Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(italė @ 2008 07 08, 14:15)
Sveikos,
Turiu ir aš šiek tiek orchidėjų.. tiesa su jų auginimu tai dar nelabai sekasi. Bet mokausi blush2.gif  Esmė ta, kad gavau dovanų mini phenelopsį ir nežinau ką su juo daryti. Šaknys normalios būklės ir dar turi žiedelių pati gėlytė. Pasodint ji tik į kiminus. Kaži ar čia gerai? Praeitoje temoje skaičiau kad extra substratą susmulkinat ir persodinat. O man ją kol kas palikti kiminuose ar persodinti?

palik ramybeje, tik laistyma susireguliuok ir viskas, g.gif virs papurskinek, tik slapiai nelaikyk ir augs tas phalikas be problemu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 07 08, 14:20)
kam tau ji dabar persodinti? Jeigu saknys sveikos ir dar zydi,tai paliktu ji kolkas ramybeje  doh.gif

QUOTE(rena @ 2008 07 08, 14:26)
palik ramybeje, tik laistyma susireguliuok ir viskas, g.gif virs papurskinek, tik slapiai nelaikyk ir augs tas phalikas be problemu g.gif

Na, bandysiu. Tikiuosi nenumarinsiu.. blush2.gif Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(italė @ 2008 07 08, 14:31)
Na, bandysiu. Tikiuosi nenumarinsiu.. blush2.gif  Ačiū už pagalbą 4u.gif

svarbiausia neperlaistyk, nors man paciai ne kaip sekes kiminuose auginti, teko ja persodinti zydincia, tfu tfu tfu, kolkas ir toliau zydim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 08, 14:37)
svarbiausia neperlaistyk, nors man paciai ne kaip sekes kiminuose auginti, teko ja persodinti zydincia, tfu tfu tfu, kolkas ir toliau zydim thumbup.gif

o man sesuo atveze jau nebezydincia, nes bijojo numarinti geliuka - po persdinimo isleido nauja lapiuka ir orine saknyte, nu bet jau tokia mini, kad oijojoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 08, 14:39)
o man sesuo atveze jau nebezydincia, nes bijojo numarinti geliuka - po persdinimo isleido nauja lapiuka ir orine saknyte, nu bet jau tokia mini, kad oijojoj  doh.gif

pamenu, kad gyreis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

žodžiu prisigyriau vakar, kad išmokau auginti šitas gėles.... blush2.gif
Atėjau šiandien į darbą po ilgojo savaitgalio, ėmiau jas apžiūrėti ir pastebėjau, kad vienos gėlytės viduriukas (iš kur lapus leidžia) toks keistai susmukęs... ogi - supuvęs.... blush2.gif 4u.gif nežinau, ar čia aš, ar valytoja "pamylėjo" palaistydama.... matyt, užsilaikė vanduo viduje ir vat kas gavosi....
Šaknys nablogos, prileista ant galų šaknų šviežių šaknyčių....
Bet va ką dabar daryti, jei "ta šerdelė" papuvusi.....

Ačiū iš anskto už patarimus.... smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2008 07 08, 15:22)
Sveikos,

Atėjau šiandien į darbą po ilgojo savaitgalio, ėmiau jas apžiūrėti ir pastebėjau, kad vienos gėlytės viduriukas (iš kur lapus leidžia) toks keistai susmukęs... ogi - supuvęs.... blush2.gif  4u.gif  nežinau, ar čia aš, ar valytoja "pamylėjo" palaistydama.... matyt, užsilaikė vanduo viduje ir vat kas gavosi....

Ačiū iš anskto už patarimus.... smile.gif  4u.gif

išoperuoti tą serdi, ispjauti iki sveikos vietos, fungicidais dezinfekuoti.
Atsakyti
Sveikos,

Atėjau šiandien į darbą po ilgojo savaitgalio, ėmiau jas apžiūrėti ir pastebėjau, kad vienos gėlytės viduriukas (iš kur lapus leidžia) toks keistai susmukęs... ogi - supuvęs.... blush2.gif  4u.gif  nežinau, ar čia aš, ar valytoja "pamylėjo" palaistydama.... matyt, užsilaikė vanduo viduje ir vat kas gavosi....

cia kazkuriai tokia su papuvusiu viduriuku gelyte kelis keikius uzaugino, nekubek nurasyti jos 4u.gif

SKM, ar yra kokiu ziniu apie atkeliaujancias orchytes? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 08 liepos 2008 - 14:46
Sveikos,

jei papuvus tai ispjauti puvini ir pabarstyti cinamonu , ir turbut gelyte negaledama pati augti,uzaugins salia keiki.... ir turesi nauja gelyte.

(as taip dariau nes man taip buvo,ir dbr auga tos gelytes keikis pas mane,nors pacios gelytes ir nebebera...)
Atsakyti
Ačiū visoms už atsakymus, bandysiu taikyti praktikoje.... aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Pas mane pražydo prieš metus pas Roelkę (ar kaip ten jis) pirktas equestris..mažiukas toks jis, ir žiedkotis mažiukas, bet vis tiek lab faina:) o dar, negana to, šalia žiedo išaugino mažiuką keikį ir jau šaknelė lenda blink.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winia: 08 liepos 2008 - 16:24
QUOTE(winia @ 2008 07 08, 17:09)
Pas mane pražydo prieš metus pas Roelkę (ar kaip ten jis) pirktas equestris..mažiukas toks jis, ir žiedkotis mažiukas, bet vis tiek lab faina:) o dar, negana to, šalia žiedo išaugino mažiuką keikį ir jau šaknelė lenda  blink.gif

thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti