Įkraunama...
Įkraunama...

Lapenis

ačiū merginos...tik žiedeliai per pus mažesni nei raudonojo...
Atsakyti
geltoooonas. fantastika (mm). mano orandžinis vos vos sunkiai labai auga. o kvapas į ką panašus???
Atsakyti
maniškiai randžiniai taip pat lėtai auga,na man svarbu,kad nenumirtu tik..o kvapas nežinau...aš pradžioje ieškojau vonioje,gal vaikai skalbinių ploviklius,ar minkštiklius papylė..nes jau kvapo būta....
Atsakyti
Oooo,man kiek laimės,pagaliau po 100 m. nežydėjimo mano lapeniai žydės biggrin.gif Visą vasarą kabojo obely pakabinti,gal tik vieną kartą patręšiau.Reiškias ,lietūs ir nežiūrėjimas jiems į naudą smile.gif Tik nežinau ką daryt,jie dabar šiltnamy kabo,bet jei parnešiu namo,sakau,numes dar tuos pumpuriukus g.gif kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2012 09 20, 18:26)
maniškis pražydo... wub.gif  thumbup.gif iki šiol dėkoju vienai senbuvei forumietei,už šakeles ....

wub.gif wub.gif eina ,koks grožis wub.gif wub.gif ,o maniškis tik ūsus leidžia ir dzin ant visko greit pusę triobos užims,o žydėti žaltys net negalvoja doh.gif
Atsakyti
Tik siandien po kokiu 5m auginimo suzinojau, kad auginu lapeni smile.gif Pas mama kaime koridoriuj ant spinteles uztikau kazkada jau pamirsta, sudziuvusi kaktusa-nekaktusa, pagailo ir pasiemiau pas save. Buvo beveik visas nudziuves, bet apkarpiau, persodinau ir atsigavo, pradejo leisti lapus naujus,jau toks nemazas isaugo. Net nezinojau, kas tai per gele ir dar labiau nustebau kai pamaciau, kad jis dar ir gali zydeti, bet maniskis net nesiruosia to daryti, o taip idomu butu pamatyti, kokios spalvos lapeni auginu... Gal imanoma ka padaryti, kad jis prazystu?
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2012 10 18, 20:19)
Tik siandien po kokiu 5m auginimo suzinojau, kad auginu lapeni  smile.gif  Pas mama kaime koridoriuj ant spinteles uztikau kazkada jau pamirsta, sudziuvusi kaktusa-nekaktusa, pagailo ir pasiemiau pas save. Buvo beveik visas nudziuves, bet apkarpiau, persodinau ir atsigavo, pradejo leisti lapus naujus,jau toks nemazas isaugo. Net nezinojau, kas tai per gele ir dar labiau nustebau kai pamaciau, kad jis dar ir gali zydeti, bet maniskis net nesiruosia to daryti, o taip idomu butu pamatyti, kokios spalvos lapeni auginu... Gal imanoma ka padaryti, kad jis prazystu?

Sveiki.
Įmanoma,bet tam reiks laiko. Visų pirma norint pražydinti turi būti mažas "ankštas"vazonėlis. Antra tinkamas žemių substraktas. 3- tinkama vieta

Lapeniams renkamos šviesios iškaidytos saulės šviesos vietos.Vasarą augalas nešamas į šviežią orą lauke ar atvirame balkone,apsaugant jį nuo tiesioginių saulės spindulių(,nes nepakenčia pastovios patalpos temperatūros ir nusistovėjusio oro ko pasekoje neretai įsimeta grybelinės ligos).
Lapenio laikymas lauke skatina gausų žydėjimą bei spartų augimą.Nuo pavasario iki rudens mėgsta šilumą ir drėgmę.Jis yra jautrus sausam dirvožemiui,vegetacijos periodu jį reikia reguliariai laistyti, bet saikingai minkštu kambario temperatūros vandeniu. Periodiškai epifillyumai tręšiami mažos koncentracijos mineralinėmis ir organinėmis trąšomis. Tręšiama nuo kovo iki rugpjūčio, 2 kqrtus per mėnesį. Karštu periodu prausiamas su švariu vandeniu apliejant.
LAPENIS yra jautrus sausam dirvožemiui.Prieš tręšimą lapenius būtina palieti.
Nuo lapkričio iki kovo lapeniams prasideda poilsio laikas per kurį būtiną sumažinti laistymą,nutraukti tręšimą ir sumažinti oro temperatūrą iki 10-15*laipsnių.Taip saktinant žydėjimą. Jei tmeperatūros ir laistymo nereguliuoti-augalas skurs ir nežydės

smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 19 spalio 2012 - 11:22
QUOTE(merga @ 2012 10 19, 12:22)
Sveiki.
Įmanoma,bet tam reiks laiko. Visų pirma norint pražydinti turi būti mažas "ankštas"vazonėlis. Antra tinkamas žemių substraktas. 3- tinkama vieta

Lapeniams renkamos šviesios iškaidytos saulės šviesos vietos.Vasarą augalas nešamas į šviežią orą lauke ar atvirame balkone,apsaugant jį nuo tiesioginių saulės spindulių(,nes nepakenčia pastovios patalpos temperatūros ir nusistovėjusio oro ko pasekoje neretai įsimeta grybelinės ligos).
Lapenio laikymas lauke skatina gausų žydėjimą bei spartų augimą.Nuo pavasario iki rudens mėgsta šilumą ir drėgmę.Jis yra jautrus sausam dirvožemiui,vegetacijos periodu jį reikia reguliariai laistyti, bet saikingai minkštu kambario temperatūros vandeniu. Periodiškai  epifillyumai tręšiami mažos koncentracijos mineralinėmis ir organinėmis trąšomis. Tręšiama nuo kovo iki rugpjūčio, 2 kqrtus per mėnesį. Karštu periodu prausiamas su švariu vandeniu apliejant.
LAPENIS yra jautrus sausam dirvožemiui.Prieš tręšimą lapenius būtina palieti.
Nuo lapkričio iki kovo lapeniams prasideda poilsio laikas per kurį būtiną sumažinti laistymą,nutraukti tręšimą ir sumažinti oro temperatūrą iki 10-15*laipsnių.Taip saktinant žydėjimą. Jei tmeperatūros ir laistymo nereguliuoti-augalas skurs ir nežydės

smile.gif

Labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif Pasirodo is tos meiles as visai netinkamai ji auginu... Vazonas tikrai per didelis, vadovavaus mintim, kad kui daugiau vargsiukui vietos, tuo greiciau atsigaus... Ir pasirodo skursta jis pas mane, nes turi tik 2 tokius stambius lapus, kiti ploni kaip virvutes, o as kad dziaugiausi atgaivinusi gele... Turiu silpnybe "atgaivinti" apleistus augaliukus ar auginti is maziuko, malonu stebeti pati procesa, todel jei kokia drauge ruosias mest lauk gele, iskart man skambina blush2.gif Pameginsiu veliau ikelti foto kaip jis atrodo, patarsit, kirpt tuos lapus plonus ar palikti... Kad persodinti teks, tai jau faktas doh.gif
Atsakyti
Na va, rodomes ax.gif gaila, nejo nuotraukos ikelti tiesiogiai i foruma blush2.gif Patarkit, ka man su juo daryti, nes kiek pasiskaiciau patarimu, tai pasirodo, auginau neteisingai ir is pas mane skursta... doh.gif http://www.part.lt/i...2c7ee940928.jpg
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2012 10 19, 14:53)
Na va, rodomes  ax.gif  gaila, nejo nuotraukos ikelti tiesiogiai i foruma  blush2.gif  Patarkit, ka man su juo daryti, nes kiek pasiskaiciau patarimu, tai pasirodo, auginau neteisingai ir is pas mane skursta... doh.gif     user posted image

Jis ne skursta ,o bujoja kaip salota biggrin.gif ,tiesiog vazonas didelis jam,kol nepriaugins šaknų,tol nežydės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 19 spalio 2012 - 17:41
QUOTE(merga @ 2012 10 19, 18:40)
Jis ne skursta ,o bujoja kaip salota biggrin.gif ,tiesiog vazonas didelis jam,kol nepriaugins šaknų,tol nežydės  mirksiukas.gif

Reikes tada persodinti man ji, nes neseniai persodinau kai katinas vazona numete, tai tu saknu labai mazai pas ji, lauksiu iki pencijos tu ziedu lotuliukas.gif Man visada buna gaila tu geliu, kurios ankstam vazone auga, atrodo, kad kankinasi, tai ir sodinu i kuo didesni blush2.gif
Atsakyti
Pagaliau thumbup.gif
http://public.fotki....s/dsc-1289.html
Atsakyti