Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

user posted image

Gal kas zinot, del ko galejo nuvysti virsutiniai pumpurai? Taip graziai viskas augo, ir staiga per pora dienu virsutiniai apvyto verysad.gif Tada kai apatiniai pradejo skleistis. Tiesa pacios virsunes dar tysta, ten gal dar susiformuos po koki pumpureli, jei nenudzius cray.gif Prieziura lyg ir tokia pati, gal kad labai silti orai pastarosios dienom, maniau joms kaip tik turetu patikti... Papurskineju saknytes ir lapukus, lyg ir viskas normaliai, bet dziusta verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salza: 28 liepos 2008 - 10:05
QUOTE(Salza @ 2008 07 28, 11:03)
user posted image

Gal kas zinot, del ko galejo nuvysti virsutiniai pumpurai? Taip graziai viskas augo, ir staiga per pora dienu virsutiniai apvyto  verysad.gif Tada kai apatiniai pradejo skleistis. Tiesa pacios virsunes dar tysta, ten gal dar susiformuos po koki pumpureli, jei nenudzius  cray.gif Prieziura lyg ir tokia pati, gal kad labai silti orai pastarosios dienom, maniau joms kaip tik turetu patikti... Papurskineju saknytes ir lapukus, lyg ir viskas normaliai, bet dziusta  verysad.gif

Pas man buvo tokia pati bėda, tai kiek teko informacijos skaityt, tai visur sako, kad vysta tuomet, kai per sausas oras verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tejyte @ 2008 07 28, 11:10)
Pas man buvo tokia pati bėda, tai kiek teko informacijos skaityt, tai visur sako, kad vysta tuomet, kai per sausas oras verysad.gif

karštos dienos, žymiai greičiau pradžiūna, o ir oras tvankus. Dažniau purkšti, drėkinti ir viskas bus gerai.
Atsakyti
Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal kas galetu padeti man persisodinti gelyte smile.gif Mestelti koki tinklalapi, kur butu parasyta kaip tai teisingai padaryti. Lyg ir skaiciau ar jusu zinutese ar dar kazkur, bet ant greicio neatseku. Gal kas prisimena gerai.

Ir dar ruosiausi vis klaust, bet ar klausiau, ar uzmirsau, na atsakymo vis tiek nezinau. Maciau kad kazkokioje medziagoje mirkote savo gelytes, kas tai per medziaga, kam jos reik ir kur jos gauti.
Zinau, kad kvailai klausiu, bet ... gal kazkuri nepatinges padeti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2008 07 28, 11:57)
Laba diena,
gal kas galetu padeti man persisodinti gelyte smile.gif Mestelti koki tinklalapi, kur butu parasyta kaip tai teisingai padaryti. Lyg ir skaiciau ar jusu zinutese ar dar kazkur, bet ant greicio neatseku. Gal kas prisimena gerai.

http://www.youtube.c...r...m=0&spell=1
Cia tikrai daug pamokeliu 4u.gif
Papildyta:
Tik nepamirsk cinamono, anglies, zelionkes ar pan. As cinamonu barstau zaizdeles.
Atsakyti
Salza, pabandyk dar gėliuką palaistyt, nupurkšti šaknis, jeigu pumpuriukai tik apvytę, tai dar yra šansas juos atgaivinti. Aš jau ne vieną tokį MAximos nustekentą pumpuriuką pražydinu smile.gif

Beje Mindaugo g. Maximoj yra likę kelios nukainuotos gelytės po 4,99 Lt. Falenopsiai bet tokie tarp mini ir normalių, mažais žiedukais. Vien jau keramikinis vazonėlis, į kurį įstatytas permatomas kainuoja apie 8 Lt., o su tuo gėliuku eina nemokamai. Spalva rausva su vyšninėm gyslelėm, su dviem žiedstiebiais.
Bet ant mano gėliukų uždėta dar po kuokštą samanų, ar jas palikti ar mesti ? kažkaip su samanom dar neteko phalikų matyti man.
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 07 28, 11:27)
karštos dienos, žymiai greičiau pradžiūna, o ir oras tvankus. Dažniau purkšti, drėkinti ir viskas bus gerai.

Net matos, kaip jos ta pajaucia greit. Sausa, karsta schmoll.gif
Atsakyti
Beja, penktadienį Mindaugo Maximoje pakraupau. Nuėjau phenelopsiko dovanai pirkti. Po 29.98 Lt nieko pasirodė, kur į molinius vazonėlius įstatyti. Bet kai pradėjau traukti ir šaknis tikrinti blink.gif - 2/3 patikrintų buvo supuvę šaknys. Žiedai gražūs ant vaizdo, na bet šaknys. doh.gif Taip ir nenupirkau gėlytės.
Atsakyti
O ką jūs darote su tom šaknim, kuriuos išlenda per vazonėlio apačią?
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 07 28, 13:06)
Beja, penktadienį Mindaugo Maximoje pakraupau. Nuėjau phenelopsiko dovanai pirkti. Po 29.98 Lt nieko pasirodė, kur į molinius vazonėlius įstatyti. Bet kai pradėjau traukti ir šaknis tikrinti blink.gif - 2/3 patikrintų buvo supuvę šaknys. Žiedai gražūs ant vaizdo, na bet šaknys. doh.gif Taip ir nenupirkau gėlytės.

Nu tai va tokius du aš turbūt šiandien ir nusipirkau po 5 litus. Nu bet per vazoniką supuvusių šaknų nesimato, tik, kad taip jau jie nustekenti doh.gif Lapai paminkštėję, vieno gėliuko apatinis lapas pervertas ta šakute, kuri žiedstiebį prilaiko doh.gif Nu žodžiu aišku, kad ten ne kas likę, bet man kažkaip tiksi, kad aš jas atgaivinsiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2008 07 28, 13:11)
O ką jūs darote su tom šaknim, kuriuos išlenda per vazonėlio apačią?

Nieko nedariau, o kai persodinėjau tai įdėjau apačion tokį tinklą likusį nuo statybų.
Atsakyti
aš tai išsitraukdavau iš vazoniko ir ramiai tikrinau, ir taip keliolika jų, kol spjoviau į tą reikalą ir išėjau apsisukus. Vistik 30 Lt, o ne 5 kainavo blush2.gif
Atsakyti