Įkraunama...
Įkraunama...

Ką Dievas sujungė...

Čia ką, aš???? lotuliukas.gif

Na jau neee... lotuliukas.gif Man reikėtų įrodyti, kad pagrįstai norite tuoktis pievoje, o ne šiaip sau, dėl gražių nuotraukų. Ir kad priesaikos nesulaužysit. O kaip jūs tai įrodysit, a? Žodžiai čia netinka. Maža kas ką prikalbėti gali... lotuliukas.gif

Beje, mes us vyru neseniai priėmėm santuokos sakramentą. Man tai buvo svarbu ir kažkaip kitaip viskas. Nemoku sau duotų pažadu laikytis blush2.gif O va, kai prisieki prie liudininkų... Na, toks jau aš plevėsiškas žmogelis-žiogelis. Gal su Dievo pagalba kada ir pasitaisysiu drinks_cheers.gif Man tai buvo labai labai didelė šventė širdyje. Jaučiausi kaip kokia princesė, nors buvau turbūt vienintelė nuotaka be makijažo, šukuosenos, manikiūro ir baltos suknelės doh.gif O gal tokių dar būna? Ai, svarbiausia, kad vyras pasakė "taip" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 10, 13:29)

Beje, mes us vyru neseniai priėmėm santuokos sakramentą. Man tai buvo svarbu ir kažkaip kitaip viskas. Nemoku sau duotų pažadu laikytis  blush2.gif O va, kai prisieki prie liudininkų... Na, toks jau aš plevėsiškas žmogelis-žiogelis. Gal su Dievo pagalba kada ir pasitaisysiu  drinks_cheers.gif Man tai buvo labai labai didelė šventė širdyje. Jaučiausi kaip kokia princesė, nors buvau turbūt vienintelė nuotaka be makijažo, šukuosenos, manikiūro ir baltos suknelės  doh.gif O gal tokių dar būna? Ai, svarbiausia, kad vyras pasakė "taip"  ax.gif

SVEIKINAM, DŽIAUGIAMĖS, LINKIM VIENINTELE PRINCESE JAUSTIS VISĄ GYVENIMĄ
user posted image
Atsakyti
Jaučiausi kaip kokia princesė, nors buvau turbūt vienintelė nuotaka be makijažo, šukuosenos, manikiūro ir baltos suknelės  doh.gif O gal tokių dar būna? Ai, svarbiausia, kad vyras pasakė "taip"  ax.gif

Aš irgi tokia buvau, bet ne bažnyčioj, šiaip giminių susirinkime smile.gif Nors mano suknelė visgi buvo balta su didelėm gėlėm, tik ne vestuvinio tipo.
Atsakyti
Beje, mes us vyru neseniai priėmėm santuokos sakramentą. Man tai buvo svarbu ir kažkaip kitaip viskas. Nemoku sau duotų pažadu laikytis  blush2.gif O va, kai prisieki prie liudininkų... Na, toks jau aš plevėsiškas žmogelis-žiogelis. Gal su Dievo pagalba kada ir pasitaisysiu  drinks_cheers.gif Man tai buvo labai labai didelė šventė širdyje. Jaučiausi kaip kokia princesė, nors buvau turbūt vienintelė nuotaka be makijažo, šukuosenos, manikiūro ir baltos suknelės  doh.gif O gal tokių dar būna? Ai, svarbiausia, kad vyras pasakė "taip"  ax.gif

Nuoširdžiausi sveikinimai! Linkiu, kad Dievo malonė dar labiau praturtintų Jūsų meilę.
Aš buvau nuotaka be makiažo, šukuosenos (bijojau pasakyt kirpėjai kokia reikšminga diena, kad nepadarytų šieno kupetos ant galvos lotuliukas.gif ), manikiūro, tiesa su balta suknele ir ramunių puokšte iš darželio po langu biggrin.gif .
Atsakyti
Na jau neee...  lotuliukas.gif Man reikėtų įrodyti, kad pagrįstai norite tuoktis pievoje, o ne šiaip sau, dėl gražių nuotraukų. Ir kad priesaikos nesulaužysit. O kaip jūs tai įrodysit, a? Žodžiai čia netinka. Maža kas ką prikalbėti gali... lotuliukas.gif

sveikinu 4u.gif

pieva ar bažnyčia daugumai yra tas pats (nuotraukų ir tų žodžių pasakymo prasme) - po metų kitų išsiskiria (bent jau statistika tokia)... taip, kad manau, galima juos siūst į "pievą", tik va kas skirstys, kas atpažins tuos, kuriems ištikrųjų svarbu susituokti bažnyčioje...
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 09 09, 16:03)
Tik kodel taip pykstate, jei kiti pasirenka gyventi pagal tam tikras taisykles?

žmogaus prigimtinis noras yra priskirti save tam tikrai visuomenės grupei. jeigu jis nesuvokia to, ką siūlo grupė, kurioje jis atsidūrė (šiuo atveju - katalikai), jis pasimeta, pasimetimas pasireiškia per pasipiktinimą. tačiau tas pyktis, nors ir nukreiptas į taisykles, iš tiesų gimsta dėl to, kad žmogus yra pasimetęs, kad negali save priskirti kažkuriai grupei.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 09 09, 21:41)
tai jei kažkas netiki mūsų (lietuvių, katalikų) bažnyčios Dievą ir į CMB nenori eit, tai kaip tada? prisieki viens kitam pvz. pievoj ir ką? juk turi kažkur santuoka būt registruota, kitaip nebus... kas pievoj duos pažymą, kad susituokėm (-et)...

Nelabai supratau, ka norejote pasakyti - 'nenori eiti i baznycia ir i CMB nenori ir kaip tada?'. g.gif O ko is vis tie 'jie' tada nori? O jei nori, kad santuoka kazkur butu iregistruota (kaip toliau sakote), tai tam ir yra CMB - juk esame valstybes pilieciai, tokia tvarka biggrin.gif

QUOTE(zuzla @ 2008 09 10, 15:34)
pieva ar bažnyčia daugumai yra tas pats (nuotraukų ir tų žodžių pasakymo prasme) - po metų kitų išsiskiria (bent jau statistika tokia)... taip, kad manau, galima juos siūst į "pievą", tik va kas skirstys, kas atpažins tuos, kuriems ištikrųjų svarbu susituokti bažnyčioje...

Zuzla, o kodel KAZKAS turetu to imtis - skirstyti, kazkaip tirti, kuriems istikruju svarbu tuoktis baznycioje? Juk mes suauge zmones - patys ir sprendziame kur ir kaip mums tuoktis, remdamiesi savo vertybemis ir isitikinimais. Niekas i zmogaus sirdi neilis ir neatpazins mados jis vaikosi ar istikruju troksta svarbu gyvenimo etapa pradeti kartu su Dievo palaiminimu sakykime Kataliku baznycios (ar kitos kokios) bendruomeneje. Svarbiausia paciam buti saziningam prie save ir Dieva, kuris ir regi, kas musu sirdyse yra.
Aisku, sutinku, kad turi buti siokios tokios gaires, kad galetum tuoktis baznycioje - jos ir yra nustatytos, bet noreti, kad kas imtusi 'sijoti' ka ten ka is tikruju sirdyje galvoja, tai jau to tikrai nereikia ir nebus taip.
Baznycia, kunigas, nuostatos - yra tik pagalba mums susigaudyti, ko is tikruju norime ir ar esame tam pasiruose.
Va as ir nesuprantu, kodel zmones, kuriems Baznycia yra niekas, atgyvenusi, tokia ir anokia vis tiek eina i ja tuoktis ir dar yra nepatenkinti, kad paskui negali i ja eiti ir su antra, ir su trecia tuoktis... Jei nebuciau katalike, tai tu manes ne varu nenuvarytum pvz. tuoktis pas kokius krisnaitus. Na niekaip nesuprantu...
Atsakyti
Dagili, tuokiasi gana jauni žmonės, kurie paprastai yra priklausomi nuo tėvų, prisibijo jų smerkimo. Kaip dabar vestuvės be šliūbo? Mes su vyru kažkada padarėm tą patį- dėl ramybės...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 10, 16:39)
Dagili, tuokiasi gana jauni žmonės, kurie paprastai yra priklausomi nuo tėvų, prisibijo jų smerkimo. Kaip dabar vestuvės be šliūbo? Mes su vyru kažkada padarėm tą patį- dėl ramybės...

thumbup.gif

dėl bažnyčios atsilaikiau, bet baltą suknelę dėl ramybės teko apsivilkti ax.gif

o po santuokos juk visų laukia naujas išbandymas - krikštynos. be šliūbo tai dar praleidžia, neprikaišioja tiek, bet kaip čia vaikas nekrikštytas, tai jau sunku suprasti...

Bažnyčia mūsuose kaip LRS įstatymai. Atrodo, gal ir nenubaus, jei nesilaikysi jos mokymų, bet kiek valios reikia, kad atsispirtum spaudimui. o gal ir nereikia?
gal tas santuokos sakramentas be jokių gilių įsitikinimų, tik dėl akių nėra toks blogas? juk čia pasireiškia tavo meilė, meilė artimui, jam suteiki pasitenkinimą, ramybę, kad ir jo vaikai ir anūkai nenusideda prieš jo Dievą.
Atsakyti
Taip, paskui krikštynos, o dar paskui bobutės ir močiutės pradeda klausinėti, kada vaiko pirmoji komunija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 10, 17:39)

QUOTE(Meškuolė @ 2008 09 10, 17:47)
Bažnyčia mūsuose kaip LRS įstatymai. Atrodo, gal ir nenubaus, jei nesilaikysi jos mokymų, bet kiek valios reikia, kad atsispirtum spaudimui. o gal ir nereikia?
gal tas santuokos sakramentas be jokių gilių įsitikinimų, tik dėl akių nėra toks blogas? juk čia pasireiškia tavo meilė, meilė artimui, jam suteiki pasitenkinimą, ramybę, kad ir jo vaikai ir anūkai nenusideda prieš jo Dievą.

Nezinau, mergaites, gal mano toks charakteris, bet negaleciau ka nors tokio daryti del to, kad kiti to nori. Buvo laikai, kai visa gimine grumojo, kad paaugle i Baznycia eiciau, bet atsilaikiau biggrin.gif , o pradejau reikalus su Dievu tvarkyti tada, kai pati to is tikruju norejau. Galvoju, kad ir Dievui koktu nuo tu visu 'del kitu' ir 'taip radom, tai paliksim...'. Na as is jaunesnes kartos, tai 'anu' laiku nelabai patyriau, kai zmones viena maste, o visai kita dare, kad i Sibira neisveztu... Bet dabar juk laisvi esame, tai kam veidmainiauti?

Meskuole, nezinau, bet prisiekti pries Dieva (galiausiai jis vis tiek yra Dievas, ne ministras, kuris siandien yra, rytoj jau jo nebus smile.gif) mylimam zmogui, ne del to, kad tu ta samoningai renkiesi, o tik del to, kad teveliai nebartu ir kaimynai neliezuvautu... na juk turime pagaliau mes keistis ir nebuti konformistai, buti teisingi ir garbingi zmones, ne marionetes - kas kur patrauks virvele, ten ir palinksiu. Galiausiai, koks pavyzdys bus musu vaikams? g.gif

Yra ir kita iseitis - pasigilinti ir pasidometi tais dalykais, kuriuos ruosiames daryti, ar esame nesamoningai padare. Kartais tas atmestinumas yra is paprasciausio nezinojimo - juk skubame, lekiame, nera laiko... Na zodziu, viskas antraip... Pirma nescia, paskui sliubas, o paskui kas bus - tas bus... kur cia i ka beisigilinsi... Bet laimingas is esmes gali buti tada, kai svarbiausiems gyvenimo dalykams (ir ne tik svarbiausiems, zinoma) ruosiesi, ir is sirdies ruosiesi, nes kitaip taip ir nugyveni ta gyvenimeli nei suprates, nei suvokes - kas pats esi ir ka cia darai.

Nu baigiu, viskas tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Na taip, dabartinei indigo kartai yra dzin tėvų nuomonė. Aš priklausau tai kartai, kuri savo tėvus gerbė, jų prisibijojo ir klausė...Todėl dariau, kaip jie norėjo.
Atsakyti