Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

QUOTE(uola @ 2005 06 03, 19:09)
Oba, nu matai, kada tavo progresas sustojo blink.gif
wacko.gif  megalol.gif  megalol.gif  megalol.gif  megalol.gif  megalol.gif

Tai va kad doh.gif
Atsakyti
Atleiskit, visko neperskaičiau. Tik galiu pacituoti vieną užsiėmusį tėvelį, kuris pasakė: "Mokytoja, rašykit pažymius. Parneš dvejetą, tai bent žinosiu, kad atlupt reikia."
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 06 03, 21:47)
Atleiskit, visko neperskaičiau. Tik galiu pacituoti vieną užsiėmusį tėvelį, kuris pasakė: "Mokytoja, rašykit pažymius. Parneš dvejetą, tai bent žinosiu, kad atlupt reikia."

Tai jau Uola šitą sakė, tik gal kitais žodžiais...
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 06 03, 20:47)

Tai gal nuo to ir pradėkim - ne pažymiai, o tėvai, kurie nemoka reaguoti tinkamai į prastus pažymius, vaikus traumuoja....
Atsakyti
Kad ir kaip bebūtų, kol kas pripirkau Pegaso knygyne lavinimo uzduociu vasarai ir sakau papildomai vaiko lavinimu uzsiimsiu per vasarą biggrin.gif Tai kolegos juokiasi is manes, sako, mama vaikui atostogu nenoriu duoti, prieknygy vis sodina smile.gif

biggrin.gif . Moksleivių klausia, kuris atsakymas yra teisingas:
1. Vaikai turi teises
2. vaikai turi pareigas
3. Vaikai turi teises ir pareigas

Visi mokiniai choru atsakė: "Vaikai turi teises". g.gif Taip išeina, kad mūsų visuomenėj per daug apie tas teises kalbama, o apie pareigas nutylima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesele @ 2005 06 07, 14:01)
Kad ir kaip bebūtų, kol kas pripirkau Pegaso knygyne lavinimo uzduociu vasarai ir sakau papildomai vaiko lavinimu uzsiimsiu per vasarą biggrin.gif Tai kolegos juokiasi is manes, sako, mama vaikui atostogu nenoriu duoti, prieknygy vis sodina smile.gif

1. Vaikai turi teises
2. vaikai turi pareigas

Visi mokiniai choru atsakė: "Vaikai turi teises". g.gif Taip išeina, kad mūsų visuomenėj per daug apie tas teises kalbama, o apie pareigas nutylima mirksiukas.gif

Čia gal anekdotas, bet ant saviškio išbandžiau laugh.gif Neee, pasirinko 3 variantą. Sakė, mokytoja jiems taip aiškino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 06 07, 21:49)
Čia gal anekdotas, bet ant saviškio išbandžiau laugh.gif Neee, pasirinko 3 variantą. Sakė, mokytoja jiems taip aiškino smile.gif

Reiks saviškei šitą testą padaryt biggrin.gif Įdomu, ką atsakys g.gif
Atsakyti
Visko aš neperskaičiau. Mano dukrytė baigė pirmą klasę, joje vertinimas raidėmis buvo, bet labai džiaugiuosi, kad ne saulutės menuliukai ir t.t.
Čia sakė, kad reikia paskambinti ir teirautis kaip vaikui sekasi. Aš grįžusi iš darbo jokiais budais nenoriu sulaukti kažkokio kliento skambučio, vėl gilintis į tą darbą, taip pat ir mokytojai turi savo laisvalaikį. Esu dirbantis žmogus, todėl suprantu kitą dirbantį žmogų.
Aš už tai, kad ketvirtoje bent jau klasėje vaikams pradėtų rašyti 10 sistema. Kadangi mokytoja ta pati, prie jos vaikai priprate ir lengviau perneštų. Negana to, kad atėję į penktą klasę į kitą mokyklą, kurioje yra kita sistema, prasideda vaikščiojimas per kabinetus, o dar ir tas vertinimas naujas, tai tikrai silpnesniem (ne tik mokslo atžvilgiu) vaikui tai sunku ištverti. Ir nuo to greitai pavargsta.
Mums taip pat iš pradžiu nepatiko tą įvesta 10 balų sistema, buvom šoke, kai sužinojom, (buvau 6 klasėje), ir kol mes pripratom praėjo visi metai. Bet per tuos metus mes labai sunkiai mokėmės, todėl kad ne gana, kad nauja vertinimo sistema, bet dar ir kiti dalykai susidėjo, ir tais metais mūsų stipriausia klasė mokyklos nuvažiavo 60% žemyn. Taip kad skirtumas yra, kada vaikams įvesti pažymių sistemą.
Atsakyti
QUOTE(Sviesele @ 2005 06 07, 14:01)

1. Vaikai turi teises
2. vaikai turi pareigas

Na svarbu kaip tam vaikui tas lavinimo knygeles pateiksi, jei tik žaidimo forma, tai vaikui bus tikrai linksma ir smagu, jeigu liepsi kelias valandas sedėtis ir užsiiminėti tai neteisinga. O aš taip pat labai už papildomas tas lavinimo pamokėles. Ir į naudą ir vaikutis linksmiau laiką praleidžia. Aš dvi nupirkau jai ir jos draugei, kad abidvi žaistu, jei vienai tai gaunasi tas pats kas moykloj, o dviese su drauge žaidžia ateina pas mane aš peržiūriu. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes!Ar problema pazymiu nerasymas? Kas vertina saulutem, kas raidelem, tai gerai.Teveliai, juk klaidas matote.Tai ir yra atsakymas mums , ar musu vaikui pavyko, ar nelabai.Jei klaidu mazeja, tai pazanga irgi yra.Ir ,patikekite, nesvarbu, kokia vertinimo forma.Patys vaikai visa tai supranta ir nereikia ju taip nuvertinti, kaip mazu kvailuciu su didelemis teisemis.Taip nera!Sekmes teveliams!
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš irgi tik dabar prisėdau . Galbūt tai kai kam ir atrodo problema pažymių nerašymas , bet reiktų tankiau sąsiuvinius pavartyti , į susirinkimus eiti ir su vaiku daugiau bendrauti . Vaikai tai jau žino už ką kiek gauna , ir ką reiškia debesėliai ar raidės . Pas mus tai 3 ir 4 kl. liet.k. , mat. ir anglų kalba vertinama taškais 10 sistemoj . Aišku , tai tas pats kaip ir pažymiai , bet dabar turbūt bijoma žodžio pažimys . O vaikai visada nori žinoti kaip jis mokos ir kaip draugas ir niekada nelygina kaip pats išmoko . Na , vienu žodžiu tai ne problema . Manau ir anksčiau problemų turėdavo tie , kurie net nepažvelgdavi į sąsiuvinius ar knygeles .
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vailija @ 2005 06 08, 18:06)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Aš irgi tik dabar prisėdau . Galbūt tai kai kam ir atrodo problema pažymių nerašymas , bet reiktų tankiau sąsiuvinius pavartyti , į susirinkimus eiti ir su vaiku daugiau bendrauti . Vaikai tai jau žino už ką  kiek gauna , ir ką reiškia debesėliai ar raidės . Pas mus tai 3 ir 4 kl. liet.k. , mat. ir anglų kalba vertinama taškais 10 sistemoj . Aišku , tai tas pats kaip ir pažymiai , bet dabar turbūt bijoma žodžio pažimys . O vaikai visada nori žinoti kaip jis mokos ir kaip draugas ir niekada nelygina kaip pats išmoko . Na , vienu žodžiu tai ne problema . Manau ir anksčiau problemų turėdavo tie , kurie net nepažvelgdavi į sąsiuvinius ar knygeles .
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

na na na... tik nereikia biggrin.gif Visuose susirinkimuose buvau, su mokytoja bendrauju, vaiko sąsiuvinius turbūt per daug vartau, nes matau problemą, kad nėra normalios vertinimo sistemos.
Šiaip pati prieštarauji pati sau. Jums mokytoja duoda info 10-balei sistemoj. Tik pas jus jie nevadinami pažymiais, o taškais. Vadinasi tu matai, kad yra skirtumas kaip gerai vaikas išmoko. Matai kada jis gavo 8 ir kada gavo 10. Skirtumas žinių įsisavinime yra. O kaip man atspėt, kai mokytoja parašo "išmokta", "atsiskaityta" arba dar kokiu terminu?
Atsakyti