Įkraunama...
Įkraunama...

Garų puodai

Sveikos supermamos 4u.gif

įsilieju į garų pudų turėtojų gretas ir aš smile.gif
jau keletą savaičių namuose puikuojasi garpuodis TEFAL VC7001 biggrin.gif mano įspūdžiai pranoko visus lūkesčius, o keptuvės ilsisi lotuliukas.gif gaminame jame kasdien - žuvytė, bulvytės, mėsytė, daržovės... vienu žodžiu, ką beįdėsi garinti, kol kas viskas skanu ir, kaip ne kartą jau buvo akcentuota, svarbiausia - sveika smile.gif jokio vargo, jokių degintų riebalų, jokių vargų lotuliukas.gif
drąsiai galiu teigti, jog tai yra ir bus vienas dažniausiai naudojamų prietaisų mano virtuvėje smile.gif kol kas jokių įmantrių patiekalų negaminau, nes dar nespėjo pabosti paprastai troškinama žuvis su daržovėmis, jautiena, veršiena, bulvės... na o noro ir laiko turint, galima eksperimentuoti į valias thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rainy day: 16 balandžio 2009 - 21:01
Prireike ir man to puodo... ax.gif
Blaskausi tarp KENWOOD FS 620 ir TEFAL VC7001.Kaina ne itin skiriasi, pagrindinis skirtumas - vienas labiau ,,elekrifikuotas", turi kiausiniu dekleli, atidejimo funkcija ir dar vandens lygio skale (aisku, nesprantu visai, ,,su kuo tai valgoma")
Dar pastebejau, kad yra ir keturiu lygiu puodai - bet ka i juos deti?Nes dauguma raso, kad dedamos bulves/ryziai, mesa/zuvis ir darzoves.O ka butu galima i ta ketvirta deti?... g.gif

Ir dar nesuprantu del tu plastmasiu- metalu- cia kalbate apie korpusa, ane?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepune: 20 balandžio 2009 - 10:16
QUOTE(Liepune @ 2009 04 20, 11:10)
Prireike ir man to puodo... ax.gif
Blaskausi tarp  KENWOOD FS 620 ir TEFAL VC7001.Kaina ne itin skiriasi, pagrindinis skirtumas - vienas labiau ,,elekrifikuotas", turi kiausiniu dekleli, atidejimo funkcija ir dar vandens lygio skale (aisku, nesprantu visai, ,,su kuo tai valgoma")
Dar pastebejau, kad yra ir keturiu lygiu puodai - bet ka i juos deti?Nes dauguma raso, kad dedamos bulves/ryziai, mesa/zuvis ir darzoves.O ka butu galima i ta ketvirta deti?... g.gif

Ir dar nesuprantu del tu plastmasiu- metalu- cia kalbate apie korpusa, ane?

Sveika,koks tau bus prieinamesnis(galingumas, talpa,funkcijos,dizainas)tas ir bus tavo mirksiukas.gif Jei seima didesne, tai ir reikia daugiau lygiu(litru talpos).Netilps vienam inde-det tuos pacius produktus i kita.As turiu Tefal ta zalia,tai kartais naudoju tik du indus jei trecio nereikia. Mano plastmasinis,tai tiek galiu pasakyt:tai gaminama is tam skirtos plastmases,kiek rinkau info-nekenksmingos.Toliau,patinka, kad gaminamas maistas gerai matosi, patogu is sono papildyti vandens(jei reikia)gaminimo metu,galingumas didelis, tai ir greiciau pasigamina.Minusas-siek tiek plastmase gali pasibraizyti ir plauti, isvalyti cacku daug doh.gif Indaploves neturiu, nes galima butu deti(zinoma be apatines dalies).
Renkantis metalini,atrodo viskas ale saugiau mirksiukas.gif ,bet kai kurie metalai taip pat nera saugumo garantija(taip sako chemikai).Nesibraizys, plauti drasiau galima.Bet kai ieskojau neradau tinkamo dydzio ir konsultante buvo tik uz plastmasini.Kai sitas nusibaigs, tada kitoki bandysiu.
Gero pirkinio,nes skanu ir sveika,viskas viename thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepune @ 2009 04 20, 11:10)
Prireike ir man to puodo... ax.gif
Blaskausi tarp  KENWOOD FS 620 ir TEFAL VC7001.Kaina ne itin skiriasi, pagrindinis skirtumas - vienas labiau ,,elekrifikuotas", turi kiausiniu dekleli, atidejimo funkcija ir dar vandens lygio skale (aisku, nesprantu visai, ,,su kuo tai valgoma")
Dar pastebejau, kad yra ir keturiu lygiu puodai - bet ka i juos deti?Nes dauguma raso, kad dedamos bulves/ryziai, mesa/zuvis ir darzoves.O ka butu galima i ta ketvirta deti?... g.gif

Ir dar nesuprantu del tu plastmasiu- metalu- cia kalbate apie korpusa, ane?

šiaip ajel gražiai atsakė į jūsų postą...

Mes turi nusipirkę Kenwood, viena iš priežasčių buvo dėl elektroninio valdymo, ir kad Kenwood firma nemažai pliusų turi dėl garų puodo kokybės. Žodžiu turim, ir nenusivylėm.

Kaip ajel rašė, tai daug kas priklauso nuo jūsų poreikių. Bet pvz. jei gaminsit tarkim tik dviem asmenim, tai tikrai nematau tikslo pirkti keturaukštį, man tai dviejų būtų per akis, tiesa sakant, to trečio aukšto aš ir nenaudoju... schmoll.gif neturiu ką ten dėti tiek daug, nes dažniausiai maistą gaminam tik tam kartui, ką suvalgome... Bet tai čia ir skonio reikalas, gal kitiems ir tų keturių reikia (pvz. pirmam ir antram gal mėsyte kokia gamina, o trečiam ir ketvirtam - daržoves, ir štai patiekalas kokių keturių asmenų šeimai) bigsmile.gif

Dėl vandens lygio skalės, tai manau kad visi garų puodai ją turi g.gif Žodžiu, per ją matosi kiek korpuse yra vandens, nes gaminama viskas ant garų... ir patogu tai, kad jei matai baigiasi vanduo - gali jo dapilti tongue.gif
Atsakyti
Na o as vis delto nusipirkau mamai dovanu Scarlet 3 aukstu puoda, Senukuose.
Stai toki: http://www.scarlett....ang=engRinkausi kad nebutu visai prastas, bet ir ne per brangus. Nors esu uz kokybe, pabijojau, kad gal nepatiks, tai bus veltui ismesti pinigai. Kainavo apie 150lt, galiu ir sumeluot del kainos smile.gif
Vienu zodziu, labai patenkinta mama. thumbup.gif Labai skanios darzoves, zuvis, ryziai, grikiai. Bandem kalakutienos kukulius folijoje garint, skonis prieskas... gal kazko nedadejom smile.gif, o visa kita laaaabai skanu.

Tas puodas nera dideles talpos, tad uztenka, kai reikia gaminti nedideli kieki. Sudejus viena inda i kita, uzima mazai vietos.
Privalumas dar tame, kad permatomas, viska matai. Nors trukumas tame, kad greitu laiku turbut nusibraizys ta plastmase ir taps matine, o ne permatoma. smile.gif Gal brangesniu puodu plastmase geresnes kokybes.
Minusas dar tame, kad virsuje nera rankeneles dangtyje. Gal kam kitam tai nera trukumas, bet as kelis kartus vis griebiau uz karsto dangcio doh.gif
Plaunant nera didelio vargo, jei iskart plauni, arba bent vandenyje reikia uzmirkyti.
Na ir ko nelabai norejau, tai minusas tame, kad gali buti tik tokia aukstu seka: 1-2-3, 2-3, 3. Vietomis sukeitus nesusidelioja tie indai i griovelius, ir dangtis tinka tik virsutiniam aukstui. Ryziu indelis telpa tik i virsutini auksta sad.gif
Tai va, man yra sitokie nepatogumai.
Isvada: dalykas geras, maistas sveikas, kol neatsbos tas dalykas. Zaislu nevadinu, nes nelabai tu ten su jo daug pazaisi. Sudejai ir lauki...
Skanaus visiems!
Atsakyti
QUOTE(sanata @ 2009 04 20, 22:44)
,. Bandem kalakutienos kukulius folijoje garint, skonis prieskas... gal kazko nedadejom smile.gif, o visa kita laaaabai skanu.
...

O kam ta folija, jei garu puode mirksiukas.gif Jau ne karta dariau kalakutienos kukulius ir labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ajel @ 2009 04 21, 12:50)
O kam ta folija, jei garu puode mirksiukas.gif Jau ne karta dariau kalakutienos kukulius ir labai skanu thumbup.gif


Na folija patare naudoti tam, kad kukuliai sultingi butu g.gif
Pasirodo ir be folijos skaniai gaunasi smile.gif

Atsakyti
Sveikutės visos mirksiukas.gif

pamaniau, gal jau laikas pasidalinti naujomis receptų idėjomis tarpusavyje, ar šiaip pasipasakoti, kaip tie sveikuoliai garų puodai virtuvėse gyvena biggrin.gif maniškis puodas dirba praktiškai kiekvieną dieną, kartais ir kelis kartus per dieną. Tik jau pabodo kaskart man jį plauti, dabar tai pats nemėgstamiausias ir sunkiausias mano darbas virtuvėje biggrin.gif indaplovės neturiu, tai su šepetėliu vis šveičiu puodo indų tarpelius... jau sapnuosis tuoj turbūt biggrin.gif

rašau todėl, kad tiek man, tiek ir MB, spėjo šiek tiek pabosti maistas, kurį gaminamės garpuodyje. Pritrūkome fantazijos blush2.gif Viskas skanu tikrai, ypač kai įpranti. Tuomet valgis kavinėje ar svečiuose beveik visuomet atrodo laaaabai riebus ir sūrus smile.gif Tiesiog užsimanėme ko nors naujo, dar neišbandyto ir... nesugalvojam nieko tokio neatrasto blush2.gif Gal mielos supermamos pasidalintų patirtimi ir atradimais šioje srityje? Pavyzdžiui, gal kuri nors gaminote garų puode obuolių pyragą? O gal turite kokių nors idėjų greitiems pusryčiams, išskyrus jau minėtąją nuostabaus skonio kiaušinienę?

Aš garpuodyje dažnai gaminu žuvį. Dažniausiai tai būna jūros lydekų arba rudagalvių menkių filė. Pabarstau šiek tiek pipirais, krapais, padengiu plonu sluoksniu majonezo. Šalia įmetu kelias bulvytes, šiaip kokių nors daržovių. Mėgstu ant žuvies prikrauti daug pomidoro thumbup.gif ir viskas - 30 minučių ir pietūs ant stalo smile.gif
Kai žuvytė taip pabosta, tuomet žuvies filė įsuku į kopūsto lapą, į vidų pridedu tarkuotų morkų, svogūnų arba ko nors kito, pavyzdžiui, pievagrybių... šaukštelį grietinės...

Su mėsa panašiai, tik mėsą, priešingai nei žuvį, palieku pasimarinuoti ilgiau, pavyzdžiui, nakčiai.

Jei mėsa malta, gaminu arba mėsos kukulius, arba balandėlius.

Lengvas maistas garpuodyje, pavyzdžiui savaitgalio pusryčiams - kiaušinienė arba avižinių dribsnių košė. Kadangi mes su MB kol kas tik dviese, tai to ryžių indo mums pilnai pakanka.

Va ir baigėsi fantazija ties patiekalais, kuriuos čia išvardinau ax.gif
Laukiu virtuvės kulinarių patarimų biggrin.gif
Atsakyti
Gal kam reik garupuodo? Nusipirkom, naudojom labai mazai, kazkaip pabodo sad.gif Rasykit az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rainy day @ 2009 05 13, 20:16)

Lengvas maistas garpuodyje, pavyzdžiui savaitgalio pusryčiams - kiaušinienė arba avižinių dribsnių košė.


O kaip ta kiausiniene "isgarinti" ? g.gif Garu puoda naudoju jau keletas menesiu, bet ties kiausiniene, kosemis ir visais kitais dalykais, kurie gaminami tame ryziu indelyje man stovi laaabai didelis klaustukas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(liniote @ 2009 05 14, 20:49)
O kaip ta kiausiniene "isgarinti" ? g.gif Garu puoda naudoju jau keletas menesiu, bet ties kiausiniene, kosemis ir visais kitais dalykais, kurie gaminami tame ryziu indelyje man stovi laaabai didelis klaustukas blush2.gif


Žinokite labai paprasta, o be to - nuostabus skonis thumbup.gif MB kitokios kiaušinienės griežtai atsisako biggrin.gif štai kaip aš gaminu (porcija dviems žmonėms):

su mikseriu iki purumo išplaku keturis kiaušinius, plakant pagal skonį įberiu prieskonių (pipiriukų, krapukų ir pan.), taip pat beplakant kiaušinį įmaišau šaukštą majonezo (jo galite ir nedėti, bet man taip skaniau). Į išplaktą kiaušinienę įpjaustau keletą krabų lazdelių arba šiek tiek taip vadinamosios "krabų mėsos". Viską supilu į ryžių indą ir garinu apie 30 minučių (kiaušinienė iškyla iki pat ryžių indo viršaus, tampa puri ir korėta... tongue.gif ) Štai ir viskas, po pusvalanduko valgome nerealią kiaušinienę biggrin.gif

Avižinių dribsnių košė taip pat paruošiama labai paprastai - tiesiog avižinius dribsnius užpilu pienu, kad juos visus apsemtų, ir garinu (taip pat apie pusvalandį). Į šią košę pagal skonį galima dėti cukraus, cinamono, razinų, džiovintų vaisių...

Pamėginkite, garantuoju, kad Jums puikiai pavyks wink.gif
Atsakyti
as kiausinienes neplaku su mikseriu, tiesiog i ryziu inda imusu keleta kiausiniu, isplaku, tada darzoviu kokiu nors: paprikos, pomidoras, svoguno laiskai, galima ir desros ar dar ka megsti, galima pieno bus omletas, galima majonezo ir garinu 15-20 min. Buna puri ir skani lotuliukas.gif Svarbu is karto neatidaryti dangzio kai baigia garintis, tegul pastovi dar pora minuciu, tada nesukrenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetelis: 15 gegužės 2009 - 08:27