Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

QUOTE(evaldas5211 @ 2008 08 04, 13:21)
Beligaturiniu (Damon) privalumai:
Reciau reikia raut dantis (pvz. as issaugojau 4);
Trumpesnis gydymo laikas;
Reciau lankytis pas gydytoja reikia (pvz. man kas 10 sav.);
Atrodo siek tiek estetiskiau nei iprasti: (va kaip atrodo, o salia parodyta kaip ju tas "uzraktas" veikia)
user posted imageuser posted image
Sako kad gydymas maziau skausmingas.

Be to, LABAI abejoju kad kas trauks priekinius dantis smile.gif, jeigu atsikise - traukia kokius nors sestus ir tada uzdarydami ta tarpa mazina atsikisima (pasvirima)

nu bet realybėj dažnai būna taip, kad paprasti breketai atrodo tiesiog kaip svetimkūnis burnoj, o keramikiniai - lyg dantys būtų deformuoti. smile.gif Nors mano ne tokios baisios ortodontinės problemos, rauti dantų nereikia - išskyrus pieninį užsilikusį ilgokai, tai dėl tų ypatumų mechanizmo nežinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 04 rugpjūčio 2008 - 16:21
Tiesa sakant as uzsiregistravau pirmiausia pas ortodonta del breketu. Ilgai teko vargti, nes kiek skambinau - vietu nera, klauskit po menesio ar net dvieju. Paprasiau pazistamos, kuri savo dukra vedziojo jau del breketu, tai ji paprase gydytojos ir prieme. Bet ir tai uztrukau pusmeti!!!
O i pirmaja konsultacija nusinesiau panoramine nuotrauka, nes tada jau pasako, kas kaip ir nereikia laukti antro visito. Man per antra jau gumytes dejo. Jei nenori gaist laiko - susirask kur daro tas nuotraukas ir i pirma visita neskis.
Atsakyti
O kokia rentgeno nuotrauka reikia pasidaryti: panoramine ar kokia? g.gif
Atsakyti
Na va ir as su breketais! Jau praėjo visi skausmeliai ir tikrai nebuvo ir nera taip baisu, kaip galvojau ir buvau prisiskaičiusi biggrin.gif Ir juokingiausia man, kai visi, tuo tarpu ir mano gydytojas, pabrėžia, kad va negalėsiu valgyti keptos duonos, bet pagalvojus kiek kartų per pastaruosius metus aš ją valgiau - gal 1 lotuliukas.gif tai anoks čia nuostolis!!! Ir obuoli valgau, ir slyvas ar persikus. Aisku labai atsargiai. Taigi, visoms, kurios abejojate ir bijote, mano patarimas is patirties butu - Nebijoti ir kuo greiciau susideti, anksciau nuims bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(rasa-klaipeda @ 2008 08 04, 21:12)

Paprastai sakant, viena is priekio - panoramine, kita is sono turetu buti.
Atsakyti
QUOTE(rasa-klaipeda @ 2008 08 04, 21:12)

Man uzteko vienos - panoramines ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GrillsMamma @ 2008 07 30, 11:04)
Ziurau uzlinko sena tema...  smile.gif
Taigi tesiant...

Del tu valgyt-nevalgyt dalyku. Man irgi odontologas sake, kad pats didziausias breketu priesas yra kepta duona  lotuliukas.gif obuolys ir morka yra nevalgomi, jei nesmulkinti.

siaip labai geras dalykas yra tie beligaturiniai, man juos dejo ant dvieju paskutiniu, kur nesimato. Tokie mazuliukai mazuliukai. Geleziniai yra gerai, jei siaip megsti nesicackinti - t.y. dzin kad jie truputi labiau matosi, nori uzkramtyti ta kepta duona kartais, nes jie patvaresni, ir laimeti koki viena menesi breketu laiko, nes jie tipo greiciau ten viska stumdo.

Aš valgau ir keptą duoną, or obuolius nesmulkintus, ir morką, breketam nieko ax.gif

O ant paskurinių dantų pas tave tikrai ne beligatūriniai, o paprasti metailniai, neįmanoma ant vieno žandikaulio suklijuot dviejų skirtingų sistemų breketus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 08 05, 11:24)
Man uzteko vienos - panoramines  ax.gif

Arba galima skambinant arba keliaujant registruotis pas ortodonta tuo paciu paklausti kokiu nuotrauku reikia tureti su savimi, kad bereikalo pinigu neleisti.. Visa tai kainuoja nemazai pagal mane.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa-klaipeda @ 2008 08 05, 15:46)
Arba galima skambinant arba keliaujant registruotis pas ortodonta tuo paciu paklausti kokiu nuotrauku reikia tureti su savimi, kad bereikalo pinigu neleisti.. Visa tai kainuoja nemazai pagal mane.. rolleyes.gif

Zinoma, kad geriausia paklausti! O panoramine nuotrauka man kainavo 30 Lt. Bet dabar lyg ir pabrango, pazistama pries kokius 3 men jau mokejo 40 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 08 05, 19:06)
Zinoma, kad geriausia paklausti! O panoramine nuotrauka man kainavo 30 Lt. Bet dabar lyg ir pabrango, pazistama pries kokius 3 men jau mokejo 40 Lt.

Visai tuom nesistebiu.. verysad.gif Kas dabar apskritai darosi su visu paslaugu kainomis.. Prieš metus dantukus taisiausi 3 mazas skylutes pas savo odontologe tai mokėjau 110lt, o dabar jei taisyti reikės kiek mokėsiu bijau ir pagalvoti.. doh.gif
Ir aišku einu i ambulatorija, kurioje yra privatus odontologijos kabinetas, nes poliknikomis tikrai nepasitikiu... verysad.gif
O del nuotrauku tai parašiau užklausima Klaipėdos ortodontijos klinikos ortodontei, tai atsakė kad neužtenka vien tik panoraminės nuotraukos, reikė ir šoninės galvos nuotraukos.. Tai turbūt kainuos apie 80 lt...
Atsakyti
Katik pasidomėjau klinikoje, kurioje esu prisirašiusi rentgenogramu buna visokiu dydžių ir kainos labai normalios, didžiausia kainuoja tik 17lt.. O rentgenograma tas pats kas rentgeno nuotrauka, ar ne? ax.gif blush2.gif Tik pasižiūrėjau, kad rentgenogramos aprašymas kainuoja 70lt, ar jis reikalingas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 08 05, 19:06)

As pries 3 metus uz panoramine mokejau 10 lt.
Nejaugi taip pabrango?

Sonine reikalinga, kad butu matomas dantu pasvirimo kampas, ar kazkas pan. Bet siulau geriau nefilosofuoti, schmoll.gif o klausti konkretaus daktaro, jis tikrai viska pasakys ir bent mano klinikoje, patys daro nuotraukas.
Atsakyti
dariausi pries menesi panoramine Zalgirio klinikoje, kainavo 40Lt:) bus antras vizitas, nes i pirma neatsinesiau, kazkaip nepagalvojau...tai gal man ir sonine pasidaryt, o gal ten padarys jei reiks... g.gif siaip sukandimas geras turetu but, gal tuomet nedaro...oj kaip laukiu kad kuo greiciau uzdetu, jau nuo birzelio uzsirasiau, galvojau vasara spesiu susideti, o taip iseis kad tik rudeni, nes dabar matyt padarys dantu antspaudus ir panasiai, ane? smile.gif
Atsakyti