Įkraunama...
Įkraunama...

Montignaco metodas

Iškilo man toks klausimas g.gif

Montis soją valgyt leidžia? Knygutės dabar neturiu, tai ir mąstau. Radau, kad virtos sojos glikemijos indeksas yra 20, tai taip išeina, kad galima.

Tik niekaip nesuprantu, kaip čia taip yra su alumi smile.gif Jo 100g yra tik 5g angliavandenių, bet glikemijos indeksas 110 blink.gif

Ok, rytoj pietums bandysiu soją gamint. Mąstau apie kotletukus, keptus orkaitėje essen.gif
Atsakyti
man atrodo kad soja leidzia valgyt... rolleyes.gif
Atsakyti
Labas dienas ax.gif

Klausykit, kaip Jūs sriubas verdat? Sultinio dirbtinio dėl ten esančio cukraus aš nenoriu dėt (na, dar ir dėl E621 ir kito gėrio ten esančio), tai man jau tokia neskani ta sriuba gaunasi doh.gif Nors supilu aš ten tų prieskoninių žolelių begalę g.gif
O jei mėsytę nuvirčiau, kaži, tiktų? Man geriau, kai aš tokią a la lietuvišką kasdienę virtuvę prie Mončio sau pritaikysiu, negu ten kažkokius egzotiškus patiekalus gaminsiu blush2.gif Truputį nervuoja, kad ten viskas užsieniečiams pritaikyta. Paprastoj lietuviškoj kavinėj beveik nieko neprisitaikysi. Jau nekalbu apie kokią nors valgyklą doh.gif
Atsakyti
Kadangi yra besidominčių, tai trumpai paaiškinu, kame čia esmė 4u.gif

Glikemijos indeksas – matavimo sistema, padedanti įvertinti kaip greitai angliavandeniai yra suvirškinami ir pasisavinami, ir kaip veikia cukraus kiekį kraujyje. Tai yra būdas palyginti kaip gliukozės kiekį kraujyje veikia gramas maisto. Aukščiausią glikemijos indeksą turi angliavandeniai, kurie greičiausiai suskaidomi organizme. Žemiausią glikemijos indeksą turi angliavandeniai, kurie organizme skaidomi lėčiausiai ir gliukozė į kraują išskiriama tolygiai.

(www.maistassportui.lt)

O kuo blogai valgyti "blogus" angliavandenius paaiškina hiperinsulizmas. Jo esmė: kai kraujyje atsiranda gliukozės, kasa išskiria insuliną jai sumažinti. Hiperinsulizmas - kai kasa išskiria perdaug insulino. Tai sužadina riebalų susidarymo mechanizmą (organizmas labiau linksta riebaliukus kaupti po valgio, kai yra gliukozės perteklius). O jei žmogus nuolat valgo perdaug "greitų" angliavandenių (tokių, kaip batonas, saldumynai ir pan.) pas jį nuolat yra hiperinsulizmas. Ir gaunasi užburtas ratas cool.gif

O dabar ką siūlo Montignac:

1. Valgyti neribojant maisto kiekio, neskaičiuojant kalorijų.
2. Nepraleidinėti valgio.
3. Neužkandžiauti tarp valgių.
4. Maistas turi būti įvairus.
5. Visų trijų valgių metu reikia išlaikyti angliavandenių, riebalų ir baltymų pusiausvyrą.
6. Pusryčiai: didžioji dalis - angliavandeniai, šiek tiek riebalų arba visai be jų.
7. Pietūs: juos turi sudaryti visi trys komponentai, tik angliavandenių GI turi būti žemas (ne daugiau kaip 35)
8. Vakarienė panaši į pusryčius, bet maistas turi būti lengvesnis, riebalų kiekis mažesnis.
9. Kuo mažiau vartoti sočiųjų riebalų.
10. Valgio metu galima išgerti vyno ar alaus (nebūtų prancūzas cool.gif
11. Kavai - ni ni ni. Reikia gerti ją be kofeino.

Žodžiu, valgai maistą, kurio GI iki 50, apmažini taukiukus ir aliejukus ir viskas tada ok drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū, Pūkuotuke 4u.gif 4u.gif

Labiausiai sutinku su trečiu teiginiu- JOKIŲ užkandžiavimų ax.gif

bet aš vis tiek nesuprantu, kaip žinot, kurie produktai turi žemą GI indeksą, kurie- aukštą? g.gif blush2.gif

o sotieji riebalai- kas tokie? (jetau, tundra...) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2008 09 25, 08:40)
Ačiū, Pūkuotuke  4u.gif  4u.gif

Labiausiai sutinku su trečiu teiginiu- JOKIŲ užkandžiavimų  ax.gif

bet aš vis tiek nesuprantu, kaip žinot, kurie produktai turi žemą GI indeksą, kurie- aukštą?  g.gif  blush2.gif

o sotieji riebalai- kas tokie? (jetau, tundra...)  blush2.gif


glikemijos indeksas ten kazkaip skaiciujamas, bet namu salygomis manau to nepadarysim, ten apie sudeginta energija ir t.t. o geriausias budas tai pasiziuret lenteleje...ten daug produktu, galima atsirinkt, arba bent panasius rast.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2008 09 25, 09:27)
glikemijos indeksas ten kazkaip skaiciujamas, bet namu salygomis manau to nepadarysim, ten apie sudeginta energija ir t.t. o geriausias budas tai pasiziuret lenteleje...ten daug produktu, galima atsirinkt, arba bent panasius rast.smile.gif

ar galima rasti internete tą lentelę? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2008 09 25, 09:29)
ar galima rasti internete tą lentelę?  blush2.gif


Brangioji, internete galima rasti viską cool.gif

http://www.southbeac...icfoodchart.htm

o šiaip, google.lt, ten glycemic index, ir rasi visko, ko nori smile.gif

O sotieji riebalai - tai dažniausiai gyvulinės kilmės, kurie didina chlolesterolio kiekį.
Kraujas tampa riebesnis, riebalų perteklius užkemša ląstelių membranas, todėl pro jas pradeda blogai cirkuliuoti įvairios medžiagos.
Šiaip, mano asmenine nuomone, visada reikia žiūrėti, kiek riebalų gauni per dieną, bet jais piknaudžiauti nebūtina schmoll.gif Kuo man padėjo visokių knygučių skaitymas - ėmiau skaityti, kas parašyta ant pakuotės smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

šiandien nusprendžiau nuo rytojaus susirūpinti savo mityba. smile.gif Jau anksčiau esu girdėjusi apie Montį (man žiauriai patiko, kaip meiliai jūs jį vadinate lotuliukas.gif ) tai nusprendžiau pasidomėt daugiau, bet kad nelabai daug info radau. g.gif
Pagalvojau, kad galbūt kuri nors bus labai draugiška ir norėtų pasidalinti su kitomis stebūklingaja knygute...? Nuskenuoti ją, ir patalpinti kur nors (pvz. www.failai.in) ax.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif

dukte paklydele grizo blush2.gif per tuos kelis menesius spejau ir prisiaugint kg doh.gif ir vel atsikratyt. Kazkoks siaubas kai taip. Taigi vel eilini karta suimu save i rankas cool.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif Ar cia gyvu dar yra?? AS labai saziningai nesilaikau, bet tiesiog stengiuosi daugiau maziau, kad produktai butu mazo GI, nes bent jau man tai su jais daug greiciau pavyksta pasisotint ir neuzpuola umus alkio priepuoliai.

Kur visos dinge? Negi niekam nesinori pagrazet iki Kaledu? ax.gif
Atsakyti
Ar atsiras man cia bendraminciu?
Atsakyti