QUOTE(Neringucia @ 2006 02 08, 10:59)
Vis tik manau labai gerai, kad vaikas mokosi ne dėl pažymių
bet man kažkaip keista - o jūs niekas nematote, kad vaikas vis tiek stengiasi
DĖL ĮVERTINIMO 
Koks skirtumas, kokiu pavidalu tas įvertinimas bus pateiktas: pažymiu, gėlyte, raidele, debesėliu, drugeliu, ar dar kokiu nors padarėliu

Vaikas vis tiek išsišifruos, kokią raidelę ar kokį debesėlį yra gauti geriau, už kurią gėlytę jį mama ir mokytoja labiau giria

Štai įrodymas:
QUOTE(IngridaB @ 2006 02 08, 12:26)
O aš tik už vertinimą pažymiais.Mano du jau dideli,o mažoji-trečiokė.Pas mus vertina raidelėmis ir mažoji labai pergyvena,kad negautų b raidelės.Aš apie c ar d raideles nebešneku...
Sistema yra tokia pat, tik kitaip pavadinta, ir tiek. Net jeigu nebūtų pažymių ir raidelių, vis tiek kažkokia forma vaiko žinios turėtų būti įvertintos. Tam ir yra kuriami išsilavinimo standartai, bendrosios mokymo programos.
Papildyta:
QUOTE(Gosh @ 2006 02 09, 17:36)
Manau pirmoje klasėje tikrai nereik jokių vertinimų, nes vaikai ateina visi skirtingi: vienas puikiai rašo ir skaito, kitas moka kelias raides rašyti, skaityti nemoka, kitas išvis visko turi mokytis, tai kas bus jei pvz. už perskaitytą tekstą vertins juos? Viską žinantis gaus 10, o kas tik mokos kiek? Jei jam už pastangas rašys 10, tai kam tada mokytis tam, kuris jau viską moka? O jei tam, kuris tik mokos rašys 6, tai ir bus nesąžininga, nes vaikas dar tik mokos ir reik vertinti tas pastangas, bei tuo pačiu atsižvelgt ir į tuos, kurie toli pažengę. Čia gana slidus reikalas tie vertinimai, atskiro žurnalo nesudarinėsi juk tiems kas tik pradeda mokintis, ir tiems kas jau moka.
Būtent pagal bendrąsias programas ir išsilavinimo standartus yra nustatoma, kiek teksto perskaityti turi pirmokėlis, kokius matematinius gebėjimus turi įgyti antrokėlis ir t.t..... Pasiklauskite savo mokytojų, atsišvieskite, kiekvienas pedagogas privalo turėti šiuos dokumentus

Būtent tada yra aišku: jeigu pirmokas turi mokėti perskaityti tris eilutes, tai tik už tų trijų eilučių perskaitymą jis ir yra įvertinamas.
Pažymys rašomas ne už pastangas, o už žinias ir gebėjimus