QUOTE(Sviesele @ 2005 06 03, 10:26)
ir as gyvenu pradinuku nuotaikomis, tai parasysiu savo nuomone. Is savo pradiniu klasiu gerai prisimenu, kaip man uz drausme pirmoj klasej pastoviai i pazymiu knygele kaldavo raudoonus taskus (nes pastoviai kalbedavau pamokos metu su klases draugais ir sunkai susikaupdavau), tai buvo didziausias nervinis sokas mano mamai ir man, nes pastoviai namuose budavau auklejama. is to manau po to issivyste nemazi kompleksai
Esu grieztai pries pazymius pirmose klasese velgi del savo prisiminimu.

Na ir aš esu gavus dvejetą iš drausmės pradinėse klasėse. Bet aš suvokiau, kad gavau jį pelnytai, išėjau iš klasės kai mokytojos nebuvo. Kiek supratau tau irgi, taškų raudonų, šiaip sau nepaišė. Jei elgiesi blogai, tai ir atpildas turi būti. Nebent eisi šalininkė tokio auklėjimo, kai manoma, kad vaikų visai bausti nereikia ( čia aš ne apie fizines bausmes). Manau, kad vaikas turi suvokti, kas yra ribos tarp kurių mes visi gyvenam. Ir jei nesilaikai tų ribų, turi gauti atpildą. Taip kaip ir už gerus poelgius.
Čia bus ne į temą, bet važiuodama mikriuku, mačiau socialinę reklamą. Vaiko ranka prirašyta daug eilučių su žodžiais " susitvarkysiu savo kambarį ". Apačioje prierašas- ne, vaikų smurtui. Tai jei vaikas nubaudžiamas teksto perrašinėjimu, tai jau smurtas?