Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 12:20)
Sveikos. Daugiau kaip metai laiko domiuosi šiais sliekais, bet taip ir neprisiruošiu jų įsigyti. O neapsisprendžiu todėl, kad nieks man neįrengs komposto dėžės schmoll.gif . Gal kuri mergina irgi turi tokią problemą? Kažin, jeigu pabandyčiau auginti paprastoje krūvoje, tik dugną padaryčiau neprieinamą kurmiams? Ir dar labai "kankina" toks klausimas : jeigu tie sliekai tokie geri ėdrūnai, viską perdirba, sparčiai dauginasi, tai ar jie nesugalvos išeiti iš paprastos krūvos į "pasaulį"-daržą ar kiemą? Ar nepradės doroti visų augalų šaknų jeigu netyčia pakliūtų iš kompostinės g.gif ? Baisu pagalvoti, jei taip nutiktų... Prašau, atsiliepkite gal kuri auginat kalifornijos sliekus paprastoje komposto krūvoje, ne dėžėj. Ačiū 4u.gif

Sakai,kad domiesi metus laiko,o klausi tokio keisto dalyko g.gif Sliekai neturi dantu- tikrai nenugraus saknu,jie maitinasi vien tik irstancia organika .
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 11:20)
Prašau, atsiliepkite gal kuri auginat kalifornijos sliekus paprastoje komposto krūvoje, ne dėžėj. Ačiū 4u.gif

atsiliepia ta , kuri tik šiemet pasidarė medinę dėžę, iki tol kankinausi su pakankamai maža kompostine dėže pirkta iš thomas philips parduotuvės... taigi ten siūlyčiau pažiūrėti ten yra visokių platikinių dėžių ir pakankamai gražiai apipavidalintų kad kiemo vaizdo nedarkytų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 11 18, 11:54)
Sakai,kad domiesi metus laiko,o klausi tokio keisto dalyko  g.gif Sliekai neturi dantu- tikrai nenugraus saknu,jie maitinasi vien tik irstancia organika .

Vat tas, kad jie viską perdirba, ir glumina mane ax.gif . Sako, kad dėl savo "apetito", jie kartais palieka krūvą ir "išeina". O mano daržas netoli komposto krūvos dabartinės, tai tiesiog bijau, kad sliekai į daržą nenukeliautų? Jeigu jie augančias daržoves pradės doroti? Juk viskas randasi po žeme ir sliekam "po vienodai":hm ? Tikriausiai mano samprotavimai ir juokingi, bet tiesiog esu pasimetusi ax.gif . Dėkui už atsakymą 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Lotari @ 2009 11 18, 12:10)
atsiliepia ta , kuri tik šiemet pasidarė  medinę dėžę, iki tol kankinausi su pakankamai maža kompostine dėže pirkta iš thomas philips parduotuvės... taigi ten siūlyčiau pažiūrėti ten yra visokių  platikinių dėžių ir pakankamai gražiai apipavidalintų kad kiemo vaizdo nedarkytų  ax.gif

Dėkui už atsakymą, bet gyvenu kaime, o ir finansai turi didelę reikšmę ax.gif
Atsakyti
Tiek kiek aš dedu į kompostą atliekų-neįpirkčiau, kad ir gražių dėžių. Juk nuo seno lietuviai kompostuodavo ir vargo nematė. daržo kampe padarei dėžę iš turimų atliekamų lentgalių ir puiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 13:26)
Vat tas, kad jie viską perdirba, ir glumina mane ax.gif . Sako, kad dėl savo "apetito", jie kartais palieka krūvą ir "išeina". O mano daržas netoli komposto krūvos dabartinės, tai tiesiog bijau, kad sliekai į daržą nenukeliautų? Jeigu jie augančias daržoves pradės doroti? Juk viskas randasi po žeme ir sliekam "po vienodai":hm ? Tikriausiai mano samprotavimai ir juokingi, bet tiesiog esu pasimetusi ax.gif . Dėkui už atsakymą 4u.gif

Ne, nu tu turbut bajeruoji biggrin.gif Visi tik ir nori,kad ju darzuose butu kuo daugiau slieku, o tu bijai ju blink.gif
Atsakyti
jeigu žemėje nėra sliekų, vadinasi, tai negyva žemė ir norimo derliaus iš jos negausi.
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 12:26)
Dėkui už atsakymą, bet gyvenu kaime, o ir finansai turi didelę reikšmę ax.gif

kaina buvo apie 50-100 lt, gal ir didelė bet čia tik siūlymas, na galu gale manau iškasus nedidelę duobę irgi tiktų g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2009 11 18, 17:30)
jeigu žemėje nėra sliekų, vadinasi, tai negyva žemė ir norimo derliaus iš jos negausi.

Taip, sliekų nebijau ir gerbiu. Bet esu girdėjusi, kad Kalifornijos raudonieji , ištrūkę iš komposto dėžės, pridarė darže nuostolių. Todėl ir teiraujuos auginančių šiuos sliekus.
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 18:29)
Taip, sliekų nebijau ir gerbiu. Bet esu girdėjusi, kad Kalifornijos raudonieji , ištrūkę iš komposto dėžės, pridarė darže nuostolių. Todėl ir teiraujuos auginančių šiuos sliekus.

kokį nuostolį ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2009 11 18, 18:33)
kokį nuostolį ?  blink.gif

Aiškino, kad nugraužė augalam šaknis g.gif . Nesinori tikėti, bet pasitikrinti reikia : ar gali būt tiesa ?
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 18, 19:37)
Aiškino, kad nugraužė augalam šaknis g.gif . Nesinori tikėti, bet pasitikrinti reikia : ar gali būt tiesa ?

Sliekai NIEKADA nevalgo "gyvų" augalų ar atliekų, tik pūvančias ar vystančias. Daržovių ėdimas yra didžiulis mitas - tam yra kurmiai, kurkliai ir dar visokie kitokie padarai.
Net jei į komposto dėžę įmesit ką tik skustas bulvių lupenas, sliekai jas aplenks, kol nepradės pūti.
Atsakyti
Aišku sliekus galima įmest ir paprastą pūvėsių krūvą-tik tada jiem kyla pavojus dėl kurmių. Mama buvo primetus į seną mėšlo krūvą-tokį humusiuką sudirbo sliekiukai thumbup.gif Taip pat skaičiau, kad juos net labai vertinga perkelti ir į lysvę - tik kad jie neišnyktų, reikia pastoviai dėti perpuvusio komposto-maitinti, o jie jį pastoviai perdirba į biohumusą, maitinasi augalai, purenama žemelė.
Atsakyti