Įkraunama...
Įkraunama...

akių dūmimas

QUOTE(Karolytė @ 2008 07 30, 16:59)
Deja gyvenimas kaime negarantuoja ekologiško gyvenimo.  schmoll.gif Čia toks kaip pastebiu "lietuviškas" požiūris: va gyvenk kaime ir bus ekologiška. Deja....
Šuliniai pilni nitratų, tuose pačiuose daržuose pilama kibirai trąšų, tualetai ir šuliniai netoli, iš tualetų ir daržų visas gėris į vandenį patenka schmoll.gif
Namuose kompiuteriai saikingai naudojami kenkia mažiau, negu nitratai šuliny kasdien geriami bigsmile.gif

ne kodėl, daug kam tai žinoma.mes pvz galvojam tik apie artezini gręžinį, o ir šiaip jų daugėja.žmonių sveikai mąstančių tai pat daugėja manau.o šiaip labai džiugu kad čia yra toks skyrelis apie ekologija, gaila tik kad bet kokioj temoj apie kosmetika daug aktyviau diskutuojama.kai prieš pora metų atsitiktinai radau info apie kenksmingas kosmetikos sud.dalis, tai kiek kam pasakojau visi laikė kvailele, o dabar ta mada pasitarnauja vis dėlto info plitimui.
Bet man vistiek atrodo kad vartoti mažiau tų pačių ekologiškų daiktų yra geriau tiek gamtai, tiek LT ekonomikai...nes visgi visi jie atvežami beveik blush2.gif
man artimos mintys anastasija.lt forume, nors tos knygos neskaičiau.. 4u.gif
Atsakyti
Man atrodo visiskai naturalu, kad daug diskutuojama apie kosmetika. Bet ne tik ja, bet dar apie buitines priemones ir maista. Juk diskutuojama dazniausiai apie tai, kas aktualu ir kasdieniska, o kas yra kasdieniskiau kiekvienai mamai nei vaiko maitinimas, namu tvarkymas ir t.t. Todel taip ir gaunasi, kad aptarinejami ivairus kremai, skalbimo milteliai ir maisto prekes. O ar tai blogai? blink.gif Manau net atvirksciai- labai gerai. Tarkim, pasiskaitot kad kazkokia kosmetikos preke X yra visiskai niekam tikusi. Tada simtas kartu pagalvosit ar ja pirkti, tada arba:
1. nusipirksit-nusivilsit-ismesit=neekologska
2. nepirksit-sutaupysit pinigu-netersit gamtos- neskatinsit pirkimo=ekologiska

Tai jau geriau dalintis patirtim ir diskutuoti. Sakau, kosmetika, buities priemones, maistas - tai kasdieniska, tai vis tiek naudojama ir vartojama, tai aktualu, tai argi blogai visa tai aptarti? As siuliau net isbandyt kosmetikos, kad tik kazkam butu maziau islaidu jei kokia priemone netiks. Juolab, kad aptariami ne kokie nors kvepalai, lupu blizgesiai, tusai, ruzai ir kitas spaklius, o buityje butinos priemones. g.gif
Atsakyti
"Juolab, kad aptariami ne kokie nors kvepalai, lupu blizgesiai, tusai, ruzai ir kitas spaklius"

juk butent tai ir yra kosmetika,ir gana placiai aptariama.

doh.gif
Atsakyti
Tušai, blizgesiukai ir kiti niekučiai tai dekoratyvinė kosmetika, kuri šiose temose sudaro tikrai mažą dalį (bent jau kiek pastebėjau, tai dažniausiai iš dekoratyvinės apie akių tušą šnekama)
O kita kosmetika, kuri ir užima daugiausia dėmesio, tai tokia, be kurios sunku išsiversti ar praktiškai neįmanoma (bent jau man) - dušo želė, šampūnai, dezodorantai, veido kremai, apsauginės priemonės nuo saulės ir visa kita, kas reikalinga šiuolaikinei moteriai vien elementariam higienos palaikymui. O kadangi ji naudojama kasdieną ir per gyvenimą susidaro dideli kiekiai, tai ir norima išsiaiškinti, kurios labiausiai tinkančios ir draugiškiausios aplinkai.
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 08 02, 20:27)
Tušai, blizgesiukai ir kiti niekučiai tai dekoratyvinė kosmetika, kuri šiose temose sudaro tikrai mažą dalį (bent jau kiek pastebėjau, tai dažniausiai iš dekoratyvinės apie akių tušą šnekama)
O kita kosmetika, kuri ir užima daugiausia dėmesio, tai tokia, be kurios sunku išsiversti ar praktiškai neįmanoma (bent jau man)  - dušo želė, šampūnai, dezodorantai, veido kremai, apsauginės priemonės nuo saulės ir visa kita, kas reikalinga šiuolaikinei moteriai vien elementariam higienos palaikymui. O kadangi ji naudojama kasdieną ir per gyvenimą susidaro dideli kiekiai, tai ir norima išsiaiškinti, kurios labiausiai tinkančios ir draugiškiausios aplinkai.

drinks_cheers.gif Va va, nepatikslinau ir kilo klausimu. Ta ir norejau pasakyti, kad aptarinejama tik butinoji kosmetika. Kad ir muilas. Apie lupu blizgesius irgi galima pasisneket, mes juk moterys pagaliau biggrin.gif Nors man tai neaktualu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(buda @ 2008 08 02, 19:56)
"Juolab, kad aptariami ne kokie nors kvepalai, lupu blizgesiai, tusai, ruzai ir kitas spaklius"

juk butent tai ir yra kosmetika,ir gana placiai aptariama.

doh.gif

Gerai, galim pasisneket apie kitka. Apie labai "daznai" pasitaikancias problemas kaip elektromobiliu parkavimas, ekologisku automobiliuku degalines pvz biggrin.gif Kiekviena dabar turbut turi, vazinejasi ekologiskais masiniukais ir apie tai turi daug ka pasakyt biggrin.gif Kaip sakiau, aptarinejam kas akltualu, nes taip jau gaunasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 08 03, 08:02)
ekologisku automobiliuku degalines pvz  biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 08, 15:50)
ar nemanote, kad tas pastarojo meto "ekologiškų produktų" bumas yra naujausias išradimas žmonėms mulkinti? pareklamuoja prekę kaip ekologišką, įtikina žmones už ją sumokėt gerokai daugiau nei už įprastą, o paskui paaiškėja, kad gamintojai apgavo pirkėjus -- ta prekė niekuo ne ekologiškesnė. ir jau daug tokių atvejų yra buvę, o bus dar daugiau. tai ar verta užkibti ant žalio popieriuko?

manau reik skaityt produkto sudeti,pvz dabar pirkdama grietine paziuriu kas parasyt etiketėje,jei tai naturalu perku,nors aisku deja lietuviai moka ir iš to pelnytis,etikete dar neviskas,bet deja kiekvieno produkto neveši tirt
Atsakyti
QUOTE(vitaji @ 2008 07 30, 18:16)
o ar ekologes pagalvojot kad mesa isviso neekologiska valgyti? o zuvi?
skerdyklos visiskai neekologiska schmoll.gif
o zvejyba tikru tikriausiai ardo vandens telkiniu ekologine pusiausvyra....

pritariu...kaip ir pritariu tai nuomonei, kad zodis ekologija dabar madingas ir sukomercintas neisigilinant i jo prasme...manau, kad protingiau butu kalbeti apie sveika gyvenimo buda ir su ekologija tai nebutinai susije schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 07 14, 18:32)
Taip ir as darau - is dvieju blogybiu renkuosi mazesne smile.gif is tiesu savo gyvenimo buda reikia keisti step by step, visu zalingu iprociu per savaite, net per metus is savo gyvenimo neisgyvendinsi, ir, deja, nemanau, kad simtaprocentinis ekologiskumas yra imanomas...utopija...
Bet nervina tie zmones, kurie pamate, kad naudoju ekologiska duso zele ar dantu pasta ima saipytis, klausdami kodel vis dar darau viena ar kita dalyka  doh.gif  galbut prie to dar nepriejau ar man tiesiog nebuvo iki tol zinoma, kad tai kenkia  doh.gif 
neseniai viena pazistama man smegenis plove, kad tipo mes esam 21 amziau robotai ir privalom prisitaikyti ir gyventi taip, kaip visi likusieji, daug negalvodami  doh.gif atseit ji ziurejo kazkokia TV laida, ten buvo issakytos tokios mintys, ir ji daugiau pati apie tai atsisako apie tai galvoti - jai neidomu  doh.gif o planuoja kazkada vaiku tureti  unsure.gif gaila man tokiu zmoniu, o dar labiau, ju vaiku  verysad.gif

drinks_cheers.gif Čia buvo geras straipsnis šia tema.
O dėl mėsos valgymo - pilnai sutinku, neekologiška (tarp kitko, mano asmeniškai ekologiškas gyvenimas nuo to ir prasidėjo, kad atsisakiau mėsos, vėliau žinių bagažas augo, ir elgesys - kažko atsisakymas ar darymas - kisdavo atsižvelgiant į naują informaciją). Bet, kaip teisingai pastebėjo me_gustas_tu, iki visko reikia priaugti. Vienas sąmoningesnis vienoj srity, kitas kitoj, tai natūralu. O tie klausinėjimai iš serijos "o kodėl tu tada to nedarai, aną vartoji", mano nuomonę tolygūs klausimui: "Sakai toj firmoj metus dirbi? Ir dar ne direktorė? O kodėl?"
Atsakyti
Taip taip, gyvulininkyste- neekologiska, zuvininkyste - irgi, o jau zemes ukis tai super ekologiska? blink.gif Kai zmones iskirto tiek daug misku, kad galetu augintis darzoves, grudines kulturas... taaaaip, cia tai ekologiska cool.gif
Jei taip gilintis toliau, tai statyba irgi visiskai neekologiska biggrin.gif Miestai pleciasi, vis mazeja zaliuju plotu, tiesiami keliai - komunikacijos (padides ismetamuju duju kiekis) ir t.t.
Tai man kazkaip keista, kad tik mesedziai ir zuviaedziai neekologiski padarai, o tie, kurie maitinasi vien darzovem tai jau labai EKO thumbup.gif
irnesakyk.gif
As visai neturiu nieko pries vegetarizma, tiksliau, jei nevalgot mesos - tegul. man tai netrukdo. Bet sakyti, kad mesedziai dar samoningai nepriaugo iki ekologisko gyvenimo, hmmm g.gif Kiekvienas pasirenka, kas jam priimtina. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2008 07 30, 21:55)
ne kodėl, daug kam tai žinoma.mes pvz galvojam tik apie artezini gręžinį, o ir šiaip jų daugėja.žmonių sveikai mąstančių tai pat daugėja manau.o šiaip labai džiugu kad čia yra toks skyrelis apie ekologija, gaila tik kad bet kokioj temoj apie kosmetika daug aktyviau diskutuojama.kai prieš pora metų atsitiktinai radau info apie kenksmingas kosmetikos sud.dalis, tai kiek kam pasakojau visi laikė kvailele, o dabar ta mada pasitarnauja vis dėlto info plitimui.
Bet man vistiek atrodo kad vartoti mažiau tų pačių ekologiškų daiktų yra geriau tiek gamtai, tiek LT ekonomikai...nes visgi visi jie atvežami beveik blush2.gif
man artimos mintys anastasija.lt forume, nors tos knygos neskaičiau.. 4u.gif

oi tame forume labai dažnai paskaitinėju,labai labai daug naudingų dalykų.Knygas skaičiau.Vietoje 30arų Vilniuje,įsigijome hektarą šalia Kauno.Kuriame savo sodybą.Gyvensime gal po metelių.Ta knyga dar labiau padėjo suprasti žemės vertę.Vaikai visada sako važiuojame į žemelę.Ten dabar visas mūsų laisvalaikis,taip pat viską pradėjau auginti pati ,darysime didelį sodą.Nebereikia visur važinėti ir ieškoti ekologiškų daržovių.Ir bambėti,kad vaiką beria nuo jų.Tai dabar mūsų visų šeimos narių aistra...O koks malonumas kai iš vaikų sėklyčių išauga vaisiai....Mažius įeina į šiltnamį ir sako oho kokie pomidolai auga,oho kokie dideli mojūgai,juos ten irgi sugebėjo pasėti...Bėga į daržą ir šaukia mama kopūstus kilmėlės giaužia...O jau moliūgai,cukinijos ,patisonai,tai išvis labai patinka...Eina ir ieško kuo didesnių...Nuskynėme vakar didžiulį jų derlių,tai sėdėjo ir apžiūrinėjo.O vyresnioji mergaitė,tai labai gera talkininkė ir jaučiasi labai svarbi dalyvaudama tame visame procese.Priskynė vakar du kibirus pomidorų.......O savo saulėgrąžas valgo pasigardžiuodami,nes pati sėjo....Oi kaip išsiplėčiau....Tik prisidedu prie nuomonės,kad reikia daryti kuo daugiau pačiam ir ,kad ekologija yra kuo mažiau pirkti....Bet ir aš prie to ėjau nemažai metų wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 09 13, 10:11)
oi tame forume labai dažnai paskaitinėju,labai labai daug naudingų dalykų.Knygas  skaičiau.Vietoje 30arų Vilniuje,įsigijome hektarą šalia Kauno.Kuriame savo sodybą.Gyvensime gal po metelių.Ta knyga dar labiau padėjo suprasti žemės vertę.Vaikai visada sako važiuojame į žemelę.Ten dabar visas mūsų laisvalaikis,taip pat viską pradėjau auginti pati ,darysime didelį sodą.Nebereikia visur važinėti ir ieškoti ekologiškų daržovių.Ir bambėti,kad vaiką beria nuo jų.Tai dabar mūsų visų šeimos narių aistra...O koks malonumas kai iš vaikų sėklyčių išauga vaisiai....Mažius įeina į šiltnamį ir sako oho kokie pomidolai auga,oho kokie dideli mojūgai,juos ten irgi sugebėjo pasėti...Bėga į daržą ir šaukia mama kopūstus kilmėlės giaužia...O jau moliūgai,cukinijos ,patisonai,tai išvis labai patinka...Eina ir ieško kuo didesnių...Nuskynėme vakar didžiulį jų derlių,tai sėdėjo ir apžiūrinėjo.O vyresnioji mergaitė,tai labai gera talkininkė ir jaučiasi labai svarbi dalyvaudama tame visame procese.Priskynė vakar du kibirus pomidorų.......O savo saulėgrąžas valgo pasigardžiuodami,nes pati sėjo....Oi kaip išsiplėčiau....Tik prisidedu prie nuomonės,kad reikia daryti kuo daugiau pačiam ir ,kad ekologija yra kuo mažiau pirkti....Bet ir aš prie to ėjau nemažai metų wub.gif  wub.gif  wub.gif

thumbup.gif Idealu, saunuoliai vaikuciai ir ju teveliai wub.gif
Va taip ir reikia auginti vaikus - mokant juos nuo mazens tikrojo gyvenimo, ne ant asfalto kazkokiam pilkam ir prarukytam mieste, o savajam zemes lopinely, mokant ji gerbti ir myleti 4u.gif
Atsakyti