Įkraunama...
Įkraunama...

Vertėjų susitikimo vieta

QUOTE(Dinariuke @ 2008 08 12, 20:12)
Gavau pora pasiulymu vertejauti, manau su tais tekstais galiu susitvarkyti bet iskilo klausymas del atsiskaitymo, ar galima drasiai duoti sąskaitos numeri? Ar reiketu atskira saskaita tam susikurti, žodžiu šioje srityje dar žalia esu patarkit kaip jus darot jei klientas yra kitame mieste  g.gif

Ką darau, jei klientas kitame mieste - sąskaitos numerį duodu, bet kad pas mane toj sąskaitoj nieko labai ir nėra, ne paslaptis jinai. Bet esmė - jei bendrauju pirmą kartą, tai išverčiu tekstuką, ir pirma pinigai į sąskaitą, tada tekstukas į el. paštą... Kitaip tai gaudyk vėjus laukuose schmoll.gif
Atsakyti
Žinokit, vien saskaitos numeri turint niekas jums blogo nepadarys, tik įvesti pinigėlius gali smile.gif o išimti niekaip, taip kad dalinkit kiek tik norit smile.gif

Aš šiaip irgi imu rankpinigius, arba pasiūlau, kad visą sumą iš karto vestų, jei nenori keletą kartų vargintis. O su keliom nuolatinėm firmom kai dirbu, tai esam sutarę kad aš jiems siunčiu sąskaitą, kai susidaro tam tikra suma. Nes buna, kad nemažai nedidelių darbelių, tai jiems irgi žmonėms sunku cackintis smile.gif
Atsakyti
stripuli, MrsRAT, aš taip pat darau drinks_cheers.gif
Atsakyti
merginos, jau kaip pulsiu su klausimu dabar biggrin.gif
ką jūs darytumėte, jei gautumėte PFD failą, kur labai nemažai lentelių ir paveikliukų? Gal turit kokį pastebuklintą konverterį? gal per kokį Skype galėtumėte pametėti? ar iš viso įmanoma, kad išliktų geri tie paveiksliukai Worde?
anksčiau man MB sukraudavo juos iškirpęs, kai ne per daug būdavo, bet dabar jų tiek doh.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Aš tokiu atveju irgi MB paperku, kad sukeltu. O šiaip nežinau sad.gif jei labai daug, o tau tekstas pačiuose paveiksliukuose ar kaip? Jei ne paklausk užsakovo, gal nepekelinėti jų. O lenteles jei nieko labai blatno tai aš pati perdarau.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 08 13, 12:41)
merginos, jau kaip pulsiu su klausimu dabar biggrin.gif
ką jūs darytumėte, jei gautumėte PFD failą, kur labai nemažai lentelių ir paveikliukų? Gal turit kokį pastebuklintą konverterį? gal per kokį Skype galėtumėte pametėti? ar iš viso įmanoma, kad išliktų geri tie paveiksliukai Worde?
anksčiau man MB sukraudavo juos iškirpęs, kai ne per daug būdavo, bet dabar jų tiek doh.gif  unsure.gif  verysad.gif

o paveiksliukuose reikia ka nors versti?

as paprastai su maketavimu nesiterlioju ir negaistu laiko. mano darbas isversti. jei paveiksliukuose nera uzrasu, rasau paveiksliuko numeri ir pavadinima ir viskas. jei paveiksliuke yra teksto - schematiskai padelioju lape, kad butu galima atrinkti, kuris uzrasas yra kuris.

lenteles "gaminu" worde. kartais susitariam, kad verteju biuras "pagamintu" lenteles ir surasytu i jas skaicius, o as tik irasau isversta teksta.
Atsakyti
Jei paveiksliuke reikia ką nors versti, aš jį nukopijuoju, persikeliu į Paint, o ten vertimą uždedu ant oroginalaus teksto. Tada vėl nukopijuoju ir įkeliu į dokumentą. Va. Labai paprasta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinariuke @ 2008 08 12, 20:12)
Gavau pora pasiulymu vertejauti, manau su tais tekstais galiu susitvarkyti bet iskilo klausymas del atsiskaitymo, ar galima drasiai duoti sąskaitos numeri? Ar reiketu atskira saskaita tam susikurti, žodžiu šioje srityje dar žalia esu patarkit kaip jus darot jei klientas yra kitame mieste  g.gif

duodu saskaita.

su nuolatiniais uzsakovais sudarau autorine sutarti metams, o karta per menesi uzsuku pasirasyti darbu pridavimo aktu, pagal kuriuos jie perveda pinigus.

jei projektai didesni - darom atskiras autorines sutartis kiekvienam projektui.

seip, kadangi dazniausiai mane susiranda "pagal rekomendacijas", tai dar nebuvo, kad neapmoketu uz darba ar pan.

QUOTE(Pasaulė @ 2008 08 13, 13:48)
Jei paveiksliuke reikia ką nors versti, aš jį nukopijuoju, persikeliu į Paint, o ten vertimą uždedu ant oroginalaus teksto. Tada vėl nukopijuoju ir įkeliu į dokumentą. Va. Labai paprasta. ax.gif

na, as kadaise buvau pasiemusi versti brezinius. susiinstaliavau specialia programa, kuri leido redaguoti uzrasus. bet per daug terliones ir gaisaties, laikas brangus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 13 rugpjūčio 2008 - 12:58
QUOTE(ragnez @ 2008 08 13, 13:57)
na, as kadaise buvau pasiemusi versti brezinius. susiinstaliavau specialia programa, kuri leido redaguoti uzrasus. bet per daug terliones ir gaisaties, laikas brangus wink.gif

Bet su paintu viens du ir viskas.
Atsakyti
Apšvieskit, prašau, dėl sąskaitų išrašymo.
Vertėjauju beveik metai. Kartą vienas biuras buvo užklausęs, ar sąskaitas išrašau. Kol kas verčiu pramogai - be verslo liudijimo, kartais pagal autorinę sutartį, kartais be sutarties... Tiesa, ir vertimų daug neturiu, bet kol sėdžiu namie su mažiuku, užteka.
Ir dar dėl antspaudo. Kaip suprantu, jį galima gaut tik įforminus įmonę? Ar taip? g.gif
Atsakyti

gal kas domejosi, kaip lietuvoj baigesi su tuo verteju istatymu? kitose salyse mano ziniomis yra prisiekusieji vertejai, kurie gali tureti savo antspauda ir tvirtinti dokumentus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 13 rugpjūčio 2008 - 13:48
Atejau paliudeti, nors jei atvirai nelabai ir liudziu tik gal gaila sugaisto laiko ir visos šios dienos.
Užsakovui netiko mano vertimas, dabar paklausiau kuo netiko idomu ar atsakys unsure.gif
O kitas užsakovas neatsiliepia tai nežinau ar reikia versti ar ne...
O jus pačioje pražioje i vertimo biurus ejot? Individualiai nedirbot, ta prasme pagal skelbimus, ar net nedejot skelbimų kad verčiat?
Atsakyti