Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(NERA @ 2008 07 21, 16:47)
Aš jau susirgau ja blush2.gif Nes jei per mėnesį nenusiperku naujos orchidėjos pradedu jausti abstinencijos požymius doh.gif

lotuliukas.gif nu jo, einant pro gėlių parduotuvė pakyla kraujospūdis, išdžiūva burna, dreba rankos ir mintyse primetinėji kiek dar piniginėj yra.. doh.gif
paskui prisimeni MB ir pažadą jog pirksiu tik vieną per mėnesį, žiauru verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2008 07 21, 23:03)
lotuliukas.gif nu jo, einant pro gėlių parduotuvė pakyla kraujospūdis, išdžiūva burna, dreba rankos ir mintyse primetinėji kiek dar piniginėj yra.. doh.gif
paskui prisimeni MB ir pažadą jog pirksiu tik vieną per mėnesį, žiauru verysad.gif

Labas rytas smile.gif

Nes garsiai nusijuokiau kai perskaiciau pastraipele lotuliukas.gif Gera dienos pradzia su juoko doze thumbup.gif

Greitai visu musu MB steigs anoniminiu orchideju augintoju kluba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo judkiss: 22 liepos 2008 - 07:39
QUOTE(Anafora @ 2008 07 21, 18:43)
Aha iš ten pat, kur kiti, paskaičiavau, kad išleido 3 lapus jau per šį pusmetį  g.gif

vadinas gelytei pas tave patinka thumbup.gif padaryk jai karsta dusa kaip rena siule ir pamatysi kaip ji subujos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bambyze @ 2008 07 21, 19:30)
4u.gif visoms orchidėjų augintojoms

Gal kkas galėtų pasakyti, ar galima persodinti orchidėją (phanelopsis), auginančią keikutį? Šaknys išdžiuvę substrate, o orinės kelios yra sveikos (pasidabravę, o galiukai žali).
Ir kitas klausimas, jei galima persodinti.. žadu užsisakyti rinkinį persodinimui iš orchidejos.lt. Ar jo užtenka? Nes skaičiau, kad 2cm ant dugno reikia įdėti drenažo. Kas tai? Atsiprašau už neišmanymą, jei ką suerzinau  wub.gif

o kodel tu ja nori persodinti? g.gif jei tik del isdziuvusiu saknu, tai palaistyk ir jos turetu atsigauti mirksiukas.gif saknu zali galiukai reiskia, kad jos auga thumbup.gif
as dedu tik substrata, nededu jokio drenazo schmoll.gif man uztenka tu zieviu ir akmenuku, kur yra ideti i substrata
Papildyta:
QUOTE(judkiss @ 2008 07 22, 05:38)
Labas rytas  smile.gif

Greitai visu musu MB steigs anoniminiu orchideju augintoju kluba  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

oij nariu tai daug turetu but lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 21, 18:24)
Stai mano grazuole nufotkinta prie siek tiek geresnio apsvietimo  wub.gif

Tina*, trūksta žodžių wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 22, 08:48)
o kodel tu ja nori persodinti? g.gif  jei tik del isdziuvusiu saknu, tai palaistyk ir jos turetu atsigauti  mirksiukas.gif  saknu zali galiukai reiskia, kad jos auga  thumbup.gif
as dedu tik substrata, nededu jokio drenazo schmoll.gif  man uztenka tu zieviu ir akmenuku, kur yra ideti i substrata

Noriu persodinti, nes visur skaitau, kad reikia panaikinti isdziuvusias ir papuvusias saknis. Jos ne padziuve, jos sudziuve.. nufotografuociau, bet nemokesiu cia ikelti nuotraukos blush2.gif
Tai va man idomu, ar nepakenksiu tai orchidejai-motinelei, ar nenunyks mano keikutis asnt ziedstiebio g.gif
Tai persodinant kur raso, kad 2cm ant dugno deti drenazo, tai tuos 2cm dedi substrato, paskui statai orchyte ir kaisioji substrata tarp saknu, taip?
Beje, o ta maza keikuti kai reikes persodinti (na kai isleis saknis 2-3cm), i kokio dydzio vazoneli reikia sodinti?
Kiek klausimu blush2.gif Bet jus visos cia tokios saunuoles, tikiu, kad man padesit issaugoti savo gelytes ir priimsit i savo buri 4u.gif
Atsakyti
[quote=bambyze,2008 07 22, 09:45]
Noriu persodinti, nes visur skaitau, kad reikia panaikinti isdziuvusias ir papuvusias saknis. Jos ne padziuve, jos sudziuve.. nufotografuociau, bet nemokesiu cia ikelti nuotraukos blush2.gif

nuotraukyte gali ikelti per cia http://www.keep4u.ru/, kai uzsikraus nukopijuok antra nuoroda ir idek mums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 22 liepos 2008 - 08:51
Bandau ikelti nuotraukas:
cia saknys
user posted image
o cia keikutis ant ziedstiebio
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2008 07 22, 10:05)
cia saknys

nu baa.. blink.gif aš tai:
nudušinčiau
nukarpyčiau šaknis
dezinfekuočiau
ir pasodinčiau
vazoniką patupdyčiau ant bliūdo su drėgnu drenažu ir viską sukisčiau į didelį maišą
kurį viršuj susegčiau, bet neaklinai mastau.gif
gaunasi pasodinta ir reanimuota topsecret.gif biggrin.gif
o vaikuka.. į reanimatorių, ką aš žinau su tokiu mažium, nors pažiūrėk kaip Rena su savo 2.gif šauniai tvarkos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gekoniuke: 22 liepos 2008 - 09:23
QUOTE(bambyze @ 2008 07 22, 10:05)
cia saknys

as tai apkarpyciu saknis, dadeciau substrato ir palikciau gelyte nejudinus kol keikis paaugs (nebent vazonelyje supuve saknys)
Atsakyti
gekoniuke, aneizza, aciu jums uz patarimus 4u.gif
uzsisakysiu substrato ir bandysiu gelyte gelbet. Paziuresiu, ar saknys vazonelyje ispuve. Jei ne, tik nukarpysiu sausas saknis ir persodinsiu. Ar geriau tik dadet ant virsaus substrato ir nepersodinet, aneizza?
Gal dar karsta dusa padarysiu. O keikutis manau tegul dar auga, nes leidzia saknytes (na ir pati orchideja leidzia naujas), tai tegul paauga dar smile.gif Paskui ziuresiu..
Tiesa, nukirpus saknis reikia galiukus cinamonu patepti?
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2008 07 22, 07:50)
gekoniuke, aneizza, aciu jums uz patarimus  4u.gif 
uzsisakysiu substrato ir bandysiu gelyte gelbet. Paziuresiu, ar saknys vazonelyje ispuve. Jei ne, tik nukarpysiu sausas saknis ir persodinsiu. Ar geriau tik dadet ant virsaus substrato ir nepersodinet, aneizza?
Gal dar karsta dusa padarysiu. O keikutis manau tegul dar auga, nes leidzia saknytes (na ir pati orchideja leidzia naujas), tai tegul paauga dar smile.gif Paskui ziuresiu..
Tiesa, nukirpus saknis reikia galiukus cinamonu patepti?

zinai, gal istrauk ja is to vazono ir apziurek saknis, nes ziuriu kad gelytes apatiniai lapukai paleipe, kad nebutu koks puvinukas isimetes g.gif istraukusi nukarpyk negyvas saknis ir pasodink i nauja substrata mirksiukas.gif nukirpus saknis, patepk cinamonu ar angliuku:mirksiukas: kitos dar zelionke tepa arba peroksidu dezinfekuoja, bet man gana ir cinamono ax.gif
o del keikio tu teisi, tegu jis dar ant mamytes auga, tegu uzsiaugina savas saknytes, kad paskui galetu pats kabintis i gyvenima drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tina, nerealus grožis wub.gif tik va ir toje gėlių bazėje reikia pataikyti laiką raba dažnai lankytis, nes neužsibūna ten gėlytės ax.gif

laurindre nuostabūs žiedai...o va tie žiedstiebiai, kur auga - turbūt ne man mokyti, bet vis tiek priminsiu - nepamiršk būtinai pritvirtinti, nes aš to nepadariusi praradau visą šaką nuostabių žiedų unsure.gif

QUOTE(bambyze @ 2008 07 22, 09:45)
Tai persodinant kur raso, kad 2cm ant dugno deti drenazo, tai tuos 2cm dedi substrato, paskui statai orchyte ir kaisioji substrata tarp saknu, taip?
Beje, o ta maza keikuti kai reikes persodinti (na kai isleis saknis 2-3cm), i kokio dydzio vazoneli reikia sodinti?

aš taip ir dariau - nors labai ilgai svarčiau dėl to drenažo sluoksnio...bet praėjo dar tik kokios 2-3 savaitės, o gėlytė jau leidžia naują stiebelį wub.gif

o čia pasirodysiu savo dabartinį grožį:
user posted image
user posted image
Atsakyti