Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

QUOTE(monie @ 2005 06 01, 16:04)
15, taigi ne taip seniai ir tą pačią pradinę baigiau mirksiukas.gif

Taip ir pagalvojau biggrin.gif Matai kai turėsi savo vaikų - kitaip mąstysi. Man irgi mokykloj rodos rojus buvo, o kai dabar permąstau savo žinių spragas... mokykloj jos atsirado... ne kur kitur... O kodėl? O todėl, kad pradinėse per daug viskas lengva buvo. Taip ir neišmokau rimčiau sedėti prie pamokų. Juk rodės, o kam? Praslysiu. Gausiu aš tą penketą (pradinėse buvau pirmūne).... cool.gif O atėjo vyresnės klasės, ten pastangų reik daugiau, bet... vėlgi bandžiau praslysti. Taip praslydau ( ir tikrai neblogai praslydau, tikrai su gana aukštu vidurkiu baigiau), bet su kuo? Su paviršutiniškom žiniom doh.gif Tik kol buvau tavo metų aš to nesupratau.
Tai va aš dabar ir pergyvu, jei jau man taip buvo (nors ir rašė pažymius, kažkas drausmino), tai mano dukra tuo labiau nusivažiuos - prie tokio tvarkos visai jokių stabdžių nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mingaude @ 2005 06 02, 09:29)
O jei mokytoja uz bet koki darba raso puiku, tai ji ir rasytu 9 arba 10, tai koks butu skirtumas.

Vat būtent, kad nieko nerašydavo pas mus. Net ir tas saulutes gal tik kokį pusmetį dėliojo. Pasakydavo gerai ar blogai ir viskas. Jokio paaiškinimo kas negerai. Čia viskas nuo mokyklos politikos priklauso ir nuo mokytojos. Mūsiškė, kaip velnias kryžiaus, bijojo direktoriaus ir visokių patikrinimų.

QUOTE(Pieva1 @ 2005 06 02, 09:36)
Taip praslydau ( ir tikrai neblogai praslydau, tikrai su gana aukštu vidurkiu baigiau), bet su kuo? Su paviršutiniškom žiniom  doh.gif Tik kol buvau tavo metų aš to nesupratau.
Tai va aš dabar ir pergyvu, jei jau man taip buvo (nors ir rašė pažymius, kažkas drausmino), tai mano dukra tuo labiau nusivažiuos - prie tokio tvarkos visai jokių stabdžių nėra  doh.gif

Aš irgi taip praslydau, su sidabro medaliu baigiau. Bet nieko iš to neišėjo, užtai, kad slydau. Bet buvo prilaikymas, stengdavausi dėl pažymio. O mano dukra, tepasako - ai, mokytoja durna, uždavė nesąmonę; mokytoja durna, ne tokį pažymį parašė; mokytoja durna, nepasakė, kad bus kontrolinis. Pasikalbu su kitais tėvais, tos pačios problemos.
Dabar vaikai laisvi, demokratiški. Jų negalima vertinti pažymiais, negalima bausti. O kai reikia atsakomybės pareikalauti, tai šnipštas išeina. Jie žino savo teises, žino vaikų teisių apsaugos telefonus, o savo pareigų, nemato reikalo žinoti.
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 06 02, 06:44)
Paskambink dažniau mokytojai.  thumbup.gif  )

Va su tuo paskambinimu - klasėje 30 vaikų , 30 skambučių, sakykym po 10 min. 30x10=300:60=5 val. Šią aritmetiką man pateikė viena mokytoja, kai kalbėjom apie pastoviai skambinančias mamytes. O ta mokytoja irgi žmona, irgi mama, jai ne tik pamokom ruoštis reikia, bet ir šeima rūpintis.O atsisakyti nemandagu.Taigi.
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 06 02, 08:36)
Gausiu aš tą penketą (pradinėse buvau pirmūne)....

Pasirodo ir pazymiai nera stiprios mokymosi motyvacijos garantas.
Manyciau, svarbu mokytojos sukurta sistema, kontrole, darbas ir tevu palaikymas. vnz. viena kryptis. Puiku, gauti uztarnauta komplimenta, o gauti ji is besisvaidancio viena ir ta pacia fraze "saunu"- niekinis reikalas. Is tiesu, tai pradinese klasese darbai turi buti padaryti, iskaityti, atsiskaityti, ivertinti puikiai, arba nurodytos klaidos, duodama pasitaisyti... reikalaujama rezultato, keliami reikalavimai, pabreziamos taisykles, aiskinamos pareigos, teises, ivertinami puikiai atlikti darbai, ir spaudziama, kol nepavykes darbas "isdailinamas" iki vaiko gebejimo virsunes. Adaptuotas vaikas privalo buti ivertintas gerai, sumetes visas pastangas tam, kad eilerascio pirma eilute paskaitytu, o gabukas ivertinamas gerai, kai issunkes visas savo galias isporina intonuodamas eilerasti mintinai ir dar issako savo pamastymus analizuodamas autoriaus kurybos labirintus tongue.gif . Kaip orientuotis tevams? Kalbeti su mokytoja, vaiku, kitais tevais. Neturit laiko? Atleiskit, bet ar ne musiska pareiga , bent jau savo atzaloms isskirti 30min nuo pietu meto.
O pazymiai labai patogu ir mokytojams ir tevams, kuriuos staiga uzplus ramybe, nes uz dvejetu virtine bus galima tiesiog "pakvykt" ant atzalos, o uz 10- nupirkti saldainiu. Uzima minute- visiems patogu. Nezinau ar ir vaikui....
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 06 02, 09:33)
Va su tuo paskambinimu - klasėje 30 vaikų , 30 skambučių, sakykym po 10 min. 30x10=300:60=5 val. Šią aritmetiką man pateikė viena mokytoja, kai kalbėjom apie pastoviai skambinančias mamytes. O ta mokytoja irgi žmona, irgi mama, jai ne tik pamokom ruoštis reikia, bet ir šeima rūpintis.O atsisakyti nemandagu.Taigi.

Tik nereikia... Visi 30- niekada neskambins, ir tevai turi tokia savybe, kad skambina tik prispaudus dideliam reikalui(kas savo noru ims vakarais skambineti papliurpimui su pedagogu... biggrin.gif ). labai sveika susitarti su mokytoja del "tevu valandos". ji tuo metu laisva ir gali atsakyti kalbetis su tevais.
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 06 02, 14:58)
Tik nereikia... Visi 30- niekada neskambins, ir tevai turi tokia savybe, kad skambina tik prispaudus dideliam reikalui(kas savo noru ims vakarais skambineti papliurpimui su pedagogu... biggrin.gif ). labai sveika susitarti su mokytoja del "tevu valandos". ji tuo metu laisva ir gali atsakyti kalbetis su tevais.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 06 02, 14:04)

Taigi, kad yra ir tokių, kurios pastoviai skambinėja, ir įvairiausiu laiku, aš jas turėjau galvoj, o ne tas, kurios mokytojų valandų laikosi. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 06 02, 15:17)
Taigi, kad yra ir tokių, kurios pastoviai skambinėja, ir įvairiausiu laiku, aš jas turėjau galvoj, o ne tas, kurios mokytojų valandų laikosi. cry.gif

Bet jeigu man iškyla kažkokių neaiškumų, tai kodėl aš negaliu paskambinti? doh.gif Mokytojo darbas tai ne tik mokyti bet ir bendradarbiauti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 06 01, 23:13)
Jei neaiskumas del vaiko mokymosi rezultatu, pasiekimu ir t.t. yr bepriezastis, tak kaip panelei patogiau biggrin.gif  biggrin.gif Kuom padeti keis 5, 2, 6, 7, 5, 2, ....pazymiai? Minimum pastangu, maksimum ziniu apie vaiko gebejimus, pastangas? Manau, kad minimum pastangu, maksimum zinojimo, kuomet "atlauzti" kulturos doze vaikui.  Tevams nepatinka si nepazimine sistema, nes priedo prie kazkokiu"mokytojos debeseliu", anie dar turi dometis , kaip sekasi ju vaikui blink.gif Tikras absurdas. O gal rastumet buda paskatinti vaikams, gaunantiems istisinius neigiamus pazymius? O gal noretumet buti tokio vaikucio mamos vietoje?

Na, aš tikrai norėčiau turėti kuo lengviau pasiekiamą informaciją apie savo vaiko lygį, nžn ar tai blogai smile.gif Norėčiau ją turėti kasdien, bet neskambinsiu gi aš tai mokytojai kasdien - jai gi dar ir dirbt kažkada reikia, man, beje, irgi, o po darbo lyg ir nepatogu - kada žmogui ilsėtis? Pati nemėgstu, kai man darbo reikalais į namus skambinėja... Be to, yra gi žmonių, kurie ne vieną vaiką turi. Tai visų mokytojams/auklėtojams taip ir skambinėt? g.gif

O dėl ištisinių neigiamų pažymių tai nežinau. Neigiami pažymiai - tėvams ženklas susirūpint, nu. Tai ar repetitorių pasamdai, ar pats sėdi mokini aiškini, knygelėse rodai, ar šiaip pasikalbi, ar pažadi ką nors - čia gi nuo tėvelių priklauso. Ką aš žinau, gal mano vaikas tokius gautų? Man tuose aprašymuose neaišku sad.gif

O jei čia kalbama apie tai, kad vaikas gaus velnių nuo tėvelių už blogus pažymius - tai čia gi priklauso nuo tėvelių ir vargu ar tai pakeisi... Iš šeimos tai to vaiko neištrauksi? Norės tie tėveliai, duos velnių ir už debesėlius...

Aaaa, man daėjo smile.gif Tai čia esmė tame, kad agresyvūs ir vaikus už pažymius tarkuojantys tėveliai būtų klaidinami ir tol nesigaudytų, kaip čia tie vaikai iš tikro mokosi, kol išmoks duoti atgal? cool.gif

Dirbi mokytoja? Is kur toks zinojimas kas mokytojoms patinka?

Na, juk neakla, matau, kieno vaikai "lygesni" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 06 02, 14:55)
Kaip orientuotis tevams? Kalbeti su mokytoja, vaiku, kitais tevais. Neturit laiko? Atleiskit, bet ar ne musiska pareiga , bent jau savo atzaloms isskirti 30min nuo pietu meto.
O pazymiai labai patogu ir mokytojams ir tevams, kuriuos staiga uzplus ramybe, nes uz dvejetu virtine bus galima tiesiog "pakvykt" ant atzalos, o uz 10- nupirkti saldainiu. Uzima minute- visiems patogu. Nezinau ar ir vaikui....

Kadangi aš turiu du vaikus, tai ir norėčiau jiems skirti kuo daugiau laiko. Jiems, o ne mokytojai ir ne kitiems tėvams smile.gif Jeigu aš sugaišiu pusvalandį pakalbėti su mokytoja, tada šio pusvalandžio mano vaikas nebegaus. Kas iš to, kad sužinosiu jo problemas? Prie pažymių sistemos aš jas sužinočiau per 2 minutes, nes pasiekimų knygelę ar šiaip, ar taip vartau, ir likęs laikas būtų mano vaiko sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 06 02, 14:23)
Bet jeigu man iškyla kažkokių neaiškumų, tai kodėl aš negaliu paskambinti?  doh.gif Mokytojo darbas tai ne tik mokyti bet ir bendradarbiauti.  mirksiukas.gif
jei neaiskumu iskyla karta i menesi- sutinku, o jei neaiskumas, ar atsinest rytoj petrui matematikos pratybas, kada ryt baigsis pamokos, kiek klaidu padare rasydamas diktanta(kai diktantu sasiuvinis vaiko kuprineje)...tai pardon- neypac neaiskumai.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 06 02, 14:59)
Na, juk neakla, matau, kieno vaikai "lygesni" mirksiukas.gif

Pardon uz pasakyma, bet sudina ta mokytoja, jei tokiems dalykams pasiraso.
Atsakyti