Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis

Ana savaite persodinau savo piniguoti i didesni vazona. Medelis prigijo, atsigavo, tik kazkaip nauja zeme gabalais pasidare. Nera tokio minkstumo ir purumo verysad.gif Gal blogos zemes buvo g.gif
Ka dabar daryti, ar taip ir palikti, ar ant virsaus kitu zemiu uzpilti, ar kaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubyna @ 2008 08 29, 16:23)
Labuka
Nezinau ka blogai darau,bet jau trecias pinigu medis namuose,taciau ir tas neatrodo l.jau graziai.Pries tai kur du turejau,tai greiciausiai perlaisciau ir saknys nupuvo,o dabartinis auga,lieju l.nedaug,pagrinde purskiu tik lapus i savaite karta,bet jei isdygsta naujas ugliukas,tai jis negeltonyja ir viskas,lieka tie patys seni stiebai blink.gif  sad.gif .Kas darau ne taip g.gif  aciuks.gif

Saviškius lieju kaip sekulentus, t.y. 1xsavaitėje (vasarą liedavau 2x), laikau apysausius. Nžn, bet, kad juos purkšti reiktų, tai niekur neradau parašyta. Pagal mane, tai jie drėgmės bijo, gal geriau nepurškite. Palieju, o kiek vandens prisirenka į lėkštutę, tai išpilu, nepalieku.
Žemė jiems tinka ta, kaip sekulentams. Šį pavasarį persodinau ir nepataikiau, į per mažą vazoną, bet ir palikau iki kito pavasario. Na ir kuo puikiausiai jaučiasi.
Tręšiu kaktusinėmis trąšomis.

klaida, jei prigijo, viskas jiems gerai, tai taip ir palikčiau, o pavasarį jau galvočiau ar čia persodint ar ne.
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 09 02, 12:47)
klaida, jei prigijo, viskas jiems gerai, tai taip ir palikčiau, o pavasarį jau galvočiau  ar čia persodint ar ne.

Gal sakau uzpilsiu ant virsaus nauju zemiu, vietos dar yra ir blogiau nebus. Labai jau mane erzina tos sukietejusios zemes doh.gif
Atsakyti
klaida-kaip tu jį lieji; nes man žemė kietėjo, kai aš laisčiau į žemę. Pradėjau laistyti į lėkštutę ir reikalai pasitaisė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivvva @ 2008 09 04, 13:44)
klaida-kaip tu jį lieji; nes man žemė kietėjo, kai aš laisčiau į žemę. Pradėjau laistyti į lėkštutę ir reikalai pasitaisė mirksiukas.gif

manau, kad cia priklauso kokia zeme g.gif as laistau i zeme ir niekas nekieteja rolleyes.gif Pasodintas i universalia zemyte. O jusiskis kokioj auga?
Atsakyti
QUOTE(daivvva @ 2008 09 04, 13:44)

As lieju is virsaus visas geles ir taip pat piniguoti. Iki persodinimo taip nebuvo schmoll.gif Itariu, kad zeme bloga pasitaike. verysad.gif

QUOTE(agnir @ 2008 09 04, 15:31)
manau, kad cia priklauso kokia zeme g.gif as laistau i zeme ir niekas nekieteja rolleyes.gif Pasodintas i universalia zemyte. O jusiskis kokioj auga?

As taip pat manau. Pirkau zemes kambarinems gelems, nes kitokiu tuo metu nebuvo. Manau, kad toje zemeje didzioji dalis durpes, nors sudetyje durpes neminamos unsure.gif
Kai persodinejau pirma karta, zemes imiau is sodo (persijota sena sena kompostine zeme), tai nepriklausomai nuo laistymo, zeme visada budavo puri.
Tai va koki s... nusipirkau verysad.gif Tipo zemes doh.gif
Atsakyti

Maniškis auga toje pačioje žemėje, bet pakeitus laistymą, atsigavo smile.gif . Bet turbūt ne vien tas įtakoja.
Atsakyti
daivvva papasakok daugiau, kaip keitei laistyma ir kaip atsigavo 4u.gif
Atsakyti

Mano visi piniguociai susodinti i kaktusu zeme ir laistomi tik is virsaus- ir jiems tai patinka, nes uglius naujus leidzia tai tiktai taip. Laistau 1 krt.savaiteje , karts nuo karto kaktusams skirtomis trasomis palepinu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 04 rugsėjo 2008 - 18:56
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 04, 17:37)
daivvva papasakok daugiau, kaip keitei laistyma ir kaip atsigavo  4u.gif

Iš tikrųjų tai tik pradėjau dažniau tręšti ir laistyti pradėjau į lėkštę. Manau, kad taip bulvės pasisavina tiek vandens, kiek joms reikia, o likutį aš išpilu. Štai ir viskas.
Bet čia ne taisyklė. Va sobieska laisto iš viršaus ir toliau sėkmingai augina, gal reikia sobieskos geriau paklausti, kokiomis pvz trąšomis maitini saviškį, nes jau tavo gigantas super thumbup.gif
Atsakyti
Mano piniguotis mane liudina - per vasara isleido kokias 5 sakas, ir 4 ju nupuvo schmoll.gif.Paskutinioji kol kas gyva auga...Nzn, kaip cia bus...Tiesa, tas nupuveles nutraukiau ir ikisau atgal i zeme, kazkodel jos sau ramiai stovi ir matyt prigijineja.Tokiu budu saku tarsi ir padaugejo, bet vis tiek kazkas ne taip.Jei retinau laistyma, buvo pradejes metyt smulkiuosius lapelius.O laistant- nupuna naujos sakos.Tai va, kokia liudna mano istorija.
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 09 05, 11:08)
Mano piniguotis mane liudina - per vasara isleido kokias 5 sakas, ir 4 ju nupuvo schmoll.gif.Paskutinioji kol kas gyva auga...Nzn, kaip cia bus...Tiesa, tas nupuveles nutraukiau ir ikisau atgal i zeme, kazkodel jos sau ramiai stovi ir matyt prigijineja.Tokiu budu saku tarsi ir padaugejo, bet vis tiek kazkas ne taip.Jei retinau laistyma, buvo pradejes metyt smulkiuosius lapelius.O laistant- nupuna naujos sakos.Tai va, kokia liudna mano istorija.

Gal žemės netinka,arba trąšos.Aš laistau vasarą labai retai(per sezoną gal 2 kartus),nes pas mus būna vėsu,o žiemą tai dažnai(kas savaitę),nes šilta,tręšiu sukulentams ir kaktusams skirtom trąšom.

Atsakyti