Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis

As tai ko gero vasara niekaip nenutaikiau laistymo ritmo.Ziema buvo viskas ciki-karta per savaite ir po nedaug.vasara zeme greiciau dziusta, kiek sudazninau laistyma ir viskas susijauke.Dabar nuejau apziurejau.Zeme visai sausa, vienas maziukas lapeliukas gelsta unsure.gif , bet vazona pakelus lekstele dregna, o ir vazonas sunkus-vadinas dregmes jame yra(as pripylus trecdali vazono keramzito).Gal nereikejo man to keramzito tiek det...Zodziu, nesusitariam mes su zamiokulku verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 05, 11:30)
As tai ko gero vasara niekaip nenutaikiau laistymo ritmo.Ziema buvo viskas ciki-karta per savaite ir po nedaug.vasara zeme greiciau dziusta, kiek sudazninau laistyma ir viskas susijauke.Dabar nuejau apziurejau.Zeme visai sausa, vienas maziukas lapeliukas gelsta  unsure.gif , bet vazona pakelus lekstele dregna, o ir vazonas sunkus-vadinas dregmes jame yra(as pripylus trecdali vazono keramzito).Gal nereikejo man to keramzito tiek det...Zodziu, nesusitariam mes su zamiokulku  verysad.gif

Gali būti,kad keramzito rutuliukas užkišo skylutes,kvaila,bet taip gali būti,nes man taip buvo blush2.gif .Vanduo neišbėga iš vazono ir vidui žemė pūsta,o paviršius apdžiūsta,turėtum išvertsi viską ir persodyti arba pakelk vazoną ir patikrink.
Atsakyti
Gerai sakai, einu, patikrinsiu vazono skylute, aciukas uz patarima 4u.gif
Papildyta:
Pabadziau skylute su mediniu virbalu - prareina, bet istraukus visai slapias virbalas.Vadinas ten pilna dregmes.O virsuj visiska sachara.Tikriausia reikia persodint ir keramzita verst laukan...
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 05, 11:39)
Gerai sakai, einu, patikrinsiu vazono skylute, aciukas uz patarima  4u.gif
Papildyta:
Pabadziau skylute su mediniu virbalu - prareina, bet istraukus visai slapias virbalas.Vadinas ten pilna dregmes.O virsuj visiska sachara.Tikriausia reikia persodint ir keramzita verst laukan...

O gal tieiog vazonas per didelis tavo gėlytei,gal sodyk į mazesnį,kiek mano patirtis byloja blush2.gif tai visos gėlės mėgsta mažesnius vazonus,tada auga viršutinė dalis ,o kaip per didelis tai auga į šaknis mirksiukas.gif
Atsakyti
Pameginsiu aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 04, 19:56)
Mano visi piniguociai susodinti i kaktusu zeme ir laistomi tik is virsaus- ir jiems tai patinka, nes uglius naujus leidzia tai tiktai taip. Laistau 1 krt.savaiteje , karts nuo karto kaktusams skirtomis trasomis palepinu:)

pinigų medis nelabai mėgsta laistomas būti. pvz.: aš jį laistau labai retai, kai tik atsimenu, tuo tarpu kitas gėles kartą į savaitę, ir kaip matau jam patinka.
Atsakyti
O pas jus ideta i vazona keramzito, ar dar ko nors ,tipo vandeniui sugerti?
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 05, 17:46)

nea, aš tiesiog labai mažai jį laistau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa@: 05 rugsėjo 2008 - 16:58
Reiks ryt kratyt is vazono ta drenaza.Ko gero jis dregme ten palaiko, uz tat nauji ugliai puva schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 05, 17:54)
Reiks ryt kratyt is vazono ta drenaza.Ko gero jis dregme ten palaiko, uz tat nauji ugliai puva schmoll.gif

nzn dėl drenažo, man rodos, kad jis kaip tik turėtų padėt vandeniui ištekėt g.gif
bet svarbiausia retai laistyti. Gali daugiau pasiskaityti čia: http://www.rojaussodai.lt/forumas/viewtopic.php?f=78&t=1210
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 05, 17:46)

as tai idejus keramzito sluoksneli mazdaug per 2akmenukus, dejau tokius stambesnius, kad neuzkistu nutekejimo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 05, 17:54)

Man tai aplamai tas keramzitas nepasiteisino,turėjau visas persodinti gėles g.gif
Atsakyti