Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atsisakėt čiulptuko...

Noriu pasidziaugti, kad mes jau be ciulptuko thumbup.gif

Pries 2men.mano vaikis nusidegino lupyte,tai teko ciulptuko nebeduoti,kadangi sunkiai gijo zaizdele,tai klyke mazius kokia savaite,kazkaip skausmingai jam buvo,nei pats uzmigdavo,tapo nervingas,piktas.Na ir tuo metu gime sese.Tai sunelis taip "subludo"kad niekas nepadejo,isgelbejo mus tik tutukas.Vel jis uzmigdavo savo lovytej,tapo sukalbamas.Na o dabar jau savaite,kai mes tutiniuka,nebenaudojam.O padariau taip:viena diena padariau skylute tutej,po keliu dienu jau pakirpau,dar po keliu padariau nemaza skyle.tai jis atbego juokdamas pas mane-mama,mama,skyle 4u.gif Vakare tutukas budavo reikalingas nors ir su skyle.Taip kirpau kirpau,kol visai nutrumpinau,kol burnoj nebesilaike.Nakciai da pazaizdavo su juo ir tiek.Kai paprasydavo tiutes-duodavau,bet pats pamate,kad naudos nebera.Pasakiau kad kate nukando.Tai ir ismetem viena dien i siuksliu kibira thumbup.gif Dar prisimena retkarciais,bet pasakau, kad tiutia fe,pats juk ismetei ir vel ramu.
Na geriau anksciau atpratinti,nei veliau,nes nuo kokiu1,3men,jam tiutia buvo laaabai reikalinga,nors pries tai reikdavo tik einant miegelio....
Atsakyti
Mano dukrytei uz keliu men bus 3 metai ir ji sekmingai "vartoja" ciulptuka doh.gif Buvom ir i jura ismete, ir i konteineri ismete... niekas nepadejo doh.gif Net neisivaizduoju, kiek dar ji ciulps ta tute:) Nors, tiesa, darzelyje kuo puikiausiai miega be ciulptuko rolleyes.gif Jai tik namie jo beprotiskai reik...

Nakti miega be sauskelniu jau senokai, nors kartais (bet laabai retai) dar privaro i lova. Na, bet vaikas niekada ir neatpras nuo sauskelniu, jei pastoviai su jomis miegos rolleyes.gif Siulau visiems teveliams isbandyt taip vadinamas ciratas (ar klijuotes). Patiesi jas po paklode, kad lovos nesusysiotu ir vaikas pats po keletos "slapiu" naktu supras, kad slapiam miegot nekas yra g.gif Manau, kad musu daugelis taip isaugom ir nieko neatsitiko mirksiukas.gif [COLOR=purple][COLOR=purple]
[FONT=Courier][FONT=Courier][COLOR=purple]
Atsakyti
O mes saviškiui bandėm įrodyt,kad čiulptukas gerai, blink.gif mat jis neėmė soskės nors tu ką g.gif Neramus labai buvo,galvojom įkišim čiulptuką,bus ramesnis 4u.gif O jis nesuprato ką su juo daryt blink.gif Gal savaitę kankinomės,laikydavom,kad neišspjautų,bet nieko nepavyko sad.gif O paskui džiaugėmės,kad ir atpratint nereik thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o aš labai lengvai atpratinau, kai vaikas jau kažkiek pradėjo suprast ką mes aiškinam, buvo 1,5 metų beveik, nukirpom soskes galiuką ir padavėm, dar pasakėm kad papuga nukando, tas paragavęs kaip metė tą soskę ir daugiau nebenorėjo tokios sokės, eidavo atbulas jei parodydavom doh.gif aišku migdyti buvo nelengva pet per savaitę apsiprato, o buvo toks soskininkas, maniau tikrai dar ilgai ją čiulps, net diena vaikščiodavo ją isikandęs.. o visokie išmetimai i šiukšliu dežes ir atidavimai, padėjimai neaišku kur nieko nepadėjo, reikalaudavo tuoj pat surasti ir duoti schmoll.gif tik soskės galiuko nukirpimas atpratino jį nuo soskės 4u.gif
Atsakyti
Reikės ir mums taip pabandyti. Sakysim, kad nukando katinas. Tik kažin, ar nepradės po to nekęsti vargšo katinėlio. g.gif
Atsakyti
Mano mažė būdama 2 m. ir 3 mėn. kaip tik žiūrėjo Telebimbam, o ten vaikučiai savo turtelį atidavinėjo Neringai. Kadangi ji mažei patinka, sakėm, kad ta jos popsė fui ir reikia išmesti. Ir ką jūs manot, panelytė paėmė savo popsę ir išmetė į šiukšlių dėžę, po to labai savimi didžiavosi ir kurį laiką visiem sakė, kad ji šaunuolė, išmetė savo mylimą popsę ir dabar yra didelė. biggrin.gif
Atsakyti
Maniskis irgi ismete soske i siuksliu deze. O po to kai jis nemate, vyras ja is ten istrauke. Aisku vaikas po 5 minuciu ejo ziuret kur ta jo soske, o kai neberado pasakem, kad atejo katyte ir pasiemus isnese savo kaciukam soske, kad jiems dabar labiau jos reikia ax.gif Va tokia istorija. O soske jis dar prisimine ta pacia diena per pietus ir vakare, kai ejo miegoti. Kita diena jau normaliai miegojo be soskes ir jos visai nebereikejo. thumbup.gif
Atsakyti
O mes atostogavom prie juros. Vaikui buvo 1.8 men. Ash taip bijodavau ta chiulptuka pamesti, nes ji migdydavosi visada tik su chiuptuku. Pabunda - ir meta. Visa diena nereikia, tik miegoti laikas - reikia chiulptuko. ax.gif Zhodzhiu viena diena pametem mes ja. Persigandau baisiausiai - jau galvojau, puse nakties neuzhmigdysiu vaiko. Bet paaishkinom, kad prie juros palikom ir ji ramiausiai uzhmigo, parodzhius "atia! atia!" biggrin.gif zhodzhiu supratau, kad chia tevams labiau reikejo tos "tiutes" del shventos ramybes, nei vaikui. biggrin.gif tiesa, ji paskui koki menesi vis prisimdavo, nuliudus sakydavo: "Nera tiute... Prie juros... Atia, atia!..." smile.gif Ir pasimirsho. smile.gif Manau, tevams reiketu elgtis drasiau ir viena diena ryzhtis ir tiek. smile.gif
Atsakyti
Mano tai mergaite irgi prie ciulptuko buvo tiek ipratusi,kad siaubingai,truputi kas tuoj rekia "siose duok".Galvojom ir taip ir taip,bet niekas nepadedavo.Kol viena karta neatsigulem i ligonine.Atejusi sesute pamate,kad ji jį turi,tai sako:oi kam tu ji turi,bus negrazus dantukai.Kai gryzom namo as visada jai tai pabrezdavau.ir karta dukra isgirdo mano pokalbi,kad vienos mano drauges mergytes labai negrazus dantukai,(ten yra tas vadinamas buteliuko sindromas),tai gal issigando,ar kas tam mano vaikeliu pasviete,tai kai gryzom namo miegoti,tai kaip visada paprase ciulptuko,padaviau,ji paturejo paturejo rankyetei ir sako,ne man nereikia jo,nes bus negrazus dantukai kap rasytej.Tai va nuo to laiko mes ir nebeturim tos sioses.Aisku,budavo dar visko cry.gif ,bet kazkaip nebedaviau ir viskas. smile.gif Tai vat,ciulptuka turejome iki 2,6m.
Atsakyti
paskaičiau aš jūsų istorijas, ir nusprendžiau šiandein soskę pradėti kirpti. gal ir mes atprasym, aš nesakau, kad vaikas yra labai prisiryšęs prie jos, bet jei pamato tai butinai paprašo...
Atsakyti
QUOTE(vikulija @ 2005 11 10, 10:33)
paskaičiau aš jūsų istorijas, ir nusprendžiau šiandein soskę pradėti kirpti. gal ir mes atprasym, aš nesakau, kad vaikas yra labai prisiryšęs prie jos, bet jei pamato tai butinai paprašo...

Skaičiau paskutiniame "Mamos žurnalo" Nr., kad negalima vaiko nuo čiulptuko atpratinti kol jam nesuėjo 2 metai.
Atsakyti
QUOTE(nireglina @ 2005 11 10, 16:52)
Skaičiau paskutiniame "Mamos žurnalo" Nr., kad negalima vaiko nuo čiulptuko atpratinti kol jam nesuėjo 2 metai.

Idomu, kuo motyvuota tokia nuomone? g.gif
Man atrodo, kad kaip tik reikia ankshchiau atpratinti, nes kiek pastebejau, augant vaikui ir ta priklausomybe dideja... Ir shiaip man jau 2 metu vaikas su chiulptuku, kaip chia pasakius, jau nelabai grazhu... ax.gif Man asmenishkai, kai vaikui buvo 1,5 m. buvo shiek tiek geda, kad ji dar miega su soske, jau nekalbant apie tai, jei lauke, namuose ar shiaip vieshoj vietoj laktytu isikandus... blush2.gif
Atsakyti