Įkraunama...
Įkraunama...

akių dūmimas

QUOTE(sena pažįstama @ 2011 02 25, 08:29)
Taip, zinau:
III. REIKALAVIMAI EKOLOGINĖS BITININKYSTĖS ŪKIAMS
10. Pareiškėjai privalo turėti savo ūkio geografinės vietos ţemėlapius, kuriuose turi būti
aiškiai įbraiţyti ekologinės gamybos ūkio bičių ganyklų plotai.
11. Bičių ganyklų plotai pateikiami 3 km spinduliu nuo bityno vietos masteliu 1:2500,
1:5000 arba 1:10000. Ţemėlapiuose būtinai nurodomas naudojamas mastelis ir bityno vieta,
pažymimi taršos šaltiniai (nurodant taršos medžiagas), jų atstumai metrais iki ekologinės gamybos
ūkio bičių ganyklų.
12. Bityno schemoje paţymima avilių vieta bei jų numeriai, kurie turi būti nekeičiami.
13. Ţemėlapius ir bityno schemas būtina sunumeruoti ir įklijuoti arba įsegti į ţurnalą.

Ir dar karta sakau, kad bite-protingas gyvunas, tikrai neleks toliau nei 3 km ieskoti chemikalais nupurkstu geliu, kai soooociai, praktiskai po nosim aplinkui bus sertifikuotos pievos, tiesiog joms yra lengviau is arciau nesti medu, nei lekti tokias tolybes del miligramo.

o tai gal jus pati verciates ekologine bitininkyste,ar cia tos zinios siaip internete rastos?Kadangi taip tvirtai teigiate kad viska zinote.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 02 25, 09:10)
o tai gal jus pati verciates ekologine bitininkyste,ar cia tos zinios siaip internete rastos?Kadangi taip tvirtai teigiate kad viska  zinote.

O koks skirtumas? Kaip skiriasi dėl to teisingų žinių vertė?
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 02 25, 09:10)
o tai gal jus pati verciates ekologine bitininkyste,ar cia tos zinios siaip internete rastos?Kadangi taip tvirtai teigiate kad viska  zinote.

O kas nuo to pasikeis?
Tokie reikalavimai keliami norint sertifikuoti bitininkystes ukius. Pagal tokius reikalavimus dirba "Ekoagros" inspektoriai. Niekur tie reikalavimai neslepiami, spausdinami specialus zurnalai, kas neturi galimybiu skaityti internete, arba idedami i interneta.
Ekologiniu(sertifikuotu) ukininkavimu uzsieme mano tevai, o uosviai iki siol ukininkauja jau 15 metu. Tevai ekologines bitininkystes negavo, nes neatitiko reikalavimu.
Ne taip lengva gauti tuos sertifikatus, mat jei nera 3 km skersmens, to sertifikato negaus. Isivaizduokit ukininku pykti, kai ju zemiu skersmuo, pvz buna tik 2,8km bigsmile.gif Va tada ir prasideda pletkai.
Atsakyti
Hondute,
Aš tai galvojau, kad būtent ženklinimas ir yra vienas, bent jau ES, o ne kaip kiekvienas gamintojas susigalvoja taip ir ženklina. E621 yra vienas ir visur jis taip pat ženklinamas ir žinai kas tai yra. Na gal ir klystu g.gif

Tai jūs paprasčiausiai parašykit kokiu E žymima ta druska, kur mūsų parduotuvėse galima rasti, pvz. pigiausia iš Ukrainos, arba brangesnė - Atlanto druska? Tikrai būtų įdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 25 vasario 2011 - 08:48
QUOTE(hondute @ 2011 02 24, 13:47)
Tiesiog mano asmenine nuomone kad tai yra saviapgaule, kaip ir produktai be E. Nes vienok tiek druska tiek cukrus tiek actas ar kitos natrualiai konservuojancios medziagos, naudotos dar musu mociuciu, turi savo E kodus. Nepaisant to stengiuos pirkt produktus visgi is ekologisku ukiu, nes kad ir kaip bebutu tai sveikiau nei produktai uzauginti kur prie pat autostrados ir dar patresti kruva chemikalu  bigsmile.gif .

Pritariu Rasmai, druska, cukrus ar actas neturi savo E numerio. Galit pati pasitikrint: http://www.food-info.net/lt/ Sutinku su vienu, kad kai raso jog be konservantu, tai truputi meluoja, nes druska, cukrus ar actas yra konservantai.
Atsakyti
Pritariu Rasmai, druska, cukrus ar actas neturi savo E numerio. Galit pati pasitikrint: http://www.food-info.net/lt/ Sutinku su vienu, kad kai raso jog be konservantu, tai truputi meluoja, nes druska, cukrus ar actas yra konservantai
Atsakyti
QUOTE(KaPija @ 2011 02 27, 14:49)
Pritariu Rasmai, druska, cukrus ar actas neturi savo E numerio. Galit pati pasitikrint: http://www.food-info.net/lt/ Sutinku su vienu, kad kai raso jog be konservantu, tai truputi meluoja, nes druska, cukrus ar actas yra konservantai

Galima patikslinsiu?
Druska, cukrus, actas turi konservuojančių medžiagų savybių, bet pačios savaime nėra 'konservantai' 4u.gif Na, taip jau yra surėdyta maisto pramonė, kad konservantais sutarta laikyti maisto priedus turinčius savo vietą E nomenklatūroje

Alkoholis, druska, cukrus, actas, prieskoniai (pvz. česnakai ir kt) - į konservantų sąrašą neįtraukiami (tai numatyta teisės aktais) ir E nežymimi. Todėl močiutės vakuojančios agurkėlius drąsiai gali sakyti, kad gamina produktą be konservantų 4u.gif

Pažiūrėkit pvz. etiketę: http://www.kkf.lt/lt/ms
Konservas? Taip, konservas.
Aišku naudota druska, actas, prieskoniai, bet ....neturi konservantų smile.gif
Atsakyti
dar klausimukas, bet ypac razmai, eko zinovei -- kiaip tiketi, pvz, kad hauscka ar benecos akiu tusas tikrai eko? t.y. akiu tusu vien 100proc. eko nebuna, na max 40proc. sudaro ekologiskos dalys. ar ne? panasiai. tiek butent skaiciau kazkur apie dekoratyvine kosmetika. tai ka. ar toks tusas irgi geriau nei visai cheminis? t.y. verta moket pvz 80lt uz ji kad gauti vis tiek DALI visai ne EKO ingredientu?
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 02 27, 17:47)
dar klausimukas, bet ypac razmai, eko zinovei -- kiaip tiketi, pvz, kad hauscka ar benecos akiu tusas tikrai eko? t.y. akiu tusu vien 100proc. eko nebuna, na max 40proc. sudaro ekologiskos dalys. ar ne? panasiai. tiek butent skaiciau kazkur apie dekoratyvine kosmetika. tai ka. ar toks tusas irgi geriau nei visai cheminis? t.y. verta moket pvz 80lt uz ji kad gauti vis tiek  DALI  visai ne EKO ingredientu?

zuzu, aš nesu jokia eko žinovė...ir apie kosmetiką, dekoratyvinę kosmetiką (ar ne maisto prekes) nežinau daugiau nei bet kuri labiau besidominti šia (natūralios/ekologiškos kosmetikos) sritimi.

Mano asmenine nuomone, tas tikėjimas gali būti tiek stiprus, kiek išvis tikima sertifikuojančių tarnybų darbu ir natūralios/ekologiškos kosmetikos standartų reikalavimais bei tokių produktų gamintojais. Tiesiog reikia labai nuodugniai pasidomėti standartais ir vėliau pasitikėti sertifikavimo ženklais ant produktų, rinktis pagal tą standartą gaminamus, kuris labiausiai artimas dūšiai..EcoCert, BDIH, Soil Association ar kt.

Kiek aš domėjausi, tai supratau, kad 100 proc. ekologiškų kometikos priemonių nėra. Kaip maiste, taip ir ne maisto prekes gaminant leidžiami naudoti tam tikri 'nenatūralūs' technologiniai procesai, o kosmetikoje dar ir medžiagos (skirtingi standartai numato skirtingus kiekius).
Bet apie kosmetiką labai daug nenorėčiau kalbėti, esu tik mėgėja, besidominti ir esu tikra, kad yra daug daugiau žmonių žymiai geriau žinančių šią sritį nei aš.

Aš pati galvoju, kad gal geriau tik 40 proc. natūralus ar 40 proc. ekologiškas tušas nei 100 proc. cheminis g.gif Tiesiog pati stengiuosi gyventi pagal principą, jei įmanoma - siek geriausio...gal tai ko sieki ir 'netobula', bet geriau nei nedaryti/nesiekti nieko pagal principą "ai, vistiek kažkas ne taip". Tas 40 proc. geresnis tušas nėra geriausias, bet jis geresnis už tą 100 proc. prastą unsure.gif Bet čia mano asmeninė nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 02 27, 16:20)
Galima patikslinsiu?
Druska, cukrus, actas turi konservuojančių medžiagų savybių, bet pačios savaime nėra 'konservantai' 4u.gif Na, taip jau yra surėdyta maisto pramonė, kad konservantais sutarta laikyti maisto priedus turinčius savo vietą E nomenklatūroje

Alkoholis, druska, cukrus, actas, prieskoniai (pvz. česnakai ir kt) - į konservantų sąrašą neįtraukiami (tai numatyta teisės aktais) ir E nežymimi. Todėl močiutės vakuojančios agurkėlius drąsiai gali sakyti, kad gamina produktą be konservantų 4u.gif

Pažiūrėkit pvz. etiketę: http://www.kkf.lt/lt/ms
Konservas? Taip, konservas.
Aišku naudota druska, actas, prieskoniai, bet ....neturi konservantų smile.gif

Nesutinku schmoll.gif Is wikipedios: Į teisiniais aktais apibrėžtą konservantų sąrašą neįtrauktos kai kurios medžiagos, taip pat turinčios konservuojančių savybių - druska, cukrus, alkoholis, prieskoniai. Konservantas - nuo gedimo apsauganti natūrali ar sintetinė cheminė medžiaga ar jų mišinys, kuri dedama į organines medžiagas, maisto produktus, nealkoholinius gėrimus ar kitokius gaminius tam, kad šie neirtų dėl mikroorganizmų poveikio ar nepageidaujamų cheminių virsmų.
Koks skirtumas ar jis turi E numeri ar ne, jei funkcija yra - konservavimas. Juk tokio termino kaip vakavimas nera (Tarptautinis žodis vakuoti (ir forma vekuoti) nevartojamas reikšmėmis „konservuoti, marinuoti, raugti“, kalbant apie daržoves, vaisius, grybus ir pan.), o yra konservavimas. Ir tie mociutes agurkeliai yra konservuoti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 02 27, 22:32)

Taip, vakuoti žodžio nėra, todėl ir anksčiau, ir dabar aš jį rašau italic šriftu, tiesiog kaip liaudyje vartojamą konservavimo sinonimą, sakykim taip - tarmybę.
Mano šeimoje tas stiklainiukų (sloikiukų) sterilizavimo, agurkėlių trombavimo, marinato pylimo ir metalinių dangtelių (net įsirėžus) sukimo metas kitaip kaip vakavimu ir nevadinamas, ir aš n tokių žodžių vartoju...su malonumu retsykiais darkau lietuvių kalbą (nes tai mane trumpam sugrąžina į laimingą vaikystę wub.gif ), nors šuilikėj ir buvau labai pavyzdinga, kytra merga ir nė vienos adynos nepraleidau bovydamąsi cool.gif

Konservantai (cituoju iš reglamento) – medžiagos, kurios prailgina maisto produktų galiojimo terminą ir apsaugo juos nuo mikroorganizmų sukeliamo gedimo ir (arba) kurios apsaugo nuo patogeninių mikroorganizmų dauginimosi;

O jei rimtai, tai nežinau su kuo nesutinkat, nors wikipedia pacitavot "Į teisiniais aktais apibrėžtą konservantų sąrašą neįtrauktos kai kurios medžiagos, taip pat turinčios konservuojančių savybių - druska, cukrus, alkoholis, prieskoniai."
Toks ir skirtumas, f-ja kaip ir ta pati, bet gaunasi taip - "Konservų fabrikas" agurkėlius konservuoja be konservantų..ir vis per tuos teisės aktus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 28 vasario 2011 - 06:58
gal esate pirke iš eko jums parduodtuves,ar ten tikrai ekologiska
Atsakyti