Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Pas mane šitų sliekų jau pilnas daržas, sodas, gėlynai, nes uošviai imdami kompostą nepasivargina kruopščiai sliekų išrinkti cool.gif . Vienintelie dalykas, iš ko atskiriu kur jų yra - rudenį savo "urvelius" užkiša lapais, žolių gniutuliukais.. Labai juokingai atrodo, kai dalis lapų sode būna stati biggrin.gif - taip sliekai juos sustato įsitraukdami į savo landas.
Na, o jei dar kažko neįtikinom, kad jie žalos darže nedaro - pasiskaitykit apie sliekų sandarą, mitybos principus (kiek pamenu rolleyes.gif , sliekai neturi graužiamųjų organų..)
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 11 18, 21:16)
Pas mane šitų sliekų jau pilnas daržas, sodas, gėlynai, nes uošviai imdami kompostą nepasivargina kruopščiai sliekų išrinkti  cool.gif . Vienintelie dalykas, iš ko atskiriu kur jų yra - rudenį savo "urvelius" užkiša lapais, žolių gniutuliukais.. Labai juokingai atrodo, kai dalis lapų sode būna stati  biggrin.gif  - taip sliekai juos sustato įsitraukdami į savo landas.
Na, o jei dar kažko neįtikinom, kad jie žalos darže nedaro - pasiskaitykit apie sliekų sandarą, mitybos  principus (kiek pamenu  rolleyes.gif , sliekai neturi graužiamųjų organų..)

Dahlia+++ thumbup.gif Pas mane dar neišėjo iš komposto dėžės.
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 11 18, 20:16)
Pas mane šitų sliekų jau pilnas daržas, sodas, gėlynai, nes uošviai imdami kompostą nepasivargina kruopščiai sliekų išrinkti  cool.gif . Vienintelie dalykas, iš ko atskiriu kur jų yra - rudenį savo "urvelius" užkiša lapais, žolių gniutuliukais.. Labai juokingai atrodo, kai dalis lapų sode būna stati  biggrin.gif  - taip sliekai juos sustato įsitraukdami į savo landas.
Na, o jei dar kažko neįtikinom, kad jie žalos darže nedaro - pasiskaitykit apie sliekų sandarą, mitybos  principus (kiek pamenu  rolleyes.gif , sliekai neturi graužiamųjų organų..)

Labai ačiū, įtikinot 4u.gif . Apie Kal. sliekus esu skaičius Rūsio knygelę. O čia pasakojo pažįstama bobelė, bet užtai ir rūpėjo pasiklausti tų, kurios augina. Nes kai "viena bobelė pasako"... lotuliukas.gif
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 21:40)
Labai ačiū, įtikinot 4u.gif . Apie Kal. sliekus esu skaičius Rūsio knygelę. O čia pasakojo pažįstama bobelė, bet užtai ir rūpėjo pasiklausti tų, kurios augina. Nes kai "viena bobelė pasako"... lotuliukas.gif
Dėkui 4u.gif

Viena boba sakė ... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 19:37)
Aiškino, kad nugraužė augalam šaknis g.gif . Nesinori tikėti, bet pasitikrinti reikia : ar gali būt tiesa ?

Visiška nesąmonė.Jokie sliekai negraužia šaknų doh.gif .
Atsakyti
O mano deze tokia: sudeta po kokius 4 rastus, (kaip sulinys)vienas ant kito, tik kolkas nera sieto apacioje, bet pavasari as butinai perkasiu visa kompostyna ir jau padesiu sieta apacioj, kad kurmiai visko nesurytu unsure.gif Ir dedu viska viska kaas tik puna. Ir dar ten pilu pelenus is peciaus, ir lapus sugreptus, ir virtuves atliekas visas, ir t.t.
O kitas kompostynas tai pilamas i toki kampa tarp tvoru is kuriu viena sietinr, kita siferine. Svarbu, kad i sonus labai nesiplestu, tai ka pilate.
Dar klausete kas bus kai jie is atliekyno pabegs ???? O gi kas buna kai darze gyvena tie musu paprastieji sliekai? Juk nieko, nei vinos morkos dar nesugriauze gi lotuliukas.gif Kaliforniskieji irgi nieko blogo nedarys darzovems, nes jie "eda" tik yrancius , puvancius dalykus... Forumiete is kurios gavau slieku sake, kad pas ja per kelis metus jau po visa sklypa issivaiksciojo, o didzioji dalis vistiek liko dezej. Svarbu, kad tas atliekynas butu vis papildomas "svieziena" smile.gif juk atlieku is virtuves tai tikrai istisus metus yra smile.gif
Atsakyti
[quote=Jurapelius,2009 11 18, 22:49]
Dar klausete kas bus kai jie is atliekyno pabegs ????

Didelis ačiū 4u.gif. Visiškai įtikinot. Gaila, kad jūsų temą tik prieš porą dienų radau doh.gif , galėjau jau prieš metus pradėti auginti doh.gif doh.gif doh.gif . Na, geriau vėliau, negu niekad mirksiukas.gif .
O sliekus geriausia būtų pradėt veist pavasary ax.gif ?

Atsakyti
[quote=rimute7,2009 11 19, 10:39]
[quote=Jurapelius,2009 11 18, 22:49]
Dar klausete kas bus kai jie is atliekyno pabegs ????
Didelis ačiū 4u.gif. Visiškai įtikinot. Gaila, kad jūsų temą tik prieš porą dienų radau doh.gif , galėjau jau prieš metus pradėti auginti doh.gif doh.gif doh.gif . Na, geriau vėliau, negu niekad mirksiukas.gif .
O sliekus geriausia būtų pradėt veist pavasary ax.gif ?
[/quote]

Taip, tada jie suaktyveja, nes kai salta jie neaktyvus. As ju parsiveziau turbut geguzes pradzioj siu metu ir paskui turbut kas savate ejau kapstyt ir ziureti kaip jie ten gyvena lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet jie vis panasiai buvo toje pacioje vietoje, o praejusia savaite pakapsciau, tai jau visai kitam kampe prisiveisusiu yra thumbup.gif Pas mane ten didele kruva, tai jiems ten dar daug darbo, nors dabar jau atsiveziau ir i kita atliakyna, pasidauginau smile.gif

Mano seimyna juokiasi kai as jiems vis pakraunu "maisto" ar kapstausi po ta atliekyna lotuliukas.gif o as vis laukiu tu "stebuklingu" zemiu, nes pavasari sodinu nemazai geliu, tai tikiuosi, kad jau nors kiek zemes is ten pasikapstysiu ax.gif
Atsakyti
[quote=Jurapelius,2009 11 19, 08:57]
Taip, tada jie suaktyveja, nes kai salta jie neaktyvus.

Mąstau, kad gal surizikuoti ir nusipirkti dabar g.gif ? Auginčiau rūsy katilinėj kokiam katile per žiemą, o pavasary turėčiau jau daugiau sliekelių g.gif ? Gal kuri taip darėt? Ir kažin ar apie Uteną kas turėtų parduoti sliekiukų ax.gif ?
Na va, užverčiau jus klausimais blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=rimute7,2009 11 19, 11:56]
[quote=Jurapelius,2009 11 19, 08:57]
Taip, tada jie suaktyveja, nes kai salta jie neaktyvus.
Mąstau, kad gal surizikuoti ir nusipirkti dabar g.gif ? Auginčiau rūsy katilinėj kokiam katile per žiemą, o pavasary turėčiau jau daugiau sliekelių g.gif ? Gal kuri taip darėt? Ir kažin ar apie Uteną kas turėtų parduoti sliekiukų ax.gif ?
Na va, užverčiau jus klausimais blush2.gif 4u.gif
[/quote]
Zvejai megsta taip kaliforniukus laikyti ziema,kad visada po ranka turetu,esu rudeni davusi ne vienam,tai juokavo,kad kaimynai juokesi,kai i rusi/daugiabutyje/nesdavo lupynas,grauzukus t.t.Nepaslaptys kad rusiai silti tai sliekai sekmingai net issidaugino,skambina ir sako kazkokiu baltu gyviu prisirado,tai jaunykliai.Tik reikia paziureti,kad dregmes butu/puvimas/liepiau paekspermentuoti-ideti sveika obuoli ir pajuodusi/supuvusi.po savaites skambina ir sako sveikas obuolys susiraukslejo o vat tame papuvuseme pilnas vidus slieku prilindes.norint ziema pagreitinti puvima,reiketupirma grauzukus,lupenas celofanimeme maiselyje palaikyti ir tik tada atiduoti sliekams.
Papildyta:
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 20:37)
Aiškino, kad nugraužė augalam šaknis g.gif . Nesinori tikėti, bet pasitikrinti reikia : ar gali būt tiesa ?

Cia tikras melas.Pavasari i sliekine sudejau lykuses is po ziemos bulves/tik nenuemiau daigu/tai jos sliekineje suzaliavo,vienam kampuke net zydejo.Kas is forumieciu buvo atvaziave mate ta vaizdeli.Su malonumu dalinuosi tais sliekuciais.19 zmoniu sia vasara jau turejo mano sliekines augintiniu.Vyskas kas genealu yra paprasta.Norin ispesti namu ukio organiuniu atlieku kompostavima ir is to dar ir nauda tureti,geriauses pasirinkimas yra kalifornijos sliekai darbstuoliai.
Atsakyti
As visai nesenai persodinau tris kambarines geles i zeme kuri buvo visai ssalia komposto ir pro sieta isbyrejusi zeme, ji man pasirode, kad labai grazi ir puri, bet dabar tose gelese uzsiveise mazytes musytes blink.gif neisivaizduoju kodel g.gif juk ten jau kaip ir nera jokios organikos doh.gif

Gal kas esat susidurusi su tokiom problemelem?
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 11 19, 14:51)
As visai nesenai persodinau tris kambarines geles i zeme kuri buvo visai ssalia komposto ir pro sieta isbyrejusi zeme, ji man pasirode, kad labai grazi ir puri, bet dabar tose gelese uzsiveise mazytes musytes  blink.gif  neisivaizduoju kodel  g.gif  juk ten jau kaip ir nera jokios organikos  doh.gif

Gal kas esat susidurusi su tokiom problemelem?
jei vazone vien biogumusas,tai perdaug,tai taspats kaip perpuvusi mesla sodinti,sausa kava gali truputi padeti.Taip tas biogumusas labai jau skaniai atrodo,bet as maisau visada.Jei darze tai i vagutes,siltnami i duobes,vazonuose po gera sauja o jei tik papildimui pakanka sauksto.
Atsakyti