Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir niekam nemokėjau

as nestumo metu taippat labai galwojau..buwome su wyru nuleke pas daktarus tartis kaip kas ir kiek..suzinojom kaina,nebuwo lb didele taciau sudwejojau..mano babyte pastoviai man sakydawo moters tokia dalia gimdyti,o jei bijai nesigulk su wyru lotuliukas.gif tai grizus namo daug nebeswarsciau ..gimdziau ir pagimdziau be jokiu wokeliu,wiskas truko gan ilgai bet daktarai buwo kantrus ir gimdymas wyko sklandziai,priziurejo thumbup.gif
Atsakyti
Tai jau tikrai kad tokia musu dalia...sakyciau netgi pareiga smile.gif
Atsakyti
as irgi taip maniau,bet cia musu pirmagimys tai nusprendem apsidrausti ir susitarem,ir zinot galiu isvardyti keleta privalumu pvz:atvaziavus i ligonine tenai jau lauke apie 5 moterys,bet mane prieme pirma,kai pildzau dokumentus girdejau,kad visos gimdyklos uzimtos,bet man iskarto atsirado vieta,kol su vyru buvom gimdykloje akusere ateidinejo lb daznai, vis klausinejo ar viskas tvarkoje,kadangi pas mane neatsidarinejo kaklelis,man iskarto siule cezari,bet as vis delsiau maniau atsidarys,kai po 9val sutikau,mane is karto nuveze i operacine,nors cezario lauke dar 2 moterys.tai as darau isvadas,kad pinigai daug ka lemia.
Atsakyti
QUOTE(kur-rita @ 2008 12 04, 20:25)
as irgi taip maniau,bet cia musu pirmagimys tai nusprendem apsidrausti ir susitarem,ir zinot galiu isvardyti keleta privalumu pvz:atvaziavus i ligonine tenai jau lauke apie 5 moterys,bet mane prieme pirma,kai pildzau dokumentus girdejau,kad visos gimdyklos uzimtos,bet man iskarto atsirado vieta,kol su vyru buvom gimdykloje akusere ateidinejo lb daznai, vis klausinejo ar viskas tvarkoje,kadangi pas mane neatsidarinejo kaklelis,man iskarto siule cezari,bet as vis delsiau maniau atsidarys,kai po 9val sutikau,mane is karto nuveze i operacine,nors cezario lauke dar 2 moterys.tai as darau isvadas,kad pinigai daug ka lemia.

nesutinku as manau kad cia nuo personalo priklauso ne nuo pinigu.be jokiu kysiu sulaukiau ir personalo demesio ir jokiu eiliu laukti nereikejo,viskas ciki buvo..ir palata vienute gavau be jokio prasymo..
Atsakyti
2kartus gimdziau,ir 2kartus niekam nemokejau.ir abu kartus-nepasijutau kazkokia nuskriausta,ar blogai priziureta.gyditojai-alga gauna.
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2008 10 24, 19:41)

Manancios, kad darbas nei isskirtinai atsakingas, nei isskirtinai sunkus- neturite turbut savo gimineje mediku....

Is kur toks isitikinimas, kad medikai - tai zmones tik pagal pasaukima, neturintys intereso uzsidirbti?

Mano galva, dauguma mediku renkasi sia profesija pirmiausia del to, kad ji pelninga. Neveikia sios profesijos pelningumo net krizes. O jei pacentai neatsidekotu, ilgainiui musu sveikatos apsaugos kokybe nukristu iki visai nebepriimtino lygio, nes tik vienetai butu geri gydytojai...

Diskutuoti apie tai, kaip turetu buti, galima ilgai ir nuobodziai. Taciau realybe yra tokia, kad medikai yra tiesiog zmones, turintys tokius pacius poreikius kaip ir kiti, bet del savo mokslu pradeje uzsidirbti pragyvenimui gerokai veliau nei kiti profesiju atstovai...

Ir gerai cia kazkas pasake- dziaugiuosi, kad yra moteru, kuriom pasiseke, nemokejo, o viskas gerai praejo. Deja, mano aplinkoje nebuvo nei vieno tokio atvejo. Drauges, klasiokes, kursiokes, bendradarbes -kurios gimde susitarusios- viskas sklandu, o kurios ne- kaip taisykle, tai epiduro nepataike, tai dozes per mazai, tai kita gimde ir nebuvo laiko, tai cezario neskyre kol iki enbegalejimo issikankino, ir t.t. ir pan.

Tiesiog as tikrai nerizikuosiu nei savo, nei savo vaikelio sveikata... Jei jau kas atsitiks, bent jau zinosiu, kad ka pati galejau, viska padariau...O tai, kad nemokejau, o mane ar vaika traumavo, po to tasytis po teismus turbut jau prasmes nebematysiu....
Papildyta:

O kol kas, kol visa ydinga sistema yra, as kitos iseities nematau... Gydytojams reikia atsidekoti.

is tavo pasisakymo man susidaro ispudis,kad irgi neturi giminej mediko.

visiskai nesutinku kad renkamasi si profesija tik del to kad ji pelninga.manau yra pelningesniu profesiju ir ne tokiu atsakingu ir kur mokytis reikia ne po 10 metu...

del pasisekimo. o kas bus jei duosi kysi ir netycia kas nors atsitiks g.gif ka tada kaltinisim? zmones tikisi kad jei jau moku tai 100 proc.viskas bus gerai... schmoll.gif reikia susivokt kad pinigai tai ne viskas..
ir kas atsitiktu jei zmones neatsidekotu???iskart mirtingumas padididetu??? doh.gif schmoll.gif ne velnio, kaip dirbo taip ir dirbtu..tuo labiau kad dazniausiai atsidekojama yra po visko. tai reiskia kad gydytojas dirba be kysio...o viskas kas yra po tai yra aciu ax.gif
nesupratau tavo pasakymo kur pabraukiau raudonai blink.gif o tai jei busi davus pinigu tai tada gali tampytis po teismus?? g.gif blink.gif

reikia suprast viena dalyka.gydytojas NEGALI nedaryti kazko...pvz nepriimti gimdymo... jis gali nebent netaip graziai susiuti zaizda...bet specialiai blogai gydyti???tikrai ne smile.gif
Atsakyti
man tuoj laikas bus gimdyt,bet zadu niekam nieko nemoket,nes mano vyras lb pries visokius kisius,drauges mane gazdina ,kad nlb priziures per gimdyma jos visos mokejo,nes tipo taip primtina toks vaizdas susidare,kad pas gydytoja negali nueiti be jokio sokolado ar ko kt..
Atsakyti
QUOTE(astuliene @ 2008 12 07, 16:03)
man tuoj laikas bus gimdyt,bet zadu niekam nieko nemoket,nes mano vyras lb pries visokius kisius,drauges mane gazdina ,kad nlb priziures per gimdyma jos visos mokejo,nes tipo taip primtina toks vaizdas susidare,kad pas gydytoja negali nueiti be jokio sokolado ar ko kt..

neklausykit draugių smile.gif manau viskas jums bus gerai
aš nieko niekam nemokėjau ir nesitariau, bet esu viskuo patenkinta
Atsakyti
QUOTE(kur-rita @ 2008 12 04, 19:25)

Džiaugiuosi, kad tau taip pasisekė, tačiau mane ta nelygybė tiesiog žudo. Moku pinigus mokesčiams, ir dar papildomai reikia mokėti, kad jie savo darbą dirbtų.
Gimdymas trunka ilgai. Kai kurioms ir iki 24 val. Cezario pjūviai daromi tikrai ne šiaips sau. Gal kitoms gimdyvėms labiau reikėjo cezario, o gal jos taip pat mokėjo, tik keliais šimtais ar šimtu mažiau, nes tiesiog jų šeimyninis biudžetas tiek leido.
Gimdysiu pirmą kartą, ir labai abejoju ar mokėsiu tuos tūkstančius, kurie iš šiaip is mano kisenes ir darbdavio jau seniausiai sumoketi. Juk ligoninej ir taip kasos perveda pinigu, jau vien todel kad ja pasirinkom o ne kita.
Papildyta:
Shery ir as su Pelagija nesutinku. O apie pelninguma, tai is vis juokinga kalbeti. Zmogus dirba atsakinga darba, pagal atsakomybe jam turetu buti mokami ir ofiacialus pinigai. Kuris gydytojas galetu pasiimti siais laikais paskola bustui, kuris gydytojas iskeliauja uz savo atlyginima i kokia nors svecia sali pailseti.
Juodais pinigeliais priversti gyventi. O med. sesutes, dirbancios su cheminem medziagom - kenksmingus darbus - jos labai dideli atlyginima gauna.

O del mokejimo - ar atsidekojimo jau po visko, esu uz. Juk kiekvienam savo artimui padejusiam tai dovanele nuperkam, tai buteleli vyriukai isgeria... Bet tikrai esu pries, kai zmogus daro gerai savo darba tik todel kad jo kisenej blizga sunkiai uzdirbti mano pinigai.
Atsakyti
gimdziau VGN pirmagyme pries 7 men. su nieko nesitariau, nors drauges gasdino, kaip cia niekam pinigu nemokesi???... neziures, bus blogai ir pan. su vyru labai ilgai svarsteme, ir bijojome, bet principai smauge - kodel tureciau moketi i kisene tam, kuris ir taip is mano mokesciu gyvena??... tad turejome kiseneje atsidekojimui kelias kupiuras, saldainiu deze ir vaziavome. Ir buvo viskas super gerai, buvome su vyru mandagus ir geri "pacientai", gimdymu likome patenkinti kaip 3 kapeikos, gimdeme pas Razuma jaunesnyji, gavome ir demesio, ir palaikymo ir reikalingos informacijos. ir vienviete palata. zodziu, patys praseme ir gavome! ir niekam nieko nedaveme, parsivezem net saldainiu deze namo, nes viskas vyko naturaliai ir kysio neprievartavo! 4u.gif
o tai, kad gydytojai reikalauja sito, esame kalti tik mes patys - patys islepinome su "patepimais", kainos tik auga, o daznai kokybe nesikeicia - juk kai visi "primoka" gydytojas nebedaro skirtumo tarp mokejusio ir nemokejusio - susipainioja ir tiek! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dany @ 2008 12 05, 19:32)
2kartus gimdziau,ir 2kartus niekam nemokejau.ir abu kartus-nepasijutau kazkokia nuskriausta,ar blogai priziureta.gyditojai-alga gauna.

drinks_cheers.gif galiu tą patį parašyti, bet tik su skaičiuku 1 tongue.gif nepritariu toms, kurios moka, nes būtent jos įpratina gauti pinigėlių papildomai ir tai vis labiau NORMA darosi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2008 12 09, 11:53)
drinks_cheers.gif galiu tą patį parašyti, bet tik su skaičiuku 1  tongue.gif nepritariu toms, kurios moka, nes būtent jos įpratina gauti pinigėlių papildomai ir tai vis labiau NORMA darosi  cool.gif

Drasuoles
Atsakyti