Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

Sveikutes,

Na man si tyrima atliko, kai gulejau Kauno klinikose ir mano nestumas tebuvo 24 savaiteliu. Nieko nekainavo. Pasirodo, isaugino ta paseli ir paskyre antibiotiku Eritromicina. Sugerem nemaza doze. Dabar ta tyrima turetu pakartoti 36 savaitele ir ziureti ar issigydem ir neatsinaujino. Jei ne, tai tokiu atveju, kaip zinoma, per gimdyma gausim vel doze antibiotiku verysad.gif Kiek skaiciau, jei gimdymas uztrunka ilgai, tuos antibiotikus leidzia net apie 4 kartus. Taip pat, sis tyrimas jau turetu buti nemokamas, visose gyd. istaigose, jis daromas 36 nest. sav., kadangi pagal paskutinius duomenis, neatsimenu procentuku, bet nemazai moteru turi sia bjaurybe. Na, bet svarbiausia, kad vaikelis ta bjaurybe neuzsikrestu ir gimtu sveikas. Tad nesijaudinkim, o toms, kurioms dar nebuvo atliktas sis tyrimas, reikalaukite is savo gydytoju 4u.gif
Atsakyti
mums darė tą tyrimą balandžio 1 dieną. Ir nieko nerado, džiugi naujiena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstukas @ 2008 03 28, 11:02)
Sveikutes,

Na man si tyrima atliko, kai gulejau Kauno klinikose ir mano nestumas tebuvo 24 savaiteliu. Nieko nekainavo. Pasirodo, isaugino ta paseli ir paskyre antibiotiku Eritromicina. Sugerem nemaza doze. Dabar ta tyrima turetu pakartoti 36 savaitele ir ziureti ar issigydem ir neatsinaujino. Jei ne, tai tokiu atveju, kaip zinoma, per gimdyma gausim vel doze antibiotiku  verysad.gif Kiek skaiciau, jei gimdymas uztrunka ilgai, tuos antibiotikus leidzia net apie 4 kartus. Taip pat, sis tyrimas jau turetu buti nemokamas, visose gyd. istaigose, jis daromas 36 nest. sav., kadangi pagal paskutinius duomenis, neatsimenu procentuku, bet nemazai moteru turi sia bjaurybe. Na, bet svarbiausia, kad vaikelis ta bjaurybe neuzsikrestu ir gimtu sveikas. Tad nesijaudinkim, o toms, kurioms dar nebuvo atliktas sis tyrimas, reikalaukite is savo gydytoju  4u.gif

pries kelis menesiu dare ir man ta tyrima, tai jis buvo mokamas ... cia Kaune ... o gal dabar jau nemokamas, kainavo 16 lt
Atsakyti
Sveikos merginos, turiu klausima.

As dar tik planuoju vaikeli. Pas MB rado Strept. B, jis geria dabar antibiotikus.. ar nemanot kad ir mane turetu ishtirti..?gyd.nieko nesiule kol kas..
Atsakyti
QUOTE(stankeviciene @ 2008 04 08, 14:44)
pries kelis menesiu dare ir man ta tyrima, tai jis buvo mokamas ... cia Kaune ... o gal dabar jau nemokamas, kainavo 16 lt

vis dar mokamas, mokėjau 15,80 Lt
Papildyta:
QUOTE(spaliuxe @ 2008 04 15, 16:31)
Sveikos merginos, turiu klausima.

As dar tik planuoju vaikeli. Pas MB rado Strept. B, jis geria dabar antibiotikus.. ar nemanot kad ir mane turetu ishtirti..?gyd.nieko nesiule kol kas..

tai aišku, kad reikės išsitikrti, tik reikia prieš gimdymą, man regis nuo 36-37 savaitės ir antibiotikus suleidžia gimdant, iš anksto nėra reikalo juos gerti, bent jau man taip aiškino...nes kai suleidžia vaistus per gimdymą, vaikučiui nepersiduoda infekcija...
Atsakyti
Man daktarė ėmė tepinėlį iš makšties, sakė, kad jame nerasta kokų, todėl nereikia darytis Streptokoko B tyrimo. Ar taip gali būti, nes medicinoje nelabai suprantu. Ar čia susiję?
Atsakyti
QUOTE(cosma @ 2008 04 23, 15:48)
Man daktarė ėmė tepinėlį iš makšties, sakė, kad jame nerasta kokų, todėl nereikia darytis Streptokoko B tyrimo. Ar taip gali būti, nes medicinoje nelabai suprantu. Ar čia susiję?

Man iš tepinėlio irgi nieko nerado, bet vis dėl to rekomendavo pasidaryti streptokoko B tyrimą. Taip ir padariau...
Atsakyti
QUOTE(Helga @ 2005 05 25, 13:07)
Man dare si tyrima, bet jo nerado. Jei pasidarysi blogiau nebus, nes jei sirgsi tai gimdydama butinai apkresi leliu, o jam jau teks antibiotiku paragauti keleta dieneliu. Uzsienyje sis tyrimas daromas visoms busimoms mamoms, o pas mus taupoma vaikeliu sveikatos saskaita. As lankiausi privacioje klinikoje todel ir dariausi si tyrima.

na ne visur uzsienyje ji daro,as gimdysiu Danijoje, as kai akurerei pasakiau, kad noreciau daryti ta tyrima, tai ji i mane isprogdinus akis ziurejo, kaip i kokia durnele, sako jie daro jei itaria, kad moteris nesioja ta bakterija, bet kai paklausiau kaip jie mato kas nesioja kas ne, tai nieko neatsake.kazkaip man neramu, bet kai bus 36 savaites issikovosiu kad padarytu man ta tyrima g.gif ir kai pasakiau,kad jei randama reikia leisti antibiotikus, tai irgi ziurejo taip kaip kad pirma karta girdi, ir sake kad antibiotikus leidzia tik tada kai vandenys senai buna nubege o gimdymas dar neprasidejes g.gif
Atsakyti
gal kas gali pasakyt kauno visuomenes sveikatos centre kur butent daro ta tyrima ir koks darbo laikas?

ir dar kiek laiko jis uztrunka? ta prasme uz kiek dienu suzinai atsakyma?

man cia tos sventines dienos ispuole, tai tik geguzes 6 iseis pasidaryt, bijau kad galiu nespet gaut atsakymo, nes tik 3 savaiteles liko g.gif
Atsakyti
o jeigu man labai daznai nestumo metu grybelis buna, gydausi ir gydausi,bet vis atsinaujina.. cia jau ka galima itarti, kad turiu ta b gr streptokoka? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(akstukas @ 2008 05 02, 17:50)
o jeigu man labai daznai nestumo metu grybelis buna, gydausi ir gydausi,bet vis atsinaujina.. cia jau ka galima itarti, kad turiu ta b gr streptokoka? verysad.gif

Tikrai ne schmoll.gif - pas mane nerado jo, bet rado kitas bakterijas - vis tiek gavau dozę antibų verysad.gif
Atsakyti
-
QUOTE(baggyra55 @ 2008 05 01, 19:10)
gal kas gali pasakyt kauno visuomenes sveikatos centre kur butent daro ta tyrima ir koks darbo laikas?

ir dar kiek laiko jis uztrunka? ta prasme uz kiek dienu suzinai atsakyma?

man cia tos sventines dienos ispuole, tai tik geguzes 6 iseis pasidaryt, bijau kad galiu nespet gaut atsakymo, nes tik 3 savaiteles liko g.gif

jei liko 3 savaitėlės, tai tikrai spėsite smile.gif darbo laikas 9-18 val., aš kaip tik važiavau 8 val., tai teko už durų pasėdėti blink.gif padaro per tris darbo dienas (72 val.)
Atsakyti