Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Stebuklinga!!

O va as siandien is ryto purksdama savo geliuka apmasciau, kad kazkaip per sausa tom saknytem, kurios yra islindusios is substrato virsuje. IR TAIP gaunas uzburtas ratas-jos virsuj perdziuva, o tada jau ir ta dalis kur vazone giliai susirangius nebefunkcionuoja, o po kurio laiko ima put... sad.gif Tai nulekiau ir is reanimatoriaus pavogiau pluosteli kiminuku ir apdejau islindusias saknikes. rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Deire @ 2008 07 22, 09:13)
Tina, nerealus grožis  wub.gif tik va ir toje gėlių bazėje reikia pataikyti laiką raba dažnai lankytis, nes neužsibūna ten gėlytės  ax.gif

laurindre nuostabūs žiedai...o va tie žiedstiebiai, kur auga - turbūt ne man mokyti, bet vis tiek priminsiu - nepamiršk būtinai pritvirtinti, nes aš to nepadariusi praradau visą šaką nuostabių žiedų  unsure.gif
aš taip ir dariau - nors labai ilgai svarčiau dėl to drenažo sluoksnio...bet praėjo dar tik kokios 2-3 savaitės, o gėlytė jau leidžia naują stiebelį  wub.gif

o čia pasirodysiu savo dabartinį grožį:

wub.gif galiu pasakyti tik viena zodi nuostabu thumbup.gif matau kad gelyte laikai ant lovelio dregmei palaikyt, ar jis padeda? g.gif
ir ka dedi drenazui? blush2.gif as tokio dalyko nededu savo geliukam, bet gal verta pabandyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pyragiuke: 22 liepos 2008 - 11:41
Deire,

ačiū už padrąsinimus 4u.gif
Tavo grožis nuostabus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Deire @ 2008 07 22, 12:13)
o čia pasirodysiu savo dabartinį grožį:
user posted image
user posted image

Vaaaaaau koks grozis wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 22, 12:30)
wub.gif  galiu pasakyti tik viena zodi nuostabu  thumbup.gif  matau kad gelyte laikai ant lovelio dregmei palaikyt, ar jis padeda?  g.gif
ir ka dedi drenazui?  blush2.gif  as tokio dalyko nededu savo geliukam, bet gal verta pabandyt  g.gif

dėkui visoms už pagyrimus... wub.gif
jo, lovelis man patinka (išsprendė lėkštučių-padėkliukų klausimą) ir gėlytėms jis tikrai patinka...
o su tuo drenažu - pati sodinau ir abejojau ar teisingai darau ir ar gerai supratau tą parašymą apie drenažą. O ir niekur nebuvau mačiusi, kad orchidėjoms jis būtų įdėtas...bet surizikavau - aš iš to substrato išrinkau sudėtus akmenus ir sudėjau juos apačioje(iš jų ir gavosi apie 1,5-2cm), tada įleidau šaknis ir į vidų sudėliojau likusį substratą. Kol kas gėlytė neprieštarauja, bet ir laiko dar mažai praėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deire @ 2008 07 22, 09:40)
dėkui visoms už pagyrimus... wub.gif
jo, lovelis man patinka (išsprendė lėkštučių-padėkliukų klausimą) ir gėlytėms jis tikrai patinka...
o su tuo drenažu - pati sodinau ir abejojau ar teisingai darau ir ar gerai supratau tą parašymą apie drenažą. O ir niekur nebuvau mačiusi, kad orchidėjoms jis būtų įdėtas...bet surizikavau - aš iš to substrato išrinkau sudėtus akmenus ir sudėjau juos apačioje(iš jų ir gavosi apie 1,5-2cm), tada įleidau šaknis ir į vidų sudėliojau likusį substratą. Kol kas gėlytė neprieštarauja, bet ir laiko dar mažai praėjo  g.gif

o as tuos akmenukus is substrato dejau bet kur, taip pat kaip ir zieve kaisiojau visur ax.gif nesiskundzia irgi. o dabar viena falenopsika sodinsiu i medini krepsiuka ir substrata sumaisysiu su epiweb, ziuresiu kas gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 22, 12:44)
o as tuos akmenukus is substrato dejau bet kur, taip pat kaip ir zieve kaisiojau visur ax.gif  nesiskundzia irgi. o dabar viena falenopsika sodinsiu i medini krepsiuka ir substrata sumaisysiu su epiweb, ziuresiu kas gausis  g.gif

aš irgi taip galvojau daryti g.gif įdomu kaip ištikrųjų su tais akmenukais reikia daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 22, 12:44)
o as tuos akmenukus is substrato dejau bet kur, taip pat kaip ir zieve kaisiojau visur ax.gif  nesiskundzia irgi. o dabar viena falenopsika sodinsiu i medini krepsiuka ir substrata sumaisysiu su epiweb, ziuresiu kas gausis  g.gif

o jei ne paslaptis, kur gavai tą epiweb? Ir kuo jis ypatingas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deire @ 2008 07 22, 09:47)
aš irgi taip galvojau daryti  g.gif įdomu kaip ištikrųjų su tais akmenukais reikia daryti?  g.gif

nu ir man tas labai idomu g.gif
eij atsiliepkit mergaiciukes, ka jus darot su tais akmenukais substrate mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Tejyte @ 2008 07 22, 09:50)
o jei ne paslaptis, kur gavai tą epiweb? Ir kuo jis ypatingas?  ax.gif

zinau tik tiek, kad epiwebas labai patinka orchem thumbup.gif tik jis labiau naudojamas tu, kurie savo gelytes augina orchidariumuose, nes jis labai greit isdziuna, o norint gaut geru rezultatu turi but pastovi dregme , kas ir yra orchidariume g.gif bet as vistiek surizikuosiu ir be orchidariumo blush2.gif dazniau papurskaliosiu ir gal prisitaikys geliukas g.gif
Atsakyti
Niu ir grozybes ispuoseletos!!! wub.gif
Atsakyti
Mergaites, patarkit, prasau 4u.gif Koki substrata geriau pasirinkti Phanelopsis orchidejos persodinimui: "Ekstra" substratas epifitinėms orchidėjoms, Substratas OS epifitinėms orchidėjoms (stambu) ar Substratas OS epifitinėms orchidėjoms (smulku)?
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 22, 14:11)
nu ir man tas labai idomu  g.gif 
eij atsiliepkit mergaiciukes, ka jus darot su tais akmenukais substrate mastau.gif
Papildyta:
zinau tik tiek, kad epiwebas labai patinka orchem  thumbup.gif  tik jis labiau naudojamas tu, kurie savo gelytes augina orchidariumuose, nes jis labai greit isdziuna, o norint gaut geru rezultatu turi but pastovi dregme , kas ir yra orchidariume  g.gif  bet as vistiek surizikuosiu ir be orchidariumo  blush2.gif  dazniau papurskaliosiu ir gal prisitaikys geliukas  g.gif

Epiweb, net ir orchidariume, esu ganėtinai nusivylusi, drėgmės na visai nelaiko. Naudoju jį kaip foną orchidariume, suformavusi krepšelius žemėje augantiems augalams, o orchidėjas nuo jo perkėliau ant ąžuolo žievės.
Atsakyti