Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis pleistras

QUOTE(tanzania @ 2009 03 04, 10:28)
sveikos, jo as irgi sutikciau su navaru , kad tik gauciau kazkiek pigiau nei cia lt kainuoja... sad.gif net svarstau daryti pertrauka, nes metus jau naudoju, kazin nieko tos pertraukos... o kaip gryzt vel paskui i ritma su kontracepcija? gal kurios jau bandet ar panasiai, ar gal taretes su gyditoja? beje kaip konsultacijos kazkur privaciai, nes mano gydytoja isvyko i kita miesta tai nezinau kaip kur kitur? reikia moket uz patarima toki ar kaip? nes man buvo nemokama...

Na, pirmiausia siūlau pasitart su gydytoja dėl tos pertraukos ir kaip jos metu elgtis, o kai vėl pradėsi - vėl gi reiktų tyrimų, ar viskas taip pat, ar gerai.
O konsultacijos apie tai privačiose kainuoja apie 100 lt. Bent jau Vilniuje...
Atsakyti
QUOTE(tanzania @ 2009 03 04, 10:28)
sveikos, jo as irgi sutikciau su navaru , kad tik gauciau kazkiek pigiau nei cia lt kainuoja... sad.gif net svarstau daryti pertrauka, nes metus jau naudoju, kazin nieko tos pertraukos... o kaip gryzt vel paskui i ritma su kontracepcija? gal kurios jau bandet ar panasiai, ar gal taretes su gyditoja? beje kaip konsultacijos kazkur privaciai, nes mano gydytoja isvyko i kita miesta tai nezinau kaip kur kitur? reikia moket uz patarima toki ar kaip? nes man buvo nemokama...

Pertrauka imanoma ir nemanau, kad ji sukeltu kokiu dideliu sunkumu blink.gif
Tam tikra laiko tarpa neklijuoji pleistru, o po to vel klijuoji pirma menesiniu diena kaip ir pirma karta pradejusi naudoti KP.
O elgtis taip kaip elgeisi iki KP naudojimo- saugotis kitais budais thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi tema truputi merdinti , aprasau savo pirmuju KP naudojimo savaiciu ispudzius 4u.gif
Uzklijavus pirmaji pleistriuka buvau jautri, nervinga , jauciau silpnuma.siektiek trauke kojas vakarais,labai skaudejo krutine.
uzklijavus antraji daugumos salutiniu poveikiu nebebuvo tik zymiai padidejo krutine, dingo bet koks noras... blush2.gif
treciasis pleistraukas -lytinio potraukio 0, ir eme bert veida, vis dar jauciau nuotaiku svyravimus..
ketvirta savaite -MMM sulaukiau po triju dienu . tik gausesniu nei iprasta, tuo metu veidas tapo lygutelis jokiu isberimu ,spuogeliu. wub.gif
vel pirma savaite - noras atsirado blush2.gif biggrin.gif , veida vel kazkiek beria, (bet turbut organizmui reikia laiko prisitaikyt)
Dar vienas bendras visu savaiciu salutinis poveikis, padidejes apetitas, ypac potraukis saldumynams.. (o seniau man ju visai nereikejo doh.gif ) viso to pasekoje + kokia 3 kg doh.gif doh.gif
Atsakyti
labukas, as taip pat istojau i jusu bureli 4u.gif
jau trecia savaite kaip su KP, kol kas jokiu nusiskundimu neturiu, nei niezuli koki jauciu nei ka, tik va kuo toliau tuo daugiau ziuriu spuogeliu ant veido atsiranda ir ryskiai padidejo krutine... bigsmile.gif
jau suspejau viena ir sugadinti doh.gif
pirmaji pabandziau ir uzsiklijavau ant nugaros, antraji jau galvojau ant uzpakaliuko pabandysiu doh.gif tai ta pacia diena man jis nusilupo verysad.gif o dbr atradau, kad ant peciu geriausiai laikosi, nei krasteliai atlimpa nei rauksleles atsirado nieko ir visai nesijaucia kad kzk esu uzsiklijavusi.... thumbup.gif
Atsakyti
sweikos wink.gif
Man Kilo toks klausimas. nauja pleistriuka turejau klijuot penktadieni. bet jis ketvirtadieni vakare nulipo ir nebeisejo prilipint. pakeiciau ji nauju . tai db reiktu nauja klijuot vel ketvirtadieni , bet man labiau tinka penktadieniais, Ar galeciau kita pleistriuka klijuot : ne ketvirtadieni vakare , o penktadieni ryte( gautusi ~10val skirtumas) ???, g.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, senokai jau cia lankaiusi, as jau menuo nevartoju KP. sukilo spaudimas, pradejo berti krutine, siaubinga galvos ir veido oda pasidare... po 2 savaiciu nevartojimo, pradejua jaustis kaip zmogus, bet va baisu, kad nepastot, nes po kol kas dar ne laikas.... dar mmm nesulaukiu... siaip pleistar keisdavau sekmadieniais, o susirgdavau 2ni vakare o trecio nuklijavimo, tik va paskutini menesi, kai uzsiklijavai 3ia pleistar susirgau antardieni???? prasidejo normalios mmm tai as ji nuklijavau ir nzn ka daryt, laukiu mmm, kad vel pardet klijuot, bet nesulaukiu... pas ginekologe noreiu nueit kai prasirgsiu... tai pasimetus biskutuka esu...
siaip tikrai patogu ji naudot, bet matomai, man netiko jis, nzn labai nenoriu KT, o i zieda ziuriu skeptiskai...
Atsakyti
Nesuprantu trecia pleistra turejau nusiplesti sinadien o jau vakar pradejo teplioti o siand jau mmm, kaip suprast? Kada nauja klijuot vis tiek po savaites ar kaip, nebesuprantu? Keitimo diena sestadienis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karjeriste @ 2009 03 12, 21:25)
sweikos wink.gif
Man Kilo toks klausimas.  nauja pleistriuka turejau klijuot penktadieni. bet jis ketvirtadieni vakare nulipo ir nebeisejo prilipint. pakeiciau ji nauju . tai db reiktu nauja  klijuot vel ketvirtadieni ,  bet man labiau tinka  penktadieniais, Ar galeciau kita pleistriuka klijuot : ne ketvirtadieni vakare , o penktadieni ryte( gautusi ~10val skirtumas) ???,  g.gif  blush2.gif

Tikrai del dienos nk tokio, man daznai pasitaiko kad pamirstu persiklijuot ir buna diena paveluoju bet kolkas nk blogo del to nenutiko smile.gif
Atsakyti
vaidoote, nustojus naudoti pleistra, menesines gali dingti net iki 6 menesiu. Kiek kartu esu dariusi pertraukas, nei karto nesulaukiau ju (ilgiausia pertrauka dabar - eina jau trecias menuo, bet dar nesulaukiau). Jeigu nori vel pradeti naudoti pleistriuka, pasirinkt sau tinkama dienuke ir uzsiklijuok pirmaji, po triju savaiciu vel susirgsi thumb_yello.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Christija: 15 kovo 2009 - 01:23
QUOTE(Kliuxė @ 2009 03 14, 20:31)
Tikrai del dienos nk tokio, man daznai pasitaiko kad pamirstu persiklijuot ir buna diena paveluoju bet kolkas nk blogo del to nenutiko  smile.gif

Ojjj aš tai labai dažnai pamirštu ir nusiklijuoti ir persiklijuoti ir užsiklijuoti smile.gif Turiu persiklijuoti 6dieniais, o būna ir 7dienį ir viena kartą 1dienį. Bet man irgi kažkaip nieko blogo nėra nutikę, aišku reikėtu stengtis nepamiršti, bet kartais tiesiog nesigauna blink.gif
Papildyta:
QUOTE(tanzania @ 2009 03 04, 09:28)

Aš po metų nutraukiau, nes su draugu išsiskyriau, ir poto po pusės metų vėl pradėjau wink.gif Ir dabar sėkmingai 2 metai, jokių problemų, viskas kaip pirmą kartą juos naudojant. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Christija @ 2009 03 15, 03:22)
vaidoote, nustojus naudoti pleistra, menesines gali dingti net iki 6 menesiu. Kiek kartu esu dariusi pertraukas, nei karto nesulaukiau ju (ilgiausia pertrauka dabar - eina jau trecias menuo, bet dar  nesulaukiau).

o sitas faktas man visai nepatiko g.gif

vartoju paskutini antro menesio pleistriuka, jau buvau nutarus kad sitas bus tikrai paskutinis , del nuolat beriamo veido ir skysciu kaupimosi.. bet kazkaip veidukas jau savaite grazeja. tai net nebezinau , ka ir daryt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karjeriste: 21 kovo 2009 - 19:46
as naudoju jau gal puse metu ir visai jokio pasalinio poveikio nepastebiu. pries tai naudojau tabletukes regulon - tai tikrai uzknisdavo jas kasdien gerti doh.gif o kiek pamirsdavau doh.gif tfu tfu tfu

paskui perejau prie pleistru. ir nieko - anei berimu, anei apetito - nieko. man is esmes ir nuo tabletku nieko blogo nesidarydavo. matyt tiko.
is klijavimo vietu tai man patogiausiai ant peties. tikrai nesijaucia kad ten kas yra, ir nenusilaupo. bandziau and dupciaus klijuoti tai nelabai patiko - kampuciai raitesi. MM prasideda visad kazkur 4-5 diena be pleistro, ir trunka vos keleta dienu. nu cia aisku privalumas smile.gif
Atsakyti