Uzsisakiau du rinkinius orchideju persodinimui
ir dabar galvoju, pas mane buvo keletas nudziuvusiu sakneliu pavirsiuj, tai as nuskyniau, kazi ar ne nesamone padariau?
ten gal pora galiuku ir dar is po vazono pro skyles jau lindo kakzokie puvenukai, ar ten nuo pastatymo nuluze saknu galiukai, tai ir tuos nuskyniau, viduj tai atrodo visai viskas grazu
Mergaites, reikia jusu patarimo
Zodziu atsirado mano namuose tokia orchideja, bet as nezinau kaip ji buvo auginta, kada zydejo ir pan. Ji man tokia atrodo pavytusi, vienas lapelis pasiraukslejes ir ant stiebelio va tokia deme kaip pirmoj nuotraukoj, kaip manot, gal ji geriau visai nupjauti? Antroj foto is stiebo lyg ir bando kazkas augti, bet taip irgi padziuvusiai
Pries kelias dienas mirkiau duse
siandien man jos taip pagailo, persodinau i didesni vazona, ta senaji teko perkirpti, nes tiek saknu buvo, kad neissitrauke niekaip... Beje, saknys visai grazios, tiesa, kai kurios svelniai geltonos
Nezinau ka man su ja daryti, norisi atgaivinti su jusu pagalba

QUOTE(hurricane @ 2008 07 08, 17:49)
Beje, saknys visai grazios, tiesa, kai kurios svelniai geltonos
Nezinau ka man su ja daryti, norisi atgaivinti su jusu pagalba
na jei jau tu ta orchideja persodinai, tai as siulau dar ir ziedkoti nukirpti
Sveikos, prašau pgalbos patariant kaip pasidaryti renimatorių? Aš jį ruošiuosi daryti 5l plasmasiniame butelyje, ar gerai? ar geriau reikia į paprastą krepšelį, kaip pas kurią mačiau?
Turiu aš savo kiminų ir jie beveik sausi.Tai man juos sudėjus į renimatorių sudrėkint, paliet ar ant sausų dėti felenopsį?
Turiu aš savo kiminų ir jie beveik sausi.Tai man juos sudėjus į renimatorių sudrėkint, paliet ar ant sausų dėti felenopsį?
Truputį sudrėkink, bet neturi būti šlapia. Ant sienelių turi būti drėgmė. Bent aš taip supratau beskaitydama, bet pati kantrybės neturiu laikyt reanimatoriuj.
Dabar vėl įkišau į vazoną ir laukiu kas bus. Išleido jau lapelį ir orinę šaknytę. Laukiu geresnių rezultatų, labai norėtus, kad normalias šaknis leist pradėtų.
QUOTE(aneizza @ 2008 07 08, 18:00)
aš irgi taip daryčiau
winia, nuostbus grozis
O apie miltonijas jau rasiau savo nuomone, kai visos ciapirkot - geriau su jom neprasideti
Maximose atsirado Guano trasu po 3,99.
O apie miltonijas jau rasiau savo nuomone, kai visos ciapirkot - geriau su jom neprasideti
Maximose atsirado Guano trasu po 3,99.
Is pradziu maniau, kad SKM rinkas uzkariauja, bet paskui uzsiziurejau, kad kazkokia euroflora. O as dar daviaus - SKM substratu ieskojau.
Sveikutes
gavau dovanu orchideja, tai bandysiu papildyti siu gelyciu myletoju bureli
Labai aciu uz tiek daug naudingos info vienoj vietoj
gavau dovanu orchideja, tai bandysiu papildyti siu gelyciu myletoju bureli
QUOTE(Aduka @ 2008 07 08, 18:28)
Sveikos, prašau pgalbos patariant kaip pasidaryti renimatorių? Aš jį ruošiuosi daryti 5l plasmasiniame butelyje, ar gerai? ar geriau reikia į paprastą krepšelį, kaip pas kurią mačiau?
tiks ir tas butelis, dek ant dugno dregnu kiminu ir ten gudyk gelyte, ant virsaus maisa uzmauk ir viskas, kas trecia diena vis padaryk karsta dusa ir lauk rezultatu
QUOTE(Aduka @ 2008 07 08, 19:07)
pas mane reanimatoriai ir 5l plastamasiniu "bambaliu"