Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Tina, labai graži gėlytė wub.gif Mindaugo g. Maximoj prieš 2 sav. ir aš vos nesusigundžiau, kainavo 39 Lt, bet jau toks truputį paleipęs buvo, tai pabijojau imti, nes turbūt šitą grožį ne taip jau lengva ir prižiūrėti.

Bėgau šiandien vėl Maximon per pietus. Tai nukainuotų neradau, bet naujų gėliukų vėl užvežta daugybė - reiškias greitai bus nukainuotų, reikės papatruliuoti 4u.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir as prie jusu mirksiukas.gif

Visada svajojau isigyti orchideja, bet kazkaip pritrukdavo kazko, kad praeidavau pro jas arba rasdavau preteksta neisigyti doh.gif

Taciau prie kelias savaites turejau dvi savo sventes, tai siuo metu namie turiu net 4 orchidejas wub.gif Dvi - baltas, ir po viena zaslva bei rausva wub.gif

Kai tik turesiu laikiuko, idesiu foto ax.gif

Siuo metu jos intensyviai zydi visos, taciau minejo apie ziedu nukarpima. Kada tai reikia daryti? Kada zinoti, kad jau reikia juos nukarpyti? g.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 07 21, 13:41)
RENA ta masdevalija kur tu atveziai... bigsmile.gif  4u.gif

taip ir supatau mirksiukas.gif

as pstebejau, bent jau pas save, apie reanimuojamas, kad jos pas mane pradziai isleidzia apie 1-2 lapus, o tada pradeda leisti saknis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(judkiss @ 2008 07 21, 14:23)
Siuo metu jos intensyviai zydi visos, taciau minejo apie ziedu nukarpima. Kada tai reikia daryti? Kada zinoti, kad jau reikia juos nukarpyti?  g.gif

unsure.gif blink.gif kokius tu cia ziedus susiruosus kirpti g.gif doh.gif
grozekis jais, o ne karpyk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 21, 13:26)
taip ir supatau mirksiukas.gif
as pstebejau, bent jau pas save, apie reanimuojamas, kad jos pas mane pradziai isleidzia apie 1-2 lapus, o tada pradeda leisti saknis biggrin.gif
Papildyta:

unsure.gif  blink.gif kokius tu cia ziedus susiruosus kirpti g.gif  doh.gif
grozekis jais, o ne karpyk biggrin.gif

Tai vat, kad ir man keista pasirode kai taip sake, tai galvoju pasiklausiu, nes ranka nepakiltu to padaryti doh.gif

O kada jos baigia zydeti? Ka tada daryti? ax.gif
Atsakyti
As hyper maximoj irgi maciau viena falika nukainuota,lapai visi demem juodom nueje,pagelte, vienu zodziu augalas papuves kaip reikiant,bet uztat kaina lotuliukas.gif 13,99 doh.gif Ir senukuose dar maciau nukainuotu su skrotelem ispuvusiom,tai 16 kainavo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(judkiss @ 2008 07 21, 14:23)
Jungiuosi ir as prie jusu  mirksiukas.gif

sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif
ar priimsite mane i savo ratuka g.gif
as vis grozedavausi ir grozedavausi orchidejomis,bet pati nusipirkt niekaip neisdrysau. blush2.gif
bet va siandien gavau dovanu thumbup.gif
truputi permeciau akimis ka rasote ir uzkliuvo zodziai karstas dusa g.gif gal placiau aprasytumet g.gif
Atsakyti
QUOTE(judkiss @ 2008 07 21, 13:29)
Tai vat, kad ir man keista pasirode kai taip sake, tai galvoju pasiklausiu, nes ranka nepakiltu to padaryti  doh.gif

O kada jos baigia zydeti? Ka tada daryti?  ax.gif

Gal sake ziedkocius kirpti,o ne ziedus g.gif O zydi ivairiai,priklauso nuo salygu,gali ir puse metu zydeti. smile.gif O kaip nuzyti nereikia skubeti to koto nukirpti,nes gali is jo akuciu islysti kiti ziedkociai ir vel zydeti,o jei kotas pradeda dziuti tai ir tegul dziuna nukirpsi paskui prie pat apacios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SKristina27 @ 2008 07 21, 14:35)
sveikos merginos 4u.gif
as vis grozedavausi ir grozedavausi orchidejomis,bet pati nusipirkt niekaip neisdrysau. blush2.gif
bet va siandien gavau dovanu thumbup.gif
truputi permeciau akimis ka rasote ir uzkliuvo zodziai karstas dusa g.gif gal placiau aprasytumet g.gif

pirmiausia pasiskaityk temos pirmaji puslapi, o karstas dusas 40-50 laipsniu karscio vanduo leidziamas ant saknu ir ant lapu
Atsakyti
QUOTE(Sigoska @ 2008 07 21, 13:36)
Gal sake ziedkocius kirpti,o ne ziedus  g.gif O zydi ivairiai,priklauso nuo salygu,gali ir puse metu zydeti.  smile.gif O kaip nuzyti nereikia skubeti to koto nukirpti,nes gali is jo akuciu islysti kiti ziedkociai ir vel zydeti,o jei kotas pradeda dziuti tai ir tegul dziuna nukirpsi paskui prie pat apacios  4u.gif

Soriukas, bet nesuprantu truputi blush2.gif Ties kuria vieta tie siedkociai? Pats tas visas stiebas ar tik ties ta vieta, kur ziedai prasideda? O kas jei nekirpciau, nes bijau kad paskui ko ne taip nepridarau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(judkiss @ 2008 07 21, 14:29)
Tai vat, kad ir man keista pasirode kai taip sake, tai galvoju pasiklausiu, nes ranka nepakiltu to padaryti  doh.gif

O kada jos baigia zydeti? Ka tada daryti?  ax.gif

aaaaaaaai, matyt tau snekejo apie ziedstiebi g.gif o ne apie ziedus g.gif o kai nuzydi tai zinok, kike viena seimininke daro kaip nori, dauguma musu cia, tai jei ziedstiebis nedziuna, tai ir nekerpa schmoll.gif nes daznai po kiek laiko is akuciu vel islenda ziedstiebiai su pumpuriukais ir vel zydi bigsmile.gif kitos nukerpa ziedstiebi palikdamos 2-3 akutes nuo apacios g.gif
Papildyta:
QUOTE(SKristina27 @ 2008 07 21, 14:35)

junkis 4u.gif tik perspejam, kad zinok si liga lb uzkreciama ir sunkiai pagydoma lotuliukas.gif

QUOTE(judkiss @ 2008 07 21, 14:39)
Soriukas, bet nesuprantu truputi  blush2.gif  Ties kuria vieta tie siedkociai? Pats tas visas stiebas ar tik ties ta vieta, kur ziedai prasideda? O kas jei nekirpciau, nes bijau kad paskui ko ne taip nepridarau  doh.gif

ziedkotis-tai tai, kaip tu vadini t.y.tas pats stiebas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 21, 13:41)
aaaaaaaai, matyt tau snekejo apie ziedstiebi g.gif o ne apie ziedus g.gif o kai nuzydi tai zinok, kike viena seimininke daro kaip nori, dauguma musu cia, tai jei ziedstiebis nedziuna, tai ir nekerpa schmoll.gif nes daznai po kiek laiko is akuciu vel islenda ziedstiebiai su pumpuriukais ir vel zydi bigsmile.gif kitos nukerpa ziedstiebi palikdamos 2-3 akutes nuo apacios g.gif

Tai turbut busiu ne taip supratusi doh.gif

tai as turbut irgi pasiliksiu prie to varianto, kad nekarpysiu blush2.gif
Atsakyti