Įkraunama...
Įkraunama...

Įvykiai Gruzijoje

QUOTE(kachius @ 2008 09 18, 19:10)
Bandote koreliuoti tarpusavyje visiškai nesusijusius dalykus - demokratiją ir moksleivių nusikalstamumą.
Tik taip aukštesnio lygio civilizacija galės apsiginti nuo žemesnės.

1. Ar tikrai koreliacijos nėra? - sociologai su jumis gerokai pasiginčytų, nes koreliacija išties pastebima smile.gif

2. O arijai yra blondinai mėlynakiai? g.gif Drįstu priminti, kad aukštesnio ir žemesnio lygio civilizacijų koncepcijos yra būdingas senosios vokiečių geopolitikos bei nacistinės retorikos bruožas, taigi, moderniame pasaulyje toks kategorizavimas yra nepriimtinas.

3. Perskaičius prakalbas kyla Urartu jau užduotas klausimas: ar tikrai į teisingą salę pataikėte? "Lygis" yra ne kalbėjimas sudėtingais retoriniais konstruktais, o sugebėjimas kalbėti taip, kad auditorija suprastų wink.gif
Atsakyti
Na va...galėjai nuo pradžių taip...
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 09 18, 19:24)
1. Ar tikrai koreliacijos nėra? - sociologai su jumis gerokai pasiginčytų, nes koreliacija išties pastebima smile.gif

2. O arijai yra blondinai mėlynakiai? g.gif Drįstu priminti, kad aukštesnio ir žemesnio lygio civilizacijų koncepcijos yra būdingas senosios vokiečių geopolitikos bei nacistinės retorikos bruožas, taigi, moderniame pasaulyje toks kategorizavimas yra nepriimtinas.

3. Perskaičius prakalbas kyla Urartu jau užduotas klausimas: ar tikrai į teisingą salę pataikėte? "Lygis" yra ne kalbėjimas sudėtingais retoriniais konstruktais, o sugebėjimas kalbėti taip, kad auditorija suprastų wink.gif

1. Atsakyti galėčiau vienu žodžiu - "dedovščina". Nebūtinai moksleiviams taikomas, tačiau kaip fizinio smurto ir prievartos (kad ir psichologinės) reiškinys jis gajausias patys žinome kur. Jei ir yra koreliacija tarp smurto kiekio visuomenėje bei politinės sistemos, tai ji greičiausiai atvirštinė duotame pavyzdyje.

2. Nacistinėje retorikoje buvo remiamasi biologiniu principu. Tai yra, žmogus neturėjo galimybės pasirinkti savo priklausymo vienai ar kitai kategorijai. Mano atveju skirstymas į aukštesnes ar žemesnes civilizacijas paremtas vertybėmis. Savo vertybių sistemą žmogus gali pasirinkti. Kad legitimizuočiau savo skirstymą, užduosiu klausimą - ar karinė, ekonominė Rusijos prievarta prieš aplinkines mažas šalis yra geriau, nei Vakarų karinė bei ekonominė prievarta prieš, sakykime, Iraną ar Šiaurės Korėją? Liberalus globalizmas blogiau už autoritarinį imperializmą?

3. Toks jau tas mano stilius, dažnai bandau išreikšti mintis paprastais žodžiais, bet, kadangi esu visiškas profanas gramatikos bei kalbos kultūros taisyklių žinojime, savo tekstą vertinu tik pagal jo skambesį. Paprasti žodžiai skamba kažkaip neteisingai, todėl rašau taip, kaip rašau. Beveik vien iš klausos smile.gif
Atsakyti

Vertimas ax.gif

Koreliacija - priklausomybė, santykis, tarpusavio ryšys.
Legitimacija – teisėtumo įrodymas, ar patvirtinimas.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nu kokio didelio demesio sulaukiau aciuks.gif didis.gif
gal reiktu temos chanuma g.gif .tegul tai buna mano maza paslaptis. bet viena mane nustebino. jadze turetu pasikeisti nika i Шерлок Холмс.

tarp kitko ar zinot kad chanuma gruziniskas vardas
sunglasses2.gif
sis spektaklis vienas is mano mylimiausiu
http://www.jrutberg....eatr/hanuma.htm

zinau apie gruzija ne tik is jusu posmu.

taip man gaila gruzinu. bet osetinu man zimiai gailiau. gruzinai ju nekencia taip pat kaip panamkinas rusu. ir jos tikrai reike apginti nuo sukasvili.
kaip rusus nuo tokiu skinhedu kaip............

Atsakyti
Chanuma, neįtikėtinai įdomu smile.gif Bet pati pagal etninę priklausomybę ne gruzinė, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(kachius @ 2008 09 18, 19:43)
Liberalus globalizmas blogiau už autoritarinį imperializmą?

3. Toks jau tas mano stilius, dažnai bandau išreikšti mintis paprastais žodžiais, bet, kadangi esu visiškas profanas gramatikos bei kalbos kultūros taisyklių žinojime, savo tekstą vertinu tik pagal jo skambesį. Paprasti žodžiai skamba kažkaip neteisingai, todėl rašau taip, kaip rašau. Beveik vien iš klausos smile.gif

Viskas priklauso nuo taikymo vietos civilizacinio pagrindo.

Viskas aišku su tamstos klausa laugh.gif Bet draugiškai rekomenduoju įsiklausyti į paprastus žodžius ir juose išgirsti tobulą skambesį, nes kitaip rizikuojate būti nesuprastas arba tarp sudėtingų konstrukcijų pamesti prasmę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minerva: 18 rugsėjo 2008 - 19:49
Jaučiu tampu įkyri moralistė, bet... Jei iškarto nepažaboti netoleranciją kitaip mąstančiam, vėl nusirisime iki „smėlyno“ bendravimo.
Jūs garsiai atsiprašė Kačius, nors ranką ant širdies padėjus, ne jis vienas susiklosčiusioje situacijoje kaltas, bet jis priėmė atsakomybę ir viešai jūsų atsiprašė. Jūs jau kelintą kartą ignoruojate jo POELGĮ. Ir nežiūrint į tai, toliau bandote jį provokuoti. Belieka tikėtis, kad Kačius pasimokė iš praėjusios polemikos ir nesivels į rietenas.

Manau, kad kiekvienas išauklėtas žmogus negali praeiti pro šalį, kai vyksta neteisybė, lygiai taip pat kaip GalBut bandė ginti jus, nors tai buvo tik neusisipratimas. Norėčiau atkreiti jūsų dėmesį, kad jūs esate neteisi, savo oponento Kačiaus atžvilgiu.

Gal kam ir patinka emocijų demonstravimo natūralumas, bet kaip bebūtų natūralios turgaus damų emocijos, jos vistiek bus atgrasios.

Stenkimės diskutuoti pagarbiai, palankiai vertinti vienas kito poelgius, o ne „trokšti kraujo“.

Nežinau kaip jums, bet man viešai atsiprašyti ir pripažinti klaidas yra sunku. Todėl vertinu tokias asmens pastangas, nes manau ne kiekvienas tai sugeba. Toks poelgis, sukelia pagarbos jausmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 rugsėjo 2008 - 20:38
QUOTE(Moonte @ 2008 09 18, 22:33)
Jaučiu tampu įkyri moralistė, bet...

istikruju atsibodo. tema apie gruzija. prasau ir grizkime prie jos.

jo zinuciu as tesiog nebeskaitau. patariu ta pati padaryti ir su mano, jeigu jums kas netinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chanuma: 18 rugsėjo 2008 - 20:45
QUOTE(chanuma @ 2008 09 18, 20:40)
istikruju atsibodo. tema apie gruzija. prasau ir grizkime prie jos.

jo zinuciu as tesiog nebeskaitau. patariu ta pati padaryti ir su mano, jeigu jums kas netinka.

Баснописец Крылов - помните его фразу " А Васка слушает да ест"...

Krylovo pasakėčios ištrauka "O Vaskia klausosi ir ėda...".

Dėkui už patarimą, kai reikės pasinaudosiu, bet esmė nuo to nekinta. Jus labai jautri kai tai liečia jūs asmeniškai, bet kito atžvilgiu, teisingumo nerasta. Dvigubi standartai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 rugsėjo 2008 - 21:11
Kaip ten sako? Teigiamas ar neigiamas, bet tai juk dėmesys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chanuma @ 2008 09 18, 20:41)
osetinu man zimiai gailiau. gruzinai ju nekencia taip pat kaip panamkinas rusu.

kodėl jūs manote, kad gruzinai osetinų nekenčia? juk lyg ir patys gruzinai vis minėdavo, kad jie su osetinais ir šeimas kuria ir pan. g.gif
Atsakyti
Man tai labai idomu, gerb diskutuotojas kachius vis mini Rusija kaip agresyvia...Bet zinoma, to pagristi negali, is tikro jis man labai primena viena ikyru komentatoriu is lietrycio...Na neesme, kaip prasidejo konfliktas? Vyko derybos tarp Gruzijos, P.Osetijos ir Rusijos...Be jokio peprspejimo uzpuolama P.Osetija(kaip zinia dauguma osetinu turi rusu pilietybe) loogiska Rusija nusiunte armija(na gerai nesakau, jog prieazastys vien tik tos) betkuriuo atveju Pulti ant Rusijos yra keistoka, suprantu, jog dauguma skaityti moka tik lietuviskai ir ziuri tik panorama kas gali iskreiptai formuoti pasaulio politikos/ivykiu paveiksla, nekalbu vien apie Rusija, o pavyzdziui karas Irake ir Afganistane ar jums negaila zustanciu zmoniu? Bet zinoma pavadinam juos separatistais ir galvojam, jog taip atkuriama pasaulio tvarka... Kodel Iranui negalima sodrint urano, o Kitiems galima? Kur teisybe? Taip iseina JAV pasaulio policininkas? Gerai griztam prie konflikto, kodel buvo ivesta kariuomene i Gruzija? Pacituosiu Putina " O kaip jus manot ka mes turejom daryt, kartono reztuku baksnoti jiems palei veida? tokia avantiura niekada nepasiseks, tieek afganistane tiek irake..." Idomu ka manytu, musu partizanai matydama kaip Lietuva soka pagal JAV dudele ir loja ant Rusijos esant ir neesant progai, beda ta JAV dabar turi labai dideliu problemu, ir akivaizdu, jog jai teks perziuret ar reikia kisti pinigus ir Ukraina, Gruzija...Kas jus prezidentai ? Ogi visi gyvene JAV + didziausias draugas Adamkus...Ir ka mes matome Ukrainoje zlugo oranzine reveliucija, Gruzija isgyvena krize(didele dali jos pajamu i biudzeta rinkdavo turizmas, kas nori i Gruzija) Na kalbet galima daug ka, bet mazai ka tai pakeis...Idomu tik kaip Rusija kencia Lietuvos politiku izeidinejimus...Na butu idomu paziuret, jeigu isrinks Obama ar jis nores taip kandzioti rusija, jeigu ne, tuomet tokia Lietuva taps "ant ledo" nuosaikiai vykdziusiu Busho politika, netures keisti savo poziciju, idomu kaip kalbes panorama tada...
Atsakyti