QUOTE(Pellagija @ 2008 10 24, 19:41)
Manancios, kad darbas nei isskirtinai atsakingas, nei isskirtinai sunkus- neturite turbut savo gimineje mediku....
Is kur toks isitikinimas, kad medikai - tai zmones tik pagal pasaukima, neturintys intereso uzsidirbti?
Mano galva, dauguma mediku renkasi sia profesija pirmiausia del to, kad ji pelninga. Neveikia sios profesijos pelningumo net krizes. O jei pacentai neatsidekotu, ilgainiui musu sveikatos apsaugos kokybe nukristu iki visai nebepriimtino lygio, nes tik vienetai butu geri gydytojai...
Diskutuoti apie tai, kaip turetu buti, galima ilgai ir nuobodziai. Taciau realybe yra tokia, kad medikai yra tiesiog zmones, turintys tokius pacius poreikius kaip ir kiti, bet del savo mokslu pradeje uzsidirbti pragyvenimui gerokai veliau nei kiti profesiju atstovai...
Ir gerai cia kazkas pasake- dziaugiuosi, kad yra moteru, kuriom pasiseke, nemokejo, o viskas gerai praejo. Deja, mano aplinkoje nebuvo nei vieno tokio atvejo. Drauges, klasiokes, kursiokes, bendradarbes -kurios gimde susitarusios- viskas sklandu, o kurios ne- kaip taisykle, tai epiduro nepataike, tai dozes per mazai, tai kita gimde ir nebuvo laiko, tai cezario neskyre kol iki enbegalejimo issikankino, ir t.t. ir pan.
Tiesiog as tikrai nerizikuosiu nei savo, nei savo vaikelio sveikata... Jei jau kas atsitiks, bent jau zinosiu, kad ka pati galejau, viska padariau...
O tai, kad nemokejau, o mane ar vaika traumavo, po to tasytis po teismus turbut jau prasmes nebematysiu....
Papildyta:
O kol kas, kol visa ydinga sistema yra, as kitos iseities nematau... Gydytojams reikia atsidekoti.
is tavo pasisakymo man susidaro ispudis,kad irgi neturi giminej mediko.
visiskai nesutinku kad renkamasi si profesija tik del to kad ji pelninga.manau yra pelningesniu profesiju ir ne tokiu atsakingu ir kur mokytis reikia ne po 10 metu...
del pasisekimo. o kas bus jei duosi kysi ir netycia kas nors atsitiks

ka tada kaltinisim? zmones tikisi kad jei jau moku tai 100 proc.viskas bus gerai...

reikia susivokt kad pinigai tai ne viskas..
ir kas atsitiktu jei zmones neatsidekotu???iskart mirtingumas padididetu???

ne velnio, kaip dirbo taip ir dirbtu..tuo labiau kad dazniausiai atsidekojama yra po visko. tai reiskia kad gydytojas dirba be kysio...o viskas kas yra po tai yra aciu
nesupratau tavo pasakymo kur pabraukiau raudonai

o tai jei busi davus pinigu tai tada gali tampytis po teismus??
reikia suprast viena dalyka.gydytojas NEGALI nedaryti kazko...pvz nepriimti gimdymo... jis gali nebent netaip graziai susiuti zaizda...bet specialiai blogai gydyti???tikrai ne