o as taip staigiai sutinau, kad net ziedai nenusiima

O as pries kelis men.nusipirkau elastines pedkelnes Euro vaistinej, nes neziurint i tai, kad kojos ir siaip kaip svinines, o dar ir su venom turiu problemu, maniau pades, mokejau 70lt.ir ka uzsidejau pora kartu ir viskas, nu negaliu as ju nesioti, blogai juociuosi, paeit sunku, nes jos labai aptemptos, sunku apsimauti
prakuotuoja, na tai taip ir guli stalciuje ir negaliu as i jas ziureti...

Pastebėjau, kad tinti kojos pradeda, kai tik pradedu mažiau gerti vandens (šiaip išgeriu maždaug 2 l vien tik vandens per dieną) ir kai mažai judu.
Tai nuo tinimų gelbėjuosi daug vaikščiodama ir kuo mažiau sėdėdama, kelis kartus per dieną stengiuosi bent po 20 minučių pagulėti aukščiau pakėlusi kojas, ilsėdamasi daugiau guliu ant kairiojo šono. Ir kadangi turiu problemų su spaudimu, tai per diendą išgeriu 1-2 puodelius krapų arbatos, o ji padeda skysčiams pasišalinti.
Tai nuo tinimų gelbėjuosi daug vaikščiodama ir kuo mažiau sėdėdama, kelis kartus per dieną stengiuosi bent po 20 minučių pagulėti aukščiau pakėlusi kojas, ilsėdamasi daugiau guliu ant kairiojo šono. Ir kadangi turiu problemų su spaudimu, tai per diendą išgeriu 1-2 puodelius krapų arbatos, o ji padeda skysčiams pasišalinti.

na as tai kazkokia specialia arbata nusipirkau skysciams salinti, tai gal kazkiek jau ir geriau

Man rankos ir kojos pradėjo tinti maždaug nuo 39 sav., bet paskutinem dienom ypač (dabar 40,5 sav.), tai šiandien gydytoja patarė daryt iškrovos dienas, turėtų būti gal internete kokių rekomendacijų, bet taip trumpai, tai iškrovos dienos daromos 1-2 k./sav. ir valgoma pasirinktinai iš kelių var.: daržovės; vaisiai; varškė; jogurtas; pasukos ar pan. plius 1,5-2 l skysčių, atsisakant kavos. Gaila, kad tik dabar sužinojau, būtų padėję šiek tiek ir svorio reguliavimui.
Man teko skaudžiai už tinimo nurašymą susimokėt.
Pasirodo, kad man buvo preeklampsija, kuri įgavusi sunkią formą virto eklampsija su traukuliais, dėl kurių be sąmonės parą reanimacijoje pragulėjau, o vėliau sekė skatinimas ir priešlaikinis gimdymas...

Man taip pat sutinimas ir preklampsija kartu buvo, o per gimdymą taip sutinau, kad rankų pirštų negalėjau sulenkti

man ir siaubingai tinti kojos pradejo,as ir taip daug skysciu geriu...bet pedos kai paduskytes tokios juokingos ir skausmingos,pas gine uz keliu dienu,zesiu ka sakys....rankos man netinsta...
jo, o pas mane tai visas kunas pasidare sunkus, nepaslankus, manau ne vien tynimas pas mane, bet ir taip storeju nezmoniskai.... per praeita men priaugau 5 kg
nezinau kas bus toliau, kazkaip plaukai siausiasi

na o man 28 a savaitė eina. jau kokia antra savaitė pastebėjau tinstančias kojas( pėdos kaip pagalvės), čiurnos irgi ištinę, tai net kreivos atrodo.siaubas. o basutes tik vienas radau nusipirkti, į kurias galiu įkišti koją, tokias su lipdukais viršutinėj daly. tik baiminuosi, kad sveikatai gali būti ne į naudą toks tinimas.