Jeigu atsiskaitymas su kreditoriais, tai vadinasi buvo pirkimas skolon
Atsiskaitant, sumažėjo skola ir pinigų kiekis
QUOTE(Apuokas @ 2008 09 18, 13:52)
Jeigu atsiskaitymas su kreditoriais, tai vadinasi buvo pirkimas skolon
Atsiskaitant, sumažėjo skola ir pinigų kiekis 
Man iškart kyla noras rašyt D 443 K 2711
Carevna, Apuokas, aciū
Šiaip mane domina būtent pirminiai ir rezultatiniai dokumentai (įskaitant rinkmenas) bendru atveju. Tarkim, pirminiai būtų sąskaitos - faktūros, pirkimų skolon žurnalas ir dar kas nors
ar aš viska maišau čia?
QUOTE(Sonne @ 2008 09 18, 15:53)
Carevna, Apuokas, aciū
Šiaip mane domina būtent pirminiai ir rezultatiniai dokumentai (įskaitant rinkmenas) bendru atveju. Tarkim, pirminiai būtų sąskaitos - faktūros, pirkimų skolon žurnalas ir dar kas nors
ar aš viska maišau čia? 
Nemaisai
Saskaita -faktura, jei apmokejai grynais tai kasos cekis, ir irasas kasos knygoje
jei ne tai pirkimu skolon zurnalas.Jei pirkai atsargas tai usipajamuoji i atsargu apskaitos saskaita, jei paslaugas nurasai i sanaudu saskaita,
QUOTE(raimaza @ 2008 09 18, 18:03)
Nemaisai
Saskaita -faktura, jei apmokejai grynais tai kasos cekis, ir irasas kasos knygoje
jei ne tai pirkimu skolon zurnalas.Jei pirkai atsargas tai usipajamuoji i atsargu apskaitos saskaita, jei paslaugas nurasai i sanaudu saskaita,
Labai ačiū
QUOTE(Sonne @ 2008 09 18, 18:19)
jei tik tiek
Mergaitės, iki spalio pirmos- pelno dekl.+ susimokėti, socialinio mok. dekl.+ susimokėti, pvm dekl.+ susimokėti, avansinis pelno susimokėti, nek.turto susimokėti, pap.pensijos dalis+ pagr.pensijos dalis už savininką- pranešti + susimokėti. Ar teisingai?
Kiek reikia mokėti už savininką šiemet ir ar yra kokia nauja pranešimo SOdrai forma?
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 09 23, 07:43)
Mergaitės, iki spalio pirmos- pelno dekl.+ susimokėti, socialinio mok. dekl.+ susimokėti, pvm dekl.+ susimokėti, avansinis pelno susimokėti, nek.turto susimokėti, pap.pensijos dalis+ pagr.pensijos dalis už savininką- pranešti + susimokėti. Ar teisingai?
Kiek reikia mokėti už savininką šiemet ir ar yra kokia nauja pranešimo SOdrai forma? 
Sodrai reikia pateikti forma SAV
o VMI man atrodo viską surašei
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 09 23, 07:43)
Sodra SAV forma, o dydžiai visi čia turėtų būt
http://draudejai.sod...E_INF/PAGE_INF5
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 09 23, 11:15)
VMI puslapyje yra El.Paslaugos, tada Pažymų užsakymas ir prašymų teikimas, ir rinktis Juridinio asmens pranešimas apie jo duomenų Mokesčių mokėtojų registre papildymą / pakeitimą:
http://www.vmi.lt/lt...itemId=10127656
Užpildai visas grafas ir prikabini failiuką
QUOTE(NERINGUKAS @ 2008 09 23, 11:39)
Dėkui, ką be jūsų daryčiau. O tai duoduosi kaip kokia tūndra
Toliau aiškinamės. Jei nenorim mokėti Sodrai nuo pajamų, o tik minimalų dydį papildomai pensijos daliai? bAr čia turi sutapti duomenys su PLN, ar aip?