Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu

QUOTE(giedress @ 2008 08 30, 10:15)
galima pasveikint su tuo, kad prisivertei pradėti ir pabaigti lotuliukas.gif  4u.gif

biggrin.gif neužilgo reiks vėl sveikinti blush2.gif , nes vėl reikia juos siuvinėt rolleyes.gif
QUOTE(Irmushka21 @ 2008 08 30, 10:26)

Labai grazus batukai  thumbup.gif  wub.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
[quote=laisveja,2008 08 30, 11:45]
Gal galit man nemokšai paaiškint, iš ko atsiranda tas matymas, kad siuvinėjama lapais? Pati lapais nesiuvinėju, bet morališkai kaupiuos amžiaus darbui, tai teks varyti lapais, dėl to ir noriu išsiaiškint, kad nereikėtų taisyti paskui ir nervintis dėl vaizdelio, kurio nesitikėjau 4u.gif

na tas mantymas lapais, kaip cia geriau pasakius, is kur atsiranda g.gif hm, vat as kai siuvineju, tai labai suverziu tiek lankeli, tiek pati siuvinedama stipriai siula ir kai baigiasi lapas ir reik kita siuvineti, matosi ta tiesi linija, sujungianti abu lapus doh.gif tad man teks jau taisyti pacius kryziukus, kad nesimatytu tos linijos. Nezinau, ar aiskiai paaiskinau, bet kaip jau moku, taip sakau hihihi.gif
Atsakyti
Del dazymo, tai kolkas nenudaze dar man jie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrul @ 2008 08 30, 13:23)
na tas mantymas lapais, kaip cia geriau pasakius, is kur atsiranda  g.gif  hm, vat as kai siuvineju, tai labai suverziu tiek lankeli, tiek pati siuvinedama stipriai siula ir kai baigiasi lapas ir reik kita siuvineti, matosi ta tiesi linija, sujungianti abu lapus  doh.gif

Ne apie puslapius, bet gal vis vien patarimas pravers... - pabandyk naudoti ne lankelį, o siuvinėjimo rėmą. Jis gerai ištempia medžiagą, bet nesuspaudžia taip siaubingai darbelio, kaip lankelis. Pati naudoju įvairaus dydžio darbams ir labai patenkinta.

Paukščiuk - o kuo skiriasi vieni batukai nuo kitų?

Nusiminusios nepagirtos siuvinėtojos - neliūdėkit, jei negaunate pagyrų puodo, svarbu, kad jums pačioms darbeliai patinka 4u.gif Aš čia pusantrų metų, taigi senokai, ir taip pat ne visada gaunu pagyrimą ar išpeikimą, bet tikrai niekad nesuku dėl to galvos. Juo labiau, kad po kurio laiko man ir pačiai anksčiau išsiuvinėti darbai ima nebepatikti cool.gif Tai kaip gali kaltinti, kad kažkam kitam jie ne itin patinka? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 08 29, 21:05)
Šiaip tai mielai, bet kad neturiu skanerio, o schema be to jau priterliota, tai jei fotkinčiau, kaži kas gautųsi  blink.gif  Pirkau mat rinkinuką, tai tik popierinę ir turiu, bet gal intereto pltybėse kada užtiktau, arba prie kokio skanerio kada prieičiau, tik jau nepyktum gal už priterliotą schemą  blush2.gif

o foto gal gali parodit tu rožių bigsmile.gif
tinka ir paterliota, jei kitur nerasim biggrin.gif iš anksto ačiū 4u.gif

Rusiški siūlai neturi paletiniu atspalviu, turiu ju kruva nusipirkus, bet duodu mažosioms su jais siuvinėt ( gaila brangius gadint blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2008 08 30, 13:32)

Paukščiuk - o kuo skiriasi vieni batukai nuo kitų?

Nesupratau klausimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmushka21 @ 2008 08 30, 09:26)
As Kaune DMC perku prie Hyper Maximos "Casa Lanoj". Ten kaina 1,95 pries menesi buvo  ax.gif 
O siaip kas del siulu, tai man su DMC vargo daugiau nei su rusiskais doh.gif  ar as nemoksa, ar jie man netinka. Labai veliasi, mazgosi,tai nervuoja. Bet kadangi dabar jau susiradau rusisku konvertavimo loentele i DMC, tai labiau juos ir naudosiu. Jie tekainuoja 1lt ir spulytej ju dvigubai daugiau nei DMC. Zodziu, naudosiu sitas dvi rusis thumbup.gif  Radau kas man tiko ir patiko.

Labai grazus batukai  thumbup.gif  wub.gif

O gal būtų galima gaut konvertavimo lentelę? blush2.gif giedraura@yahoo.com 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paukščiukas @ 2008 08 30, 12:57)
neužilgo reiks vėl sveikinti, nes vėl reikia juos siuvinėt
Ačiū

Man irgi nuostabiai gražučiai šitie batukai, o dar kažuri visai neseniai rodėte tokius labai panašius raudonus, tik mergaitiškus. Labai gražu.

QUOTE(Džeinė @ 2008 08 30, 13:37)
o foto gal gali parodit tu rožių.
tinka ir paterliota, jei kitur nerasim iš anksto ačiū

Va tos rožės:

user posted image

Jei nerasit nieko, tai bandysiu terlionę skanuoti kur.

Na, dabar laikykitės, kad atlikau darbą - visą fotoreportažą, nors gal naudos niekam iš to nebus.

1. Antrajai savo dukrytei jau išsiuvinėjau vardelį. Nieko ypatingo šios raidytės, ne taip kaip anos, bet suderinus su visu dėžutės apipavidalinimu turėtų gautis gražu. Dėžutės, kaip sakiau, pasirodys gerokai vėliau, turiu iki jų subręsti dar.

user posted image

2. Baigiau (jau seniau) savo mielą paukštelį. Galit niekas negirti, nieko nesakyti, tylėti, bet man jis nuostabiai mielas wub.gif Ir siuvinėti buvo labai smagu ir lengva, svarbiausia - jokio BS, kas, manau, apibūdina tikro siuvinėjmimo kryžiuku viršūnę, t.y. kai vaizdas išgaunamas ne linijų, o labai subtiliai pereinančių atspalvių kryžiukais. Labai daug buvo kryžiukų iš dviejų spalvų, todėl atspalviai tikrai labai subtilūs, man atrodo. O dar, pasakykit, ar čia man tik taip atrodo, ar tikrai tas paukščiukas pavaizduotas tupintis tarp apsnigtų šakelių? Na, man jis tiesiog labai mielas ir tiek bigsmile.gif

user posted image

3. O čia mano gautosios karvytės, kurios tiek rūpesčių jums sukėlė lotuliukas.gif

priekis
user posted image

pakelio nugara
user posted image

Labai gražiai viskas sudėliota, supakuota. Fainiausia, kad kol dar nebuvau išpakavusi pergyvenau, kaip reiks čia man tą kanvą padažyti, kad dangus gautųsi, o gi žiūrau - ji jau padažyta. Ir instrukcija kad įdėėėėta doh.gif Per visą stalą, nors darbelis mažiukas. Šiaip pagal kainą tai gavosi gerokai pigiau, nei būčiau pirkusi pardėj Lietuvoje, siunčiausi iš sewandso, be to, dar keletą smulkmenų, tai ir siuntimas apsimokėjo.

4. O čia mano mylimasis gaidys, man irgi jis nuostabiai gražus, jeičiu tik man vienai iš forumo lotuliukas.gif
user posted image

Bet kaip sunervijo turinys blink.gif

user posted image

Nors turinys kaip turinys, viskas ten yra, ir instrukcijų krūvos net kaip rėminti darbelį, kaip tvarkytis siūlus ir pan. Bet pažiūrėkite į tą gniutulą, kuris yra siūlai doh.gif SUmazgytas mazgas, ir kaip dabar reiks man atsirinkti visas spalvas g.gif ir dar, mat, įdėjo popiergalėlį su skylutėmis su užrašu, kad jūsų patogumui įdedame šitą popiergalį, kad būtų patogiau susidėlioti spalvas. Nu tu žalti žalti doh.gif Tai ar čia neturėtų būti savaime suprantamas dalykas. Mano spalvos tokios panašios visos, šiaudų, gaidžio plunksnų, kaip reiks jas susirankioti, nežinau. O dar "Dimensions", maniau kad viena geresnių firmų siuvinejimo. Ar kuriai teko tok vargas? Ką darėte?

Tai va, mano reportažas baigtas kol kas cool.gif
Atsakyti
Puikus reportažas, paukštukas tikrai labai mielas. Būtinai pabaigus parodyk savo mergyčių dėžutes.

siūlų gniūžtu jau kartą piktinosi, jei neklystu zuikiniauskienė. Jei neturi visos paletės, gal reiktų eiti į parduotuvę ir sunkiau atskiriamas spalvas, pamėgint atsirinkti ten
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 08 30, 15:32)
Nors turinys kaip turinys, viskas ten yra, ir instrukcijų krūvos net kaip rėminti darbelį, kaip tvarkytis siūlus ir pan. Bet pažiūrėkite į tą gniutulą, kuris yra siūlai  doh.gif  SUmazgytas mazgas, ir kaip dabar reiks man atsirinkti visas spalvas  g.gif  ir dar, mat, įdėjo popiergalėlį su skylutėmis su užrašu, kad jūsų patogumui įdedame šitą popiergalį, kad būtų patogiau susidėlioti spalvas. Nu tu žalti žalti  doh.gif  Tai ar čia neturėtų būti savaime suprantamas dalykas. Mano spalvos tokios panašios visos, šiaudų, gaidžio plunksnų, kaip reiks jas susirankioti, nežinau. O dar "Dimensions", maniau kad viena geresnių firmų siuvinejimo. Ar kuriai teko tok vargas? Ką darėte?

Tai va, mano reportažas baigtas kol kas  cool.gif

Su tais siūlais ir man šokas pirmą kartą buvo:))

ten gaudykis pagal siūlų skaičiu, nes siūlų sąraše yra nurodyta, kiek tos spalvos siūlų yra. ir jei yra du gniužulai, kiekvienas turi po spalvą, kurios nėra kitame, na bet žiūrėk instrukcijas, suprasi, jei angliškai skaitai smile.gif

aš va taip atsirinkau, vėriau į skytutes ir rašiau numerius;)

kai pradedi atsirinkinėti, mažiau baisu, tik būtinai reikia suverti, nes kitaip - ragas bus, kai nebebus tiksliai aiškus siūlų skaičius lotuliukas.gif

Nei paletė, nei parduotuvė nieko čia nepadės, čia gi ne DMC siūlai, o Dimensions:) patys siūlai faini, na kai jau susirūšiuoji smile.gif)

btw, tas gaidys ir man fainas smile.gif ir karvės fainos, galvoju, kad ir man tokių reik, tėvų vasaros rezidencijoj gerai atrodytų cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winia: 30 rugpjūčio 2008 - 15:32
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 08 30, 15:32)
Nors turinys kaip turinys, viskas ten yra, ir instrukcijų krūvos net kaip rėminti darbelį, kaip tvarkytis siūlus ir pan. Bet pažiūrėkite į tą gniutulą, kuris yra siūlai  doh.gif  SUmazgytas mazgas, ir kaip dabar reiks man atsirinkti visas spalvas  g.gif  ir dar, mat, įdėjo popiergalėlį su skylutėmis su užrašu, kad jūsų patogumui įdedame šitą popiergalį, kad būtų patogiau susidėlioti spalvas. Nu tu žalti žalti  doh.gif  Tai ar čia neturėtų būti savaime suprantamas dalykas. Mano spalvos tokios panašios visos, šiaudų, gaidžio plunksnų, kaip reiks jas susirankioti, nežinau. O dar "Dimensions", maniau kad viena geresnių firmų siuvinejimo. Ar kuriai teko tok vargas? Ką darėte?

Tai va, mano reportažas baigtas kol kas  cool.gif

Nėra sudėtinga atsirinkti, tik užtrunka netrumpai. Paprastai būna keli "gniutulai" ir pažymėta viena pagrindinė spalva, kurią lengva atpažinti. O be to, būna parašytas gijų kiekis. Tai jei kyla abejonių dėl spalvos, galima pagal gijų skaičių pažiūrėti ax.gif

Neseniai 3 "gniutulus" išskirsčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asarele54 @ 2008 08 30, 00:11)
labai ačių,jai ne paslaptis kur pirkai ir kiek kainavo?

pirkau internetu is parduotuves www.kasiulai.lt, kaina kazkur 25 litai su centais mirksiukas.gif

QUOTE(laisveja @ 2008 08 30, 09:45)
Aš galvojau, kad tik man vienai DMC mazgiojasi  lotuliukas.gif

as tai dabar su Dimensions siuliukais siuvineju, tai tie kiek mazgojasi doh.gif jau laukiu nesulaukiu, kada baigsiu sita savo darba ir pradesiu su kitais siuliukais biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 08 30, 14:32)

mane irgi buvo istikes sokas pamacius tuos siulu gniuzulus, bet paskui atidziau apsiziurejau ir buvo labai paprasta juos atskirt, bet tik su tom skylutem uzkniso, tai susivyniojau viska ant popieriniu riciu tongue.gif ir numeriukus uzsirasiau, tai dabar labai paprasta mirksiukas.gif
Atsakyti