QUOTE(daividija @ 2008 08 06, 15:12)
Aciu,geras receptas,itariu,kad panasiai jie ir darosi,reikes ismegint,vakaryksciu pyrageliu neliko jau,o tiek nemazai gavosi
,siandien paskutinius saltus suvalgem


nu va,apklausiau mamą vakar


0,5 l skysčio (per pusę vanduo su pienu.vien su vandieniu nebus gražios spalvos,o tik su pienu labiau tinka orkaitėje kepamiems),pašyldyti iki mielėms tinkamos temperatūros
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
apie 25-30 g mielių
viską išmaišyti dubenyje,įdėti tiek miltų,kad būtų skystos grietinės konsistencijos.palikti šiltai,kad mielės "atsigautų" ir raugas pakiltų.
tada įmaišomi 2 kiaušiniai,1 v.š. aliejaus ir miltų,kad tešla būtų labai minkšta ir tokia lipni dar (manau,kad viso biškį mažesnis kiekis,negu tame recepte,nes mamos tešla atrodo skystesnė

ir kildinti.jei turi laiko,tai 2 kartus.tada pyragėliai bus labai pūrus.
formuoti geriau rankomis aliejuje,tada nedega taip kepant,bet tinka tik sausesni įdarai.jei nori pvz. su uogom ar obuoliais,t.y. kai išsiskiria sultys,tai reikia į tešlą šiek tiek daugiau miltų dėti ir formuoti su miltais,nes formuojant aliejuje neina "visiškai sandariai" sulipdyti.na ir kepant pyragėliai visada dedami sujungimu į apačią
