QUOTE(Noa @ 2005 06 02, 14:59)
Na, aš tikrai norėčiau turėti kuo lengviau pasiekiamą informaciją apie savo vaiko lygį, nžn ar tai blogai
Norėčiau ją turėti kasdien, bet neskambinsiu gi aš tai mokytojai kasdien - jai gi dar ir dirbt kažkada reikia, man, beje, irgi, o po darbo lyg ir nepatogu - kada žmogui ilsėtis? Pati nemėgstu, kai man darbo reikalais į namus skambinėja... Be to, yra gi žmonių, kurie ne vieną vaiką turi. Tai visų mokytojams/auklėtojams taip ir skambinėt?

Noa, nezinau, kaip ten pas jus vyksta, bet yr tokiu mokytoju, kurios gana aiskiai isdesto neformalaus vertinimo sistema, rusgsejo pradzioje. Puikiai isdestomos programos, ka vaikas tures gebeti po pusmecio, metams baigiantis. Taisant sasiuvinius yra (turetu buti) vienareiksmiskai parasyti vienareiksmiski patarimai, zodiniai ivertinimai, spragos. Pasiekimuose- parasyta, kas yra teigiama ir kurioje vietoje nesiseka. Vaikai parsinesa namo aplankalus su testais, piesiniais, uzduotimis... nu negi pasklaidzius visa tai lieka labai daug neaiskumu. O , jei lieka, tai uztruksi pusvalandi, kol mokytoja tau dar karta paporins ka galetu reiksti, kai vaikas tam tikrame darbe padaro tam tikra skaiciu klaidu. Sutinku, kad vyresnese klasese tai pasidaro neimanoma. Taciau pradinese klasese susisnekejimas daznai yra. kartoju, kad mokytojui gan smagiau butu tekstelet pazymi ir ramiai sau dumot, kad viskas tvarkoj. manau supranti, kad vertinti vaika be pazymio, reik pries tai istyrinet jo klaidas, palyginti su jo pasiekimais pries tai, rasyti , rasyti ir rasyti. Man siek tiek pikta, kai pasiekimu knygelese "brinksta" svarbus pastebejimai, o tevai skambina namo klausti "nu, kaip mano vaikui sekasi', naturaliai kyla klausimas, "o kaip jus manote?, ar paskutini menesi skaitete, kas yra pasiekimu knygeleje(nes zodziu kartoti galiu tik tai, ka parasiau), ar vartete vaiko sasiuvini, ar matete jo aplankala?" . Sveiko proto zmogus turetu suprasti parasytus dalykuys, ar as klystu? Kuo skiriasi 2, nuo "liudna, kad neismokai eilerascio. Tikiu, kad iki ....atsiskaitysi."
Pasiulykit savo mokytojom tureti "namu darbu" lapa(iklijuota i pasiekimu knygeles), kuriame jums bus aiskiai raidemis pazymeta neatlikti vaiku darbai. Labai veiksminga, mazai rasliavos ir popiereliu klijavimo, o vaikai per galva verciasi, kad tik ten neatsirastu zymos. Ner namu darbo- zyma. Padare- atsiskaityta