Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Aba @ 2008 07 23, 18:55)
As klausiau gydytojos, kodel negalima leistis vaistuku... nes man dare kelis kart echo, kol dar nesimate sirdutes. Tai ji man sake, kad leidziami vaistai kol nepradeda plakt sirdute nedaro visiskai jokios itakos, tipo nei silta nei salta nuo ju... Tai jei echo daznai daromas, tai geriau sulaukt sirdutes plakimo. Bet jei nera galimybes echo taip daznai daryti, tai nuo 6 sav. galima ramiai leistis, nes reciau tikrinantis gi galima netycia praziopsot ta plakima - o su AFS svarbi kiekviena dienele.

Nesuprantu, kokia sąsaja tarp šių dalykų, čia gi skystinamas kraujas ir tiek g.gif Ir be to, kodėl kitose šalyse kaip pvz. Airijoje ir kt., iškarto leidžiami vaistukai, kai tik pamato dvi juosteles. ax.gif
Taip mąstant ir aspiriną pradėtumėme po širdelės plakimo, bet ar jos sulauktumėme???? schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 23 liepos 2008 - 18:00
QUOTE(Rola @ 2008 07 23, 18:59)
Nesuprantu, kokia sąsaja tarp šių dalykų, čia gi skystinamas kraujas ir tiek  g.gif Ir be to, kodėl kitose šalyse kaip pvz. Airijoje ir kt., iškarto leidžiami vaistukai, kai tik pamato dvi juosteles.  ax.gif
Taip mąstant ir aspiriną pradėtumėme po širdelės plakimo, bet ar jos sulauktumėme????  schmoll.gif

Del aspirino, tai zinau, kad jo veikimas pasireiskia tik po kurio laiko, o ne nuo pirmos vartojimo dienos, todel ji reikia pradeti naudoti pries planuojama nestuma. O del leidziamu, tai nzn tiksliai, nes nesu gydytoja smile.gif Siaip sitoj situacijoj man atrodo kiek gydytoju, tiek ir nuomoniu. Tik apie UK gydytojus as esu tragiskos nuomones, nes mano drauge medike isvaziavo ten dirbt ir dirba jau trecioje darbovieteje (ale vienoje geriausiu kliniku), bet vis baisisi ju metodais, jos zodziais - ten prikemsa vaistu, kad tik reciau pacientas vaiksciotu... Bet dar karta pasikartoju, kad cia tik mano nuomone smile.gif Ir jei Rola, tau tik aspirino neuzteko, tai gal ir gerai, kad leidies nuo pat pradziu - gal tau butent to ir reikejo smile.gif Nieks cia nezino g.gif Svarbiausia, kad leliukai sveiki uzaugtu pilvely ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 07 23, 18:52)
Man nepavyko su aspirinu, todėl šį kartą tik sužinojus apie nėštumą, apie 3,5 savaitės pradėjau leistis vaistukus. Ir iš viso nesuprantu, kam laukti 6 sav. kad pradėti leistis vaistus, manau logiškai tai nepaiškinama.
Papildyta:
Ko nepadarysi dėl vaikučio, galima patapti ir gydytoju.  doh.gif  Aš ir aną kartą aspiriną gėriau daugiau nei pusė metų, bet nepavyko, galbūt ne visoms jo užtenka. O dabar bijau, kad sparčiai augant svoriui, per mažai taps ir vaistų, jei nepaslaptis kiek priaugot, tai yra kiek kg svėrėt nėštumo antroje pusėje, parašykit bent į AŽ.

Rola, o kokie tavo tyrimai buvo blogi? Ar didelis nukrypimas nuo normos? Man labai keista, kad A man sakė, kad su mano nukrypimu užteks pusę mėnesio vaistukus gert, aš gėriau 3mėn ir vis tiek nieko gero. Manau, kad jei rasiu jėgų pasiryžt dar vienam bandymui, tada tikrai pradėsiu vaistukus leistis tik pamačius II g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aba @ 2008 07 23, 19:17)
Del aspirino, tai zinau, kad jo veikimas pasireiskia tik po kurio laiko, o ne nuo pirmos vartojimo dienos, todel ji reikia pradeti naudoti pries planuojama nestuma. O del leidziamu, tai nzn tiksliai, nes nesu gydytoja smile.gif Siaip sitoj situacijoj man atrodo kiek gydytoju, tiek ir nuomoniu. Tik apie UK gydytojus as esu tragiskos nuomones, nes mano drauge medike isvaziavo ten dirbt ir dirba jau trecioje darbovieteje (ale vienoje geriausiu kliniku), bet vis baisisi ju metodais, jos zodziais - ten prikemsa vaistu, kad tik reciau pacientas vaiksciotu... Bet dar karta pasikartoju, kad cia tik mano nuomone smile.gif Ir jei Rola, tau tik aspirino neuzteko, tai gal ir gerai, kad leidies nuo pat pradziu - gal tau butent to ir reikejo smile.gif Nieks cia nezino  g.gif  Svarbiausia, kad leliukai sveiki uzaugtu pilvely  ax.gif

Na Lauralin abu leliukai išnešioti iš karto leidžiantis vaistus. po trečio nesivystančio skaičiau ta tema įvairiom kalbom. Ir rusiškuose, ir angliškose tinklapiuose niekur neakcentuojama 6 sav., o tiesiog rašoma, kad sužinojus apie nėštumą tęsti aspiriną ir leistis MMMH grupės vaistus. Gal ir yra tiesos, kad naudos mažiau, bet man tai nelabai logiška, tai jeigu kitaip net gemaliukas nesiformuoja, kaip man, ar Violitai schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(violita @ 2008 07 23, 19:55)
Rola, o kokie tavo tyrimai buvo blogi? Ar didelis nukrypimas nuo normos? Man labai keista, kad A man sakė, kad su mano nukrypimu užteks pusę mėnesio vaistukus gert, aš gėriau 3mėn ir vis tiek nieko gero. Manau, kad jei rasiu jėgų pasiryžt dar vienam bandymui, tada tikrai pradėsiu vaistukus leistis tik pamačius II g.gif

Mano Lupus teigiams, o ar nuokrypis didelis, ar mažas nežinau. Manau, kad ir gydytojams sunku, nustatyti ar užteks ar ne gydymo, kiekvienas organizmas individualus, o gydymas toks pats, vienoms užtenka, kitoms ne. Rask jėgų, privalai, ir nelauk, iš karto bandyk, kol organizmas apsilpęs, nepasiduok, pamatysi pasiseks 4u.gif A. geras gydytojas, bet ne burtininkas. Ir man jis yra sakęs, vieną kartą nepavyko, bandyti dar, kol pavyks, tiesiog tuo patikėk, nes ir nelabai yra iš ko rinktis. Aš bandžiau galvoti taip, nebuvo gemaliuko, nebuvo vaikučio, taip man buvo lengviau... schmoll.gif Na žiauru, bet jau tokia realybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 23 liepos 2008 - 19:10
QUOTE(Rola @ 2008 07 23, 20:07)

Mano Lupus teigiams, o ar nuokrypis didelis, ar mažas nežinau. Manau, kad ir gydytojams sunku, nustatyti ar užteks ar ne gydymo, kiekvienas organizmas individualus, o gydymas toks pats, vienoms užtenka, kitoms ne. Rask jėgų, privalai, ir nelauk, iš karto bandyk, kol organizmas apsilpęs, nepasiduok, pamatysi pasiseks  4u.gif

Man dabar sunkiausia yra laukti abrazijos. Tik penktadienį echo ir tai nežinau ar iš kart po jo gydytoja sutiks daryt abraziją. Dar labai mažai laiko. Gal dar lieps palaukti g.gif Žinau, kad kažkaip reik tų jėgų surast, jei ne dėl savęs tai nors dėl vyro. Juk jis nekaltas, akd aš nesugebu išnešiottai senai laukto vaikučio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(violita @ 2008 07 23, 20:11)
Man dabar sunkiausia yra laukti abrazijos. Tik penktadienį echo ir tai nežinau ar iš kart po jo gydytoja sutiks daryt abraziją. Dar labai mažai laiko. Gal dar lieps palaukti g.gif Žinau, kad kažkaip reik tų jėgų surast, jei ne dėl savęs tai nors dėl vyro. Juk jis nekaltas, akd aš nesugebu išnešiottai senai laukto vaikučio verysad.gif

Nedaryk abrazijos, prašyk vaistų, sukeliančių persileidimą. Man taip patarė, pats A., jei ką kreipkits tiesiai pas jį.
Tu irgi dėl to nekalta, kaip ir mes visos. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 23 liepos 2008 - 19:14
QUOTE(Rola @ 2008 07 23, 20:13)
Nedaryk abrazijos, prašyk vaistų, sukeliančių persileidimą. Man taip patarė, pats A., jei ką kreipkits tiesiai pas jį.
Tu irgi dėl to nekalta, kaip ir mes visos.  mirksiukas.gif

Kažkodėl man gydytoja niekada neužsiminė apie tokius vaistus. Reikės pasiklausti. O tada gimda gerai išsivalo?
Atsakyti
QUOTE(violita @ 2008 07 23, 20:18)
Kažkodėl man gydytoja niekada neužsiminė apie tokius vaistus. Reikės pasiklausti. O tada gimda gerai išsivalo?

Man išsivalė gerai, nors nešiojau iki 9 sav.
Atsakyti
QUOTE(violita @ 2008 07 22, 21:22)
Labutis. Bereikalo mane įtraukėt prie nėštukių verysad.gif  Passiėmiau šiandien HCG visai nepadidėjo nuo ketvirtadienio. Taigi, kaip suprantu man vėl nesivystantis verysad.gif
18675761

teks iki tenutes pabaigos patapti nestuke.gif
beje, galima prasyti moderatoriu, jos pataiso sarasiukus

QUOTE(violita @ 2008 07 23, 20:11)

verysad.gif neturiu ka sakyti, tik paguosti. man dare abrazija viduri nakties, nes pradejau labai kraujuoti, o jeigu ne planiskai ryte padare. zinoma, sunku laukti sios proceduros. bet kaip ir rola patariu nelaukti ilgai, po pirmuju mmm vel pradeti planavima, o vyras tures tavalaikyti, gerai suveiktu, kai pas A nueitumet abu!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 07 23, 21:00)

verysad.gif neturiu ka sakyti, tik paguosti. man dare abrazija viduri nakties, nes pradejau labai kraujuoti, o jeigu ne planiskai ryte padare. zinoma, sunku laukti sios proceduros. bet kaip ir rola patariu nelaukti ilgai, po pirmuju mmm vel pradeti planavima, o vyras tures tavalaikyti, gerai suveiktu, kai pas A nueitumet abu!!! 4u.gif

Tai, kad vyras ir taip mane labai palaiko. Man kartais kyla tokia mintis, kam aš jam jei negaliu išnešiot vaikučio, bet jis sakė, bet kokiu atveju bus su manim wub.gif
Atsakyti
nu jus cia labai liudnom temom prabilot, as visgi galvoju ,kad bus gerai ir kad ten kazkas suklydo ir nereikia kaltinti tik saves. as vyrui sakiau, kai man buvo anembrionija, kad ir jis prie to prisidejes, gal jos spermiukai pavekti alkoholio buvo ( prisiminiau visas senas nuodemes), gal leliukas del musu abieju kaltes nesivyste, nes geriau kai nieko, negu nesveikas leliukas, ir zinok lengviau, nes vyrai truputi kitaip apie viska galvoja, jie tai palaiko, o sirdyje neaisku ka galvoja, nes vienai savy laikyti ir tik save kaltinti kai ir taip nezmoniskai sunku, baisu. bent man lengviau tada buvo kai ir vyras prisieme uz tai atsakomybe, o kai suzinojo del ligos, tai teko labai ilgai aiskinti, as net merginu klausinejau, kaip jos pranese savo vyrams , kaip jie reaguoja i vaistus. bet dabar viskas gerai. aisku daug priklauso nuo vyro budo, mano vyras tokius dalykus savyje nesiojasi ir tikrai nzn ka jis galvojo, bet palaike, gailejo.
pamatysi, jei ne si karta, kita karta tikrai bus gerai ir pamirsi visas sitas nelaimes, tik reikia nusiteikti, juk zinai, kad gali pastoti, sunkiau toms , kurios zino , kad niekada nepastos. man su pastojimu buvo labai sunku, nes man ne tik AFS, bet ir endometrioze, tai kliuciu buvo daug, bet kolkas viskas gerai ir tikiuosi kad taip ir bus, JUK MES TO NUSIPELNEM
Atsakyti
Atsiprašau, kad įsiterpiu į jūsų pokalbį. Seniai paskaitinėju šią temelę, nes ir pati lankiausi pas A ir matau kai kam reikia palaikymo. Tai štai ką galiu pasakyti iš savo patirties, aš turėjau net aštuonis nesivystančius nėštumus, visų diagnozė ta pati - anembrionija. Viltis buvo prarasta galutinai, bet apsilankiau pas A, padarėm tyrimus, tyrimai irgi buvo geri, bet gydytojas pasakė, kad vistiek man reikėtų gerti aspiriną mėnesį prieš pastojant. Jūsų temelėj susiradau, kokį jūs gėrėt, leistis vaistukų man nereikėjo. Ir dar laikiausi vienos panos patarimo, kuri irgi turėjo tokios skaudžios patirties, gėriau tik pamačius dvi juosteles ir Duphastoną du kart per dieną, pagalvojau, blogiau tikrai nebus. Ir ką jūs manot, mano didžiausiai nuostabai, pirmą kartą pamačiau plakančią širdutę thumbup.gif Nežinau kas čia turėjo įtakos ar tik aspirinas, ar abu vaistukai. Dabar mums jau 18 savaičių. aišku baimės akys dar didelės, neapleidžia mintis, o jeigu kas vėl nutiks, bet raminu save, kad viskas bus gerai. Kolkas taip ir yra. Todėl neprarask violita vilties, stebuklų būna, ir patikėk jie vieną dieną tave aplankys, kaip aplankė mus. Sėkmės.
Atsakyti