Įkraunama...
Įkraunama...

Vertėjų susitikimo vieta

Dinariuke, apskritai dirbau su leidyklom (oficialiai), o neoficialiai kartais prisidurdavau per alio reklamos skelbimus - mano auditorija buvo studentai. Buvo vienetinis atvejis, kai bandė įrodyt pasitelkę redaktorę, jog "nusiverčiau", atidžiai perskaičiau, apšviečiau, kad 10 psl. tekste iš tiesų padariau 1 klaidą, informavau, kiek metų dirbu šį darbą ir kad irgi bile kokį tekstą galiu perrašyt taip, jog atrodytų, kad pirminis variantas - idiotizmas... Sumokėjo normaliai. Šiaip eidavo nuolatiniai klientai iš studentijos, vadinasi, tiko vertimai...
O tavo užsakovai kas buvo, jei ne paslaptis? Firmos, studentai?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2008 08 13, 21:05)
Dinariuke, apskritai dirbau su leidyklom (oficialiai), o neoficialiai kartais prisidurdavau per alio reklamos skelbimus - mano auditorija buvo studentai. Buvo vienetinis atvejis, kai bandė įrodyt pasitelkę redaktorę, jog "nusiverčiau", atidžiai perskaičiau, apšviečiau, kad 10 psl. tekste iš tiesų padariau 1 klaidą, informavau, kiek metų dirbu šį darbą ir kad irgi bile kokį tekstą galiu perrašyt taip, jog atrodytų, kad pirminis variantas - idiotizmas... Sumokėjo normaliai. Šiaip eidavo nuolatiniai klientai iš studentijos, vadinasi, tiko vertimai...

Dinariuke, kazkodel manau, kad ne vertimas netiko, o tiesiog atlygio nenori moket mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2008 08 13, 14:04)
Bet su paintu viens du ir viskas.

taip ir teks daryti, nors man tai nėra labai "viens, du" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 08 14, 08:47)
taip ir teks daryti, nors man tai nėra labai "viens, du" doh.gif

Na jei kas užstrigs, sakyk, pagelbėsim. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2008 08 13, 20:05)

Kaip supratau firma nes reikejo verti žurnalui apie rubus is lietuvių į anglų kalbą.
Na esu idėjus skelbimą(tiksliau buvau) ir pora žmonių atsiliepe, vienas iš jų dingo tai nežinau gal nebereikia, o su kitu vakar visko buvo, dar is nervu nusiunčiau savo buvusiai destytojai su kuriai palaikom siltus santykius, ji dabar londone vertejauja. tai sake vertimas geras. o beto tas asmuo neatrase kas butent netiko, tai net nezinau ka ir galvot, vakar tai sakiau daugiau nevertejausiu, bet dabar jau praeina.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 13, 13:43)
gal kas domejosi, kaip lietuvoj baigesi su tuo verteju istatymu? kitose salyse mano ziniomis yra prisiekusieji vertejai, kurie gali tureti savo antspauda ir tvirtinti dokumentus  g.gif

Šiame fronte nieko naujo. Tylu ramu, nes nėra kas užpakalius seimūnams paspardo (Vertėjų gildija merdėja). Taigi turime tik įstatymo projektą unsure.gif
Ai, tiesa, Seimui projektas buvo pateiktas dar 2004 metais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulala: 14 rugpjūčio 2008 - 21:10
Norėjau paklausti, gal kam kils kokia mintis, žodis "reinstate" šiaip reikšmė atkurti, grąžinti, bet kalba eina apie renginius, seminarus, konferencijas, tarkim numato planą mėnesio, paskui kokį seminarą atšaukia, o po to visgi vėl jį grąžina. Tai "Event reinstated" - renginys grąžintas, atstatytas kažkaip man keistai skamba. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2008 08 15, 11:20)
Norėjau paklausti, gal kam kils kokia mintis, žodis "reinstate" šiaip reikšmė atkurti, grąžinti, bet kalba eina apie renginius, seminarus, konferencijas, tarkim numato planą mėnesio, paskui kokį seminarą atšaukia, o po to visgi vėl jį grąžina. Tai "Event reinstated" - renginys grąžintas, atstatytas kažkaip man keistai skamba.  unsure.gif

O gal atnaujintas? nekiek graziau, bet sis tas bigsmile.gif
Atsakyti
mergytės help, o tai išprotėsiu verysad.gif jau taip išsinervinau ir gailiuosi, kad tą tekstą pasiėmiau verysad.gif
kalba eina apie radiografiją, rentgeno aparatą ir dabar yra toks skyriaus pavadinimas: Setting linkage of operation with the X-ray tube doh.gif man niekaip nedaeina kas tas linkage ir prie ko ta operacija ar procesas... žinau, tik kad tas x-ray tube yra rentgeno vamzdis..
o po šio užvardinimo tik toks paaiškinimas: The X-ray tube linkage unit, which is sold separately.... ir t.t. ten, bet va vėl tas nelemtas linkage doh.gif sujungimas? jungtis? bet prie ko čia? kiek aš suprantu, tai tas vamzdis sukamas yra proceso metu, gal ir prijungiamas kažkur, bet prie ko? doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 08 15, 13:39)
mergytės help, o tai išprotėsiu verysad.gif jau taip išsinervinau ir gailiuosi, kad tą tekstą pasiėmiau verysad.gif
kalba eina apie radiografiją, rentgeno aparatą ir dabar yra toks skyriaus pavadinimas: Setting linkage of operation with the X-ray tube doh.gif man niekaip nedaeina kas tas linkage ir prie ko ta operacija ar procesas... žinau, tik kad tas x-ray tube yra rentgeno vamzdis..
o po šio užvardinimo tik toks paaiškinimas: The X-ray tube linkage unit, which is sold separately.... ir t.t. ten, bet va vėl tas nelemtas linkage doh.gif sujungimas? jungtis? bet prie ko čia? kiek aš suprantu, tai tas vamzdis sukamas yra proceso metu, gal ir prijungiamas kažkur, bet prie ko? doh.gif  unsure.gif

Gal tas linkage yra koks prietaisėlis, kuris ta tube prijungia. Tada sakyčiau "Rengeno vamzdžio sukabinimo nustatymas darbui" arba "Sukabinimo nustatymas darbui su rentgeno vamzdžiu". Bet nežinau ar tikrai ten apie tai kalba.

Kaip matau vertėjoms šiandien ne žolinė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2008 08 15, 13:50)
Gal tas linkage yra koks prietaisėlis, kuris ta tube prijungia. Tada sakyčiau "Rengeno vamzdžio sukabinimo nustatymas darbui" arba "Sukabinimo nustatymas darbui su rentgeno vamzdžiu". Bet nežinau ar tikrai ten apie tai kalba.

Kaip matau vertėjoms šiandien ne žolinė  4u.gif

labai dėkui 4u.gif taip ir paliksiu, bus kaip bus... iš tiesų, tai yra paaiškinantys paveikslėliai, tai gal kaip nors...
jo, tenka padirbėti, nusivylus biškį šiuo savaitgaliu, bet ką darysi, visko būna...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 08 15, 13:59)
labai dėkui 4u.gif taip ir paliksiu, bus kaip bus... iš tiesų, tai yra paaiškinantys paveikslėliai, tai gal kaip nors...
jo, tenka padirbėti, nusivylus biškį šiuo savaitgaliu, bet ką darysi, visko būna...

O man tai kartais ir patinka, kad mano išeiginės ne tada kai kitiems. Aišku, jei dar pagrindinio darbo nebūtų tai visai smagu būtų.
Atsakyti