Sveikutės visos
pamaniau, gal jau laikas pasidalinti naujomis receptų idėjomis tarpusavyje, ar šiaip pasipasakoti, kaip tie sveikuoliai garų puodai virtuvėse gyvena

maniškis puodas dirba praktiškai kiekvieną dieną, kartais ir kelis kartus per dieną. Tik jau pabodo kaskart man jį plauti, dabar tai pats nemėgstamiausias ir sunkiausias mano darbas virtuvėje

indaplovės neturiu, tai su šepetėliu vis šveičiu puodo indų tarpelius... jau sapnuosis tuoj turbūt
rašau todėl, kad tiek man, tiek ir MB, spėjo šiek tiek pabosti maistas, kurį gaminamės garpuodyje. Pritrūkome fantazijos

Viskas skanu tikrai, ypač kai įpranti. Tuomet valgis kavinėje ar svečiuose beveik visuomet atrodo laaaabai riebus ir sūrus

Tiesiog užsimanėme ko nors naujo, dar neišbandyto ir... nesugalvojam nieko tokio neatrasto

Gal mielos supermamos pasidalintų patirtimi ir atradimais šioje srityje? Pavyzdžiui, gal kuri nors gaminote garų puode obuolių pyragą? O gal turite kokių nors idėjų greitiems pusryčiams, išskyrus jau minėtąją nuostabaus skonio kiaušinienę?
Aš garpuodyje dažnai gaminu žuvį. Dažniausiai tai būna jūros lydekų arba rudagalvių menkių filė. Pabarstau šiek tiek pipirais, krapais, padengiu plonu sluoksniu majonezo. Šalia įmetu kelias bulvytes, šiaip kokių nors daržovių. Mėgstu ant žuvies prikrauti daug pomidoro

ir viskas - 30 minučių ir pietūs ant stalo

Kai žuvytė taip pabosta, tuomet žuvies filė įsuku į kopūsto lapą, į vidų pridedu tarkuotų morkų, svogūnų arba ko nors kito, pavyzdžiui, pievagrybių... šaukštelį grietinės...
Su mėsa panašiai, tik mėsą, priešingai nei žuvį, palieku pasimarinuoti ilgiau, pavyzdžiui, nakčiai.
Jei mėsa malta, gaminu arba mėsos kukulius, arba balandėlius.
Lengvas maistas garpuodyje, pavyzdžiui savaitgalio pusryčiams - kiaušinienė arba avižinių dribsnių košė. Kadangi mes su MB kol kas tik dviese, tai to ryžių indo mums pilnai pakanka.
Va ir baigėsi fantazija ties patiekalais, kuriuos čia išvardinau
Laukiu virtuvės kulinarių patarimų