Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

QUOTE(Sviesele @ 2005 06 03, 10:26)
ir as gyvenu pradinuku nuotaikomis, tai parasysiu savo nuomone. Is savo pradiniu klasiu gerai prisimenu, kaip man uz drausme pirmoj klasej pastoviai i pazymiu knygele kaldavo raudoonus taskus (nes pastoviai kalbedavau pamokos metu su klases draugais ir sunkai susikaupdavau), tai buvo didziausias nervinis sokas mano mamai ir man, nes pastoviai namuose budavau auklejama. is to manau po to issivyste nemazi kompleksai sad.gif Esu grieztai pries pazymius pirmose klasese velgi del savo prisiminimu.

Na ir aš esu gavus dvejetą iš drausmės pradinėse klasėse. Bet aš suvokiau, kad gavau jį pelnytai, išėjau iš klasės kai mokytojos nebuvo. Kiek supratau tau irgi, taškų raudonų, šiaip sau nepaišė. Jei elgiesi blogai, tai ir atpildas turi būti. Nebent eisi šalininkė tokio auklėjimo, kai manoma, kad vaikų visai bausti nereikia ( čia aš ne apie fizines bausmes). Manau, kad vaikas turi suvokti, kas yra ribos tarp kurių mes visi gyvenam. Ir jei nesilaikai tų ribų, turi gauti atpildą. Taip kaip ir už gerus poelgius.

Čia bus ne į temą, bet važiuodama mikriuku, mačiau socialinę reklamą. Vaiko ranka prirašyta daug eilučių su žodžiais " susitvarkysiu savo kambarį ". Apačioje prierašas- ne, vaikų smurtui. Tai jei vaikas nubaudžiamas teksto perrašinėjimu, tai jau smurtas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2005 06 03, 10:49)
Čia bus ne į temą, bet važiuodama mikriuku, mačiau socialinę reklamą. Vaiko ranka prirašyta daug eilučių su žodžiais " susitvarkysiu savo kambarį ". Apačioje prierašas- ne, vaikų smurtui. Tai jei vaikas nubaudžiamas teksto perrašinėjimu, tai jau smurtas?  g.gif

Man irgi buvo šokas blink.gif kai tai pamačiau. Čia aš irgi biskutį ne į temą - gal žinot ar žadama kurti organizacijas - vaikų smurtas prieš tėvus? Manau čia sekanti socialinė problema bresta...
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 06 03, 12:47)
Man irgi buvo šokas  blink.gif kai tai pamačiau. Čia aš irgi biskutį ne į temą - gal žinot ar žadama kurti organizacijas - vaikų smurtas prieš tėvus? Manau čia sekanti socialinė problema bresta...

Va va, man irgi įdomu g.gif . Mano panelė prieš kokius tris metus, prisiskaitė apie savo teises. Aš jai pretenzijas dėl nesutvarkyto kambario reiškiu, ji man dar kažką, aš jai dar kažką paskau ( jau net neprisimenu), o ji man skelia, kad vaikų teisių apsaugai paskambins. Žinot kokią pusę minutės žodžio ištart negalėjau, šokas buvo. Po to paaiškinau, kokios to skambučio pasekmės būtų, pasiūliau pagalvot ar tikrai jai taip blogai, staigiai apsigalvojo. Nuo to laiko negirdėjau tokių pareiškimų smile.gif . O problema iš tiesų bręsta, pilna vaikų su kuriais tėvai nesusitvarko, net jei labai nori ir stengiasi.
Atsakyti
QUOTE(Sviesele @ 2005 06 03, 11:34)
Va va... pzistu daug zmoniu, kurie is matematikos blogus pazymius gaudavo, o dabar geras pareigas uzsima ir nieks tu laiku neprisimena biggrin.gif O vaiko ziniu lygis vienoj mokykloj gali buti super, o perejus i kita jau... vidutiniskas cry.gif  Viskas nuo mokyklos ir klases ziniu lygio priklauso.  tongue.gif

Tai vat man uztat ir idomu mano vaiko lygis, pagal bendrus tokio amziaus vaikams keliamus reikalavimus, pagal visu Lietuvos vaiku lygi ,kaip kad per valstybinius egzaminus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 06 03, 08:42)

Uola turiu tau klausimuką. Kaip supratau esi mokytoja. Siūlai turėti"namų darbų" lapą... OK, bet... kiek aš žinau pradinukams gi namų darbų užduoti negalima..... protest.gif

pirmokams ir antrokams-negalima, treciokams ir ketvirtokams-galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 03 birželio 2005 - 16:25
QUOTE(LinaBoo @ 2005 06 03, 10:38)
Tai vat, kad ir aš norėčiau. Bet, kad ji turbūt viena tokia Lietuvoj ir visiems neužteks  cry.gif . Tuomet būtų viskas aišku, ir velniop tuos pažymius.

photo.gif Gerai, gerai, mergiotes, tik nereikia cia manes per danti traukti tease.gif megalol.gif
Manau jau isdesciau savo pozicija. Visi pridarom visokiausiu kvaisybiu, niekada iki galo "geras " negali but(nors as tokia iki galo). Ale pati neformalaus ugdymo sistemos ideja , manau, yr gerietiska. O kaip ja pritaikom- asmenybiu klausimas. smoke.gif megalol.gif megalol.gif megalol.gif

Nuosirdziai patariu KALBETIS ir DOMETIS. Nuosirdziai patariu nepriekaistaujant issakyti mokytojoms savo lukescius . Sakykit , kad nesuprantat, sakykit, kad norit konkretumo, sakykit, kad vaikai praranda motyvacija, klauskit, kokia kryptimi reiktu dirbti, klauskit, kas neigiamo, susitarkit, siulykit savo sprendimus, siekit, kad informacija iki jusu ateitu ne per pazymius, o per konkrecius vaiko pasiekimu aprasymus ... taip jus priversite savo mokytojus dirbti ir stengtis, nes jus turit teise zinoti. Siekit to, kad pasiekimu knygeles butu pildomos ne menesio gale, o i savaite bent jau pora kartu.SU AISKIAIS aprasymais padarytu ir nepadarytu darbu, sekmiu ir nesekmiu isvardinimais. (o ne su "SAUNUOLIaiS!")
Esu garantuota, kad prie pazymiu nebus sugrizta. Dabar nemanau, kad tai tragedija,nors is pradziu maniau ir as, nes neisivaizdavau, kaip be ju galima issiversti.Pasirodo galima.

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 06 03, 08:22)
Aha, aš po Pievos1 postu irgi galiu pasirašyt. Jeigu tikrai vaikas problematiškas, tada gal ir taip, apie jį rašo. O jei nelabai problemiškas, tada dėmesio nedaug sad.gif

Tai labai gaji beda. Liudna ir nesmagu, bet taip yra. Visom mum musu vaikai svarbiausi, o mokytoja turi savo demesi paskirstyti taip, kad adaptuoto, vidutinioko ir aukstesnioko poreikiai butu patenkinti. Daznai zaidziama ant visokiausiais dalykais.Bet dazniausia ligiuojamasi i vidutinioka, silpnesni gauna vienokius darbus, stipriausi kitokius. Visiems vienodu lygiu isaiskinti medziagos neimanoma, aukstesniokai rugsta apsikase savarankisku darbu, didzioji mase vidutinioku isklauso kurso, kuris orientuotas butent i juos, o salia silpniuko stovi mokytoja... Deja, taip yra. Nzn, gal esu bjaurybe,bet suskirstyciau klases i lygius. gal taip ir neteisinga, bet butu labai sveika buti su tais, kurie yra panasiu gabumu (nors, nemanau, kad tai imanoma tongue.gif )

Gerai, būsiu bloga mama, bet noriu pažymių B

Aha, is karto pamaniau, kad esi bloga mama smoke.gif megalol.gif megalol.gif megalol.gif megalol.gif

Kažkaip, kai yra pažymiai ir daugiau nieko - tada pats giliniesi, kodėl taip, kas. O dabar lyg ir tipo tau gilintis nereikėtų, nes turi gaut aprašus, bet nieko iš to nesupranti, o ir atsipalaiduoji, nieko iš to gero...Tai geriau jau būtų aišku, ką turi tėvai daryt, ką mokytojai. Yra tradicijos, kaip mano tėvai mano pažymius žiūrėjo, kaip kartu namų darbus darydavom, taip ir aš noriu sad.gif Nereikia man tų naujovių, aš ir taip savo vaikus myliu ir jais rūpinuosi, kad ir kaip pedagogai vartytų... sad.gif
Na, jei nebutu lauzomos nusistoveje tradicijos, muset, progresas but neimanomas. Dziugauju, kad ateina nauji dalykai ir linkiu pamatyti ju privalumus (BEI issireikalauti, kad tie nauji dalykai butu tinkamai panaudoti)
smoke.gif
Atsakyti
Matai, jeigu geros sistemos neįmanoma įgyvendinti (nėra tinkamų pedagogų, arba tų pedagogų labai mažai), tai reiškia, kad sistema nėra gera, ji paprasčiausiai mums netinkama.
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2005 06 03, 17:34)
Matai, jeigu geros sistemos neįmanoma įgyvendinti (nėra tinkamų pedagogų, arba tų pedagogų labai mažai), tai reiškia, kad sistema nėra gera, ji paprasčiausiai mums netinkama.
Ji tinkama mums, taciau pramusinejant reforma, ji visuomet susilaukia nepalankiu vertinimu. Tiesiog zmones turi apsiprasti su mintimi. O mokytojai yra tinkami, tik laikosi isikibe seno, nes anaip(su pazymiais), jiems buvo kurkas patogiau, ir apsikrauti papildomais darbais nieks ner linkes, taciau yr priverstas. Todel netinkamai pateikia tai tevams. manau pirmai pradziai mokytojai turetu itiketi, jog tai yr tinkama, o tevai savaime priims permainas, nes jos bus tinkamai isaiskintos ir pritaikytos, informatyvios ir t.t.

Neslepiu, kad mane erzina paciu pedagogu nihilizmas, istisas bambejimas, graudenimas ir virkavimas(del atlyginimu, vaiku, valdzios, ubagiskumo ir t.t.) , nutise zemyn veidai ir pakites balsas. O bambantis mokytojas- blogiau uz kvaili. Tuom jis uzkrecia aplinkinius( vaikus, tevus) palaiko slogia nuotaika. Fe....
Atsakyti
Aha, dar....(duok pedagogui zodi, tai uzciaupt beda bus smile.gif)
O pati didziausia beda mokykloje yra tevu ir mokytoju priespriesa. Kol tiedu elementai neis koja kojon, tol nei vaikui , nei mokytojui, nei tevams nebus gerai mokykloje. Gan daznai ta konfrontacija sukelia tiesiog nesusisnekejimas,ar nenoras sneketis, nusistatymai, nemokejimas isklausyti ir t.t. Bet juk tai jau kiti dalykai . smoke.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 06 03, 18:44)
Ji tinkama mums, taciau pramusinejant reforma, ji visuomet susilaukia nepalankiu vertinimu. Tiesiog zmones turi apsiprasti su mintimi.

Tas tai taip, gali būt smile.gif

O šiaip tai manau, kad visgi pedagogo asmenybė daugiausia lemia visą mokymą ir ugdymą. Ta prasme, kokia bebūtų sistema, prie gero pedagogo ji bus gera, prie prasto - prasta, o prie vidutinio - vidutinė smile.gif

Įvairumo dėlei ir aiškumo įvedimui aš paklausiau savo antroko, būsimo trečioko. Sakau, kas tau geriau, pastabos ar pažymiai? Pirmiausia išsiaiškinom, kas tie pažymiai. Žmogus nesuprato smile.gif Sako, o koks, mama, skirtumas, ar pastaba, kad kontrolinį parašė 90 procentų, ar pažymys 9 ? Gerai gerai, sakau, negudrauk, kas geriau - ar pažymys, ar parašymas, kad išmokai gerai? Sako, aišku, kad tada geriau pažymys. Cituoju - "parašyta, kad išmokai gerai, bet neparašyta, kokio gerumo - ar 8, ar 9, ar 10".

Pirmiausias stipriai nustebau supratus, kad mano mąstymas nuo antroko mąstymo nelabai skiriasi laugh.gif Antra, gal tai rodo, vaikai irgi nori daugiau konkretumo? Bent jau geriau besimokantys...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 06 03, 18:05)

Pirmiausias stipriai nustebau supratus, kad mano mąstymas nuo antroko mąstymo nelabai skiriasi

Oba, nu matai, kada tavo progresas sustojo blink.gif
wacko.gif megalol.gif megalol.gif megalol.gif megalol.gif megalol.gif
Atsakyti