.gif

Jei jūs tokius apibrėžimus naudosite kalbant apie teisinius dalykus - tuomet pasakysiu, kad jūsų žodynas neleidžia jums aiškiai išreikšti savo pozicijos. Gal galite duoti nuorodą jūsų minimų apibrėžimų teisiniuose dokumentuose?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 23, 17:23)
Taip. Ir kas iš to?

tik diskutuojam drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 23, 18:23)
3. Matyt teisėja iš kitos byloje esančios medžiagos galėjo padaryti išvadą, kad įtarimai pagrįsti. Beje, savo vaiko tėvo vadinimas "niekšeliu" leidžia susidaryti apie jus tam tikrą ir gana neigiamą nuomonę. VTAT turėtų atkreipti į tai dėmesį, kaip į galimą neigiamo psichologinio poveikio vaikui atvejį.
5. Tai, apie ką jūs kalbate yra etika. Moralė čia ne prie ko.
6. Aš jums nieko nesiūlau. Aš diskutuoju. Maloniai leidžiu sekmadienio popietę.
Taip. Ir kas iš to?
Jei jūs tokius apibrėžimus naudosite kalbant apie teisinius dalykus - tuomet pasakysiu, kad jūsų žodynas neleidžia jums aiškiai išreikšti savo pozicijos. Gal galite duoti nuorodą jūsų minimų apibrėžimų teisiniuose dokumentuose?

3. Jei būtų "ta kita medžiaga", tai man visai nekeltų įtarimų. Net teismo posėdžio metu pačiai teisėjai išsprūdo "na, negalvokit, kad teismas spaudžia", "paskui sakysit, kad teisėja spaudimą darė". Įtarimų nėra. Aš sutikau, aš nuvažiavau. Kas dar jums keltų įtarimą? g.gif
Na, jei jis būtų ne niekšelis, tai aš su juo būčiau gyvenusi. Jei jo elgesys man nebūtų sukėlęs baisiai neigiamos nuomonės apie jį, tai gyvenčiau su juo. Todėl ir esam teisme, kad jis elgiasi niekšiškai. Advokatė pasakė, kad daug bylų yra mačiusi, bet kad šitaip žmogus visas moralines normas būtų pamynęs - dar neregėjo.
Apie kokį neigiamą poveikį vaikui kalbate? Ar kad tėvas jau pateikė prašymą, neskirti laiko jo pasimatymams su vaiku? Jūs apie tai?
5. Kaip tai nei prie ko? blink.gif Moralę tiria filosofijos šaka etika. Tai susiję dalykai, vienareikšmiškai.
6. Šiuo metu aš irgi esu ne teisme, o maloniai leidžiu sekmadienio popietę. Todėl galiu sau leisti vartoti ir neteisinius terminus. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bjolla @ 2008 11 23, 18:19)
o šiaip aš laukiu be galo savo mažo žmogučio  nestuke.gif  ir viską padarysiu, kad apginčiau savo vaiko interesu g.gif

Teisingai. drinks_cheers.gif Žinok, kad tas mažas žmogutis atneš daug džiaugsmo. Ir net kova dėl vaiko ateities, kad ir kokia alinanti būtų, neapkartins laimės, turint savo kūdikį. Tik aš visad galvoju, ką jaučia tie "biologiniai tėčiai", kai žino, kad kažkur krykštauja jų kūnas ir kraujas? Negi tikrai nieko. g.gif Blem, tai jie žiauriai nuskriausti likimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voruzele: 23 lapkričio 2008 - 17:24
Voruzele, siūlau aprimti, nes šiuo metu tikiesi teismą laimėti per emocijas. Taip nebūna. Sakau, nes pati tai perėjau, ir mąsčiau būtent taip kaip dabar mastai tu. Tačiau tai baigiasi nerviniu išsekimu.
Teisėjai nepasipirkinėja tokiose nereikšmingose bylose kaip tėvystės nustatymas. Vat kai jūs abu teisitės dėl MG Group kontrolinio akcijų paketo - tada gali tikėtis, jog teisėjas bus papirktas. Juk tavo byla yra tokia smulkmė teismo gyvenime, kad tu net neįsivaizduoji. Šalia šios paprastutėliausios civilinės bylutės šalia sprendžiamos žmogžudystės bylos, prievartavimo, namo sudeginimo.... Kai viskas baigsis ir aprimsi, pamatysi pati smile.gif
Medinis tiesą tau sako - jokie įstatymai nėra niekieno pusėje, niekam niekas nėra aišku, kol nenuspręsta. Jei tavo EX abejoja, nurašyk tai kaprizams. Tai kad jis neatvyko atlikti DNR testo, teisme gali būti traktuojama kaip tėvystės pripažinimas. Tą ir gali pabrėžti sekančiame posėdyje. Jei tu nenuvyksi - tai gali būti traktuojama kaip tėvystės atmetimą. Tau to reikia?
Ir neperdėk tų "vaiko tąsymų" kelis šimtus kilometrų. Vaikai mėgsta keliones mirksiukas.gif Bet kur, kad tik su mama smile.gif
Dar kartą siūlau nurimti, nekreipti dėmesio į jokias trečiasias šalis, pasiskaitinėti teismų praktiką tėvystės nustatymo bylose. Ir emocijas į šoną arba į pagalvę vakare. Teisme turi būti kaip ta rimta filmų advokatė - su griežtu kostiumėliu, kuoduku, juodu portfeliu ir cituojanti CK III knygą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 11 24, 01:22)
Voruzele, siūlau aprimti, nes šiuo metu tikiesi teismą laimėti per emocijas. Taip nebūna. Sakau, nes pati tai perėjau, ir mąsčiau būtent taip kaip dabar mastai tu. Tačiau tai baigiasi nerviniu išsekimu.
Teisėjai nepasipirkinėja tokiose nereikšmingose bylose kaip tėvystės nustatymas. Vat kai jūs abu teisitės dėl MG Group kontrolinio akcijų paketo - tada gali tikėtis, jog teisėjas bus papirktas. Juk tavo byla yra tokia smulkmė teismo gyvenime, kad tu net neįsivaizduoji. Šalia šios paprastutėliausios civilinės bylutės šalia sprendžiamos žmogžudystės bylos, prievartavimo, namo sudeginimo.... Kai viskas baigsis ir aprimsi, pamatysi pati smile.gif
Medinis tiesą tau sako - jokie įstatymai nėra niekieno pusėje, niekam niekas nėra aišku, kol nenuspręsta. Jei tavo EX abejoja, nurašyk tai kaprizams. Tai kad jis neatvyko atlikti DNR testo, teisme gali būti traktuojama kaip tėvystės pripažinimas. Tą ir gali pabrėžti sekančiame posėdyje. Jei tu nenuvyksi - tai gali būti traktuojama kaip tėvystės atmetimą. Tau to reikia?
Ir neperdėk tų "vaiko tąsymų" kelis šimtus kilometrų. Vaikai mėgsta keliones  mirksiukas.gif Bet kur, kad tik su mama smile.gif
Dar kartą siūlau nurimti, nekreipti dėmesio į jokias trečiasias šalis, pasiskaitinėti teismų praktiką tėvystės nustatymo bylose. Ir emocijas į šoną arba į pagalvę vakare. Teisme turi būti kaip ta rimta filmų advokatė - su griežtu kostiumėliu, kuoduku, juodu portfeliu ir cituojanti CK III knygą  mirksiukas.gif

Kodėl jūs taip įsitikinę, kad tokiose smulkiose bylose teisėjai nepaperkami. Jie gali būti paprašyti savo gerų pažįstamų, kolegų, pakreipti bylos eigą norima linkme. Ir jei mano vyras sugebėjo (tikrai žinau ką, už kiek, kaip) papirkti vienoje byloje (ir ne dėl MG Group kontrolinio akcijų paketo), tai kodėl jau šioje teisėjas spardysis. Čia aš liksiu prie savo nuomonės. Ir ne tik aš.
Aš jau nuvykau tyrimui. Kodėl turėčiau dar kartą vykti? Kad tenkinčiau jo kaprizus?
Aš visiškai neperdedu "vaiko tąsymų". Jei man reikia priplėšti 2,5 metų vaiką vidury nakties, kad galėčiau jį nuvilkti šimtus kilometrų, tai tikrai neprimena "svajonių kelionės". Su vaiku grįžome išvargę, ir sekančią naktį blaškėsi, vartėsi. O dar tokiais orais trenktis į tokias keliones, taitikrai reikėtų rimtai pasvarstyti jų tiklsą. Be to, aš esu dirbanti, ir gana intensyviai. Man sudaro didelių sunkumų prašinėtis iš darbo. Ir visa tai, kad tenkinčiau kažkieno kaprizus? Ar ne per dideli reikalavimai motinai, auginančiai mažamečius vaikus, uždirbančiai jiems duoną? O kur tėvo pareigos? Jis turi tik kvailus įgeidžius? (Bent jau nors stengtųsi juos patenkinti).
Teisme esu tikrai ne verkšlenanti bobelė. Bet antroji pusė atvyksta nušliurusi, akivaizdžiai pagiringa, be advokato, paisto visiškas nesąmones (tikrai ne citatas iš CK) ir viskas eina pagal jį. Man tai mažų mažiausiai keista. doh.gif (Negaliu neįtarti savo anytos ilgų, pinigais apklijuotų nagų).
Atsakyti
Na, aš patariau iš savo asmeninės patirties. Į teismą nueinu reguliariai kas keli metai, nes sulyg tėvystės pripažinimu niekas nesibaigia - viskas tik prasideda. Tad teisėjų, advokatų ir tėvo pozicijos man jau pažįstamos iur netgi nuspėjamos smile.gif
Įtariant galimą teisėjo papirkimą, tuo labiau kad yra NEGINČYJAMI įrodymai, aš kreipčiausi į STT. Tai padėtų apvalyti visuomenę nuo dar vienos šiukšlės.
Aišku, jei yra tik jausmais pagrįsti spėliojimai - bus gėda. Kiekvienas teisėjas savo darbo vietą brangina, ir netikiu kad jis sutiktų rizikuoti dėl bylos, kurios vertė ne daugiau 100 tūkstančių.
PS - laikinosios apsaugos priemonės. Taikant jas visada priteisiama 250 litų, nes tiek yra nustatyta. Nepamenu kur, gali pati paieškoti, bent jau teismų praktikoje. Juk net valstybė tiek moka tiems vaikams, iš kurių tėvų neįmanoma išieškoti išlaikymo. Ir tai kad teisėja nesutiko su tavo 450 lt suma, reiškia kad ji vadovaujasi kažkokiu teisės aktu.
Nu bet tau pačiai spręsti, nes matau kad šiuo metu kunkuliuoji pykčiu ir racionalus protas tūno pasislėpęs giliai už širdies. Kantrybės tau, ištvermės ir aišku laimėjimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(voruzele @ 2008 11 24, 08:22)

Siulau paklausyti patarimu, nes jie teisingi 4u.gif jus sakote, kad teisejas papirktas del to, kad skyre jusu vaikui DNR tevo prasymu. Bet as manau tai yra teisinga, nes teisejas nepazysta nei jusu nei jusu vyro ir manau tiksliausias budas nustatyti tevyste yra DNR.
Vidury nakties vaika keliat vezat daryti tyrimus, na nemanau... Niekas nakty nedirba, gal anksti ryte, bet ne nakty....
Kaip ir dauguma mamyciu siulau nurimti, pamirsti pykti kuris jus valdo ir strategiskai saltai eiti i musi, nes karas jusu dar tik laukia cool.gif

Atsakyti