Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

o jeiiiiii, gerai kad apsisvieciau, nes mano gydytoja, garantuoju,nepasiulys tokio tyrimo doh.gif , reisk paciai uzsimint
Atsakyti
QUOTE(@milla@ @ 2009 01 15, 12:07)
o jeiiiiii, gerai kad apsisvieciau, nes mano gydytoja, garantuoju,nepasiulys tokio tyrimo  doh.gif , reisk paciai uzsimint

Man butent taip ir buvo! Mano gydytoja nei puse zodzio nepasake apie toki tyrima. Tai as pati nuvaziavau i ligonine, sumokejau apie 15 lt ir pasidariau ta tyrima. Akusere dar paklause, ar turiu siuntima. Atskiau, kad man jo niekas nedave ir atvaziavau savo iniciatyva. Tai ji del gydytojos nustebo, o mane labai pagire.

Man jau buvo 35 sav. Gerai, kad pas mane nerado tu streptokoku. Atsakyma gavau po 4 dienu. Bet jeigu butu teigiamas atsakymas (t.y. rastu), butu reikeje dar sumoketi ir laukti kol bus atsakymas i kita tyrima del streptokoko rusies. Bent jau taip man paaiskino akusere. Taip kad ta testa geriau atlikti anksciau, nelaukti paskutines savaites, nes jug galima ir anksciau pagimdyti nei ateis rezultatai.
Atsakyti
o manes gydytoja net neklause, noriu as to tyrimo ar ne, tiesiog pasake kad turesiu pasidaryti, parase siuntima i "Visuomenes sveikatos centra" (cia Kaune) ir liepe nuvaziuoti pasidaryti, nes bent jau paciame "Mazylyje" to tyrimo nedaro. Taigi net registruotis ten nereikia- nuvaziuoji padaro, sumoki 20.10 Lt i kasa ir po 4 dienu atsakymas
Atsakyti
QUOTE(Vilena_snow @ 2009 01 15, 15:22)
jeigu butu teigiamas atsakymas (t.y. rastu), butu reikeje dar sumoketi ir laukti kol bus atsakymas i kita tyrima del streptokoko rusies. Bent jau taip man paaiskino akusere.

būtų ieškoję antibiotiko, kuris veiks būtent tą, kuris pas tave sėdi.
Atsakyti
man dare ta tyrima 39 sav. ir rado kazka,tik neatsimenu ka,tik pamenu daktare pasake" ieskojom vieno,radom kita" ir skubiai paskyre antibiotikus,bet kita ryta pagimdziau,tai daktare vis ateidavo po gimdymo ir primindavo butinai gerti antibiotikus,kad gimdos uzdegimas neprasidetu.
Atsakyti
Man dare ta tyryma 36savaitei ir bakterija isaugo. Ginekologe sake kad kai isauga bakterija reikia pries gimdyma perspet gydytojus, kad suleistu antibiotikus, kad bakterija nepereitu kudikeliui.
Atsakyti
man sita tyrima del streptokoku darys po poros savaiciu ir sake kad jis 36lt kainuoja, tai kazi kodeli taip skiraisi kainos? gal ir vel maniske koki gryba pjauna, jau nervai su ja visai nebelaiko doh.gif
Atsakyti
Gal kuri zinot kur sita tyrimuka galima atlikti Panevezyje ir kiek kainuoja???
Atsakyti
Man si tyrima taip pat pasiule mano gydytoja centro poliklinikoje (Viniuje), atliko sukakus 36 savaitei. Streptokokas b pas mane isaugo 1+ kaip gydytoja sake negausiai, bet tai jau faktas, kad jis yra. Taigi nuvykus gimdyti sake pasisakyti ir man suleis antibiotikus ir vskas bus gerai. Labai susijaudinau tai isgirdusi, bet is kitos puses labai dekinga savo gydytojai , kad man paskyre si tyrima. Kainavo apie 15 Lt.
Atsakyti
ir man teko su juo susidurti.... Bet kaip jau daugelis minėjo, nėra taip baisu, jei žinai iš anksto ir atvažiavusi į gimdymą perspėsi priiminėjantį gydytoją mirksiukas.gif . Tik dar vienas dalykėlis dėl tų antibijotikų. Mano gydytoja perspėjo, kad antibijotikai pilnai pradeda veikti tik po 4h, taigi jų mamytė turi būtinai gauti 4h prieš jau pasirodant mažiukui, ar atliekant cezarį.
Atsakyti
Sveikos, aš tai pasibaisėjusi savo ginekologe. Ji nė nepasiūlė man šio tyrimo pasidaryti, bet kai aš pati užsiminiau apie jį tai ji pareiškė, kad čia prisiskaitote forumuose ir po to bijot. Tipo jis nėra pavojingas nėščiai tai kaip gali būti pavojingas vaikui. Tai vos nepuoliau į isteriją kai ji taip pasakė. Nu vienu žodeliu šiandien eisiu darytis šio tyrimo. Tiesa dar ji pasakė, kad yra išleistas šių metų leidinys kažkoks informacinis, kad šis tyrimas yra nepagrįstas ir visiškai nekenksmingas, bet dar tipo nepatvirtintas ministro, kad jo netirtų. Nu vienu žodžiu nei vienai nelinkiu susidurti su tokiu daktarų abejingumu. verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes.
Gal kas zinote kur Siauliuose galima pasidaryti streptokoku tyrima????
Mano GN nieko nezino, tenka ieskoti paciai, kol kas juokios info nerandu, skambinau net i Siauliu Endemika, bet jie tokio tyrimo nedaro verysad.gif
Atsakyti