Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

QUOTE(Drugis @ 2008 11 05, 09:27)
geras  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  reiks ir man taip daryti  thumbup.gif

aš irgi naudoju specialius šepetelius breketams, tikrai jei labai greitai nusibaigia... aš mokėdavau po 12 Lt. O Žalgirio poliklinikos vaistinėje (Vilniuje) nusipirkau tarpdančių siūlą specialiai breketams su kietesniais galais ir viduryje pastorintas toks. Tai man tragedija kažkokia su tokiu siūlu valytis. Arba aš nemoku. Jis labai ilgas, tas vidurys siūlo man per storas, žodžiu, nėra geriau už įprastinį dantų siūlą. Tik kietesnis tas paprastas siūlas galėtų būti, lengviau būtų kaišioti pro vielutes jį  doh.gif

Aš visada pirkdavau "Oral B" (ar kaip ten rašosi) dantų siūlą, o dabar pabandžiau nusipirkt Amway dantų siūla, ir turiu pasakyt, kad Amway tarpdančių siūlas man labai labai patiko. Jis nesisluoksniuoja (nesidalina į kelias dalis, kaip kad kiti), kietesnis, na, man labai patiko, tik kad kaina apie 20 lt ir tik 30 metrų jo...
Atsakyti
QUOTE(Jucy @ 2008 11 05, 13:16)
Aš visada pirkdavau "Oral B" (ar kaip ten rašosi) dantų siūlą, o dabar pabandžiau nusipirkt Amway dantų siūla, ir turiu pasakyt, kad Amway tarpdančių siūlas man labai labai patiko. Jis nesisluoksniuoja (nesidalina į kelias dalis, kaip kad kiti), kietesnis, na, man labai patiko, tik kad kaina apie 20 lt ir tik 30 metrų jo...

Man jis irgi neblogas, nes nesisluoksniuoja. 4u.gif
Atsakyti
pasiskaičiau čia kad jums teko rauti dantis prieš dedant breketus, tai man dabar tokia paniška baimė iki sekančio vizito pas odontologę blink.gif dėl protinių dantų rovimo ateityje tai ji mane perspėjo, bet galvoju, kai eisiu kitą kart jau dėtis breketų, ir jei ji pažiūrėjus į mano dantų nuotraukas pasakys kad reiks raut kažkokį dantį, tai jau neee... nė už ką nesutinku schmoll.gif mano dantys sveiki, nekomplikuoti, stiprūs tai tikrai nenoriu nieko šalinti.

beje, gydytoja pažiūrėjus į mano dantis sakė kad man tinka tik beligatūriniai. tai dabar galit man kažkas paaiškinti, kuo jie skiriasi nuo kitų breketų? ar jie tiesiog nėra tokie brangūs? g.gif
Atsakyti
Man irgi daktare minejo kad gal but reikes rauti protinius, o gal ir nereikes mano darauge apsiejo ir be rovimo! bet kaip zinau rovimas neskausmingas buna nes nuskausmina danti, tiktai kad procedura nemaloni!!!
Atsakyti
QUOTE(Nimbamedė @ 2008 11 05, 15:34)
pasiskaičiau čia kad jums teko rauti dantis prieš dedant breketus, tai man dabar tokia paniška baimė iki sekančio vizito pas odontologę blink.gif  dėl protinių dantų rovimo ateityje tai ji mane perspėjo, bet galvoju, kai eisiu kitą kart jau dėtis breketų, ir jei ji pažiūrėjus į mano dantų nuotraukas pasakys kad reiks raut kažkokį dantį, tai jau neee... nė už ką nesutinku schmoll.gif mano dantys sveiki, nekomplikuoti, stiprūs tai tikrai nenoriu nieko šalinti.

beje, gydytoja pažiūrėjus į mano dantis sakė kad man tinka tik beligatūriniai. tai dabar galit man kažkas paaiškinti, kuo jie skiriasi nuo kitų breketų? ar jie tiesiog nėra tokie brangūs? g.gif

Jei pasakys raut protinius, tai jau rauk, juk protiniai dazniausiai dantis ir sustumdo, gali but kad ir po breketu nesiojimu, tau protiniai gali visus dantis atgal sustumt. blink.gif
O beligaturiniai t.y. damon breketai, yra brangesni, ir ju mechanizmas skiriasi nuo paprastu. Pas juos kazkaip eina isgaubt taisyklingas dantu lankas, vielute laisviau juda, greitesnis gydymo budas. Mazesni patys breketai, minusas tas kad nera permatomu.
Atsakyti
QUOTE(kabesita @ 2008 11 05, 16:47)
Jei pasakys raut protinius, tai jau rauk, juk protiniai dazniausiai dantis ir sustumdo, gali but kad ir po breketu nesiojimu, tau protiniai gali visus dantis atgal sustumt. blink.gif
O beligaturiniai t.y. damon breketai, yra brangesni, ir ju mechanizmas skiriasi nuo paprastu. Pas juos kazkaip eina isgaubt taisyklingas dantu lankas, vielute laisviau juda, greitesnis gydymo budas. Mazesni patys breketai, minusas tas kad nera permatomu.

tai taip, dėl protinių tai aš nieko prieš jei tik reikės tai daryt unsure.gif bet pas mane jie tik dar dygsta, gydytoja sakė tiesūs, bet juk kas ten žino kaip jie vėliau pakryps unsure.gif sakė dar po pačių breketų nešiojimų, reiks nešiot kiek tai laiko kažkokią dantų plokštelę, kad dantys atgal nesueitų kreivai blink.gif unsure.gif

aš tai kažkaip nusiminiau kai gydytoja sako"ne, tau permatomų nebus".na bet ką padarysi, juk ne dėl spalvų juos dėtis reikia doh.gif o kai aš mėgstu plačiai šypsotis, tai jaučiu reiks man save greit persipratint, nes baisiai bijau pašaipų irkitų žvilgsnių ne į mane pačią o į mano dantis unsure.gif bet juk po visko būsiu su labai gražia šypsena tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Nimbamedė @ 2008 11 05, 20:20)
tai taip, dėl protinių tai aš nieko prieš jei tik reikės tai daryt unsure.gif  bet pas mane jie tik dar dygsta, gydytoja sakė tiesūs, bet juk kas ten  žino kaip jie vėliau pakryps unsure.gif sakė dar po pačių breketų nešiojimų, reiks nešiot kiek tai laiko kažkokią dantų plokštelę, kad dantys atgal nesueitų kreivai blink.gif  unsure.gif

aš tai kažkaip nusiminiau kai gydytoja sako"ne, tau permatomų nebus".na bet ką padarysi, juk ne dėl spalvų juos dėtis reikia doh.gif  o kai aš mėgstu plačiai šypsotis, tai jaučiu reiks man save greit persipratint, nes baisiai bijau pašaipų irkitų žvilgsnių ne į mane pačią o į mano dantis unsure.gif  bet juk po visko būsiu su labai gražia šypsena tongue.gif

Ar reikia raut protinius, ar ne, geriausiai žino tik gydytoja, o dėl breketų tai nepergyvenk, aš maniau kad mano amžiui susidėjusi breketus prasižiot negalėsiu, sarmata bus, bet taip buvo tik pirmas dvi savaites, dabar iš viso pamiršau, kad breketus nešioju ir aplinkiniai sako, kad man jie labai tinka, ir niekada nesulaukiau nei vienos pašaipos (ko labiausiai bijojau) ax.gif Taip kad nepergyvenk smile.gif
Atsakyti
o kiek laiko tau dar liko nesioti breketus???
Atsakyti
QUOTE(Jucy @ 2008 11 05, 23:20)
Ar reikia raut protinius, ar ne, geriausiai žino tik gydytoja, o dėl breketų tai nepergyvenk, aš maniau kad mano amžiui susidėjusi breketus prasižiot negalėsiu, sarmata bus, bet taip buvo tik pirmas dvi savaites, dabar iš viso pamiršau, kad breketus nešioju ir aplinkiniai sako, kad man jie labai tinka, ir niekada nesulaukiau nei vienos pašaipos (ko labiausiai bijojau)  ax.gif  Taip kad nepergyvenk  smile.gif

tikrai paguodžiantys žodžiai 4u.gif bet kai draugei ankščiau buvau sakiusi, kad tikriausiai susidėsiu breketus(jai sakiau, nes ji ir pati ankščiau nešiojo), tai ji nusikvatojo taip garsiai ir kad girdėjo visi ir draugai ir nepazistami, ir rėkė per visą koridorių "tu?su breketais?nejuokink.tau jie netiks.neįsivaizduoju kaip tu su jais būsi" blink.gif blink.gif paskiau kokį pusdienį sėdėjau pykau ir blioviau doh.gif na bet juk man jų reikia, ne aš viena nešiosiu, ne aš pirma ir ne aš paskutinė, ir visiems kažkodėl jie tinka kai užsideda thumbup.gif

ech..jau dienas skaičiuoju iki vizito pas odontologę.. liko jau...19 dienų biggrin.gif

P.S jei ne paslaptis, kiek jums metų?labai intriguojančiai apibūdinot"mano amžiui" biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nimbamedė @ 2008 11 05, 20:20)
tai taip, dėl protinių tai aš nieko prieš jei tik reikės tai daryt unsure.gif  bet pas mane jie tik dar dygsta, gydytoja sakė tiesūs, bet juk kas ten  žino kaip jie vėliau pakryps unsure.gif sakė dar po pačių breketų nešiojimų, reiks nešiot kiek tai laiko kažkokią dantų plokštelę, kad dantys atgal nesueitų kreivai blink.gif  unsure.gif

aš tai kažkaip nusiminiau kai gydytoja sako"ne, tau permatomų nebus".na bet ką padarysi, juk ne dėl spalvų juos dėtis reikia doh.gif  o kai aš mėgstu plačiai šypsotis, tai jaučiu reiks man save greit persipratint, nes baisiai bijau pašaipų irkitų žvilgsnių ne į mane pačią o į mano dantis unsure.gif  bet juk po visko būsiu su labai gražia šypsena tongue.gif

Zinai as su mielu noru galiu ta plokstele nakciai nesiot, kad ir visa likusi gyvenima, kad tik man dantys butu grazus. mirksiukas.gif

As irgi norejau permatomu, bet deja turiu Damonus, ir pastebejau, kad anksciau mano gyvenime daznai sypsojaus, nes dabar kai noriu sypsotis, stengiuos save tvardyt, nors ir be reikalo unsure.gif Pastebejau, kad kai uzsidejau breketus, daug zmoniu sako: "oi zinai ir as visada norejau" Daug tokiu zmoniu atsiranda, kurie nori ir negali ryztis, arba galimybes neturi.

Tai kad sakyciau pirmyn biggrin.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Jucy @ 2008 11 05, 23:20)
Ar reikia raut protinius, ar ne, geriausiai žino tik gydytoja, o dėl breketų tai nepergyvenk, aš maniau kad mano amžiui susidėjusi breketus prasižiot negalėsiu, sarmata bus, bet taip buvo tik pirmas dvi savaites, dabar iš viso pamiršau, kad breketus nešioju ir aplinkiniai sako, kad man jie labai tinka, ir niekada nesulaukiau nei vienos pašaipos (ko labiausiai bijojau)  ax.gif  Taip kad nepergyvenk  smile.gif

Tame ir reikalas, kad niekas nesisaipo, visi labai supratingai i tai ziuriu, o dar dauguma zmoniu ir patys noretu, bet deja.... blink.gif O grazius dantys visi nori turet. tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Nimbamedė @ 2008 11 06, 10:34)
tikrai paguodžiantys žodžiai 4u.gif  bet kai draugei ankščiau buvau sakiusi, kad tikriausiai susidėsiu breketus(jai sakiau, nes ji ir pati ankščiau nešiojo), tai ji nusikvatojo taip garsiai ir kad girdėjo visi ir draugai ir nepazistami, ir rėkė per visą koridorių "tu?su breketais?nejuokink.tau jie netiks.neįsivaizduoju kaip tu su jais būsi" blink.gif  blink.gif  paskiau kokį pusdienį sėdėjau pykau ir blioviau doh.gif  na bet juk man jų reikia, ne aš viena nešiosiu, ne aš pirma ir ne aš paskutinė, ir visiems kažkodėl jie tinka kai užsideda thumbup.gif

ech..jau dienas skaičiuoju iki vizito pas odontologę.. liko jau...19 dienų biggrin.gif

P.S jei ne paslaptis, kiek jums metų?labai intriguojančiai apibūdinot"mano amžiui" biggrin.gif  blush2.gif

Zinai, tikrai tau nuosirdziai paskysiu, nebliauk be reikalo ir drauges neklausyk. O drauge, tavo kiaule gera, pati nesiojo issitiesino dantis, o kitam nesiulo, nes pavydi. Ne duok Dieve tu geriau paskui atrodysiu.Cia 100% jos tokia psichologija.
O kaip brektai gali netikti g.gif , cia ji irgi nesamone pasake.

Tai kad tikrai nesinervuok, nieko neklausyk, o normalus zmones visada pasakys, kad malacius kad breketus uzsidejai biggrin.gif

Man asmeniskai 27 metai, turiu breketus tik savaite, dar nepripratau, bet baigiu priprast, nes zmones reaguoja labai gerai, tai del to ir priprantu greiciau. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Nimbamedė @ 2008 11 06, 10:34)
tikrai paguodžiantys žodžiai 4u.gif  bet kai draugei ankščiau buvau sakiusi, kad tikriausiai susidėsiu breketus(jai sakiau, nes ji ir pati ankščiau nešiojo), tai ji nusikvatojo taip garsiai ir kad girdėjo visi ir draugai ir nepazistami, ir rėkė per visą koridorių "tu?su breketais?nejuokink.tau jie netiks.neįsivaizduoju kaip tu su jais būsi" blink.gif  blink.gif  paskiau kokį pusdienį sėdėjau pykau ir blioviau doh.gif  na bet juk man jų reikia, ne aš viena nešiosiu, ne aš pirma ir ne aš paskutinė, ir visiems kažkodėl jie tinka kai užsideda thumbup.gif

P.S jei ne paslaptis, kiek jums metų?labai intriguojančiai apibūdinot"mano amžiui" biggrin.gif  blush2.gif

Sveika. Man 27 irgi, kaip ir Kabesitai ax.gif O as kaip tik su breketaidar placiau pradejau sypsotis thumbup.gif Pas mane paprasti geleziniai breketai, tik kad jie man jau atsibodo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Anira @ 2008 11 06, 12:33)
Sveika. Man 27 irgi, kaip ir Kabesitai  ax.gif  O as kaip tik su breketaidar placiau pradejau sypsotis  thumbup.gif  Pas mane paprasti geleziniai breketai, tik kad jie man jau atsibodo  verysad.gif

O kiek laiko jau nesioji?
Atsakyti