QUOTE(Minerva @ 2008 09 18, 19:24)
1. Ar tikrai koreliacijos nėra? - sociologai su jumis gerokai pasiginčytų, nes koreliacija išties pastebima
2. O arijai yra blondinai mėlynakiai?

Drįstu priminti, kad aukštesnio ir žemesnio lygio civilizacijų koncepcijos yra būdingas senosios vokiečių geopolitikos bei nacistinės retorikos bruožas, taigi, moderniame pasaulyje toks kategorizavimas yra nepriimtinas.
3. Perskaičius prakalbas kyla Urartu jau užduotas klausimas: ar tikrai į teisingą salę pataikėte? "Lygis" yra ne kalbėjimas sudėtingais retoriniais konstruktais, o sugebėjimas kalbėti taip, kad auditorija suprastų
1. Atsakyti galėčiau vienu žodžiu - "dedovščina". Nebūtinai moksleiviams taikomas, tačiau kaip fizinio smurto ir prievartos (kad ir psichologinės) reiškinys jis gajausias patys žinome kur. Jei ir yra koreliacija tarp smurto kiekio visuomenėje bei politinės sistemos, tai ji greičiausiai atvirštinė duotame pavyzdyje.
2. Nacistinėje retorikoje buvo remiamasi biologiniu principu. Tai yra, žmogus neturėjo galimybės pasirinkti savo priklausymo vienai ar kitai kategorijai. Mano atveju skirstymas į aukštesnes ar žemesnes civilizacijas paremtas vertybėmis. Savo vertybių sistemą žmogus gali pasirinkti. Kad legitimizuočiau savo skirstymą, užduosiu klausimą - ar karinė, ekonominė Rusijos prievarta prieš aplinkines mažas šalis yra geriau, nei Vakarų karinė bei ekonominė prievarta prieš, sakykime, Iraną ar Šiaurės Korėją? Liberalus globalizmas blogiau už autoritarinį imperializmą?
3. Toks jau tas mano stilius, dažnai bandau išreikšti mintis paprastais žodžiais, bet, kadangi esu visiškas profanas gramatikos bei kalbos kultūros taisyklių žinojime, savo tekstą vertinu tik pagal jo skambesį. Paprasti žodžiai skamba kažkaip neteisingai, todėl rašau taip, kaip rašau. Beveik vien iš klausos