Keliu temąl
Kas žino kas yra Aukštas įverinimas, kas yra pagrindinis? Kaip balais maždaug suprasti...?
Pati vaiko testus skačiuoju taip:
Galėjo surinkti 20 riešutų, surinko 18. Viską dalinu iš dviejų, tai gaunasi iš 10 surinko 9.
Galėjo surinkti 20 riešutų, surinko 12, reiškia iš 10 tik 6. Nežinau ar čia teisingai.
Taip orientuojuos, nes kitaip prapultis
Kaip galima taip nerašyti pažymių, absurdas.
Aukštas 8-10
Pagrindinis 6-8
Patenkinamas 4-6
Ar ne?čia pati taip sugalvojau

o kaip kitaip orientuotis?
Gal kam ir nesvarbu,- mums tai labsai svarbu...paleisi vadžias, tiek ir žinių.
Papildyta:
QUOTE(Gloris @ 2009 11 30, 13:22)
Užaugo mūsų tėvų kartą ir jų tėvai, mokykloje vertinama nuo 1 klasės pažymiais. Vieni tapo profesoriais, kiti grioviakasiais. Ar nuo pažymių jie buvo 'perstresinti'?

Stresų vaikai daugiau patiria kitose srityse, ne mokykloj. Didžiausias mūsų mažulių stresas yra tėvų skyrybos

, antro-trečio tėčio ar draugo atsiradimas. Mamų įtempti nervai ir nesaugi padėtis. Ką čia tie pažymukai...
Panašiai kalbėjo pagr.mokytoja per tėvų susirinkimą. Tipo, nereikia imt į galvą, nelabai kreipkit dėmesį, sunku labai objektyviai vertinti, tipo yra didesnių problemų ir pan.
Palaukit. Jei mes nesiskiriam ir padėtis saugi, tai kas tada? toliau gilėm, riešutukais mėgautis.
Manau čia Švietimo sistemos absurdas. Gal kokio ministro sūnelis ar anūkas nei bū, nei me, tai ir nusprendė (sudarius darbo grupę), kad pažymių nereik, vertinsim saulytēm. Gi švogerių kraštas.
Nežinau nei nuo ko pradėt, rašysiu į Švietimo ministeriją.
Papildyta:
QUOTE(Saulyte852 @ 2009 11 07, 12:08)
Na man pačiai buvo aišku, kad Mokinaus
Patenkinamai (P) o tai būtų ~8. Taip mokausi dabar. Gal net geriau. Mano vidurkis 9.1. Ir man kažkaip neprimtina mokintis pagal pažymius. Kas iš to, kad gaunu 10, o moki tik ketvirtui? Juk klasėje būna ne vienas žmogus ir gali susikalbėt - galų gale ir špargalkės yra... Ir kaip įkyru, kai gauni 8 mama sako ,,norėčiau geriau"

ji bent žino kiek mokinaus ir stengiausi, ar pasimokiau iš savo klaidų??? Tuo nesidomi. Domisi pažymiu. Nors sutinku - pažymių reikia, jie daug ką pasako. Bet kas to semestro, kuris visus skatina nusirašinėti...
Palaukit, ar tikrai patenkinamai yra 8