Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

QUOTE(ripse @ 2012 10 15, 22:42)
pazymys  labai konkretu ir aisku ,o vaikas  mokytojo komentarus  ne visada  supras  ,ypac  pirmoje ,antroje klaseje...

Komentarai rašomi ne vaikui, o tėvams - tuo ypač akivaizdžiai įsitikinau šiemet, kai mokykla pradėjo naudoti elektroninį dienyną. Mano pirmokėlis, paklaustas močiutės apie jo įvertinimus, atsakė, kad tokių jiems dar nerašo. Ir iš kur jis žinos, kad rašo, jei elektroniniu dienynu pats nesinaudoja biggrin.gif . Tačiau iš sūnaus įspūdžių suprantu, kad ir vaikams skirta skatinimo sistema pamokose naudojama.

Dėl "komentarų-štampų" - kadangi susiduriau kur kas daugiau nei su vienu ar dviem pradinių klasių mokytojais, tai sutinku, kad komentarų informatyvumas labai priklauso nuo mokytojo. Tačiau pažymys jau savaime yra štampas, suvienodinantis dažnai net labai skirtingų sugebėjimų vaikus. Ir mokytojas, net labai norėdamas, to nebegali pakeisti.
Atsakyti
As uz pazymius. Viskas tada labai aisku - ir tevams aisku kurioje vietoje vaikas silpnesnis ir reik daugiau pagalbos ir mokytojui ir paciam vaikui aisku.

O dabar randu prie to pacio dalyko irasus: gerai perskaite; puikiai perskaite; stengesi skaityti; saunuole. Tai koks cia to mano vaiko lygis, sekasi cia ar nesiseka skaityti - nieks nezino schmoll.gif

O dar penktoj klasej ir taip visa sistema mokymosi keiciasi, dalykai prasideda, o dar ir pazymiai - dar viena naujiena.

As uz aiskuma. Uz tai kad butu vertinama balais.
Atsakyti
Aš tai už, kad pažymiai nerašomi. thumbup.gif Ir be pažymių, matau kaip mokosi mano vaikas, ir kur dar reiktų pasistengti.
Atsakyti
manau geriau rasytu pazimius .zinau kaip mokosi mano vaikas , bet jam paciam butu smagiau matiti vertinima
Atsakyti
O aš manau, kad reiktų pažymių, nes dabar sunku su motyvacija: "na ir kas kad neišmokau, nepadariau - nieko bloga " doh.gif ...
Atsakyti
Aš už pažymius, pažymys visgi motyvuoja, lengviau orientuotis ir vaikui ir tėvams kaip sekasi.
Atsakyti
motyvuoja tėvų požiūris. o ar gėlytė, ar pažymys - vaikui pradžioj nieko nereiškia. nors aš pati - už pažymius
Atsakyti
Keliu temąl 4u.gif
Kas žino kas yra Aukštas įverinimas, kas yra pagrindinis? Kaip balais maždaug suprasti...?
Pati vaiko testus skačiuoju taip:
Galėjo surinkti 20 riešutų, surinko 18. Viską dalinu iš dviejų, tai gaunasi iš 10 surinko 9.
Galėjo surinkti 20 riešutų, surinko 12, reiškia iš 10 tik 6. Nežinau ar čia teisingai.
Taip orientuojuos, nes kitaip prapultis doh.gif
Kaip galima taip nerašyti pažymių, absurdas.

Aukštas 8-10
Pagrindinis 6-8
Patenkinamas 4-6

Ar ne?čia pati taip sugalvojau smile.gif o kaip kitaip orientuotis?
Gal kam ir nesvarbu,- mums tai labsai svarbu...paleisi vadžias, tiek ir žinių.
Papildyta:
QUOTE(Gloris @ 2009 11 30, 13:22)
Užaugo mūsų tėvų kartą ir jų tėvai, mokykloje vertinama nuo 1 klasės pažymiais. Vieni tapo profesoriais, kiti grioviakasiais. Ar nuo pažymių jie buvo 'perstresinti'? lotuliukas.gif Stresų vaikai daugiau patiria kitose srityse, ne mokykloj. Didžiausias mūsų mažulių stresas yra tėvų skyrybos verysad.gif , antro-trečio tėčio ar draugo atsiradimas. Mamų įtempti nervai ir nesaugi padėtis. Ką čia tie pažymukai...

Panašiai kalbėjo pagr.mokytoja per tėvų susirinkimą. Tipo, nereikia imt į galvą, nelabai kreipkit dėmesį, sunku labai objektyviai vertinti, tipo yra didesnių problemų ir pan.
Palaukit. Jei mes nesiskiriam ir padėtis saugi, tai kas tada? toliau gilėm, riešutukais mėgautis.
Manau čia Švietimo sistemos absurdas. Gal kokio ministro sūnelis ar anūkas nei bū, nei me, tai ir nusprendė (sudarius darbo grupę), kad pažymių nereik, vertinsim saulytēm. Gi švogerių kraštas.
Nežinau nei nuo ko pradėt, rašysiu į Švietimo ministeriją.
Papildyta:
QUOTE(Saulyte852 @ 2009 11 07, 12:08)
Na man pačiai buvo aišku, kad Mokinaus Patenkinamai (P) o tai būtų ~8. Taip mokausi dabar. Gal net geriau. Mano vidurkis 9.1. Ir man kažkaip neprimtina mokintis pagal pažymius. Kas iš to, kad gaunu 10, o moki tik ketvirtui? Juk klasėje būna ne vienas žmogus ir gali susikalbėt - galų gale ir špargalkės yra... Ir kaip įkyru, kai gauni 8 mama sako ,,norėčiau geriau" doh.gif ji bent žino kiek mokinaus ir stengiausi, ar pasimokiau iš savo klaidų??? Tuo nesidomi. Domisi pažymiu. Nors sutinku - pažymių reikia, jie daug ką pasako. Bet kas to semestro, kuris visus skatina nusirašinėti... smile.gif

Palaukit, ar tikrai patenkinamai yra 8 g.gif
Atsakyti
[quote=pal_mė,2016 01 30, 16:55]
Keliu temąl 4u.gif
Kas žino kas yra Aukštas įverinimas, kas yra pagrindinis? Kaip balais maždaug suprasti...?
Pati vaiko testus skačiuoju taip:
Galėjo surinkti 20 riešutų, surinko 18. Viską dalinu iš dviejų, tai gaunasi iš 10 surinko 9.
Galėjo surinkti 20 riešutų, surinko 12, reiškia iš 10 tik 6. Nežinau ar čia teisingai.
Taip orientuojuos, nes kitaip prapultis doh.gif
Kaip galima taip nerašyti pažymių, absurdas.

Aukštas 8-10
Pagrindinis 6-8
Patenkinamas 4-6

Ar ne?čia pati taip sugalvojau smile.gif o kaip kitaip orientuotis?
Gal kam ir nesvarbu,- mums tai labsai svarbu...paleisi vadžias, tiek ir žinių.
Papildyta:

Aukštesnysis yra 9-10, pagrindinis 8-6 ir žemiau patenkinamas, būna 6 jau priskiria prie patenkinamo.
O pupom, riešutėliais, tai iš mokytojos gavom tokią info: Pusmečiai vedami iš testų, diktantų, skaitymo,savarankiškų darbų pasiekimų vertinimų. Matematikos ir pasaulio p. testų vertinimai: 20-19 tšk.-aukštesn.; 18-14 - pagrind.; 13 ir mažiau- patenkin. Lietuvių k.: 15-14 pupų - aukštesn. 13-9 -pagrind. 8 ir mažiau- patenk.

Na tai va galima ir pasiskaičiuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2016 02 04, 13:08)
Aukštesnysis yra 9-10, pagrindinis 8-6 ir žemiau patenkinamas, būna 6 jau priskiria prie patenkinamo.
O pupom, riešutėliais, tai iš mokytojos gavom tokią info: Pusmečiai vedami iš testų, diktantų, skaitymo,savarankiškų darbų pasiekimų vertinimų. Matematikos ir pasaulio p. testų vertinimai: 20-19 tšk.-aukštesn.; 18-14 - pagrind.; 13 ir mažiau- patenkin. Lietuvių k.: 15-14 pupų - aukštesn. 13-9 -pagrind. 8 ir mažiau- patenk.

Na tai va galima ir pasiskaičiuot  4u.gif

Ačiū labai labai 4u.gif (panašiai ir galvojau, reikėjo įsitikinti, dėkui).
Atsakyti
Kai vaikas tik pradėjo lankyti mokyklą, man irgi atrodė, kad truks pažymių, bus neaišku. Bet dabar po 4 metų galiu sakyti, kad visiškai jų netrūksta, puikiai matosi iš rezultatų, tų pačių gilių ar riešutų, mokytojų pastabų.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 04, 15:35)
Kai vaikas tik pradėjo lankyti mokyklą, man irgi atrodė, kad truks pažymių, bus neaišku. Bet dabar po 4 metų galiu sakyti, kad visiškai jų netrūksta, puikiai matosi iš rezultatų, tų pačių gilių ar riešutų, mokytojų pastabų.

viskas taip, bet tiesiog būtų aiškiau, iš 10 gauna 8 arba vidurkis 7,5. O dabar? interpretuok kiek telpa biggrin.gif
Atsakyti