Įkraunama...
Įkraunama...

Tinimai. Ką daryti?

Pasidalinsiu info apie tynimus ir metodus:

Jei link vakaro pradeda tinkti kojos, rankos, po ilgo vaiksciojimo ar per karscius, bet ryte viskas praeina savaime - tai norma. Jei yra dideliu tinimu jau is ryto, iki pakylant is lovos - tai patologija.

Skysciu isvedimo metodai:

1. Isverdi 200 g grikiu kruopu (be druskos), idedi, kai isverda, 100 plautu dziovintu slyvu. Pusvalandziui palieki suvyniota i kokia antklode. Plius per diena isgeri kompota: 1.5 l. vandens + 150 gr razinu (be cukraus). Tokio dienos raciono kaloriju skaicius apie 1110, bet ne natrio, kuris turi tendencija vandeni sulaikyti organizme. Jei dvi dienas tokio meniu laikytis, sisiosi kibirais (bent jau taip buvo parasyta) Bet daugiau skysciu, nei tas kompotas gerti negalima - organizmas turi naudoti audiniuose susikaupusi skysti. Galima kokios varskes dar suvalgyti ar kito baltyminio maisto.

2. Kompresinis metodas: isgeri stikline vandens ir varai i vonia (valandai, dviem, kiek islaikysi). Slapima varancius nestumo metu vartoti nepataria, nes vanduo isvaromas is lasteliu, kurioms vanduo reikalingas. O pas nestukes tinimai atsiranda del kraujotakos sutrikimu, del kuriu vanduo is kraujo iseina i tarplastelinius audinius. Sedint vonioje vanduo spaudzia kojas ir viskas, kas po vandeniu ir isspaudzia nereikalinga vandeni i kraujagysles. Del to padideja kraujo apimtis ir organizmas pradeda gaminti naturalius slapimo varancius, del kuriu isvaromas natris ir vanduo. Tokias vonias daro kursais - 10 kartu, po to pertrauka. I vonia galima ir drusku priberti, putu ar kas ka megsta.
Atsakyti
Man dabar pradėjo tinti kojos..nors dar tik 4menesiai verysad.gif Bet prasidėjo kai oras užkaito, šiaip nebuvo.. Vakarais tepuosi su Gehwoll firmos augaliniu kremuku nuo tinimu, venu išsiplėtusiu. Tai man jis padeda, bet pradėjo tinti dienos metu..gal man skysčiai susilaiko organizme.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Poskis @ 2008 07 30, 16:26)
Man dabar pradėjo tinti kojos..nors dar tik 4menesiai  verysad.gif Bet prasidėjo kai oras užkaito, šiaip nebuvo.. Vakarais tepuosi su Gehwoll firmos augaliniu kremuku nuo tinimu, venu išsiplėtusiu. Tai man jis padeda, bet pradėjo tinti dienos metu..gal man skysčiai susilaiko organizme.. unsure.gif

g.gif sakyčiau laikas pas ginekologą g.gif jei net dienos metu laikosi, nors jei dieną tenka daugiau sėdėti, nei judėti, tai visai tikėtina, kad ir tai nėra patologija, ypatingai jei neniežti odos...reikia pasidaryti šlapimo tyrimus...

Na o aš jau po tyrimų, tinstu nuo karščio doh.gif tyrimai čiki piki thumbup.gif tai daugiau judėti, daugiau arbūzo ir Cyclo 3 kpsules išrašė, na o ilsėtis kojas pakėlus, viskas susitvarkyti turėtų nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodinka @ 2008 07 30, 16:14)
Jei link vakaro pradeda tinkti kojos, rankos, po ilgo vaiksciojimo ar per karscius, bet ryte viskas praeina savaime - tai norma. Jei yra dideliu tinimu jau is ryto, iki pakylant is lovos - tai patologija.

nu negąsdinkit nėštukių su patologijom doh.gif
tinimas pats savaime nėra kažkas baisaus nėščiam žmogui biggrin.gif jei spaudimas normalus, baltymo šlapime nėra, tai jokio pavojaus preeklampsijai nėra.

ir pagulėjimų vonioj kažkaip nebandyčiau. schmoll.gif
baseine, kur vėsus vanduo ir jei leidžiama, tai tikrai sako patinimai palengvėja.

QUOTE(Stasikė @ 2008 07 30, 17:21)
g.gif sakyčiau laikas pas ginekologą g.gif jei net dienos metu laikosi, nors jei dieną tenka daugiau sėdėti, nei judėti, tai visai tikėtina, kad ir tai nėra patologija, ypatingai jei neniežti odos...reikia pasidaryti šlapimo tyrimus...

odos niežėjimas čia ne prie ko. schmoll.gif yra kita komplikacija - nėščiųjų cholestazė. vat jei būdingas stiprus odos niežėjimas.
Atsakyti
Cia pas mus Anglijoj preeklampsija itariama jei yra 2 is 3 simptomu: aukstas kraujo spaudimas, patine kojos (ypatingai jei viena istinus daugiau nei kita) ir baltymas slapime, is karto pririsa prie aparato leliu stebeti.

O siaip akusere patare gerti spanguoliu sultis, litra per diena (tik kad ten tiek kaloriju... blink.gif ), guleti kojas pakelus auksciau sirdies, baseina - padeda net prie 30 laipsniu karscio!
Atsakyti
O aš tinstu nuo karščių, išrašė ginekologė Cyklo 3 Forte, bet tą dieną negavau jų pirkti. Kitą dieną ėjau pirkti naujagimiui smulkmenėlių visokiausių ir man pardavėja pamačiusi rankas patarė nusipirkti specialios Hipp'o arbatos nėščiosioms. Kaip padėjo, tai ne tas žodis thumbup.gif man pakako vieno puodelio dienai bigsmile.gif
Atsakyti
reiks ir man Hipp'o arbatos pabandyti. Per pirma nestuma tai siaubingai buvo sutinusios kojos. Pradejo tinti 5 menesi. Dar reikia pabandyti kojines nusipirkti is ortopediniu prekiu parduotuves. Sake nepakeiciamas dalykas tinstancioms kojoms.Kainuoja apie 70 lt. Tik labai sunkiai apsimauna, reikia su guminemis pirstinemis uzsitemti. g.gif
Atsakyti
Man likus siek tiek daugiau nei menesiukui irgi pradejo tinti kojeles. Bet kas keisciausia kad tiknsta tik pedos pradedant ciurnos sanariu. Tai vakare gryzus po darbu istraukiu koja is batuko (basuciu) tai pirsta ploni ir grazus, o kur koja nebuvo bate ten visa kaip kalade. 3kart didesne uz norma. O naktimis meslungis traukia tik padus. Ir kai kilojuosi i wc mazdaug kas 2-3 val tai naktis tampa kosmaru, nes islipt is lovos yra gana sudetinga unsure.gif
Akusere sake kad viskas yra normalu. Tinima galima isvaryti pakelus kojas arba geriant daugiau skysciu. Bet kad jau daugiau nebegaliu (jau ir taip isgeriu 2-3 l per diena)
Laukiu kol mazylis pasiprasys i pasauli ir viskas grys i senas vezes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2008 05 23, 23:01)
taip taip! jei tiksliau taip butent sios:
http://pirk.unisex.l...5754a98eac08464

Na pagaliau ir aš ryžausi pirmajam užsakymui internetu (nebūčiu to darius, bet Šiauliuose net ortopedinių prekių pard. tokių nėr)
QUOTE(prokruste @ 2008 08 05, 18:05)
Dar reikia pabandyti kojines nusipirkti is ortopediniu prekiu parduotuves. Sake nepakeiciamas dalykas tinstancioms kojoms.Kainuoja apie 70 lt.  Tik labai sunkiai apsimauna, reikia su guminemis pirstinemis uzsitemti. g.gif

Įtariu, kad ir čia bus toks variantas. Kad su pirštinėm tai nieko baisaus, bet kaip susiriest maunantis biggrin.gif
Atsakyti
Jeigu kažkam Vilniuje reikia Dr.Steponėno arbatos, galiu padovanoti pilną dėžutę (nevartojau, tik iš maišelio perpyliau į dėžutę). Man jos nebereikia, tad galiu atiduoti
Atsakyti
Gal kas zinot kaip gelbetis, man tinsta ranku pirstai. Na tiesiog kaip desreles. Jau seniausiai net ziedu uzsidet nebegaliu. Bet kas keisciausia, kad pirstu sanariai atrodo lyg sumedeja ir klanksi kai lenki juos. O dar buna (ypatingai rytais), kad kai sulenki pirsta jis ir 'uzstringa' taip nebenori atsilenkti. As jau ir gydytoju klausiau, bet nieko. Niekas nesikeicia cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 08, 00:13)
Gal kas zinot kaip gelbetis, man tinsta ranku pirstai. Na tiesiog kaip desreles. Jau seniausiai net ziedu uzsidet nebegaliu. Bet kas keisciausia, kad pirstu sanariai atrodo lyg sumedeja ir klanksi kai lenki juos. O dar buna (ypatingai rytais), kad kai sulenki pirsta jis ir 'uzstringa' taip nebenori atsilenkti. As jau ir gydytoju klausiau, bet nieko. Niekas nesikeicia  cry.gif

Na man padeda paprasčiausiai kelis kartus į dieną palaikyti rankas pakėlus į viršų, pamankštinus. Jei sunku laikyti - galima įsikabinti į ką nors, ar į sieną atremti. Be to pateplioju heparino tepaliuku (lioton, hepagel). Net keista žiūrėti kaip patepus heparinu ir palaikius aukštai iškėlus pirštai "subliūkšta" biggrin.gif O žiedų nenešioju - pakentėsiu nesipuošus. tongue.gif Vis tiek veržia, kraujotaką silpnina... Taip pat tinka jau minėtos bendros priemonės - arbatėlės (tinka ir asiūkis, takažolė, yra žolių mišiniai skysčius varantys, vaistinėje tikrai patars), mažiau druskos, aštrių prieskonių, kurie lengvina skysčių kaupimąsi, o pačių skysčių riboti nereikia. Jei visa kita su sveikata gerai, tai tinti nėštumo metu leidžiama, žodžiu vienas iš nėštumo malonumų doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doti: 08 rugsėjo 2008 - 18:58