Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis pleistras

QUOTE(MadeInItaly @ 2009 02 09, 11:46)
Dabar paskutini pleistra klijuoju, po to zadu jau nutraukt  tongue.gif  mirksiukas.gif
Nes pakankamai prisiskaiciau ir is gydytoju prisiklausiau, kad priimciau toki sprendima  g.gif
Butent pleistras yra ta kontracepcija, kuri duoda didziausia kieki harmonu.
Manau, kad uztenka 3 metu praktikos su pleistru, bandysim praktikuot nehormoninius apsisaugojimo budus  thumbup.gif

Pleistre tikrai yra didele hormonu koncentracija, bet tavo organizma kasdien pasiekia lygiai toks pats kiekis lyg tu butum isgerus KT smile.gif tai nereiskia, kad tu gauni didesne doze hormonu, tad visi kiti hormoniniai kontracepcijos budai yra lygiai toks pat s ir bjaurastis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MadeInItaly @ 2009 02 09, 07:46)
Nes pakankamai prisiskaiciau ir is gydytoju prisiklausiau, kad priimciau toki sprendima  g.gif

Butent pleistras yra ta kontracepcija, kuri duoda didziausia kieki harmonu.

gal galetum ir mums papasakoti, kokios naujos, galbut mums negirdetos info suzinojai? smile.gif

vat del sito sutikti nenoriu. kiek skaiciau pries uzsiklijuodama KP, niekur neradau info, kad KP butu daugiau hormonu nei KT schmoll.gif g.gif

QUOTE(zis @ 2009 02 09, 08:08)
Pleistre tikrai yra didele hormonu koncentracija, bet tavo organizma kasdien pasiekia lygiai toks pats kiekis lyg tu butum isgerus KT smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
KP naudoju jau beveik 4 metus. Jame tikrai yra daugiau hormonų nei KT, bet organizmas jų visų neįsisavina, todėl galutiniam variante užsiklijavus pleistrą nuodijiesi tiek pat kiek gerdama KT. Be to, pleistras mažiau patikimas, nes kaip ten bebūtų, jis gali visas ir neprilipti, gali po baseino ar pan atlipti, gali atlipti laikinai ir net nepastebėsi... blush2.gif
Man asmeniškai buvo atlipęs tik vieną kartą (klijuoju pilvo apačioj)
Lyginant su KT, vienintelis pleistro pranašumas tik tas, kad pakeisti reikia kas savaitę, nereikia kasdien prisiminti tuo pačiu laiku.
Atsakyti
QUOTE(gginte @ 2009 02 11, 18:29)
KP naudoju jau beveik 4 metus. Jame tikrai yra daugiau hormonų nei KT, bet organizmas jų visų neįsisavina, todėl galutiniam variante užsiklijavus pleistrą nuodijiesi tiek pat kiek gerdama KT. Be to, pleistras mažiau patikimas, nes kaip ten bebūtų, jis gali visas ir neprilipti, gali po baseino ar pan atlipti, gali atlipti laikinai ir net nepastebėsi...  blush2.gif
Man asmeniškai buvo atlipęs tik vieną kartą (klijuoju pilvo apačioj)
Lyginant su KT, vienintelis pleistro pranašumas tik tas, kad pakeisti reikia kas savaitę, nereikia kasdien prisiminti tuo pačiu laiku.

Sutinku su tavim, kad tai vienintelis pranasumas, nes butent del to ji ir pradejau naudoti, nes KT vis pamirsdavau isgert sad.gif o po to ir drebi kad neuzkibtu...
Atsakyti
As gerbiu kiekvienos nuomone drinks_cheers.gif

mano nuomone apie KP susiformavo ne per viena diena g.gif

Nes, kaip jau sakiau, pati 3 metus ji klijavau ir visa ta laika buvau labai patenkinta.
As nesistengiu agituot sitame forume uz ar pries, kiekvieno teise rinktis rolleyes.gif

Taciau man pakako to, kad vienai pazistamai del KP naudojimo vaikelis gime su zuikio lupyte, tada pradejau labiau dometis pasaliniu poveikiu.

Zinoma, niekas ir nerasys informacijos lapelyje, blogybiu, kurios gali laukti ateityje. Bet pagrindine priezastis, del kurios nutraukiau KP vartojima yra ta, kad ateityje nenoriu tureti apsigimusiu vaiku.

Atsakyti
QUOTE(gginte @ 2009 02 11, 18:29)

Na, man atrodo, dar bent vienas nemenkas pranasumas, kad neina per skrandi, nes jis ir taip visokiais budais daba skriaudziamas yra...
Atsakyti
Tai kad jis neina per skrandį lir tik kartą per savaitę reikia prisiminti - labai didelis pranašumas. Dėl patikimumo tai jis tikrai ne mažiau patikimas nei tabletės. Gal net daugiau. Aš manau, kad moterys neįvertina vienos pamirštos ar ne laiku išgertos tabletės rizikos. O jei dar kelias dienas vėluoji. Gerai, jei viskas gerai baigiasi.
Čia viena rašė, kad po KP naudojimo jos draugei gimė kūdykis su zuikio lūpytę. Ar tikrai čia pleistras kaltas? Jei tikrai kalti hormonai, tai, manau, kad tas pats būtų nutikę, jei būtų ir tabletes gėrusi.

manau, kad geriausia ta priemonė, kurią paskiria gydytojas ir kuri tau tinka, nesukelia nepatogumų.
Atsakyti
QUOTE(angeliukas0902 @ 2009 02 13, 17:48)
Tai kad jis neina per skrandį lir tik kartą per savaitę reikia prisiminti - labai didelis pranašumas. Dėl patikimumo tai jis tikrai ne mažiau patikimas nei tabletės. Gal net daugiau. Aš manau, kad moterys neįvertina vienos pamirštos ar ne laiku išgertos tabletės rizikos. O jei dar kelias dienas vėluoji. Gerai, jei viskas gerai baigiasi.
Čia viena rašė, kad po KP naudojimo jos draugei gimė kūdykis su zuikio lūpytę. Ar tikrai čia pleistras kaltas? Jei tikrai kalti hormonai, tai, manau, kad tas pats būtų nutikę, jei būtų ir tabletes gėrusi.

manau, kad geriausia ta priemonė, kurią paskiria gydytojas ir kuri tau tinka, nesukelia nepatogumų.

Na siaip sake, kad viena is svariausiu priezasciu galejo but KP. Sutinku, kad ir nuo KT galejo tas pats but.
Atsakyti
QUOTE(MadeInItaly @ 2009 02 12, 08:46)
Taciau man pakako to, kad vienai pazistamai del KP naudojimo vaikelis gime su zuikio lupyte, tada pradejau labiau dometis pasaliniu poveikiu.

Bet pagrindine priezastis, del kurios nutraukiau KP vartojima yra ta, kad ateityje nenoriu tureti apsigimusiu vaiku.

na, taip galejo nutikti ir nuo KT. ir siaip n priezasciu.
manau, kiekviena nors kiek domejusis visom kontracepcijos priemonem ir jas naudojanti, supranta, kad yra ir n shalutiniu veiksniu.

to nenori nei viena. bet kas garantuoja, kad nuo bet kokios kitos apsisaugojimo priemones kas nors nenutiks veliau, planuojant vaikus...

QUOTE(Kamile-Mile @ 2009 02 12, 10:06)
Na, man atrodo, dar bent vienas nemenkas pranasumas, kad neina per skrandi, nes jis ir taip visokiais budais daba skriaudziamas yra...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na, aš pleistrą naudojau apie 4,5 m. Šalutinių poveikių jokių nebuvo. Tik aš, atvirkščiai nei dauguma, jį naudojau ne apsisaugojimui nuo nėštumo. Anksčiau mano mėnesinės buvo labai nereguliarios ir be proto skausmingos, kiekvieną kartą atsidurdavau ligoninėje. Kaip man pasakė gydytoja, esu iš tų kelių proc.moterų, kurioms mėnesinių skausmai prilygsta gimdymo skausmams...taigi rekomendavo naudoti pleistrą. Ir tikrai, tiek laiko jį naudojau ir buvau labai patenkinta. Bet vis pasiskaitydavau, kad taip ilgai naudoti pleistrą negerai, taigi dabar jau trečias mėnuo darau pertrauką. rolleyes.gif
Na, bet pajaučiau, kad dabar mėnesinės nebe tokios skausmigos, prigėrus daug vaistų, imanoma iškentėti gulint namuose, taigi manau, kad ateityje jau apsieisiu ir be hormoninių kontraceptikų, nes tiek prisiskaičius jau tikrai bijosiu ne tik dėl vaikų, bet ir dėl anūkų nestuke.gif schmoll.gif
Atsakyti
Kad šalutinis poveikis nuo kontraceptikų yra tai čia manau visos supranta, bet nemanau, kad vien tai turi poveikį vaisiaus sveikatai... Reikia atskreipti dėmesį ir į pačia gyvenseną, ką valgai, ar vartoji alkoholį ar rūkai, o šiaip labiausiai vaiko apsigimimui ar nesveikumui neigiamų priedų duoda stresas nėštumo metu ir prieš tai... Taigi kontraceptikai yra tik nedidelis priedas prie to... Ir aš bent jau manau, kad nebūtinai naudojant pleistrus gali gimti nesveikas vaikas...
Nežinau, jau 2 metus naudoju KP, jokių šalutinių poveikių nesulaukiau tfu tfu tfu, ir viliuosi, kad ateityje turėsiu sveiką vaikutį 4u.gif
Atsakyti
merginos , gal kuriai taip buvo kad pradejus vartot KP ime veida bert spuogais? ar praejo ? ar keitem i tebletes? nebezinau ka daryt ... trecia savaite naudoju.. bet ir jau penkta diena eme stipriai veida bert.... g.gif
Atsakyti