Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(slyva @ 2008 08 28, 17:26)
O mane vakar sunervavo vienas... Vaziuoju sau nuo seskines kalno, hm, nu gal nuo auksciau, ir antroj juostoj uzsikise del prieky norinciu sukti i kaire, as vaziuoju pirma juosta... ir jau matau po biski vienas kitas issuka i pirma, kad greiciau nuvaziuoti, tai as priletinau, anie nosies labai nekisa, nes mato, kad juosta nelaisva, o ziuriu vienas prieky dzipas sau lenda ir net neziuri ar vaziuoja kas ar ne  gun_bandana.gif, tai nedaug truko, kad buciau ikalus jam i nosi doh.gif blin, man pastoviai taip....

Naglų yra. Mane tai siutina tokie, negaliu bash.gif Nors pati dar teisių neturiu, bet važiavau kamšty su instruktorium, buvo avarija ar kažkas, trys juostos ta kryptim, visos užsikišusios, jau nekalbu apie tą, kurioj kliūtis, visi po cm važiuoja. Tai ne, kiša nosį prieš mane kažkoks bachūrėlis. O aš važiavau toj juostoj, kur kliūtis, tai kam lįst iš vis priešais, gi blogiau tik daro. Suprantu, kad kamštis, kad gal jam reikėjo į kairę persirikiuot ir kad aš jam į užpakalį neįvažiuosiu, kai taip lėtai judam, bet nors posūkį parodytų. Net instruktorius supyko doh.gif O šiandien tai iš vis - stoviu šalutiniam, praleidžiu visas, jau važiuot, tai kažkoks asas sugalvojo lenkt sankryžoj. Nebūtų instruktorius ant stabdžių davęs, nebūčiau sureagavus pati taip greit.
Atsakyti
...o man atvirkščiai...Važiuoju G.vilko gatve kairia juosta...Kamštis, srautas vos juda...Man reikia persirikiuot į vidurinę juostą...Šalia važiuoja fordfokusas su 70 ženklu, už vairo jauna brunetė...Aš kažkiek prieš ją, rodau posūkį...ilgai taip...Ir matau, kaip ji piktai žiūri į mane...ir prisispaudžia prie priekį važiuojančios auto,...kad gink dieve neįlysčiau...Na atsilikau, ..ir mane užleido paskui ją važiavęs...juodas mersas.
Paskui taip gavosi kad ilgai , lėtai ir nuobodžiai važiavau paskui ją ...Ir stebėjau tokių situacijų gal 10, kaip tik kas nori persirikiuot - ji gazo...
Paskui prieš Žalgirio sankryžą jai prireikė persirikiuot kairėn....Ir smuko į tarpą neparodžiusi posūkio....
Kas čia buvo? Piktybiškas pofigizmas ar žioplumas?
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2008 08 28, 13:25)
na na
ajajai kaip negrazu
visi taip daro ir as darysiu
ka kalbet apie visus,pradekim nuo saves
jei visi bus tokie vairuotojai-apsistosiu ties paspirtuku

juk nesakau, kad taip darau nuolat. Jeigu nėra aikštelėje vietų tai radus vietą taupiai pasistatau kad kitiems netrukdyčiau. O vakar prie "Akropolio" dar norėjau pasitaisyti, bet MB sako: "aplink daug vietos nei Tu vark nei ką...". Realiai tai tilpau į vienam automobiliui skirtą vietą tarp linijų, tik nuo vieno krašto buvo daug laisvos vietos palikta, o kita pusė beveik ant linijos.
QUOTE(Gardee @ 2008 08 28, 13:29)
blink.gif man net nedrąsu tokius dalykus būtų daryt. stengiuos labai atsargiai per visokius kiemus važinėt, kad tik niekam nepakenkt  biggrin.gif  o tai tu čia tyčia taip?

Aš irgi stengiuosi nepakenkt. 23val mieste tikrai ne pikas šiokiedienį tai galiu sau leist bet kaip parkuotis. Žinoma tuo nepiktnaudžiauju ax.gif
Atsakyti
nieko nera baisau..nei bet kaip pastatomos masinos sotvejimo aisktelej..absoliuti kulturos stoka..suprantu, kad gatvej vaziuojant gal ne viskas pavyksta..bet jau pastatyt masina tai turi moket..o jei nepavyko is pirmo akrto tai negi sunku ja perstayt..bet atsiranda visokiu pizonu ir proto invalidu, kurie aplink save nieko nemato..
Atsakyti
QUOTE(pleistakaulis @ 2008 08 28, 19:45)
nieko nera baisau..nei bet kaip pastatomos masinos sotvejimo aisktelej..absoliuti kulturos stoka..suprantu, kad gatvej vaziuojant gal ne viskas pavyksta..bet jau pastatyt masina tai turi moket..o jei nepavyko is pirmo akrto tai negi sunku ja perstayt..bet atsiranda visokiu pizonu ir proto invalidu, kurie aplink save nieko nemato..

Asmeniškai nepriėmiau, bet moralas aiškus cool.gif
Atsakyti
asmeniskai tikrai niekam netaikau..ir tai cia tik mano asmenine nuomone..bet nzn mane tai labai isveda is kantrybes..todel ir pats visada stengiuos pastatyt masina taip, kad niekam netrukdyciau..kai pagalvoji masina perstatyt, tai ne vagona angliu gi iskraut..
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2008 08 28, 17:53)
O šiandien tai iš vis - stoviu šalutiniam, praleidžiu visas, jau važiuot, tai kažkoks asas sugalvojo lenkt sankryžoj. Nebūtų instruktorius ant stabdžių davęs, nebūčiau sureagavus pati taip greit.

Tai jis tave, šalutiniame sankryžoje lenkė? bigsmile.gif Eriaaalis lotuliukas.gif jau nuo rugsėjo 1-os net pagrindiniu važiuojant sankryžoje lenkti nebegalės. Bet jaučiu, kiek dar ir tokių bus doh.gif Juk dažnai seniai gavę teises nesivargina ,,ir taip gerai žinomų" dalykų skaityt.

QUOTE(Oxen @ 2008 08 28, 17:56)
...o man atvirkščiai...Važiuoju G.vilko gatve kairia juosta...Kamštis, srautas vos juda...Man reikia persirikiuot į vidurinę juostą...Šalia važiuoja fordfokusas su 70 ženklu, už vairo jauna brunetė.......

Panašu, du viename. jau nekart pastebėjau, kad bišumytį prakutę naujokai, užknisti nuolat dėl 70 ženklo juos lenkiančių mašinų, pradeda jų piktybiškai neužleist. Matyt skaito, kad kiekviena aplenkusi tai daro tik norėdama pažeminti jų orumą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2008 08 28, 15:26)
Va cia
Papildyta:
Va kokia superine info netycia suradau thumbup.gif  Manau visoms pravers pasiskaitinet.

Tai vat ten kur ziurejai,paskambink direktoriui ir papasakok ko nori,manau,ras kokia iseiti mirksiukas.gif Yra kas veikti ir su priekiu varomu aiksteleje,patikek,ypac kai slidu.O kai isisavinsi prieki,tai ir su galu susitvarkysi,labai jau ten kazkokio ypatingo skirtumo nera,svarbu ismokti jausti masina mirksiukas.gif
Beje,norint kazko pasiekti reikia labai noreti ir labai daug dirbti.Ir ne tik su masina,bet ir su savimi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 08 28, 14:45)
Kažko man atrodo, kad mes ne apie tą patį šnekam. Ai, nesvarbu. Geriau išvengti tokių situacijų kuomet reik galvot ką daryt, o kada galvot laiko nėra.

Darau tai kasdien ir nesu užgesusi. Nekalbu apie išsukimą iš šalutinio kelio, o posūkius į dešinę.
Tik niekiap neįsivaizduoju kaip galima priekiu varoma mašina užsinešti  g.gif  Nebent labai daug prisnigę būtų. Mano vyras dėl šios priežasties posūkius mėgsta su rankiniu išsukinėti, tiek žiemą, tiek vasarą.
ABS negali apsunkinti valdymo, nes kai stabdant mašina pradeda čiuošti, tu jos negali valdyti, o ABS atmetinėja stabdžius, būtent tam kad galėtum valdyti mašiną. Nebent tu esi tiek patyrusi, kad pati moki atmetinėti stabdžius, nes paprastai vairuotojai automatiškai stabdžius spaudžia iki galo.
Na mano viena draugė yra labai prieš ABS, jai tai nereikalinga sistema, nes pasak jos jai yra geriau čiuožti nei bandyti valdyti mašiną  blink.gif

Kai slidu nelabai yra skirtumas kuris ten tiltas varomas,uztenka per staigiai susukti vaira ar pastabdyti netinkamai ir ne laiku-ir jau sukiesi vilkeliu po kelia mirksiukas.gif

O kas tau sake,kad kai masina ciuozia,jos negali valdyti? Masina reikia valdyti,jei nenori medzio ar dar ko nors rimtesnio pabuciuoti mirksiukas.gif Lenktynininkai (apie kuriuos kalbejai kazkuriam poste jei neklystu) juk valdo slydima,ar ne? Tai kodel tu negali?

ABS atmetineja stabdzius,ir butent del to gerokai pailgeja stabdymo kelias,kai pakeiciau masina del to ne karta esu per raudona i sankryza ilekus(nesugebejau sustabdyti),gerai kad gerai baigesi doh.gif Du menesius kankinausi kol pripratau,gerai dar kad ne ziema buvo(visai buciau prapuolus) doh.gif zinau zmoniu,kurie del to avariju yra padare doh.gif
Beje,niekada kebliose situacijose neminu stabdziu iki galo,jei tai nereikalinga,kartais kaip tik reikia gazo duot ir mikliai dirbt vairu smile.gif Ir labai gerai jausti masina smile.gif Teisybe pasakius,net nezinau,ka as ten darau ir kaip issisuku,viskas vyksta automatiskai,sudirba refleksai,nes galvoti kazka paprasciausiai nebesuspesi mirksiukas.gif

Ir sakai nesi uzgesusi be gazo posukyje vaziuodama,hmm,yra trys variantai-arba vairuoji automata,arba vaziuoji pirmu begiu,arba laikai ismynus sankaba posukyje (netikes iprotis)-prisipazink,kuris tinkamas? 4u.gif
Atsakyti
na apie persirikiavima ir uzskisima tai as turiu savo nuomone blush2.gif siaip tai jeigu lauksi kol kas nors graziai pristabdys ir uzleis gali niekada nesulaukt doh.gif arba pravaziuot tau reikiama sankryza unsure.gif ir kuo daugiau kamsciu tuo dazniau bus tu situaciju kai kas nors uzkis, bet jei rodo posuki, tai as net nepykstu, o tik prisistabdau ir ileidziu, nes ir paciai gan daznai tenka taip tikintis kad gale riedantis pristabdys isukinet ax.gif bet posuki rodyt buuuutina smile.gif ir aplamai- as kazkokia labai kulturinga vairuotoja darausi- kasdien ileidziu is salutiniu, visada pestiesiems sustoju kad praleist jei jau matau kad stovi ax.gif cia matyt dar savo kaip pesciosios patirti prisimenu, kaip malonu kai nereik sokt i gatve kad praleistu ax.gif ir trulikus ir autobusus is stoteliu ileidziu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo illiusion81: 28 rugpjūčio 2008 - 20:54
QUOTE(Oxen @ 2008 08 28, 17:56)
...o man atvirkščiai...Važiuoju G.vilko gatve kairia juosta...Kamštis, srautas vos juda...Man reikia persirikiuot į vidurinę juostą...Šalia važiuoja fordfokusas su 70 ženklu, už vairo jauna brunetė...Aš kažkiek prieš ją, rodau posūkį...ilgai taip...Ir matau, kaip ji piktai žiūri į mane...ir prisispaudžia prie priekį važiuojančios auto,...kad gink dieve neįlysčiau...Na atsilikau, ..ir mane užleido paskui ją važiavęs...juodas mersas.
Paskui taip gavosi kad ilgai , lėtai ir  nuobodžiai važiavau paskui ją ...Ir stebėjau tokių situacijų gal 10, kaip tik kas nori persirikiuot - ji gazo...
Paskui prieš Žalgirio sankryžą jai prireikė persirikiuot kairėn....Ir smuko į tarpą neparodžiusi posūkio....

Vat tokius tai nusaut norisi,man tokiu situaciju per diena be skaiciaus buna(cia kai su autiku vaziuoju).Tada norisi islipti ir langus montiruote ismaisyti...Ir dar yra toks dalykas,vaziuoji sau autiku ir reikia persirikiuot kad pasuktum kazkur,vietos persirikiavimui sociai,rodai posuki,rikiuojiesi,ir kai jau puse auto kitoj juostoj staiga iki tol ramiai vaziave is paskos duoda gazas dugnas ir pradeda listi i ta tarpeli,kur jau aiskiai vietos nebera blink.gif Ir tai vyksta pastoviai !:blink: Kai pradejau dirbti,man buvo sokas nuo tokio elgesio,nervai nelaike nuo pastovios itampos (cia juk avarine situacija),dabar jau pripratau daug maz.Vnz.,mieste vyksta akcija "uzkisk autobusui" cool.gif Siandien vaziuodama su lengvaja uzleidau kolega su priekaba persirikiuot,tai vaziaves is paskos apipypino,vos susilaikiau per veidrodi negrazaus zenklo neatkisusi... doh.gif
Atsakyti
Mane irgi baisiai nervina tie, kurie rikiuojasi be posukio. Ir dar ypac tie, kuriems lyg ir nera butino reikalo rikiuotis (pvz. jo juosta juda siek tiek leciau) bet vis tiek uzkisa pries nosi ir turi per ji stabdyt doh.gif As jei jau rikiuojuosi, tai stengiuosi taip, kad niekam nereiktu del manes stabdyt. O vakar pirma karta viena merga apipypinau doh.gif Vaziuoju sau ramiai antra juosta, tik ziuriu beveik lygiagreciai vaziuojanti mazda spaudzia mane. Teko stabdyt ir praleist, nors kalta butu ji, betgi nesinori savo masinos braizyt doh.gif Tik pavaziavo truputi ir ant stabdziu mat sugalvojo i trecia juosta ilyst, aisku irgi be posukio. O kaipgi posuki parodys, jei mobiliaku pliurpia ir rankos uzimtos.
O siandien kokia geda apturejau - nesugebejau pati is kiemo isvaziuot, turejo vyras keltis ir isvaryt blush2.gif Bet taip uzstate kvailai mane, salia masina ikiso ir paliko kokiu 10 cm tarpa, o man dar ir truputi uzmetinet gala reikia, nes is galo masinu eile stovi, o man galu isvazinet reikia doh.gif Buvo viena tik iseitis, lipt priekiniais ratais ant saligatvio ir tada uzsimest vaira, o saligatvis tai nezemas ir ant jo uzvaziuot reikia visiskai neisisibegejus. Tai ir nesugebejau blush2.gif
Atsakyti